Ahojte, som zenaty muz, mam dve malicke deti (2r a 4mes.). Dlhe roky sa poznam s kolegynou a tento vztah sa rozvinul do skutocne dobreho a hlbokeho priatelstva. Je obojstranne prospesne, no postupne ako sme sa zblizovali coraz viac, ja zistujem ze som sa do nej ako idiot zamiloval 😕 S kolegynou konktakt prerusit nemozem, jedine ze zmenim vysnivanu pracu a som si isty, ze aj kamaratke by som v takom pripade chybal - dlhodobo si v roznych veciach (nie len pracovnych) vzajomne pomahame.
Nejake tipy, ako sa odmilovat? Neviem si predstavit podviest manzelku, zaroven si po tych rokoch vobec neviem predstavit odstrihnutie kamaratky zo zivota. Najlepsie by bolo ak by som ju zase bral "iba" ako dobru priatelku. Ona ma tak berie.
Mam 33 rokov, kolegyna 37. Trva to uz dlhodobo a lezie mi na nervy ze na nu neviem predstat mysliet, uplne ma to paralyzuje a potom zanedbavam rodinne a ine povinnosti. ☹
Treba si určiť priority. Je to kamarátka a práca, alebo manželka a detičky?
Myslím si, že bez toho aby ste prerušili úplne kontakt-zmena zamestnania to nepôjde. Skôr či neskôr do toho spadnes. Nepíšeš, ako vám to doma klape ale teda 4m, to žena určite potrebuje podporu. Keďže dieťa je vaše spoločné. Môžeš prísť o všetko
Najťažšie je sa rozhodnúť a to sa v tomto prípade budeš musieť, práca, alebo kolegyňa, ak si namotaný, časom to môže spieť ku vzťahu s kolegyňou.
Ťažká dilema, keď ťa práca baví.., rozhodnúť sa musíš ty, aby si neublížil svojej žene a deťom, do nej si bol tiež na začiatku zaľúbený...vspomen si a buduj si to čo máš....
To, že si sa zamiloval, je v poriadku, je to normálne, človek to nevie ovplyvniť ... no ide o to, čo je pre Teba dôležitejšie ... manželka, deti alebo kolegyňa ... nevieš, či by sa váš vzťah za mesiac, dva nerozpadol, nevieš, či by bola kolegyňa taká super, keby ste začali spolu žiť, je rozdiel, s niekým sa kamarátiť, byť s ním pár hodín denne a byť s niekým v partnerstve/manželstve, riešiť každodenné problémy, proste žiť s ním reálny život atď. ... treba si dobre rozmyslieť, čo si vyberieš ... zázemie, rodinu alebo poblúznenie, neistotu.
Nebudem ti tu nadávať ani nič len sa zamysli mas doma urcite krasnu zenu a zdrave deticky tak sa venuj im vies jak to je kamarat taky rad odporučam zmeniť pracu tak necakaj ze niekto ta v tom bude podporovať a ona by tiež mala mat rozum a neznižit sa nato aby brala otca dvom malickym detickam tak vela stastia chlape ale ja mat takeho muza tak ta vyrazim z domu 😏😏😏
To je zase vymyslená téma na príbeh do ženského plátku? Dnes už asi ktorá?
vraví sa že skutočne na to čo máš prideš na to ked to stratiš, otázne je čo chceš stratit
Tak dlhé roky, samozrejme si sa zamiloval až teraz keď je ďalšie malé dieťa, povinosti doma atd.
Chlapi spamätajte sa. Ako do čoho si sa zamiloval? Vieš to špecifikovať?
A prečo nemiluješ svoju ženu? Či miluješ obe či ako?
Podľa mňa je to chvíľková záležitosť...doma sú povinnosti...s kolegyňou možno viac srandy...ale kebyže spolu tvoríte pár bolo by to už úplne iné ver mi...
Sustred sa v robote na robotu ...a doma na svoju ženu 😉
Zmeň prácu.
Prerušiť kontakt s kolegyňou iba na nevyhnutne pracovné veci, ignorovať firemné akcie vo volnom case.
Ja osobne si myslím, že takéto platonicke pobluznenie v práci zažije vela ľudí aj v spokojnom manželstve, dôležité je si racionálne povedať ze ok, toto nie je správne, toto nechcem. Časom to opadne.
Pridam dalsie informacie: s manzelkou mame skvely vztah a moja priorita je zachovat ho. Vie samozrejme ze mam dobru kamaratku, nevie vsak uz to, co teraz vnutorne riesim. Tie 2 zeny su uplne rozdielne povahy, ale ako keby som miloval obe :/ Nemoralizujte, prave preto to sem pisem lebo mi tento stav vadi a chcem ho zmenit. Nie je to vsak kratkodobe pobluznenie, ale trva uz par mesiacov. Skusal som riesit vyhradne pracovne veci, skusal som ju ignorovat, skusal som sa viac zblizit s manzelkou, no kazdy pokus je zbytocny kedze mame rozpracovanych plno veci a furt spolu nieco riesime - ak sa neozvem ja, ozve sa ona. Okrem pracovnych veci spolocne externe studujeme na VS a navstevujeme anglicky kurz, cize ak by som ju chcel odrezat zo zivota, musel by som sa zanechat aj tieto veci.. Kamaratka je vydata, ma za sebou sice krizu manzelstva ale uz to maju v poriadku.
Spomen si prečo si sa zamiloval do svojej ženy. Áno, teraz to s kolegyňou vyzerá super, nemáš s ňou žiadne spoločne starosti, iba ,,radosti", žiadny stereotyp ako doma. Láka ťa to nove. Ale bude to len na chvíľku. Skôr by si mal zapracovať na vzťahu so svojou ženou , zamerať sa viac na váš vzťah , pripomenúť sú začiatky a to, prečo si si ju vybral a mal s ňou deti. A potom možno zistís, ktoru miluješ. Teraz je tvoja žena v nevyhodnejsej pozícii, tak ju skús postaviť do rovnakej ako je kolegyna
A keby si ju skúsil brať ako staršiu sestru? Proste si to tak nejako vsugwrovat že ste rodina.
Môžes ju mat tým pádom naďalej rad, ved aj svoju rodinu máš rád, svoje tety, sesternice.. Ju skúsiť považovať za niečo také?
Ak tak je od teba staršia. Ja by som ju na tvojom mieste skúsila považovať za "nepokrvnu" sestru. A tak sa aj správať. Proste kamarátit sa. Ideálne ju pozvi aj s jej manželom k vám na opekacku alebo niekam kde vezmeš aj ty svoju manželku = keď ju budeš vidieť s jej mužom, bude to pre teba v tomto ľahšie.
Ja si myslím, že prežívaš veľmi pekné zamilované obdobie a na tvojom mieste by som si tie krásne pocity vychutnávala a prežívala tak ako prídu...to, že sa človek zamiluje je normálne, ale viac nerieš... máš pekný vzťah s manželkou, dve malé krásne deti a skvelú kamaratku, o ktorú nechceš prísť.. stratiť takýto pekný vzťah s kolegyňou, kamarátkou by bola škoda.. prečo by si odchádzal z práce, prečo by si jej mal robiť zle alebo ju ignorovať? ...zároveň si ale musíš uvedomiť, že ak to prerastie do situácie, kedy budeš od manželky a detí odchádzať tak stratíš všetko vrátane zamilovanosti....aj manželku, deti a v konečnom dôsledku aj tento krásny vzťah s kegyňou, kamarátkou.... teraz je to pekné lebo si zamilovaný...potom to už nemusí byť také pekné keď ju budeš mať doma stále, už aj ten spoločný vzťah na pracovisku, VŠ, kurze, už nebude taký príťažlivý, už nebude taký ako teraz....a to ťa potom prestane baviť.... teraz sa môžeš tešiť do práce, potom prísť šťastný, naplnený domov a prežívať tieto krásne chvíle tak ako ich život prináša...neposúvaj hranice, užívaj si zamilovanosť... rozdávaj úsmevy, radosť, môžeš byť takto šťastný a všetkých robiť šťastnými...
Takže moja rada ... NIČ NERIEŠ, ZAMILOVANOSŤ NETRVÁ VEČNE, UŽÍVAJ SI KRÁSNE ZAMILOVANÉ CHVÍLE A NAPLNENÝ RADOSŤOU A ŠŤASTÍM SA ROZDÁVAJ DOMA DEŤOM A MANŽELKE 😀😀😀
@dzulli1980 podla mna zamilovanost za da ovplyvnit... najma ak mas po 30 tke a nie 16 rokov... myslim ze zodpovednost, laska k rodıne detom a manzelke ta nepusti sa dostat do takehoto bodu ze sa zamilujes... urcite to malo priebeh iste naznaky atd ... stopol by si to uz skor ... ked ti zalezi na rodine... stopol by si to uz pri prvom flirte ,naznaku neviem...
ak ma chlap zdrave spokojne deticky a manzelku 4 mesiace po porode a zabuchne sa do kolegyne je to velmi smutne... to opojenie u chlapov po vacsine prejde po par divokych koleckach v posteli nasledky pochopi az ked pride o deti a zenu castokrat
@adka176
absolutne nesuhlasim
takze tvoj manzel ak sa zamiluje do inej tak mu len povies bud stastny neries uzivaj si ten moment?
priala by som tomu panovi si vymenit poziciu s jeho zenou ... Ta predstava - sediet doma na materskej kojit 4 mesacne babo venovat sa 4 rocnemı dietatu s kilami navyse po porode ... a jeho zena pride a zamiluje sa do kolegu ..oh keby tak sa dalo zakusit im ten pocit...
ak vies ze sa od nej neodstrihnes a mam pocit ze ani nechces tak ti dam len jednu radu...
nestracaj cas na konikovi ale normalne ju zbal, budte spolu , pri prvom rande na nu skoc ale ... maj prosim ta aspon gule na to sa priznat manzelke....
manzelke prajem najst si i s detickami toho praveho zodpovedneho, ktory tesne po porode nezakukuje po druhej..
Vcas plat alimenty a uzivajte si zamilovanost s kolegynou nadalej
@maria200981 jeho žena o tom pravdepodobne nevie a najlepšie bude keď sa to ani nedozvie.... pokiaľ som to pochopila tak ten pocit rieši v sebe... byť zamilovaný nie je choroba ani dôvod odstrihnúť všetkých zo života a ísť do jaskyne kde neuvidí žiadnu ženu..treba si len uvedomiť svoje hranice a vedieť odkiaľ pokiaľ...ak sa z toho vzťahu teší, napĺňa ho šťastím a dokáže sa cez to preniesť a prežívať aj doma spokojné chvíle s manželkou a deťmi nevidím v tom problém.... nemyslím si, že doma žene ospevuje akú úžasnú kolegyňa má a že sa zamiloval a podobne.... Asi sa nechápeme....ja nemyslím, že má s ňou po večeroch chodiť na kávičky a v práci jej vyznávať lásku a kupovať darčeky....ja vravím len o Tom, že asi oddisť do jaskyne nemôže a keď aj odíde zo zamestnania to isté sa mu môže stať aj s inou ženou...nie je to vylúčené...preto nech to nerieši ďalej, nech to neposúva, nech si žije svoj život aj s pocitom zamilovanosti ale nič viac... zamilovanosť vyprchá určite...len to môže dlhšie trvať....nech neposúva hranice k intímnosti s kolegyňou a nech si len vnútorné prežíva ten pocit, že je to pekné....ja som tu nenapísala, že sa má s ňou vyspať a prísť šťastný domov k manželke to teda nie!!! Povedzme si na rovinu....my nevieme, čo vnútorne prežívajú naši partneri, možno toto v sebe tiež riešia... tiež prídu z práce niekedy vynervovaní a inokedy šťastní a koľké ženy riešia v sebe toto tiež...je to len otázka zodpovednosti k tomu druhému, ale to že si s niekým rozumieš a je ti s ním fajn neovplyvníš....a zvlášť keď je to príjemné... nevieme čo u neho tá druhá stránka kolegyňa, či mu to tiež opätuje... či sa to stupňuje, či ho chce dostať od manželky k sebe...toto nevieme a to tiež ovplyvní to ďalšie správanie muža... takže je to na ňom...my mu tu môžeme napísať akékoľvek rady... postrehy...odpovede... život si musí zariadiť on...
Tak mu držím palce...
@adka176 myslis ze taky chlap na svete existuje ?ktori to vie udrzat v takejtorovine a k tomu je zamilovany? nech pride kolegynka zlahka zaflirtuje da mu letny bozk uvidis na akej urovni budu spolu za 15 mınut...
;)
Zamilovať sa môže každý, ale si zober situaciu keby si s tou kolegyňou niečo mal tak by si zistil že neja taká žena aká sa ti zdala prišiel by si o prácu keby to tam prepuklo, o manželku a deti nestálo by ti to zato viac sa venuj žene a zistíš že by si ju nevymenil...
Mas doma 2r a 4 mesacne dieta a riesis anglictinu, vysku, pracu a kolegynu? Ako vuau. Rad by som vedel koho napad bola ta anglictina a vyska?
Teraz sa trochu "vzijem" do kolegyne:
1. som super kolegyna, super kamoska, spolocny pokec a travenie casu v praci a mozno aj po praci - a nic to s tebou nerobi
2. kecy o nefunkcnom manzelstve - a zase nic
3. vyska, anglictina a spolocne zaujmy - a zase nic (resp, neviem ze nic)
4. asi sa vyzleciem do naha a poviem ti po.. ma uz konecne, lebo si duty jak pen.
PS: ak mas dve deti a nemate spolocnych znamych tiez s detmi, tak tych ludi odstrihni
Mozno by sa tvojej manželke polepšilo keby si sa venoval výlučne kolegyni nakolko asi aj tak z teba vela nema. Pri tak malých detoch si riešiš kariéru, skolu, anglinu, no radost zit. Predpokladam, ze vsetko ostatne ma na krku tvoja zena. A ako poďakovanie sa jej muz buchne do “kamarátky”. Nuž byt na jej mieste tak ta zapojím tak do rodinného života, ze na zamilovanie by si ani nepomyslel. A co tak kamarátku poprosiť aby postrážila deti a ty so ženou by ste si spravili romantický vecer. Len na to si asi nepomyslel.
Ja si myslím, že veľa robia tie male deti. Doma máš asi blazinec a s kolegyňou pohodu. Je to normálne ze si sa za buchol. Ja radím vybaviť aspoň trochu voľná pre Teba a ženu a urobiť niečo romantické, vrátane sexu. Nevadí ze budeš pri tom myslieť na kolegynu, to je normálne a kopu ludi to tak ma nejaký čas. Malo by to prejsť. Kvôli deťom musíš vydržať...
Ono tu veľa možnosti ani nie je. Buď odstrihnes kamaratku a budeš so svojou ženou,detmi alebo bude tento kruh stále dookola trvať.