Začiatok konca

1. jún 2024

Ahojte ani neviem čo očakávam, možno sa chcem len vykecať alebo mi niekto poradíte, napíšete, ako žijete vy, v takýchto situáciách. Muž odišiel pracovať do zahraničia, narodilo sa nám tretie a financie... ved chápete. Je 2 mesiace tam a 2 týždne doma, turnusy. Lenže ide o to,že tam ma veľmi ľahkú prácu, pol dňa nič nerobí, z jednej strany som rada, že sa nenarobí ale z druhej aj nie. Po práci chodia s kolegami sa najesť, cvičiť, hrať tenis a pod... Ja doma, 3 deti, dom, záhrada, únava, niekedy až totálne vyčerpanie. Nonstop v pohybe. Proste žijeme úplne rozdielne životy, keď si voláme nemáme sa už poriadne ani o čom baviť, lebo ma nebaví počúvať ako celý deň v podstate oddychoval. A ja som zase príliš unavená, aby som mu rekapitulovala môj deň. A keď príde domov, snaží sa byť s detmi stale, čo som veľmi rada, berie ich na výlety, zmrzliny, bicykle atď, lenže im úplne rozhádže režim a mne trvá ďalšie 2 týždne dat ich naporiadok. Mam pocit, že si prestavame úplne rozumieť, už mi v podstate ani nechýba, alebo len nemám čas na neho myslieť... je to začiatok konca ?

colsami
1. jún 2024

Ide o to ci ste ochotni sa o tom porozpravat a najst kompromis, ktory bude rodine vyhovovat skor ako sa rozpadne. Zial, dan za peniaze co tam zarobi, ze Ty mas doma vsetko na svojich pleciach.

Ja osobne by som takto fungovat nevedela, takmer vsetkych co takto poznam, ked muz odide na turnus si zena povie "konecne", lebo bez neho maju lepsi system, pokoj, atd. Co je smutne...

Ake velke je posledne dieta? Ci sa da vydrzat kym pojdes aj Ty do prace a nebude to len na jednom plate a muz moze pracovat doma, aj keby s trochu mensim platom.

zmrzlinka2021
1. jún 2024

Žijete oddelene. Buď nech sa vráti alebo ty s deťmi odíďte žiť do zahraničia. Takto ste rozbitá rodina.

pribinak
1. jún 2024

Áno, pre mnohe pary je toto začiatok konca. Presne ako píšeš každý žijete úplne iný život.

Zmeň niečo. Buď sa uskromnite a nech príde domov a tu si nájde prácu, alebo ty a deti choďte za ním o

Ja by som takýto vzťah nechcela. Manželstvo na diaľku či čo je toto …

juliacenc
1. jún 2024

Nie je. Proste ty to mas teraz tazsie ako on. Jemu zas chybate, nemoze byt s vami 2 tyzden nevidi deti. To tiez nie je zavidenia hodne, rovnako ako tvoja narocna situacia, ze si na vsetko sama. Chapem ta uplne, ze ta to frustruje, pretoze je to nesmierne narocne. Ale momentalne je to tak. Zmena nastane ked sa vratis do prace, deti do skolky, skoly. Bolo by dobrw, najst si na seba viac casu , any si aj ty mala cas pre seba

koniarova
1. jún 2024

Áno. Je to začiatok konca a sama to cítiš.

mircalla
1. jún 2024

To je klasicke slovenske - narobim si deti, nemam na ne peniaze, manzel musi ist pracovat do zahranicia - a vlastne nie je ani manzel ani otec, kedze rodinu vidi minimalne.
Podla mna taketo rodiny na dialku nemozu fungovat. Jeho hlavna uloha je zarabat, tvoja byt s detmi - oddelene zivoty a uplne odcudzenie

domkakvet
1. jún 2024

Je potrebne vysvetlit aky rezim maju deti, aby ho nemarusoval, ak napriklad chodia spat o siedmej, tak aby s nimi nebol von do osmej, to je len priklad, proste mu vysvetli aky rezim je potrebne dodrziavat, co sa tyka vasho vztahu, to je uz horsie, nie je dobre, aby ste fungovali tak oddelene, skuste najst nejake riesenie, aby sa mohol vratit.

koniarova
1. jún 2024

@domkakvet myslím,že on sa moc vrátiť späť chcieť nebude. Vyhovuje mu ľahká práca, po práci aktivity s chalanmi. Žiadne starosti s deťmi. Ale možno sa mýlim.

janinah
1. jún 2024

Nikdy by som takto nerozdelila rodinu,peniaze nie sú všetko.Manzel tak raz dochadzal do prace "až " 80 km, 2x v týždni bol doma,ale už po dvoch mesiacoch nám tam v tom druhom meste hľadal byť pre celú rodinu.

domkakvet
1. jún 2024

@koniarova aj to ma napadlo, lebo na to sa zvykne velmi rychlo, ale skusit to autorka moze.

daniela2202
1. jún 2024

Je to začiatok konca, presne tak

zmrzlinka2021
1. jún 2024

@mircalla a ja len doplním: máme nás vysnívaný domček, záhradu, kde môžem piť kávu a grilovať 😂😂😂

autor
1. jún 2024

@colsami 6,5 mesiaca

larinka552
1. jún 2024

Isla by som s detmi do zahranicia za nim.

autor
1. jún 2024

@mircalla mal tu na slovensku veľmi dobrú prácu, dlhé roky, no firmu kúpil iný majiteľ a šlo to dolu vodou, chodil do prace s nechuťou, rozhodli sme sa ze odtiaľ odíde, žiaľ, sa mu nepodarilo tu na slovensku nájsť tak dobre platenú prácu ako mal... tak áno,musel odísť bohužiaľ.

autor
1. jún 2024

@koniarova stále mi vraví, že on to tiež nemá ľahké, že mu veľmi chybame a ze aktivity po práci hľadá aby nato tak nemyslel. Ale vieš, mne to tu pri týchto mojich starostiach príde ako úplná sprostosť

pribinak
1. jún 2024

Nemusel odísť. Mohli ste sa na čas uskromnit a byt spolu ako rodina

Teraz máš možno fajn prachy ale si sama s 3 deckami, ubehana a utahana a koniec dňa je keď máte videohovor kde si vlastne nemáte čo povedať

Proste prachy ste dali na 1. miesto a áno vo väčšine prípadov je to koniec

Zmeň to

autor
1. jún 2024

@larinka552 s týmto niesom vôbec stotoznena, deti škola, škôlka, rodina, deti zatiaľ nevedia ani po anglicky ... neviem si to ani predstaviť. Ja mam perfektnú rodinu a neviem si predstaviť ze by som ich videla raz za pár mesiacov.

koniarova
1. jún 2024

A do kedy chcete takto fungovať?

autor
1. jún 2024

@pribinak hypotéka sa sama nezaplatí, z lásky sa žiť nedá 😞 aj keď chápem

pribinak
1. jún 2024

Keď sa rozidite tak či tak asi o dom prídete. Ale keď je hypotéka viac ako vás vzťah tak to vypovedá za všetko

koniarova
1. jún 2024

Ale prosím ťa. To sú len výhovorky. Priemerné šikovný chlap si nájde robotu aj na sk za normálne peniaze

autor
1. jún 2024

@koniarova kým si nenájde tu tak dobre platenú prácu ako mal, aj keď tam v zahraničí zarobí asi 4 násobok toho co tu. Ale presne toho sa bojím, ze sa mu nebude chcieť naspäť, ľahká práca, žiadne starosti, dobre peniaze. Presne preto píšem, že žijeme úplne rozdielne životy.

autor
1. jún 2024

@pribinak máš pravdu. Teraz keď príde domov chcem sa s nim porozprávať, lebo aj ja dokedy takto dokážem fungovať? Cez telefón sa rozprávať o takýchto veciach je úplne na prd. Maleho nevidí vyrastať, staršie deti sa už skoro vôbec na neho nepýtaju,proste si zvykli ze tu nieje a mne to trhá srdce. Načo mi je, keď nieje ?

vler
1. jún 2024

Autorka, kedy sa planujes vratit do prace? S dvoma slovenskymi platmi snad vystacite a dovtedy treba vydrzat

autor
1. jún 2024

@vler chcela by som byt doma aspoň do roka, teraz ma 6.5 mes. a potom kľudne jasle a ja práca.

vler
1. jún 2024

Tak to uz je len 5.5 mesiaca, to snad zvladnete. Manzel je uzrozumeny a suhlasi s tymto planom?

oliolijanka
1. jún 2024

Odid na rok do zahranicia a ked bude dieta mozne dat do jasli, vratite sa.
Tie starsie deti su ake velke?

ivangeline
1. jún 2024

Buď budete mať spoločne pravidla v domácnosti a dodržiavať ich aj keď tam je a aj keď nie je alebo bude vždy problém… naj cesta je samozrejme byt spolu…

autor
1. jún 2024

@vler ešte nie, on práveže chce, aby som bola 3 roky doma ale to ja nechcem ,už mi zo všetkého doma šibe