Predtým ako má odsúdis, skús si to prečítať !
Ahojte mám takú malú dilemu, nezakladám témy skoro nikdy a nerád im sa s cudzími ľuďmi ale vážne mi nemá kto pomôcť.
Manžel pracuje v maličkej firme a každý rok majú vianočný večierok, manžel tam nechodí, nemá o to záujem sa trepať 80km od domu aby sa ožratý vrátil domov. Ja súhlasím s tým aby na tie večierky nechodil. Obaja sme spokojný, lenže kolegovia si z neho uťahujú že je pod papučou lebo je abstinent a nechce s nimi ísť. Tak som mu povedala nech zmení prácu, tá je sice super aj platovo ale tak nevyskúšas nevieš . Myslite, že by mal zmeniť prácu ?
Kvôli čomu ?
Lebo si z neho uťahujú ?
A manžel vie, že na večierok sa dá ísť aj bez toho, aby sa tam spil pod obraz boží ?
Určite by som kvôli tomuto nemenila prácu, to mi príde úplne šialené, kvôli akcii, ktorá je raz do roka... tiež si s kolegami zo seba aj srandu spravíme, tak nech to oplatí, pripraví si vtipnú odpoveď alebo to púšťa jedným uchom dnu a druhým von... a teda si si istá, že je taký spokojný s tým, že tam nechodí?? nesnaží sa skôr naznačiť, že by aj išiel a čaká, že mu to odobríš a pošleš ho tam? 😅 ja byť ním, tak vrámci kolektívu by som aspoň raz išla, nemusí sa zchlastať, zabaviť s kolegami, ak majú inak dobré vzťahy, sa dá aj bez toho... ak naozaj nechce, je to samozrejme okej, ale takto radikálne by som to určite neriešila
Bože moj, pre take blbosti meniť prácu? Hrabe vam obidvom? :D
Ja som v každej robote, kde som prišiel, tvrdil, že som abstinujuci alkoholik a nik sa neopovažil ma ponúkať. Pritom nie som... len abstinujúci nealkoholik :D Proste už nemám 16, aby som sa dakde ožieral jak dajaka troska.
Môj by si kolegov upratal raz dva.
Zmeniť prácu kvôli vianočnému večierku? V prvom rade, človek sa nemusí ožrať. Človek môže ísť autom a nepiť z toho dôvodu. Alebo aj bez auta a jednoducho nebude piť alkohol. Takže toto je trápny dôvod, že nechodí na večierok, lebo by sa musel ožrať. Nechodí, lebo sa mu nechce zabaviť sa s kolegami alebo nechodí, lebo by si robila doma ródeo. Tak trochu mám pocit, že je to ten druhý dôvod.
Za druhé, smejú sa mu, že je pod papučou? Ale veď je. Nechceš, aby chodil raz za rok na večierok s kolegami a chceš, aby kvôli tomu zmenil prácu. Si smiešne trápna.
Za tretie, je chlap, tak snáď má gule a vie kolegom kontrovať, ak si z neho uťahujú kvôli tomu.
V kazdom kolektive, je jeden taky ten co dava kolektivu dovod na smiech.
Tu je to tvoj muz. A mozno keby siel na jeden vecierok, tie teda byvaju povinne, nie? By mozno ziltil, ze sa tam nespoja do nemoty ale utuzuju vztahy mimo kancelariu
No je pod papučou....nechceš mu aj povedať, čo má on tým kolegom odpovedať???🤦🏻♀️
🤣
Chod spravit do robotky poriadok nech mu nerobia zle ...
Pre Boha,čo je im d toho?Vy to máte usporiadané v rodine ako píšeš a hotovo.Možno by mali z neho zobrať príklad.
Nie, nemal by zmenit pracu. Aj ja mam 1 kolegu, ktory nerad chodi na taketo, aj ja som presne ten typ, co radsej ostane doma.
múdry to muž, váži si ťa a nechce ťa stresovať jeho príchodmi domov v podnapitom stave, je to čistá závisť, tí kolegovia, ja by som radšej bola pod papučou ako sa opíjať, a cestovať už vonkoncom, komu by sa to chcelo, kebyže išlo o divadlo, a potom pohár šampusu,tak OK,ale isto sa tam dožerú ako prasatá
Môj chlap tiež vôbec nepije a nechodí na firemné stretka lebo nedokáže počúvať svojho šéfa a jeho žvásty nad rámec nutnosti v rámci práce 😅..ja naopak chodím na všetky večierky z prace, máme super kolektív ale keby robím tam kde on, tiež ostanem radšej doma. Je to každého slobodná volba. Keď tam nechce ísť, nech nejde. Veď je to len robota, nikto není nútený s kolegami tráviť čas po uplynutí prac.doby
Uz v oktobri riesite vianocny vecierok? Mozno tento rok dostane chut pan manzel zucastnit sa. A ty suhlasis s muzom aby na vecierky nechodil? Ved to kompletne nechaj na neho.
Jasne, nech dá výpoveď kvôli Vianočnému večierku ..uťahovať si z neho budú ešte aj v novej práci. 😁
@0silvia0 suhlasim👍
Nech sa sam rozhodne a podla toho ako sam zvazi, nech tam ide alebo nejde. Kecy boli a budu.
Ale menit pracu? Kvoli vian.vecierku? To je divné.
Inak tento príspevok mi príde napísaný ako vtip. Lebo zvažovať výpoveď a ako ľahko to píše, že platovo je tam super, však nech dá výpoveď?
Už ten začiatok "Predtým ako ma odsúdiš, skús si to prečítať". Veď nedá sa odsúdiť niečo, o čom človek nevie (teda, ak si o tom človek neprečíta).
Mne to skor pripada, ze tebe povie, ze sa mu tam nechce ist, lebo mozno aj vidi na tebe, ze si radsej, ze nejde. A kolegom povie, ze nejde preto, lebo ho manzelka nepusti, preto si to o tebe myslia 😉 to ze byva 80km od svojej prace neni dovod nejst na vecierok, popripade moze prespat u kolegu. My s muzom byvame okolo 100km od svojej prace, ale na vecierky chodime 😀
@0silvia0 ano, aj u nas sa riesi vianocny vecierok uz hadam aj 2 mesiace. Sme velka firma, kde to treba organizovat pomaly rok do predu
Toto je tvoja dilema??
Šťastný to človek, ak je toto jediné, čo ťa trápi..
Nie je to tak, že tvoj muž to zle znáša, že si z neho uťahujú, pretože nie je dostatočne asertivny kolegom čokoľvek povedať?
Môj by ich ešte so smiechom utvrdzoval, že presne tak.
nie, kvoli jednemu dnu v roku by som to neriesila a nad pripomeinkou sa zasmiala. Alebo nech sa prekona a ide, ved ozrat sa nemusi :D
Keď si povedala, tak nech zmení prácu, vôbec nieje pod papučou 🤣, vie sa aj rozhodnúť sám? Jeden deň to nevie naozaj ísť, nikdo mu nekaze opiť sa😁, správna žena by mu povedala, veď chod trošku si od teba oddýchnem ale to som ja 😅
Toto nie je veru papuča.Ale taká fajnová ťažká pracovná obuv alebo kanady.😆
Zmeniť dobrú prácu kvôli urazenej ješitnosti pani domácej.To už je len rozum.🤦🏻♀️
@maca1984 Vie no nechce ísť, minule sa tam tak opili kolegovia, že sa pocikali takže do takej partie nechce ísť a ty kolegovia ktorý sú jeho kamoši nejdú
Ja súhlasím s tým aby na tie večierky nechodil.... Tak som mu povedala nech zmení prácu ...
Mám pocit, že on je skutočne pod papučou. Jemu to asi nevadí, čo si o ňom myslia kolegovia, preto to riešiš ty. A prečo mu ty radíš, aby zmenil prácu? Veď keď to uzná za vhodné, tak asi je tak svojprávny, že by s tou myšlienkou prišiel sám. A jemu to vadí, čo si o ňom myslia?
Keď idete von, nepýta sa ťa: "Miláčik, bude mi zima? Mám si dať sveter?"
Autorka ty to pises ako o skriepkach v skolke, ze kamosi 😃
Ten sa nehra s tym a ten zas s tym...
Nebýva 80km od práce oni chodia na večierky tak ďaleko od domova. Mne nevadí keby šiel raz bol s tým že viac nejde a nechce ísť. Aj keď mu poviem nech ide veď posedí tak nechce
Kvôli jednému dňu meniť prácu, ak ostatné mu vyhovuje?
To sa mi zdá prehnané.
Môže ísť aj na večierok a nepiť alkohol.
A rovnako má aj právo neísť tam a úplne odignorovať, kto si čo o tom myslí.
Dospelí ľudia by mali byť schopní akceptovať, že niekto má iný názor (že nepije alkohol), inak je to dosť také ako pubertiaci- "kto nepije s nami, pije proti nám"