Z muža sa stal sebec a samotár

22. júl 2024

Ahojte, sme manzelia vyse 10r, mame 2 skolopovinne deti. V posled.dobe mam pocit, ze sa muz zmenil. Zostal sebecky samotar. Sam chodi na bicykel, na zmrzku, na kofolu, lebo tvrdi, ze s nami sa nic neda. Starsia s nami odmieta chodit a mladsia je zas adhd, takze je to s nou tazsie. Asi venujem vela casu detom a muz na ne mozno ziarli. Ked sa v noci boja a pridu za nami, on sa odstahuje na gauc. Prestal mi prejavovat lasku, nezavola, nezaujima sa, neprituli ma. Ina zena v tom nie je. Len on zostal taky samotar. Ako to zachranit? Zmenit? Da sa to vobec? Zaujem o intimnosti ma, len velakrat to kvoli zobudiacemu sa dietatu zase nevyjde. Lubim ho. Nechcem ho stratit. Ale zmenil sa. Akoby sa prestal snazit a mna to snazenie sa, "podlizovanie" uz dako prestava bavit. 😞

gerber58
22. júl 2024

No, nechaj ho realizovať sa pri deťoch a samotárko sa
aj zobudí

tenerifka
23. júl 2024

Ked sa vrati zo zmrzky, sadni sama na bicykel a chod na zmrzku ty.Sama. A vrat sa po rovnakej dobe, ako sa vratil on.
Musi okusit svojej mediciny. Ked zacne pindat, vecer si s nim sadni a porozpravajte sa, povedz mu, ako sa citis, ze takto zit nedokazes. Mozno sa spamata….

lucy_ms
23. júl 2024

Sama si napísala, že asi venuješ veľa času deťom. Tak to zmeň. Chlap je jednoduchý tvor. A keď to nie je idiot, ktorý sa nepostará o rodinu, čo asi nie je, tak sa začni venovať jemu. A nie len pár dní, ale stále, pravidelne. Zmena u neho nepríde o deň, ani o týždeň, to potrvá, ale príde to.

jana_eyre_2
23. júl 2024

A rozprávala si sa s ním? (Pýtam sa lebo niekedy vyplynie, že žena len očakáva a nevraví na to nič)

madeincssr
23. júl 2024

Aj chlap, hoci to tak nevyzera, potrebuje pozornost, cit, venovat mu svoj cas, dotyk, spolocne aktivity. Neda sa ocakavat, ze zostane rovnaky, ako bol na zaciatku, ked nanho nikdy "nezvysi cas".

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
23. júl 2024

@taynee plati to aj opacne

tenerifka
23. júl 2024

@taynee ale aj zena potrebuje vypnut a mat cas pre seba, ale tento pan neriesi ani ju, ani deti, len SEBA

liv1
23. júl 2024

Prestan sa mu vnucovat a zacni robit to co on. A nielen to, vyraz si von s kamoskami. Staraj sa o seba (ak to nerobis). Zacni ho viac ignorovat, nehadaj sa, nesnaz sa to vydebatovat.. To ze ty zmenis spravanie si pravdepodobne rychlo vsimne. A potom je cas na kratky rozhovor.
Pravdepodobne to vzdal. A deti ak mate skolopovinne, tak poriesit, aby ste mali viac sukromia. Ked budes mat po tejto faze, daj pozornost muzovi, aku si zasluzi. Nie si len matka, si hlavne zena. A si manzelka

stanulienkat
23. júl 2024

@madeincssr neveril by si, ale take ocakavania maju aj zeny. A aj potom, co vyflusnute pridu z roboty, aby opatrili a nakrmili deti mladeho panka, oprali, ozehlili, upratali, naucili sa s detmi, nachystali im veci.....zatial co nepochopeny a unudeny mlady panko sedi na gauci a caka, kym sa mu niekto pohra s....

fido69
23. júl 2024

Koľko má rokov? Zmena nálad, strata životného optimizmu môže znamenať aj zmenu hormónov. Môže to byť andropauza. 🤔

tenerifka
23. júl 2024
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
23. júl 2024

@jozko_z_lesa jasné že nezostáva čas a energia aby vymýšľala ONA programy pre celú rodinu ? kde je v tom ON ?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera27
23. júl 2024

Problem si si pomenovala a tvrdsie aj on. Ked sa s vami nic neda,tazke to je. Vravis ADHD. Kazdy den ked vencim,stretavam na prechadzke so zmrzlinou rodinu. Otec,mama,3 deti. Z toho dve tazko postihnute. Jedno na vozicku a asi aj s retardaciou. Druhe tiez velky chalan,ale vedu ho za ruku a tazky postih. Vyzeraju inak velmi stastne a uzivaju si spolocny cas. Decka vzdy na vsetkych psikov ukazuju a rodicia im davaju zmrzlinu.

subartic
23. júl 2024

@jozko_z_lesa nie, ON nedáva že nemá kľud od detí, že jedno chce toto a druhé je viac "živé " ako je norma. Lenže otcom nie si len skvelým deťom ktoré poslúchajú na slovo , ale aj deťom spurným , vzdorovitým , citlivým , málo samostatným ,stále zostávaš otec . Na toto zrejme nebol pripravený , že je to " nafurt".

simca06022011
23. júl 2024

Mozno by bolo fajn skolopovinnemu dietatu vysvetlit, ze je velka a na case aby preslala len tak rodicom behat do spalne. POdla mna aj trochu opravnene ma toho dost, nakolko v urcitom veku, deti proste chapu aj hranice rodicov. ADHD nie je dovod, starsie dieta nie je dovod. Nejake hranice a pravidla, aj vy ako rodicia mate pravo na sukromie a cas o samote napriklad. Starsia nechce ist, no ale ak ide rodina niekam , tak ide a koho zaujima co chce? :DDD u nas to fungovalo a funguje do dnes. Mladsiu aj s adhd treba vychovat aby nevyvadzala, vsak vybeha, sa vyblazni, moze ist na bicykel aj zmrzlinu si po ceste dat, preco nie? Rovnkao tak ich vies dat babke, do tabora a kamkolkek a uzit si casu aj IBA s muzom. S muzom si treba sadnut, ze teda takto to nejde, treba naplanovat aktivity celorodinne (a nie ze sa neda) a aj vase o samote, aj kazdeho o samote, nech ma clovek psychohygienu...

beronsche
23. júl 2024

To čo sú za výčitky, že na panka neostáva čas a jemu chudacikovi chýba intimita, blízkosť? Jeho deti to nie sú?

Takto to dopadne, keď sa nezrelí a sebecki muži stanú otcami.
Toto nie je len o žene a jej starostlivosti o deti. Toto je vyložené o tom, že rodina nefunguje ako jednoliaty celok.
A keď čítam, že nech sa potom žena nečuduje, že si pán tvorstva nájde milenku, mám dosť.. lebo často by stačilo, aby sa zapojil do chodu rodiny a zrazu by ani na druhej koľaji nebol..

karolinakr
23. júl 2024

podla mňa viac sexu to zachráni..

vikimed
23. júl 2024

@beronsche nevieme, ako to majú, no často sa stáva, že žena pri deťoch úplne zabudne na manžela a ten už je dobrý len na zarábanie peňazí. Rozdeliť si rovnomerne povinnosti, no aj city a pozornosť. Bez toho bude vzťah ťažko fungovať...

simca06022011
23. júl 2024

@beronsche vycitky voci pankovi by boli na mieste, za predpokladu, ze by mali doma batolata... ale maju velke deti uz a ak toto trva dajme tomu 5-10-,.. rokov, nevieme kolko ma starsia, tak moze mat toho viac nez dost ak chce ako muz zit inak. A presne z toho, ze on sa zdvihne a ide spat na gauc vidno, ze sa uz pohar u nich prelial.

medda_beda
23. júl 2024

Problém nie je to, že si výjde sám keď vy nechcete.
Napíš nám či sa zaujíma o deti, domácnosť alebo je všetko na tebe.Až tak sa dá vyhodnotiť či je sebec.

lucy_ms
23. júl 2024

Rozoberali sme to s manželom a pýta sa nasledovné:
- prejavoval ti tvoj manžel náklonnosť v minulosti (bozky, dotyky, kvety, hovoril ti, že ťa má rád ako prvý, hladil ťa ako prvý, dával ťa vždy na prvé miesto, riešil najskôr teba a deti a až potom seba)?
- má tvoj manžel časovo náročnú prácu, alebo časovo a fyzicky náročnú prácu?
- charakterizovala by si ho v minulosti ako dobrého manžela a dobrého otca?
- ako často si v minulosti hovorila ty jemu, že on musí niečo zmeniť (viacej peňazí treba, treba niečo okolo domu postaviť / urobiť / zmeniť, treba aby bol viacej doma, viacej s deťmi, viacej s tebou)?
- koľkokrát si mu za posledné 3 roky povedala, že si nešťastná (kvôli nemu, kvôli deťom, kvôli adhd mladšej, kvôli peniazom, kvôli tomu, že je málo s tebou)?
Prosím odpovedz a s manželom skúsime dať pohľad a možno i poradiť.

ahhola
23. júl 2024

Starsia ma tak 9.a uz s vami odmieta chodit??? Ked vidis, ze manža zdrha, tak ho predbehni.... Ides na bajku na pivo? Zober aj Anicku, dnes nemala ziaden pohyb... A krpana nech masti s nim. Pri dcerach moze mat pocit, ze su viac tvoje, ako jeho, nech sa s nimi viac zblizi. Druhy den mu daj mladsiu. To co ma byt, ze on si chodi ako za slobodna a ty travis cas aj s jeho rodinou? Moze ist aj sam, ale v nejakom pomere k venovaniu sa rodine. Nastav to nanovo a nebud si taka ista, ze nezameral nejaku zensku, v tomto su vynachadzavi 💔

koniarova
23. júl 2024

Ja by som si veru nebola taká istá,že v tom nie je iná žena. Väčšinou tichá voda, brehy myje.

karolinakr
23. júl 2024

pokial je len urazeny, že ma malo sexu, to sa da lahko napraviť

autor
23. júl 2024

@fido69 40. Sledujem to v okoli, ze kolo 40 sa chlapi menia🙈

autor
23. júl 2024

@lucy_ms prejavoval, dobijal, hladkal,... ano❤️
Ano,momentalne ma 2prace😞
Bol a aj je dobry manzel aj otec😊
Ja mu nemusim hovorit, staviame dom, pomaha, on vie, co ma robit. O viac penazi som nikdy neziadala. Mame dost..
Za posledne 3roky som mu mozno tak 3x do roka povedala, ze to je ine.. ale doteraz nikdy nepodnikal vylety sam.
Ked nas vola a dievcata su chore, neda sa ist.
Ked su po chorobe a nechcem, aby ich provokoval zmrzkou..
Ked nezvladnu tak dlhe cyklotury..

Same este doma nebyvaju.. k babke chodia vacsinou cez vikendy..

karolinakr
23. júl 2024

niečo ho štve, ked ostentativne vyjde z postele a ide preč