Prosím vás, je tu niekto, kto žije v manželstve bez dôvery, samé klamstvá, ignorácia... môj manžel má depresie, nerozpráva sa so mnou, a keď mi pustia nervy, tak všetko otočí proti mne. Hucká staršieho 15ročného syna proti mne, a dnes som zistila, že si dokonca kúpil diktafón, vyprovokoval hádku, a samozrejme si dával pozor, čo povie, hlavne som zúrila. Plánoval to potom použiť proti mne, aby ma vydieral. Pár krát ma zbil v minulosti, (dokonca ma napadol tehotnú). Samozrejme som mu to odpustila, a odvtedy som si veľa krát užila nadávky (keď bol opitý) ale už nevládzem to znášať... Má v rodine dvoch bratrancov, ktorí mali depresie a týrali svoje ženy. Obaja sa rozviedli. On psychológa odmietal 20 rokov, teraz zasiel prvýkrát, ale lieky nedostal. Aj keď sa mi pred rokom vyhrážal, že ma zabije, a zavolal políciu. Podľa psychologičky je v poriadku, a lieky nepotrebuje. Rozvádzať sa nechce, pretože nechce predať dom, ktorý postavil a zbožňuje ho... Myslíte, že je šanca, keby sa liečil, že by sa mohol zmeniť? Zažíva niekto niečo podobné?
@zoro9836 ty si v poriadku? Máš nejaký komplex z dnešnej rovnocennosti žien, ktorý si tu liečiš alebo sa tiež takto správaš k žene ako autorkin muž a berieš to ako normál? Zbil ju tehotnú!!!! Nadáva jej, pije, je to tyran a ja sa čudujem ženám, ktoré neodídu po prvej nadávke, nebodaj bitke.
Milá naivná autorka, nie nezmení sa, iba sa bude jeho násilie stupňovať a jedného dňa ta buď zabije, alebo po rokoch psychicky utýra tak, že z teba zostane zdrap. Na čo by si sa rozvádzala, veď sa máte super. 👌 Nemám slov. No a čo, že on sa nechce rozviesť kvôli domu, bude musieť, keď to dáš na súd.
@zoro9836 tak ale chlap, ktory napadne tehotnu zenu??????
Jasne, ze su aj take furie, co budu huckat, vrieskat, skrabat, hadzat predmety, ale chlap ju jemne odsoti a uz volaju policiu ( poznam taku), a taku by som preplieskala aj ja, ale jednoducho napadnut tehotnu zenu??
@bessie12 Som doma s mladsim dietatom. Urobila som si plán, ze v septembri pojde do skolky, najdem si pracu a odídem... Ibaze sa budú trápit zas moji rodicia, uz sú po 70.tke, mama má choré srdce... Otec ju nebil, je síce nervák, ale nikdy nebol opitý a nemali sme doma násilie.
Zato manželov otec je pijan, 2 az 3x týždenne je opitý, uráža svoju ženu, nadáva jej pred všetkými, a tak to bolo u nich celé detstvo. Aj sedel za alkohol za volantom.
Moj muz si tiez rad vypije, ale ked to prezenie, tak je agresívny a nedajboze mu poviem nieco proti srsti, alebo aby uz nepil, ze ma dost, tak zúri a nadáva, a je schopný ma napadnúť
@zoro9836 "tu si chlap iba prdne" podľa tvojich slov, tak citujem autorku: "bolo to napadnutie, zacal ma skrtit, potom prestal a hodil ma na postel. Nebolo to fackanie. Bola som v 7.mesiaci. Fackal ma o dva roky neskor, ale to uz aj w modrinami na tvari...".
Tu ženy riešia fakt vážne problémy v manželstvách, alkoholizmus, bitky, ponižovanie, gamblerstvo, nevery, lenivých povaľačov, ekonomické týranie a ty čo téma, to rada, že ešte tie ženy sa majú viac snažiť! Viac ho pochopiť, viac mu poslúžiť, vydržať. Choď s takými radami naspäť do stredoveku, lebo tým ženám a ich deťom neprinesú nič, len zničené životy.
@bessie12 chodili sme spolu 4 roky. 3x sme sa rozisli, neustále hádky... vzdy bol hrdina s velkym egom. Ked pochopil, ze he vážne koniec, priplazil sa a nariekal. Pri poslednom rozchode som uz odmietla s nim ostat, a on sa vyhrazal samovrazdou. 16 rokov lutujem, ze som mu dala sancu. Nikdy si ma nezastal, a ked sa mi prihodilo nieco zlé, tak to potom vyuzival proti mne, miesto toho, aby ma podporil. Celé roky chodil prec za prácou na 10 dní aj 2 týždne niekedy... tesila som sa na neho, a on ked niekedy dosiel, tak nic, ani sex... po 6 rokoch manzelstva sa to zacalo diat, ze uz nemal zaujem. Samozrejme som zacala mat pocit, ze ma nemiluje, a asi ma podvádza. Zaprisaháva sa, ze ma nikdy nepodviedol, ale neverím mu. Lebo často klame v bežných veciach... myslíte, že za nezáujmom o sex môže byť tá jeho depresia? On vie, že mi tým ubližuje, keď ma ignoruje, akoby ma chcel trestať. Niekedy mám chuť jednoducho si niekoho nájsť, a vynahradiť si tú aroganciu. Ale potom budem štetka, tak ma to odrádza. No ide mi to celé na mozog už tento vzťah. Začínam byť nenormálna?
Ja som mu sex neodopierala nikdy. A postavu som mala ok, 169cm, 56kg... teraz po 2 dietati sa neviem vrátiť na povodnu váhu, mám 67... Ked som bola 2.krat tehotná, 6 mesiacov sme spolu nespali, nechcel, a ja som si pripadala, že sa mu nepáčim... bolo mi to fakt luto, trapila som sa... aj som mu to povedala, a nic...
@ester177 odid od neho. Tvojim rodicom sa to asi páčiť nebude, ale pre dobro deti a seba odid od neho. Zaslúžiš si lepšieho muža po svojom boku. Takého, ktorý ťa bude na rukách nosiť. Nástup do prace co najskôr a odlož si nejaké to € bokom a medzitým sa pripravuj sa rozvod a hlavne na nepríjemnosti pred a po. Ale nedaj sa zlomiť. Bude ta manipulovať, ponizovat, vyhrážať sa a neviem co este, ale nepočúvaj ho. Ignoruj. Komunikuj vtedy len prostredníctvom smsiek alebo emailov. Všetko si odkladaj, aby si v prípade nejakého problému mohla použiť proti nemu. Napr. Ak sa bude vyhrážať, že nebude platiť výživné, ktoré môžeš požiadať aj na seba i dieťa. Napíš hoc aj tu do právnickej skupiny ako v tomto pripade postupovať.
Ta skupina sa vola Právne poradenstvo. Alebo napíš správu napr. @draik alebo @natalienka12 .
@zoro9836 teba zas zena poslala spat na gauc, ze si tu liecis mindrak?
Nerob si tu z toho svoje kolbiste. Ak mas doma problem, ries si ho tam.
Ak nemas, tak ty napis, co radis tejto zene v jej situacii.
@amiaja nereaguj na neho v tomto (co kde napisal, povedal,…). On ta len pouzije, aby si tu rozviedol svoje debatky o podružných detailoch, odvadza pozornost a nic k veci nepovie.
Len omiela frazy.
Nenechaj sa vyprovokovat k dokazovaniu. Vzdy ho miesto toho poziadaj, aby dal inteligetnu odpoved na otazku autorky a on po case prestane pisat, ked nedostane od teba vytuzenu reakciu.
Lebo on neprisiel nic pomoct, ani poradit. On chodi len rypat, hadat sa a strhavat pozornost na seba. Taky maly narcista.
Preco si s takym clovekom aj nadalej?
@zoro9836 On teraz nepije každý deň. Do októbra ešte kým nechodil domov, tak popíjal s kolegami každý deň, a sem tam bol namol aj tam. Doma pije iba pivo. Keď máme návštevu alebo ideme niekam my, tak vtedy tŕpnem, ako to dopadne. Sú obdobia, keď je normálny, a ide spať, a sú obdobia, keď na mňa zúri. Keď má depku, vtedy je to najhoršie. Chýbajú mu posedenia pri fľaši s kolegami zrejme, alebo neviem, od januára s ním nie je komunikácia... koncom januára bol konečne 1.krát u psychologičky, ale tam to zrejme zahral tak, aby ho poľutovala, a že lieky netreba. V piatok má ďalší termín. Včera bol Valentín, a my sme sa zas hádali, ani ho nenapadlo aby si priznal chybu... Jeden z tých bratrancov, ktorí sa rozviedli, po rozvode zistil, že chyba nebola v jeho žene, musel sa liečiť, a neskôr sa vrátil do domu k žene, a žil tam do smrti (v 55 zomrel na infarkt). Ten druhý bratranec mal od rozvodu dve známosti, aj u neho bývali, ale opustili ho... Ten druhý ale nebral lieky... A jeho žena odišla do zahraničia, a už sa nevrátila... Keď išiel k tej psychologičke, tak mi svitla nádej, že by to mohlo byť lepšie, ale kým nemá lieky, tak zmena nebude.
Musím popracovať na sebe, nekomunikovať s ním, aby pochopil, že je jediná cesta je liečiť sa... Ale keď používa staršieho syna na to, aby mi robil napriek, a dovolí mu byť na telefóne aj celý deň, vtedy ma ide poraziť a nadávam...