Vzťahy na pracovisku

24. nov 2024

Ahojte,zaujima ma,ako sa spravate vy voci kolegom v praci. Upresnim,ak sa vam nieco nepaci-reagujete alebo ste ticho a prisposobite sa? Ak niekto o niekom nieco hovori-pridate sa? Ak mate voci dotycnemu vyhrady? Alebo ste tiez radsej ticho?

Ide totiz o to,ze ja pracujem v zenskom kolektive a viem si povedat svoje,ak sa mi nieco nepaci alebo ked s niecim nie som spokojna,ale nevyskakujem,riesim to slusne.
Rovnako ked sa niekedy o niekom nieco hovorilo,pridala som sa parkrat aj ja,ak som mala voci niektorej kolegyni nieco.
No v poslednom case,odkedy sa zmenilo vedenie, zacali byt u nas ohovaracky,prekrucacky..proste to ide cele dole vodou a najhorsie je to,ze sme maly kolektiv (5zien) a ja mam chut odist (aj ked tam z nich robim najdlhsie) a povedala som si,ze ak by som zmenila pracu,radsej v nej budem ticho,nikomu sa nebudem zdoverovat,proste nic. Tak ma len zaujima vas nazor,ako to mate vy v praci lebo proste vidim,ze ak clovek povie svoj nazor,zoberie si OČR alebo PN,hned je najhorsi…

earlgrey
24. nov 2024

Nikdy som sa nepripájala k ohováračkám a ani neohováram, ak mám problém s niekym, komunikujem to s tou osobou...nerozprávam o svojom súkromi a nezaujíma ma súkromie iných...ale tak ja som človek, ktorý nepotrebuje v práci s niekym komunikovať...ja som rada, keď mi každý dá pokoj a môžem si svoju prácu robiť v tichosti a v kľude...a nech ma ohovárajú, nech si o mne myslia, čo chcú, je mi to absolútne jedno 😄

lentilka78
24. nov 2024

Pozri ja som v jednej firme už kopec rokov a za tu dobu som sa naučila, že najlepšie je neriešiť, urobiť si svoju prácu a hotovo, mam tam par ludi s ktorými riešime aj súkromné veci, dokonca nasla som si tam aj najlepšiu kamarátku a sme kamošky už viac ako 15 rokov, ale základ je neriešiť, nepripúšťat si veľa ľudí k telu...
A čo sa OCR /PN týka, toto ma vie vždy rozosmiat😁... Keď mám choré deti, ostanem doma ak sa inak nedá, mam pracujúcich rodičov aj svokrovcov, takže mi môže byť jedno co si kto o mne pomyslí... A keď som ja chorá, tak tiež ostanem doma... O co som horšia keď ostanem týždeň doma s ATB ako kolegyňa ktorá sa chváli ze bola pn len raz v živote, ale chodí vkuse chorá do roboty, kašle, sopli, a vždy niekoho nakazí...

miriamhorecna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
24. nov 2024

My sme väčší kolektív, 10 plus, máme 4 chlapov na oddelení, pracujeme v domove s osobami s postihnutím.
Tiež sme akurát na tom dosť zle (ohováranie) tak sa ide zajedno supervizor a pracovať na tíme.
Keď niekoho počujem ako oblieka druhých, tak sa ho snažím zastaviť a nie podporiť.
Sme veľmi medzinárodný tím, takže to nám nepridáva na situácii...povieš ružová a každý rozumie niečo iné.

rozculena
24. nov 2024

do žiadnych ohováračiek som sa nepripájala,súkromné veci som neriešila a ani ma nezaujímalo súkromie iných,pokiaľ mi to dotyčná nepovedala sama.Robila som si svoje.
Viem,že ma ohovárali až tak,že vedenie ma chcelo riešiť,vraj robím rozbroje medzi kolegami.Pritom ja som s tými ľuďmi absolútne neprichádzala do styku,robili na opačnej smene,tak som nemohla robiť rozbroje.🙄

deti95060810
Včera o 01:53

neohováram, neriešim súkromie iných.
ak sa mi niečo nepáči - poviem.

jana_eyre_2
Včera o 03:35

U nás je to tak, že odkedy sa zmenilo vedenie, odišlo pár kolegýň ktoré ohovarali, tak sa vzťahy dosť zlepšili.. aspoň ja mám ten dojem, zatiaľ sa kumne nedostalo moc ohovaraciek..

Ja som taká, že si poviem ak má niečo nahnevá, ale zase kolegovia tvrdia že ja som nenahnevatelna.. zatial prišiel impulz nahnevať sa a ozvať len pár krát.. vždy sa ozvem, slušne ale priamo.. len málokedy, lebo naštvať má vedia len niektoré veci a kým sa nedejú, tak neriešim..

sisaka
Včera o 04:45

Ak to stojí za ozvatie, tak sa ozvem, ak nie, tak to nechám plávať. Všetky chyby môžu ohroziť zdravie, či život pacienta, takže u nás treba na chyby upozorniť, či nám alebo dotyčnej osobe je to príjemné alebo nie. Pri neustálom robení chýb oznamujeme vedúcej. Sme prevažne ženský kolektív, kecáme o všetkom aj osobnom živote, niektorí povedia viac, iní menej.
Pri chorobách musí byť zastupovanie, takže zväčša nik netrpí niekoho neprítomnosťou. Ľudia si koli chorobe berú zvyčajne 1-3 dni voľna, covid 5, OČR neexistuje, zoberú si neplatené voľno 1-2 dni. Nikoho nemáme kto by býval dlhodobo chorý, pričom teda ani náhodou chorý do roboty nik nechodí - kultúra neustálych PN a OČR tu neexistuje.

mimikarol
Včera o 06:18

Myslím si svoje, neohovaram. Som tam nová, kolegyne sú tam cca 20 rokov asi všetky, takže predomnov zatiaľ ani nikoho neohovaraju

portret7
Včera o 06:30

Drzim sa zasady - do prace chodim pracovat, nie sa kamaratit. Ak su dobre vztahy, je to plus, ale snazim sa byt v kazdej situacii profesional. Do ohovaraciek sa nezapajam, snazim sa vyzdvihnut na kolegoch to dobre, ocenit ich pracu, pochvalit dobry napad, konflikt riesit vzdy pragmaticky s emociami na uzde. Ked treba vyjadrim sa, ale zvazim, ked treba byt ticho. Nie vsetko mi ide dokonale, ale robim maximum, aby som sa drzala tychto par zasad.

mamina7070
Včera o 06:34

ja som za vydiskutovanie, niekedy sa aj pohadame ale je dolezite aby to neslo do osobnej roviny
dolezity je vystup z nasej timovej prace tiez neni u nas kultura dlhodobych pn a ocr ale ak niekto potrebuje z vazneho dovodu tak zastupime sa
mali sme jednu kolegynu co robila rozbroje vsetko drzala v sebe nekomunikovala atd robilo to zlu krv, bola velmi vztahovacna uz sme sa s nou rozlucili a teda dost to pomohlo