Vzťahová kríza

9. aug 2024

Ahojte, mam chut sa vypisat a nemam sa komu vyhovorit resp. Je mi to nekomfortne riesit s blizkymi, som typ, ktory sa radsej sam trapi a chce byt v takyhto chvilach sam a doma.
S partnerom sme spolu takmer 10 rokov a ja ja mam pocit, ze mi nedava to co by som od svojho zivotneho partnera chcela aj napriek tomu ze ho milujem nadovsetko a neviem si predstavit zivot bez neho. Doma robim vsetko sama - upratovanie, varenie, umyvanie riadu a pod. Sam nespravi nic a ak ho o nieco poprosim tak dostanem len sprsku slov ze ho buzerujem. Nemyslim si, ze si tie veci vazi a myslim si, ze ma berie ako samozrejmost. Malokedy dostanem nejake pekne slova, nic co by ma potesilo, dary sotva. Problem ma mi kupit aj nieco na Vianoce vraj on nevie co, nech si vyberiem sama, to sa opakuje kazdy rok. Necitim od neho ziadnu lasku, ziadnu pomoc, mam pocit ze som len ja sama co nasej domacnosti nieco dava. Tuto temu som otvorila uz 100krat a vzdy to skonci tak, ze len ja buzerujem. Chcem mat chlapa ktory bude pre mna rovnocenny aj doma, bude pomahat hlavne az budeme mat deti, chcem mat chlapa, ktory bude schopny ukazat, ze so mnou planuje buducnost a poziada ma o ruku a nebude hovorit, ze svadba je len nezmyselny papier, pretoze mi ani nijak inac nepreukazuje lasku. Mam pocit, ze sa po kazdej hadke len ja trapim doma a jemu je to jedno. Neviem uz co mam robit, ci vladzem stale prekonavat tieto veci, ktore mi prekazaju alebo by som to uz mala naozaj stopnut a hladat niekoho ineho, ze zijem v bubline a len si nahovaram, ze nikto nie je dokonaly, nimto by mi nepomahal doma, nikto by ma nechcel potesit po tolkych rokoch vztahu darcekmi a pod.

crazy_cat_lady
9. aug 2024

ja mam z toho co pises pocit, ze ty nemas partnera v plnom slova zmysle. si vo vztahu nestastna, hoci ako tvrdis, ho milujes. ale co ti ten clovek dava? nepodiela sa na domacnosti, nevie ta potesit drobnostou, neviem - takehoto chlapa si chces vziat a este si s nim zalozit rodinu? myslis, ze sa potom zmeni? lebo ja si myslim, ze nie. budes sama na dieta a este aj na vsetky povinnosti okolo toho. nemate deti/nie ste zobrati, tak ja by som volila kratsiu cestu. ale je na tebe, ako sa rozhodnes, ale z toho, co si tu popisala, mi nepride, ze si vo vztahu stastna tak naozaj, ako by si mala byt

monillia
9. aug 2024

Prečítaj si čo si napísala tak ako keby to písal niekto iný, čo by si dotyčnej poradila? Naozaj chceš mať s takýmto mužom deti? Po pôrode sa to síce zmení, ale určite nie k lepšiemu.

enmery
9. aug 2024

Hlavne si s ním nerob deti a už vôbec nedúfaj, že sa on príchodom detí zmení. Ty nemáš partnera. Si prakticky sama a on má slúzku, náhradu za mamku, ktorá zaňho všetko urobí.🙄

luccija
9. aug 2024

Prechodili ste sa a ty si ako jeho mama.Po 10 r už mal prísť nejaký postup dieťa, svadba už máte ponorku.Vy nemáte dobrý vzťah iba si si na neho zvykla, alebo nechceš byť sama.Co on vlastne robí okrem toho, že je fyzicky v byte?koľko máte rokov?a nie, nezmení sa iba pribudne dieťa a povie ti, že ty si chcela nech sa staráš o všetko.Uz padla téma čo ďalej?deti....

mk22
9. aug 2024

Hneď v úvode chyba.. Doma robím všetko sama.. Urobila si zo seba sluzku, fungovala tak niekoľko rokov a po 10r zisťujes, že na domácnosť ste dvaja?
Zvykol si, toto nezmeníš.
Ani dieťa to nezmení, budeš sa starať ty.
Skoda zabitých rokov, vziať si ta nechce, na čo čakáš??

lily246
9. aug 2024

Každý ďalší deň, ktorý zotrvávaš v tomto vzťahu, je zabitý čas. Hľadaj lepšieho, tento ťa už moc nemá rád, iba je pohodlný a vyhovuje mu tvoj servis.

mk22
9. aug 2024

Nič pozitívne si na neho nenapísala.
A áno partner, muž nie že pomáha, ale zapája sa robí všetko čo vie. Véd domácnosť je spoločná, žije tam aj on.
A darčeky? Jasne, veľké, malé, večera výlet.. Margotka, upratana kuchyna😅 všetko sú to milé veľké malé darčeky, gestá, prekvapenia..
Ja som si minule nasla plnú nádrž 😅😅

autor
9. aug 2024

Nic pozitivne som na neho nenapisala ohladom nasho vztahu, ale nevravim, ze je zly clovek. Je velmi manualne zrucny a sikovny (vo vela pripadoch vsak bohuzial nie, ak o nieco poprosim ja) je cielavedomy a pracovity. Su samozrejme veci, kvoli ktorym ho lubim. Len zistujem, ze nezahrnuju mna. Ja a nas vztah nema nic z toho, ze je pracovity. Mam pocit, ze sa skor zameriava na svoj zivot a dosiahnutie svojho uspechu ako na mna a na nas. Sme mladi, mame pred 30, som rada, ze sa snazi v pracovnej oblasti napr. Ja vsak z toho nemam nic emocne…

mk22
9. aug 2024

Za 10r aby sa váš vzťah neposunul?
V žiadnom prípade nerieš dieťa, s nim nie.

januska12323
9. aug 2024

Nemusí byť zlý človek aby bol zlý partner. Vy ste len spolubývajúci a ty ešte aj neplatená slúžka. Prestaň ho "buzerovať" a jednoducho jeho veci neumývaj, nežehli, neupratuj.

domkakvet
9. aug 2024

Ano si pre neho samozrejmost a vas vztah je uz davno prechodeny, treba zacat hladat inde a toto ukoncit.