Záchrana vzťahu po rozchode

aknulienka
15. máj 2021

Ahojte, prosim o vase nazory. Partner sa so mnou rozisiel. Boli sme spolu nieco vyse 2r. Mame ani nie rocneho syna. Dovod rozchodu z jeho strany bolo, ze sme rozdielni, nemame nic spolocne a jeho city ochladli.
V praci sa mu zacalo darit, no ma toho extremne vela. Ja doma sama so synom, tiez som toho mala tiez dost.. posledny mesiac sme sa akosi zacali obchadzat a travit spolu coraz menej casu.
Ja to akosi neviem akceptovat, nikdy sme nemali vaznejsiu krizu, len take mensie partnerske vymeny a vyhrady. A on pride rovnk s rozchodom. Pre mna je to mega sok, neviem si predstavit ako budeme fungovat, ved nase dieta je este babatko.
Ja chcem vztah urcite zachranit, uvedomila som si svoje chyby, ktore by som chcela do buducna odstranit a byt lepsou zenou.
Po sexualnej stranke nebol nikdy problem, dokonca ani v poslednej dobe.
Momentalne sme od seba cca 3 tyzdne.
Ma zmysel to zachranit? Mam sa snazit? Ja som odhodlana! Nielen kvoli dietatu, ale aj kvoli nam.

Dakujem za vase nazory a rady.

tessa2299
15. máj 2021

@aknulienka ked opusti rodinu (dokonca male dieta) a nema snahu zabojovat za zachranu vztahu, tak za tym musi byt niekto "treti"..... nic v zlom, len moj nazor 😕

pribinak
15. máj 2021

@aknulienka odíde od rodinky, podľa mna je v tom niekto další.
Byt pracovne vyťažený je jedna vec, ale len tak sa rozísť? Proste tam je niečo iné

miska992
15. máj 2021

@aknulienka na zachranu vztahu treba dvoch...nie iba iniciativa z tvojej strany 🙂 drzim palce

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
15. máj 2021

@aknulienka otehotnela si, keď ste boli spolu pár mesiacov. Poriadne ste sa ani nepoznali. Jemu doplo, že sa nechce viazať, resp nie s tebou. Z napísaného sa mi zdá, ze z tvojej strany by to bola márna snaha. Je mi ľúto. Ries seba a dieťa.

janka_23
15. máj 2021

@aknulienka je to smutné keď sa niečo takéto stane, ale poviem ti z vlastnej skúsenosti, že na všetko musia byť dvaja. Aj na zachranu vzťahu. Pretože ak z jeho strany nie je záujem váš vzťah zachrániť, môžeš sa aj roztrhať a nezachránis nič. Akurát sa iba tak ponizis a ešte viac klesnes v jeho očiach. Takže navrhujem úprimný rozhovor a podla toho co ti povie sa potom zariad.

janne318
15. máj 2021

Nechala by som veci plynúť spontánne. Aj keď už nie ste partneri, rodičmi Vášho spoločného dieťaťa budete navždy. Na Tvojom mieste by som vzájomnú komunikáciu obmedzila len na záležitosti týkajúce sa dieťaťa, eventuálne záležitosti týkajúce sa spoločného vysporiadania praktických záležitostí (ak máte napríklad nejaký spoločný majetok, prácu, a pod.). Srdcové záležitosti ani dôvody rozchodu by som s ním ja osobne teraz neriešila. Komunikovať by si s ním mala na úrovni, dôstojne a konštruktívne. Skrátka - byť nad vecou. To, že si si uvedomila svoje chyby, je síce fajn, no ospravedlňovať sa mu za ne a prosíkať ho, aby sa vrátil, by bola asi tá najväčšia chyba. Ty si ho predsa nevyhodila - odišiel od rodiny sám. Pokiaľ je v tom iná žena, spamätá sa, len čo ho prejde zamilovanosť. A pokiaľ je dôvodom rozchodu naozaj vzájomný nesúlad a rozdielnosť názorov, pohľadov na vec, či spôsobov života - tak potom je to takto lepšie. Záchrana takéhoto vzťahu by nemala žiaden zmysel a ani dlhé trvanie. A v tom prípade je to takto lepšie aj pre dieťa - radšej to seknúť teraz, kým je ešte malé a kým si to až tak neuvedomuje, než nasilu zachraňovať nefunkčný, problematický vzťah, a rozchádzať sa o 10 rokov, keď bude dieťa v tom najťažšom veku. Ale to je len môj subjektívny názor. Rozhodnúť sa, ako ďalej, musíš jedine sama.

alexas56
15. máj 2021

Sústreď sa na seba a na dieťa venuj sa sebe a hlavne dieťaťu..nekontaktuj ho, nech vidí, že si vieš poradiť aj bez neho a uvidíš, že dolezie, ale verím tomu, že ty ho už potrebovať nebudeš🙂 keď Vás dokázal opustiť kvoli drobnej hádke, nie je to chlap do života..zdupká pri prvom vážnom probléme..a dalšia vec , snažiť sa musia dvaja..teba to bude deptať a on sa bude cítiť na koni, že oňho bojuješ

ivangeline
15. máj 2021

Urcite sa snaz ale ako pisali,je potrebne, aby sa chcel snazit aj on. Je mi to luto. :/

lintu
16. máj 2021

Vzhľadom na krátkosť času od rozchodu, priebeh a citovú zaangažovanosť sú tvoje myšlienky normálne. Je fajn, že chceš a si odhodlaná. LENŽE! Toto už nie je o vás. Chlap ti dal jasne najavo, že ťa neľúbi. Ste rozdielni. Na vzťahu s tebou mu nezáleží. Skôr ako by mal preň niečo urobiť, sa z neho radšej dobrovoľne odstrihol. Pokým on sám nebude chcieť, neprinútiš ho vrátiť sa k vám. Navyše, čím viac budeš tlačiť na pílu, tým to môže byť len horšie. Keď o vás nemá záujem, nechaj tak.

sima338
16. máj 2021

@aknulienka Akoby si písala o mojom manželstve/vzťahu, veľmi som sa v tom našla...Ja som tiež otehotnela pomerne skoro od nášho zoznámenia, všetko to bolo rýchlé, ale verili sme v tú spontánnosť a že veci prichádzajú presne vtedy, kedy majú, ale...Láska môjho muža vyprchala, prestal ma milovať, biznis bol preňho dôležitejší ako láska, rodina, hoci dcére by doprial prvé posledné a vkuse by na ňu míňal peniaze...Chcela som to záchraniť, ale len ja, nie on..chápeš, nebola to snaha nás oboch...Potom som mu v telefóne našla milenku/kamarátku, ako ju nazval a pochopila som, že je koniec...rozvedení nie sme doteraz, ale už dávno nie sme partneri, ale len rodičia

luciaaaaa
16. máj 2021

@aknulienka ja som vo vseobecnosti za zachranu vztahov, ak je to co i len trochu mozne. V tvojom pripade by to zaviselo od toho,ako sa chlap zachoval po rozchode. Ci komunikoval, ci sa o teba a syna zaujimal, ci tie 3tyz. hra mrtveho chrobaka...
Ja som zazila cosi velmi podobne na zac.manzelstva, muz zacal podnikat, bol stale mimo domu, mal toho vela,prisli hadky a tiez mi z nicoho nic povedal,ze ideme od seba, ze on takyto zivot nechce. Zbalil si par veci a odisiel k rodicom. Avsak komunikoval,zaujimal sa, ako sa mame,ci nieco nepotrebujeme, dceru chcel pravidelne vidiet. Ja som mu trochu "pomohla",kedze som vycitila,ze sa vratit chce, len nevie,ako na to.po mesiaci sa vratil. Sme spolu 11 rokov. Bez hadok,bez kriz. Mame krasne manzelstvo. Ja vobec nesuhlasim s nazorom,ze je lepsie odist a ukoncit to teraz, lebo to pride o par rokov.to predsa nikto nevie,nikto nema vestecku gulu. Je kopec vztahov, kt.prekonali krizu a posilnilo ich to. Je hlupost povedat,ze ak mame krizu teraz tak ju budeme mat aj o par rokov. Je ine,ak by ste sa hadali stale, ale pri prvej krize balit vztah je pre mna nezrele...

stanulienkat
16. máj 2021

Tak chodili ste spolu veeeelmi kratko,ked si otehotnela. Je mozne, ze ste rozdielni a nemate toho vela spolocneho. No museli ste zostat spolu kvoli dietatu. Keby ste dieta nemali, je mozne,ze by ste boli od seba uz davnejsie. Ocividne nechcel tak skoro zavazky a dieta. Nasilu by som ho netahala spat do vztahu. Nad tym uvazoval urcite dlhsie.

aknulienka
autor
16. máj 2021

@luciaaaaa nikdy sme sa pred tym nejako vazne nehadali. Bezne vymeny nazorov, ktore sme niekedy vyriesili a inokedy troska zamietli pod kobercek.
Behom tych 3 tyzdnov sa kazdy den o nas zaujima. Z mojej strany som obmedzila kontakt iba na info o dietati. Lebo prve dni po rozchode boli velmi horuce a mala som tendenciu mu furt vypisovat vylevy, ktore ale nikam neviedli, tak som sa stiahla.

aknulienka
autor
16. máj 2021

@stanulienkat dieta chcel viac ako ja. Uz na prvom rande basnil o rodine a detoch. Ano viem, ze babo prislo priskoro ale stalo sa a chcem sa pokusit o zachranu..aj ked sme rozdielni, mame co to spolocne a najma, mame spolu zdraveho syna. Kym som neotehotnela a neprisiel covidm pravidelne sme cestovali, chodili na vylety... mame psa, sme obaja velki psickari, kazdy tyzden sme spolu chodili na cvicak kym neprisiel drobec. To su len take hluposti, ktore ma teraz napadli.

laila22
16. máj 2021

@aknulienka nemá zmysel bojovať. Inak neviem či si tu nepísala pred pár týždňami ako Ti to oznámil a zavolal Tvojej sestre, že má prísť po Teba....

stanulienkat
16. máj 2021

@aknulienka ale nemohli ste sa absolutne poznat. Prvy rok su mega ruzove okuliare a zamilovanost. To je najnebezpecnejsia faza na dieta,lebo clovek neuvazuje pragmaticky. A ze chcel od prveho rande dieta? No cudne, ale zase nastupuje predchadzajuca teoria. Sorry,ale takto dopadne 90% parov,co tak rychlo otehotneju. Nepoznaju sa. To,ze sexuju 5xdenne,nie je o poznavani.

luciaaaaa
16. máj 2021

@aknulienka to je velmi dobry signal, ze sa denne zaujima. Ty si sa odstahovala, ci on? Stretavate sa, ci ste sa 3tyz.nevideli?
U nas to pocas tej krizy bolo tak, ze muz asi po 2tyz. preformuloval spravy z "ako sa ma mala?co robi?" na "ako sa mate?co robite?" A ked chodil k nam kvoli dcerke, vzdy daval najavo, ze pri tom mam byt aj ja. "Pojdeme spolu s malou von?" Ja som to jednoducho citila, ze sa vratit chce, len to slovne nevedel/nechcel povedat.

katkati
16. máj 2021

Nepros ho o návrat. Domov nie je holubnik. Keď odišiel teraz, keď ho najviac potrebuješ, ako sa môže zachovať v budúcnosti, keď mu niečo preletí cez nos?

kitycat
16. máj 2021

@laila22 to nie je ona ta mala na ceste este druhe dieta.

@aknulienka osobne si myslim, ze za tym ani nemusi byt ina zena skor mal ruzove okuliare ake to je zalozit rodinu. Ale dieta je aj urcite obmedzenie a ked sa mu zacalo darit v praci tak ta nechal. Dieta bez manzelstva je asi trend poslednych par rokov ako to tu citam. Z takeho sa chlapovi lahko odchadza ale co ty... Ty od toho dietata az tak lahko neodides budovat karieru.

Este ze ste si na prvom rande vsetko vyjasnili.

laila22
16. máj 2021

@kitycat mohla opomenúť...

retatka
16. máj 2021

@laila22 Alebo naschvál nenapisala druhé dieťa aby na ňu baby neprišli .Ked viackrát pišu tie iste ženy ,vždy niečo zmenia 😊

pupavocka101
16. máj 2021

nikdy to nema zmysel ak to chce dat do poriadku len jeden, keby to chcu obaja a obaja sa snazia, tak sa to da, lebo sa da na tom pracovat ale takto ee :/

luciaaaaa
2. júl 2021

@aknulienka ahoj.ako to nakoniec dopadlo? Bojujete este? Urovnali ste to? Vratil sa k tebe a synovi?

aknulienka
autor
3. júl 2021

@luciaaaaa ahoj, nie nedali sme to do kopy. Ma novu frajerku, kvoli ktorej nas opustil :(

30ericka
15. mar 2022

@aknulienka ahoj, ako to zvladas?

annamaria4
15. mar 2022

@30ericka hmmmm neviem, ci sa k tejto teme vrati, ale tak dufajme, ze sa ma dobre

sajsa3
31. júl 2022

@sima338 ako dlho ste uz od seba?