Vzťahy a sociálny život po dieťati

16. dec 2023

Ahojte, bude to skor vylev, ale budem vdacna aj za vase nazory, ci skusenosti. Citim sa velmi osamela odvtedy, co som doma s dietatom. Dnes to na mna velmi dolahlo a nemam sa s kym o mojich pocitoch porozpravat. Pred materskou som pracovala v jednom velkom korporate. Do prace som dochadzala alebo som robila z home officu. Bol to skvely balans, kedze v pripade ak som mala zaujem sa socializovat medzi kolegami, tak som preferovala pracu v office a ak nie, tak som ostala doma. Kolektiv som mala dobry, v jednom open space office nas bolo v ramci oddelenia viac ako 40 ludi, moja pracovna pozicia bola plna meetingov, eventov a pod. takze pre cloveka, ktory je nieco medzi extrovertom a introvertom to bolo idealne aj s tou moznostou HO. Co sa tyka priatelov, mala som ich tiez, skor to vsak bola partia kamaratov, s ktorymi sme si raz za cas sadli v nejakom podniku popili, pokecali o rozumnych temach, zabavili a tym to haslo. Povacsina z nich sa odstahovala alebo stale zuruju na mna uz velmi divoko a o vikendove ozieracky ja uz nestojim. Od strednej skoly som nemala ziadne "naj kamaratky"...tie, ktore som za ne povazovala nimi nikdy neboli, trvalo mi roky, kym som si to uvedomila, preto som uplne ukoncila vztahy a vtedy mi velmi odlahlo. No aj ked mi odlahlo, zaciatky boli tazke, utechu som nasla v priatelovi (aktualne uz manzelovi) a mojej sestre, no a nasledne som spoznala partiu vyssie spominanych kamosov a mne to tak aj vyhovovalo.
Aktualne som doma s dietatom a okrem manzela nemam nikoho. So sestrou je to zlozite, od covidu ma socialnu fobiu a nase vztahy velmi ochabli, vidime sa minimalne.
Netusim ako alebo kde sa mam zoznamovat s ludmi...skusala som, ale proste vacsina ludi uz ma svoje dlhorocne znamosti a nove tvare k sebe uz moc nepripustaju, tak to napr. s nejakou mamickou z ihriska skonci pri jednom kocikovavani a dovidenia. ☹️ Mam pocit, ze zosaliem z tejto mamickovskej a manzelskej stereotypie.

t1nusa
16. dec 2023

čo tak sociálne siete? máš nejaký koníček? ak áno pridaj sa do FB skupiny alebo na nejaké fórum, pripadne sa pridaj do FB skupiny termínoviek, som si istá, že nájdeš niekoho s kým prídeš na spoločnú reč, pripadne sa skús sa opýtať v skupine svojho mesta či sa nenájde nejaka kočka na pokec/občasnú kávu s deťmi a pod… možnosti je veľa

babulkomale
16. dec 2023

Tu ta vsetci poslu do prace, ako vzdy 😃
Poradit neviem, mala som to podobne po stahovani na ine miesto, s kamoskami sme sa stretavali ked sa dalo, ale ten rytmus podla deti bol rozdielny a bolo to narocne. Hlavne zima este s nechodiacim dietatom bola hrozna, ked bola bez snehu, otupne prechadzky.
Tiez kamoska jedna co sme stravili prvu matersku spolu, tak cez covid jej svihlo a prestala sa socializovat na druhej MD a RD.
Mne pomohlo ze som mohla chodit aj na tyzden v kuse do rodneho mesta kde som mala rodinu, povodne kamosky z mladosti, to bolo super.
Manzel chodil na sluzobky, vtedy som zbalila kufre, kocik a uz ma nebolo 😃

zoja1234
16. dec 2023

Mam to podobne, uz dva roky totálna izolácia od všetkých a od všetkého, necakala som ze to bude až takéto zle..

domkakvet
16. dec 2023

Skus napisat aj sem, mozno sa niekto ozve, ze hladas kamosku a napis mesto.

siska53
16. dec 2023

Kolko ma babo mesiacov? Ja som mala stastie, ze som zistila, ze pani, co chodi kocikovat, je z nasho domu a ma len o necely mesiac mladsie babatko.. tak sme sa obcas dohodli, len kym boli malinki, sa tazko dal ladit rezim. Preto sa pytam na vek. Ona ma aj zoznamila so svojou kamoskou, lenze ta byvala dalej. Ale ako deticky rastli, lepsie sa dalo zladit aj kocikovanie a ked uz boli chodiaci, viac vnimajuci, tak aj v tom som mala stastie, ze na ihrisku bolo kopec mamiciek s detmi, tak sa mi ihriskove kamaratstva rozsirili...
Ale viem, ze napr.aj sestra ma problem zi najst takto kamosky, ako nejake ma, len oni maju aj vacsie deti, cize iny rezim castokrat ako ona s jej malym.. Tiez ma take pocity osamelosti. Ja verim, ze na jar to uz bude lepsie, predsa v tejto zime sa kazdy len nejaky ten cas potula a ide domov, od jari je viac prilezitosti...
Co ale viem, mnohe maminy sa aj tu na zoznamuju tak, ze ktora je odkial a dohaduju sa... Aj to je cesta... Alebo chodte na nejake plavanie ci cvicenie s detickami..tak som toez spoznala kamosku.

jazula
16. dec 2023

Ja som sa s jednou babou skamošila cez darovaciu skupinu tu v BA (ma o pol roka mladšiu dcerku a posúvala som jej viac krát veci, potom ona mne po neteri a dali sme sa do reči…). S druhou sme sa dali dokopy na baby plávaní 🙂