Začali ste dôverovať po zlých skúsenostiach?

25. jan 2024

Ahojte, vysvetlim moju situaciu. Vyrastala som ako dieta v neuplnej rodine bez otca, to nie je nic vynimocne, ale samozrejme to ma vplyv na vnimanie vztahov v dospelosti. Vztahy, ktore som mala boli do velkej miery toxicke aj ked uplne odlisne od seba, ale ide o to ze momentalne som vo vztahu kde som naozaj stastna s muzom ktory by mi zniesol aj modre z neba, teda mne a dietatku ktore cakame. Chcem si vypocut nazory, skusenosti, rady inych zien ktore boli v podobnej situacii. Svojmu muzovi verim, ale aj tak su tam stale tie pochybnosti ze co ak - co ak sa starat prestane, ak mi zacne klamat atd. Niekedy som asi az paranoidna a viem, ze vzdy treba mat nadhlad a vediet ze nikto nic nezarucuje. Len mne to pride uz nahlavu, ze niekedy sa zamyslim nad tym ze co ak aj moj muz zacne pit a prestane sa tolko starat o nas. Pritom nemam na to absolutne ziaden dovod z jeho strany, pretoze si da max pivo raz za tyzden.. len tolko, ze otec aj viaceri muzi v rodine boli/su alkoholici, takisto jeden byvaly partner - ktory bol zaroven aj prvy vazny vztah a bolo velmi tazke sa odtial dostat). Existuje nejaky sposob ako si toto myslenie vymazat z hlavy ?

bluka2
25. jan 2024

A aký je teda najhorší možný scenar, keby sa tak stalo? Prejdi si ho a možno to nie je také strasne a to ta ukľudní? Aspoň my máme doma super atmosféru (väčšinou…) aj bez muža. Aj vtedy si môžeš urobiť super život, môžeš si veci zariadiť aj sama inak ako boli v tvojej pôvodnej rodine. A budeš mať dieta. Takže, nevymaž to až tak z hlavy, skôr sa zariad tak, že budeš ok, aj keby sa to stalo. T.j., vzdelávaj sa, pracuj na sebe, máj príjem, nezabudni na kamarátov, máj toľko deti, koľko by si uživila aj sama. Udrziavaj sa fyzicky aj psychicky v pohode.

autor
25. jan 2024

@bluka2 dakujem za novy pohlad, urcite budem nad tym rozmyslat

michu_
25. jan 2024

tak vies , stale je vsetko mozne, veci sa mozu zmenit. ak si podobna zenam v tvojej rodine, je mozne , ze budes stale pritahovat rovnaky typ muzov,. to je to ,na com mozes popracovat, zeny zavislych maju mnoho spolocnych vzorcov spravania -v podstate svoje neporiesene veci z detstva, prip.prebrate od rodicov, kt.na nevedomej urovni pritahuju prave takychto ludi... ;)

mabenn
25. jan 2024

ano, existuje na to sposob, vychadzam z vlastnej skusenosti: matka skryty narcis, moje vztahy ukoncene po cca 2-3rokoch, niekolko...ten pocit dovery ty mas mat voci sebe, potom partner ta bude zrkadlit, cize jedine co mozes urobit, je doverovat v seba, lebo ten druhy clovek ma vzdy slobodnu volu si dobabrat zivot, pokial sa tak rozhodne...nemusis pripustat negativne scenare, ale byt schopna a sebestacna, keby nieco, sa vzdy oplati a je to velka vyhoda v zivote...zaroven, ak sa stretnu a spoja dvaja taki jedinci, tak je to uplne ina uroven vztahu

luciaruz
25. jan 2024

Ja presne to iste, neuplna rodina, kazdy chlap v rodine bol idiot. Dedo mlátil babku, rozvedeni. Otec mlatil mamu, rozvedení. Brat agresivny na vsetky svoje expriateľky... všetci tito ľudia boli primitívni a prizemni a zeny bez vzdelania zavisle na nich. Az ja prva v rodine som sa vymanila. Ako prvé, nebud NIKDY na nikom závislá! Vzdelavať sa, mať zadné vrátka, mať finančnú rezervu... teraz mam taky život, ze som zavysla akurat tak sama na sebe. Mam muza co na miluje viac ako seba, čakáme babatko, stara sa o mna ako o poklad. Nepochybujem o nom ani sekundu ale sama som sa tak zaobstarala, ze aj keby som ostala sama, NO A CO! Viem sa o seba postarať. tiez by som mohla mat pocity ako ty. Ale nemam. Na co to je dobre??? Na nic. Zi si svoj zivot a nerieš blbosti. Bud rada, ze si nasla niekoho dobreho po svojom boku a prestat rozmýšľať nad stupiditami.