Rada by som si vypočula váš názor poprípade skúsenosť na zachovanie rodiny kvôli deťom. S partnerom si už dlhšiu dobu nerozumieme, existujeme už nejakú dobu spolu len kvoli nášmu dieťaťu vlastne. Vôbec to nieje o hádkach skôr spolu nekomunikujeme, ak aj áno tak sa to týka iba malého nič viac nič menej. No niesme spolu šťastný ani s týmto typom spolunažívania. Ja osobne som pre to aby sa naše cesty rozišli, priatel zase nie vraj aby maličký nemal chaos. Skor si myslím že neskor bude mať chaos z toho že mama a tato spolu za mesiac prehovoria 10 viet dokopy. Stretla som sa s viacerími názormi či je lepšie ísť od seba alebo byť nasilu spolu pre dobro dieťaťa. Pretože teraz sice vieme spolu byť bez hádok ale skor či neskor to tak už byť nemusí a radšej sa rozísť v dobrom ako potom behať po súdoch lebo sa nebudeme vedieť dohodnúť skrz malého. Tak isto spolu už dlho intímne nefungujeme a je otázka času kedy sa to v niektorom z nás zlomí a nájde si niekoho s kým mu bude dobre po všetkých stránkach a kto toho druhého bude robiť šťastným. Čo je všetko v poriadku ibaže priatel je za to aby aj potom sme kvôli malému spolu žili a to mi príde trochu choré. Akože za jedno má pravdu a je velmi pekné že chce aby naše dieťa vyrástlo v kompletnej rodine ale na druhú stranu niesme šťastný a malý to bude z nás cítiť že sice žijeme spolu ale niesme tak celkom rodina..
Tvoj priatel je akurat lenivy si financovat život sám + vyzivne. Ci by ste sli do striedavej?
Je mu pohodlne, kym nenájde nieco ine... To su len reci, ze aj po tom co si najde niekoho..
A keby ste sa skor snazili najst pricinu, preco je vas zvtah taky, ako je? Preco spolu nekomunikujete? Nespite? Kedy a preco nastal ten zlom?
Za druhe, na co je dietatu "kompletna rodina", ked sice spolu byva, ale inak nic. Dieta to vsetko vnima.
"...aby naše dieťa vyrástlo v kompletnej rodine..." podľa toho čo píšeš, vy nie ste kompletná rodina
skuste poradnu a potom uvidite
a co chces si najst noveho chlapa a robit sa na rodinu?Myslis ze to bude lepsie,Nemyslim to v zlom ale casom asi neostanes sama,to je horsie ako zit v takom vztahu.Tak ked si po iete len 10slov,skus na tom popraxovat aby konverzacia bola normalna,mozte byt kamarati.Myslim si ze priatel ma pravdu,ak nieis tyrana tak ss to vydrzat aspon do puberty da.Vybral si si lachsiu cestu,ale ore malejo to nebude lepsie ako si tu myslis,lepsie to bude pre teba len.
Vy nie ste kompletná rodina, ste spolubývajúci.
Radšej sa osamostatniť teraz, dieťa si skôr zvykne na zmenu, a až keď si vysporiadate vzťah nevzťah, zariadite si životy po svojom, budeš pripravená na nový vzťah , je jedno kedy príde.
Keby naďalej sa hráte na rodinu, tak aj potencionálny chlap ťa bude vnímať že máš rodinu, a odchádzať od seba až keď niekeho stretneš, môže vyvolať horší scenár ako pri rozchode teraz.
Tvoj syn si najde priateľku, bude ju mat rad, bude s nou šťastný, ale ona bude nešťastná a opustí ho, preco? Pretože jej neprejaví žiadny cit, neobjime ju, nepobozká, nevypocuje, nespýta sa aky mala den, preco? Pretože jeho otec to nikdy nerobil, a to bol ten model, od ktorého sa učil…skus sa na to pozriet z tohto pohladu…fraza “kvoli dietatu” tu sedi, ale treba kvoli nemu vztah ukončiť nie živiť
Ako to bolo na začiatku vzťahu?prečo ste vlastne spolu,iba ako partneri a už dokonca ako rodičia?
Nedá sa do tejto situácie prísť iba tak. Niečo sa muselo prehliadnuť už na začiatku.
A pokiaľ tam láska bola,musí existovať stále. Čiže skúste sa obaja zamyslieť,porozprávať,nakopnúť.
Keby bol váš syn dospelý a mal by takýto problém, tiež by ste mu poradili aby zostal kvôli deťom v nefungujucom vzťahu? Pretože je veľká pravdepodobnosť že to zopakuje.
Priateľ nebol schopný zobrať si matku dieťaťa za manželku, ale ma plne ústa kompletnej rodiny. Rodina je o niečom inom, ako "mam kde chrápať, operie mi, aj navari" bud popracujete na komunikácii, lebo hold, vzťah, to je celoživotná práca, nie "kukám, že to nejde samo", alebo pôjdete od seba. Normálne, slušne, každý si niekoho ešte nájde. Dieťa potrebuje vidieť a cítiť lásku v rodine. Nie tento chladný odstup. Píšeš maličký, tak neviem, koľko dieťa má. Koľko ste spolu. A keď si chlap nájde milenku, ktorá nemá svoje bývanie, ty budeš prať, variť naňho a on bude chodiť za ňou. To bude vzor rodiny. Čím bude dieťa väčšie, tým horšie riešiť to. Lenže do vášho vzťahu tu nikto nevidí a kopa veci sa dá riešiť, práve tou komunikáciou.
Ešte doplním, on asi chce, že teda budete hrať rodinu, kým malý vyrastie, aby z toho chúďatko nemalo zmätok. Chlap je v kľude, jemu o nič nejde, on si aj ako styridsiatnik nájde tridsiatku v štýle "vôbec s partnerkou nefungujeme, ale boli sme spolu kvôli dieťaťu, teraz túžim po skutočnej rodine". Kdezto v rovnakej situácii bude tvoj vlak dávno preč. To je holý fakt. V tomto je to príšerný egoista a za dieťa sa len schováva.
Ak nevidis sposob, ako vztah "spasit", odporucam pre dobro dietata rozchod. Ja som takto zacala novy zivot v 32 a uz desiaty rok mam novu funkcnu rodinu a spokojne dieta z prveho vztahu.
Jaj lebo dat dietatu taky vzor a dosrat mu buduci rodinny vztah fakt stoji za to, nebolo by lepsie ak by dieta vyrastalo v rodine kde vidi ako maju byt dvaja stastny?
Ísť od seba. Bez debaty. Dieťa rodičov nestratí keď budú rozvedený. Tak či tak by to dopadlo časom rozchodom, naveky sa to kôli dieťaťu lepiť nedá
aZa mna to skusit napravit spolu. Nie je tam alkohol,nasilie,nevera a ine tazke veci? Tak preco nie poradenstvo pre partnerov neskusit? Ved to je len take..ze city ochladli a kazdy mal nejake predstavy a tie sa nenaplnaju...na to treba komunikovat a pracovat. Mozno po urcitom case.. ak snahy nevyjdu,tak potom premyslat nad odchodom.
Ak nie je žiadna vôla dať vzťah znova dokopy, tak by som kvôli dieťaťu neostávala v takomto vzťahu a je lepšie odísť a možno nájdeš niekoho, s kým to bude proste fungovať. No toto by sa podľa mňa časom aj tak rozpadlo a išli by ste každý svojou cestou
Bol aj predtým taký chladný a tebe to nevadilo, lebo si bola zamilovaná?Alebo nechce komunikovať len teraz a prejavovať city. Potom mu asi niečo vadí, nezmenila si správanie? Opýtala si sa ho, či ťa ešte trochu miluje, má rád, či chce popracovať na komunikaácii, vzťahu? Je taká chladná povaha, alebo len problémy vo vzťahu ho urobili chladným? Určite popracuj na vzťahu. Ďalší muži môžu byť komunikatívni, aj vášniví, ale môžu mať aj strašne veľa iných chýb. Podľa mňa to nie je na rozchod, ale na popracovaní na vzťahu a až potom na odchod.
moja spoluziacka zo strednej vyrastala rovnako a sama povedala, ze by bola stastnejsia, keby sa rodicia rozviedli skor a nedrzali to kvoli detom, isli od seba, ked mala asi 17..a vobec jej to teda neprospelo zit v takom vztahu
Určite 100 % od seba .. síce máte spolu dieťa, ale na tom sa nič nemení, rodičia budete obaja navždy... Ale aj vy máte priestor na sebarealizáciu, či byť šťastný milovaný
To nic aj dalsich psychopatov treba do spolocnosti..len tak dalej pekne formujte alebo narcistickeho psychopata...
Áno náš maličký je ešte velmi maličký čiže ešte nevníma plne vedome. Vlastne by nás ani nikdy nezažil pri normálnom fungujúcom vzťahu to je dôvod prečo ja v ňom nechcem ďalej zotrvávať. Určite nemám v pláne si hladať nového chlapa to určite nie chcem sa plne sústrediť a venovať sa iba synovi, nepovedala som však že to niekedy v budúcnosti nemôže prísť. A čo sa týka rozpadu vzťahu hraje tam velmi vela vecí z oboch strán a obaja sme sa zhodli na tom že to medzi nami už fungovať nebude. A nieže by sme sa nemali radi ale už medzi nami nieje láska je to čisto len o zvyku. Jediná láska ktorá nás spaja je tá ku našemu dieťaťu.
Deti vnimaju vsetko, aj nefunkcny vztah rodicov. Mali sme v rodine manzelstvo, ktore sa nerozviedlo kvoli detom...Ked deti vyrastli a boli uz skoro dospele, tak povedali rodicom, ze sa mali rozviest.
Decka si z toho vztahu-nevztahu odniesli samu neistotu v partnerskych vztahoch. Nedovera, neistota dokazu narobit dost zla...
Radsej odist, ako trapit seba a dieta, ktore mi to raz bude vycitat...
Od seba ,kto to nezazije ten to nepochopí ,môžeš sa snazit akokoľvek ,keď to raz nefunguje ,nikdy nebude
Jednoznačne od seba
Dieťa všetko vníma
Tiež sme takto fungovali 2,5 roka
Obchádzali sa doma, komunikovali len pre dieta, nespali sme spolu 2 roky...
Dcéra to vnímala, vedela ze niečo nie je v poriadku
Aj prišiel týždeň keď sme akože aj dobre ale hneď to prešlo
Tiež tlačil na mňa nech zostaneme žiť v jednej domácnosti pre dcéru ale každý si môže žiť svoj život
Nesúhlasila som
Po mesiaci od rozchodu sám povedal, že takto je to lepšie
Dcére sme všetko vysvetlili a vybavené
On po mesiaci našiel pravú lásku ako tvrdí, ja mam tiež priateľa, dcéra znáša všetko krásne od začiatku, otec býva cca 400 metrov od nás takže môžu byť spolu hocikedy
To, že nevyšiel tento vzťah, neznamená, že nemôžem byť šťastná celý život
Stáva sa to bohužiaľ často, že si partneri prestanú rozumieť, ale život tým nekončí a každý má právo na život ďalej a na šťastie a lásku
Jednoznacne od seba. Ak ste si stopro isti ze to nebude fungovat. Dieta vyrastie a pochopi. Skor by bolo nestastne a mohlo mat psychicke problemy ak vy dvaja budete mat doma nepohodu, nezhody. Ziadna laska. Len nasilu kvoli nemu? Deti su velmi vnimave. A vy dvaja by ste si znicili sancu byt znova stastny. Ty pocuvaj hlavne seba samu. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Drzim palce ❤