Zamilovali ste sa počas vzťahu do iného?

16. dec 2023

Ahojte ženy. Chcem sa spýtať, či sa vám stalo, že ste boli počas vzťahu zaľúbené do niekoho iného.
Ja som s frajerom 6 rokov, zatiaľ nemáme spoločné záväzky (len nájom a psa). Zakukala som sa ale do kolegu. Už to trvá asi rok čo na neho stále myslím a len kvôli nemu som stále v tej práci - inak by som dávno odišla kvôli platu a možnostiam v iných firmách. Viem že je to obojstranné, cítim to a kolega mi to naznačuje dosť často (ale neskúša nič viac, hovorí že na mňa stále “čaká”) Nieje to žiadny extra krásavec do ktorého by sa zakukala každá. Obyčajný chlap, ale mňa niečim neskutočne oslovil. Jednoducho to akoby kliklo skoro od prvého momentu, keď som tam nastúpila.
Čo sa týka priateľa, niesu tam žiadne vážne problémy. Zniesol by mi aj modré z neba. Akurát ma už akosi nepriťahuje, do sexu s ním sa musím niekedy nútiť. S ním si ten sex neužívam, radšej si tieto potreby uspokojím sama keď nieje doma. Občas sa hádame ale nič strašné. Nechcem ho opustiť, stále ho ľúbim a citim sa s ním hrozne komfortne, uvoľnene, taký najlepší kamoš. Zároveň sa priznám, že asi neviem byť sama (asi od 18ich (čo bolo dávno) som nebola nikdy dlho single).

Ženy, ocitli ste sa v podobnej situácii? Podelte sa o názory a skúsenosti prosím, lebo sa cítim fakt blbo keď ležím vedľa svojho, ale stále myslím na niekoho iného.

autor
16. dec 2023

Ešte by som doplnila info za ktoré mi je trápne, ale píšem anonymne tak je to ok😀 Občas si želám, aby on doniesol nejaký dôvod na rozchod. Nech sa to celé vyrieši a niesom ja “vinník” ale obeť. Viem, znie to hrozne ale také sú moje pocity.Na začiatku vzťahu prvé roky som bola VEĽMI až príliš žiarlivá, teraz by som aj prijala keby sa zakukal do inej. Je to zvláštne ja viem. Určite by ma to istú dobu trápilo, ale nakoniec by som to spracovala a zistila že to je tak ako malo byť. Také mám myšlienky a ospravedlňujem sa za ne!😀
Rozmýšlala som, či to nieje tým, že som nemala veľa chlapov (dvoch priateľov (aj sex.partnerov- iní neboli- mala som dlhodobé vzťahy vždy)) a teraz sa mi možno len zachcelo spoznať niečo nové.. Neviem, cítim sa za to hrozne..

nika3136
16. dec 2023

Ano, ocitla, vo velmi podobnej. Akurat ze sme boli spolu s priatelom kratsie. Nemali sme spolu nic, ja som sa s nim pre istotu ferovo rozisla. Potom sme to skusili s kolegom. Bol to skvely chlap, ale ako sa hovori, trava u susedov je vzdy zelensia... a vsetci mame chyby😉 potom to uz nebolo take rozpravkove. Vydrzalo to 3 mesiace a doslo mi, o co som prisla. S ex sme sa opat stretli, vsetko vedel, dal mi sancu a uz som neblbla, tahame to spolu dodnes, mame uz aj rodinu. Bol to velky zazitok pre mna, povedala by som, ze ho dokonca nelutujem. Na vlastnej kozi som okusila, ze fakt nic nie je dokonale, i ked sa to tak javi a aky je to pocit. Aj po tych rokoch si na to vzdy spomeniem a este viac si vazim to, co doma mam 😊 to, ze ta po tolkych rokoch zacina nudit sex moze byt uplne normalne, skus sa tomu trosku viac povenovat, objednaj nejake hracky, zahrajte si nejaku hru, kde sa jeden druhemu zdoverite. Ver, ze neexistuje ziaden clovek na zemi, ktory bude pre teba "top" naveky a na vztahy treba pracovat. VZDY

autor
16. dec 2023

Este ak by sa niekto pýtal na vek- mám 24, spomínaný kolega 29, priateľ 25.

thoughtfulweirdo
16. dec 2023

Nemám osobnú skúsenosť, prepáč, ale pýtaš aj názory, tak skúsim ten svoj 🙂 za mňa riešenie záleží len od toho, čo ty chceš. Ak chceš kolegu, čo najskôr sa s priateľom čestne rozíď a daj mu šancu nájsť lásku. Ak chceš priateľa, jediné riešenie je prestať živiť očarenie kolegom a to znamená zmenu práce a koniec kontaktu. To asi nie je to, čo chceš počuť, ale kým budeš v sebe živiť a povzbudzovať platonické city k inému, vzťah s priateľom nemá šancu sa opäť zlepšiť a budeš sa cítiť zle aj ty sama. Láska nie je len pocit zamilovanosti a motýľov v bruchu, ale hlavne rozhodnutie. Rozhodnutie vybrať si toho konkrétneho človeka a nielen raz, ale najmä vtedy, keď to je ťažké. Takže ak chceš pokračovať s priateľom, čo najskôr prerušiť kontakt s kolegom a potom začať riešiť to, čo vo vzťahu s priateľom neladí a spoločne hľadať návrat na správnu vlnu. Ak nevieš čo chceš, žiaľ instantné riešenie neexistuje, jedine sadnúť si sama so sebou a prísť na to.

autor
16. dec 2023

@nika3136 wau, držím vam palce! 🙂 máš pravdu, akurát teraz to vnímam nejako inak, aj keď viem že to asi nieje správny pohľad

autor
16. dec 2023

@thoughtfulweirdo
ďakujem za názor 🙂
akurát, že sama neviem čo chcem.. najradšej by som bola, keby nejaká vyššia sila za mňa rozhodla a povedala, čo je pre mňa lepšie hah

7miriam77
17. dec 2023

Ahoj, pokým nie si vydatá a nemáš deti, si voľná. Máš právo spoznávať a vybrať si človeka na život....sama zistíš a budeš vedieť,ktorý je ten pravý. No vždy jednaj čestne, inak sa ti to vypomstí

doriiis
17. dec 2023

Áno stalo sa niečo podobné aj mne.Moj príbeh je veľmi podobný ako ma
@nika3136.len my sme spolu boli dlhšie ako vy a mali sme už dve deti,keď sme sa rozišli.

marseillefan
17. dec 2023

Tvoj priateľ ťa už sexuálne nepriťahuje a radšej sa uspokojíš sama... možno nevieš, čo chceš, ale určite vieš, čo už nechceš... veď máš len 24 rokov a celý život pred sebou. Chceš ho stráviť s človekom, s ktorým ťa nebaví sex?

miadi
17. dec 2023

Nestalo sa mi to. Ja ked som vo vztahu Tak som vsetko alebo nic . Davam donho 100% a iny ma nema sancu zaujat. Vy ste spolu 6r a uz to zalubenie davno vyprchalo. Nieco ine sa ti paci zaujima ked mas 18 a ked mas 24. Mozno to bola taka detska laska z ktorej si uz vyrastla. 6r je dost dlha doba ked vztah sa neposuva na vyzsi level tak slabne. Zda sa ze priatela nemilujes je len taky zvyk istota. Vrabec v hrsti. Je to dost nechutne s niekym zit a pri tom rok den co den snivat o inom. Voci tvojmu priatelovi to nie je fer. Zasluzi si partnerku ktora bude snim doma dalej chciet len jeho. Nikdy nezistis ci ten holub na streche je lepsi ak neskusis . Ale je jedno ci je lepsi ci snim by bolo to prave. Podstatne je ze teraz zijes vo vztahu co ta nenaplna s muzom ktoreho nemilujes. Len si zvyknuta a bojis sa zmeny. Problem je ze nevies byt sama. Ze sa moc bojis samoty. A ten strach ta drzi v stagnacii. Nemala by si skakat zo vztahu do vztahu . Mala by si konecne zistit zit chvilku aj sama. Zistis ze to nie je nic Strasne a budes si viac verit, Ja ti radim rozist sa byt chvilku sama uzivat si to byt single je super. A potom mozes zacat novy vztah. A urcite by som neostavala v praci len koli niekoho peknych ociach . Ked mas sance na nieco lepsie. Musis viac mysliet na seba a co je dobre pre teba . Toho kolegu raz Mozno budes mat doma . Tak by bolo lepsie mat job inde .

muchacici
17. dec 2023

Pochlap sa a rozíď sa s priateľom! 😃 Sama si si odpovedala, ale nikto a nič to neurobí za teba. Si ešte mladá, ste spolu dlho, nikde sa neposúvate, prekysol ten váš vzťah, už ste ako starí manželia. Áno, každý vzťah skĺzne do určitého stereptypu, ale potrebuje odhodlanie oboch zamilovávať sa jeden do druhého, nie do kolegu 😃 Ja ti tu poviem úprimne, mala som presne taký istý vzťah, 7 rokov sme boli spolu, tiež som si nedala pokoj s kolegom, ale ja som bývalého podviedla... viem, strašné, ale hoci vzťah bol akási comfort zone, rozumeli sme si perfektne, tak mi ten chlap nestačil a rozišla som sa s ním. Strašne ma to trápilo dlhé roky, že som bola nevernica, bola som aj mladá a zvedavá, chcela som sa baviť. Ale uvedomila som si, že treba jednať férovo a keď som vo vzťahu, tak neriešim nikoho iného. Ak áno, ako ty, rok je veľmi dlhá doba, tak je lepšie ísť od seba. Onedlho na to som stretla môjho manžela, ale to už presne viem, čo chcem a aké sú moje priority. Už viem, čo môžem stratiť a ako veľmi zraniť. Takže nebuď sebecká, on si tiež zaslúži niekoho, kto po večeroch nebude fantazírovať o niekom inom. Drž sa dievča 🙂

moonlight1210
17. dec 2023

“ a len kvôli nemu som stále v tej práci - inak by som dávno odišla kvôli platu a možnostiam v iných firmách”
Az ten “vztah” konecne vysumi, budes nestastna a budes si nadavat, kolko si do toho investovala a malo to cenu online hry, do ktorej si invenstovala realne peniaze a oni jej prestali robit updaty alebo vypli servery.

Jasne, poskytla ti zabavu, relax, pekne chvile, ale… nic trvacne. A to je aj tento kolega.

Tak sa rozhodni, kde chces investovat, preco a ako. Bud ukonci vztah, co mas a chod do noveho, alebo sa posnaz si uvedomit, co dobre mas v tomto vztahu, alebo sa iba rozid a zisti osamote, co vlastne chces.

Ale neostavaj vo vztahu, ktory ti pride nudny, tajne poprinom ziviac vo fantazii neexistujuci vztah s kolegom (ktory je prave preto dokonaly, ze je len v tvojej hlave, presne prisposobeny tvojim poziadavkam na romantiku.). Lebo o par rokov, ked precitnes, zistis, ze vlastne nemas poriadne nic.

A nezabudni na svoju ziarlivost. Ona sa zas na zaciatku dalsieho vztahu vrati. Tak s tym pocitaj.

hugger
17. dec 2023

To ze si sa zaľúbila je menší problem nez to ze si vo vztahu zo zotrvačnosti, pohodlnosti a z neschopnosti prevziať na seba zodpovednosť za rozchod ktory je na mieste.

Tvoj priateľ ta nepriťahuje lebo robi častý chybu dnešných muzov, je dobry chlapec, robi pre teba vsetko, dal ta na piedestál a teba to uz nudí. Rozid sa s nim nech ma sancu sa poučiť.

Pred kym sa citis vinna za rozchod? Zalezi ti na jeho názore alebo názore okolia? Ak dopustíš aby mienka okolia formovala tvoje kroky tak budes tuto situaciu riesit o desať rokov znova, s dvomi detmi a hypotékou na krku.

terezka1947
17. dec 2023

Toto nebude o Tom,že si nemala veľa chlapov,to je o tvojej nezrelosti a neferovosti.
Lebo zalubit za do iného nie je samo o sebe zle,stáva sa to. Ide o to,čo s tým človek urobí.
Buď si uvedom,čo doma máš a správaj sa podľa toho alebo buď férová k priateľovi,k sebe samej a aj k tomu kolegovi a ukončí terajší vzťah.

20erika07
17. dec 2023

Chyba vam asi iskra vo vztahu, ty moc nemas zaujem ozivovat to kedze si zakukana do kolegu, preto ti pride partner nudný. Myslim, ze keby ste sa rozisli, vtedy by si pochopila co pre teba naozaj znamena. Ked sa s nim nechces rozist, zmen prácu a s priatelom sa uprimne porozpravaj, co ti vo vztahu chyba. Avsak si mladá, mas možnosť ukoncit vztah a zacat nový bez starosti ako su deti a spolocne zavazky, mozno to bude chyba a mozno nie, to nezistis kym sa to nestane.

kubkovamama
17. dec 2023

Mňa skôr trochu mimo,zarazilo,že zostavas v zle platenej a nevyhovujúcej práci kvôli platonickemu zahmleniu??.Ak chlap a láska chce nájde si ťa.Uz si mala byť dávno inde a tým by sa vyriešilo úplne všetko,tak alebo onak.

andreatytler
17. dec 2023

Toto tak trochu vystihuje tvoju situaciu. Osobne som to nezazila, ale podla mna je to bezne.
https://www.modrykonik.sk/blog/supermario/message/nespravne-zivotne-rozhodnutia-coxtg7/

veronikalubko
17. dec 2023

Typická vlastnosť niektorých žien :
Podľa toho čo čítam tvoj priateľ má 99% z toho ,čo žena chce a vo vzťahu vždy hľadá .1% je to ,čo ti chýba ( tvoja chtivost, dravosť na tvojho priateľa alebo zmenšené libido,čo myslím ,že je z tvojej strany ale jeho to baví ..len ty máš myšlienky bohužiaľ inde ... Hold chudák chalan.🥹)
Ženy väčšinou vymenia 99% za 1% a potom hľadajú tu veľkú časť na novom priateľovi, a idú dookola..len že už 99% už nikde nenájdu....kde sa stala chyba?
Na čo hľadáš kamienky,keď doma máš diamant ?? ...
Len jednu vec ti dodám ,si mladá ,ešte sa popalis a prajem ti len aby ťa to moc nebolelo 🌹 Príjemné sviatky

j_m
17. dec 2023

🤔… možno ti to pomôže 😉 https://zivot.pluska.sk/reportaze/polyamoria-uc...

oli18
17. dec 2023

Mas 24, s priatelom 6 rokov, predtym si mala 2 dlhodobe vztahy
Asi pocitas od 1.triedy, ci?
Asi by ti vyhovovali naraz obaja. Aby si noveho odskusala a zaroven o stareho neprisla. Za 6 rokov si uz mohla byt vydata. Ak nie si a podla toho, co pises, vycuvaj z toho vztahu a chod do noveho. Mas este par rokov odskusat si ai inych muzov, evidentne mas tu potrebu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trema
17. dec 2023
tttbb
17. dec 2023

A ja ti zas nenapisem ze sa mas rozist. Mozes sa rozist a dopadne to velmi dobre, alebo sa mozes rozist a bude to zle a partnera na zivot uz nenajdes a budes tu plakat v 40 tke ze si sama a mas stastie na hlupakov. Z mojich skusenosti ak mas partnera ktory ta ma rad, respektuje, dlhodobo si ta vazi tak nie je uplne v pohode s takymto vztahom hazardovat. Avsak ak je to "dobry chlapec" bez nejakeho drivu v zivote, nemastny neslany a sexualne ta neberie tazko povedat co dalej. To musis citit sama. Ak sa chces rozist tak sa rozid, ale nie kvoli kolegovi , ale preto ze takto si zivot nepredstavujes. Kolega je len iluzia, ja sa tiez dokazem rok usmievat na Teba ale s realnym zivotom to ma pramalo spolocne. A hlavne ho ani nepoznas, nevies ake ma zazemie, ake problemy, aku povahu v sukromi atd atd

kamatopo
17. dec 2023

Ako si písala u priateľa máš svoj komfort a ten ti vyhovuje. Ste dvaja ,,súrodenci,, čo nevedia žiť single. Časom to jedného z vás začne nudiť a vadiť. Pravdepodobne ten čas u teba dozrieva keď sa dokážeš zapozerať do kolegu. Tak si musíš už len rozhodnúť či chces v tvojom veku niečo nové, alebo budeš ešte pár rokov v tom ,,komforte,,. Kolega je len výhovorka a pre teba dosť veľké riziko ,že čo ak. Držím palce nech ti to dobre dopadne v tvojom veku môžeš zažiť ešte veľa veci😉. No keď príde ten pán ,,božský ,, takéto myšlienky nebudeš mať ani keby si mala kolegu samotného Janka Kolenika 😂

terezka1947
17. dec 2023

Inak,pozerám,koľko máš rokov,odkedy spolocne bývate...čiže ešte doplním k svojmu prispevku-podla mňa nie si zrelá na vzťah ešte.
18r.dievcatá-nie všetky,často vhupnú do vzťahov a i nevedia prečo a potom sa z nich snažia dostať.
Musíš ty vedieť,čo máš a čo by si mohla stratiť.
Umelo držať vzťah nemá zmysel kvôli sebe,kvôli priateľovi,kvôli ďalším možnostiam v živote.
Po 6r.by ste sa už mali poznať dostatočne,mali niekde posunúť vzťah...načo potom je dobré 6r.spilocne bývanie. Hádam skúšanie bolo dostatočne,či?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia13022023
17. dec 2023

Ahoj, stalo sa mi podobne 🙂 priateľ úžasný, bez problémový vzťah, 4 roky spolu, ponorka.
Nastúpila som do novej roboty, kolega, krásny muž, iskrenie... Nebolo to zamilovaní, skôr poblaznenie. Zas som cítila tie motýle v bruchu, stres keď som ho videla, taky ten príjemný stres..
K priateľovi som ochladla, cítil to aj on, opýtal sa co sa deje, povedala som mu to. Rozišli sme sa.
Dala som šancu kolegovi, ale po hlbších rozhovoroch (nič medzi nami nikdy nebolo) som zistila ze toto nie je muž pre mňa. Ďalej som už nemala dôvod sa s kolegom nejak stretávať, myslím, že na sex by to bolo super no to som nechcela. Stále som myslela na môjho bývalého priateľa, boli sme aj v kontakte lebo sme chceli zostať, nechcela som o neho prísť ani on o mňa. Veľmi dlho ma to trápilo, že kvôli poblazneniu som o neho prišla. Prešiel čas, my sme začali akoby opäť randit, opäť sme sa do seba zaľúbili a stále sme spolu a mame syna. To je môj príbeh, tvoj môže byť iný. Možno kolega je ten pravý, u mňa to tak nebolo 🙂 hlavne si nemyl zaľúbenie a poblaznenie

oliolijanka
17. dec 2023

Nedavno som citala, alebo pocuvala, rozhovor s psychologickou, alebo psychologom(?)🤔😀. Ospravedlnujem sa, naozaj som si nezapamätala, kto to tvrdil, ale rozhovor bol o dnesnych mladych ludoch.
V skolke mali frajera, rodiny sa navstevovali.
Na prvom stupni zakladnej skoly uz chodili spolu za ruky, na druhom stupni zacali sexualne experimentovat.
Na strednej skole vyskusali celu kamasutru, na vysokej skole uz sa brali, mali deti a rozvadzali sa.
V 24-25 rokoch su znudeni a strateni. Sex ich nudi, partneri ich nudia. Su vyhoreti, ako byvali kedysi styridsiatnici, ci pätdesiatnici.

To je aj tvoj pripad. Mas 24 a tri dlhodobe vztahy za sebou. Preto vidis v partnerovi iba kamarata. Toto sa ti malo stat davno po styridsiatke.

Radu ti dat neviem. Na to prides sama, co robit, hlavne si musis uvedomit, co v zivote chces dosiahnut a ist za tym.

dadka1997
17. dec 2023

Moj nazor ? Pre chvilkove poblaznenie, opustit niekoho kto by ti dal modre z neba je ubohe... hlavne toho chudáka nepodveď, to uz by si do konca zivota bola povazovana za flandru ...

Ak ti vo vztahu nieco chyba rozid sa s nim.. ale potom neplač nad rozliatym mliekom.. smutné