Vzťahy s mojimi kamarátkami

31. dec 2024

Ahojte, chcela by som radu, alebo mozno iny pohlad na vec. Ide o vztahy s mojimi kamaratkami. Vsetky mame okolo 30tky. Neplanovane som otehotnela po dvojrocnom vztahu a najprv som bola v soku, lebo som dietatko este nechcela ale casom, ked som zacala chodit na ultrazvuky, zacal ma v brusku kopat, ked sa mi narodil, citila som, ze mi dietatko v zivote chybalo k uplnemu stastiu.
Kamaratky su bezdetne, ziju tak ako ja kedysi. Praca, domov, fitko a cez vikend vecer niekam von za zabavou. Sme v dennom kontankte, zvacsa si piseme, niekedy vyjdeme von na kavu, bud mi synceka niekto postrazi alebo ho beriem so sebou. Na jednej strane chapem, ze maju iny zivot nez je ten moj a snazim sa im teda nehovorit ani nepisat nic o mojom synovi, lebo viem ze ich to proste nezaujima. Na to mam take mamickovske zname
Jedna kamaratka je frustrovana zo zivota, strasne jej tikaju biologicke hodiny a neustale pocuvame ako chce dietatko. ale ona nemala este ani poriadny vztah. Je komplikovana povaha. Tato jedna “kamaratka” sa zacala navazat do mojho partnera, zaroven aj do mojho dietata. ako kazda matka si proste dieta zastanem, ostala som podla nej precitlivena a hystericka. Vraj mi zadrbava od dojcenia. Nepride mi normalne hovorit o malom dietati, ze bude hlupe ako jeho otec, alebo podobne dristy a nepravdy. Neustale sa stara a dava mi rady, ze uz nemam mojho syna dojcit, lebo ma 10mesiacov. Neviem odkial ma tieto mudrosti ale nie som na ne zvedava a velakrat som jej to povedala.
Priatela nemusia od zaciatku, netusim z akeho dovodu ale aby mi rozpravali nieco take na moje dieta? Ako by ste sa zachovali? Ja uz uvazujem o uplnom preruseni kontaktov, aj ked sa pozname od ZS. Nikdy by som si nedovolila o cudzom dietati povedat, ze je hlupe, skarede, ze zdedi vysoke ego a sebavedomie po otcovi a nizku inteligenciu. Moje dieta ma rok, je uzasne ako kazde babatko. Kde sa v ludoch berie tolko zla?
Priatel mi hovori, ze mam na nu kaslat, ze ona tuzi po tom co mam ja a zavist je silnejsia. Ale mne to nejde do hlavy. Co si myslite vy?

autor
31. dec 2024

Moje dieta nema este ani rok. Preklep, pisem v rychlosti 😄

jana005
31. dec 2024

Jasné, že ti závidí. Ak by sa moja kamoška takto vyjadrovala o mojom dieťati, tak by už moja kamoška nebola.

jazula
31. dec 2024

Ona závidí a čím dlhšie sa jej nebude dariť a čím spokojnejšia budeš, tým to bude horšie… Pre dobro svojho duševného zdravia bude žiaľ asi dobré obmedziť kontakty. Ak je medzi tými kamoškami nejaká, čo sa nedala touto strhnúť, udržiavala by som s ňou vzťahy, ale inak nie.
Mne sa takto prečistil okruh priateľov počas korona lockdownov a neskôr keď začal konflikt Rusko- Ukrajina. Jednoducho som prerušila kontakt s ľuďmi, ktorí mi do života prinášali len zlobu.

personality
31. dec 2024

To nie je normálne sa takto vyjadrovať o babatku ani starať sa do toho či dojčiš. Nepotrebuješ taký kontakt, čím bude dieťa väčšie tým viac veci bude môcť komentovať a kritizovať.

vanilkovazmrzka
31. dec 2024

Myslim si to iste ako tvoj muz. Ty mas vsetko, ona nema nic. Polutuj ju a nechaj ju ist.

cimage
31. dec 2024

Uzavri to a nestretavaj sa s nou. Ona je nestastna a bohuzial zavidi ti. Ako kamaratka by ti mala byt oporou. Ty si sa uz niekam posunula, ona je stale na tom istom mieste a tam sa bude motat. Bude to len horsie. Netreba mat kamaratky len preto, lebo sa poznate 20rokov. Novi ludia ti donesu nove veci, zazitky, zatial co ona ta bude len tahat dole.

olimuc
31. dec 2024

Nie je normalne sa tak vyjadrovat o dietati. To, ze nemusi tvojho partnera je jej nazor … ak si ty spokojna, nie je co riesit. Vytried si kamaratky … s kym si ok udrzuj Kontakt, ostatne presus … ZS skoncila a aj kamaratstva koncia

autor
31. dec 2024

Dakujem, tiez si myslim, ze by ma mala skor podporit, podrzat, aj na to su priatelia. Ja som jej hovorila, ze ma 30 nie 50, dieta este moze mat a nie jedno. Ale ona ma skor podkopava a pridava mi. Dufam, ze sa uvedomi…

bg92
31. dec 2024

ak by mi niekto povedal ze moje dieta bude hlupe ako jeho otec tak to by sme sa rozpravali naposledy. kasli na nu, zavidi ti a bude ta deptat. naco ti je taka kamaratka?

rorino
31. dec 2024

Priateľ to pomenoval presne.Asi jej musíš na rovinu povedať,že jej drbe z pretlaku hormónov.

autor
31. dec 2024

@bg92 aj ja som ukoncila nas rozhovor podobnymi slovami. Ale mrzi ma to

ivik4
31. dec 2024

Odhliadnuc od toho ze sa hnusne vyjadruje co nema, ty si ju niekedy polutovala, podporila, pohladila a vies pochopit jej frustraciu ze chce dieta a nema ho? Zatial co ty mas to po com ona tuzi ? Myslis ze to vies chapat?
Tak ako pises ze by Ta mala podrzat, podrz aj ty ju.
Ja zas pojdem proti prudu ale my vidime len tvoj pohlad, skoda ze nenapise aj ona.Kludne aj ty mozes hovorit nieco co ju zranuje a neuvedomujes si to a my to nevieme ked pises len ty.
Uz len z toho ako pises ze ustavicne pocuvate ako ona chce dieta mi pride ze Ti lezie na nervy

autor
31. dec 2024

Myslela som to tak, ze ja jej o mojom synovi nerozpravam takmer nic, lebo viem, ze ked omielas nieco dokola, tak to inych nudi alebo nezaujima. Viem, ze chce dieta a preto sa o mojom nebavime. Ona vsak riesi vkuse tehotenstvo a vztahy.. vzdy sa kazda tema zvrtne k tejto.
Ano podporovala som ju, hovorila jej ze je este mlada a moze mat deti kolko chce. Ja sa ju snazim pochopit. Ale to neznamena, ze mi ma “nadavat” na dieta a muza nie? A hlavne, ja bohuzial nemozem za to, ze nema muza a dieta.