Vzťah vo vyššom veku

27. máj 2024

Ahojte ženy. Počítam s výsmechom aj hejtovanim aj radami typu,že sa nemám starať. No ale nedá mi sa nestarat... Otec je skoro 7 rokov vdovec,s mamkou mali krásny vzťah,veľmi sa ľúbili.mamka zomrela nečakane a rýchlo na rakovinu. Prvé roky bol otec mimo aj na liekoch, so sestrou sme sa prakticky striedali,aby nikdy nebol sám,žila ešte aj jeho mama tak to zvládol. Mňa aj sestru osud zavial ďaleko,sestru do čiech,mňa do Poľska, máme svoje rodiny.otec býva v menšom meste na východe.chodime k nemu ako často sa dá,ale často sa žiaľ nedá. Otec je sám,smutný, zamysleny, s pochmúrnymi myšlienkami. Kamaráti majú partnerky,svoje rodiny a on stále dookola len hovorí,ako sa nemá ku komu ozvať,pre koho variť, ako závidí kamarátom a kolegom,že sa majú vedľa koho zobudiť a vedľa koho zaspávať. Otec nie je veľmi spoločenský, v práci je vedúcim úseku v štátnom podniku, mimo práce sem tam si zabehať,ide na huby. To je všetko. Nechodí cvičiť, nepraktizuje žiaden kolektívny šport. V práci majú kolektív stabilný, každý má partnerov. Ak sa niekto vymení v kolektíve, tak len odchodom do dôchodku a nahrada príde nejaká omladina. Poviem hneď,že otec nie je nejaka obluda, podľa mňa vyzerá aj mladšie ako reálne je. Neviem, v čom je problém, že je sám a nevie si nikoho nájsť. Mal pár pokusov o niečo, ale vždy to boli také o 15 až 20 rokov mladšie slobodne rozvedené ženy s malými deťmi a toto už otec stopol hneď na začiatku,lebo sa na rolu vychovávatelia deti už necíti a aj my so sestrou sme mali pocit,že tým ženám išlo len o to,aby nemuseli platiť podnájom,či bývať u rodicov, ale mohli mať bývanie zadarmo. Sestra minulý rok prihlásila otca na kurz pečenia lebo sa veľmi chcel naučiť piecť makrónky, kurz bol fiasko. Po jednej lekcií sa otec opindal a viac tam nešiel, lebo tam boli len ženy a vraj sa z neho smiali. Keď ide raz za sto rokov s kamarátmi von tak kamaráti aj kolegovia majú partnerky manželky tak to príde zdeptany, lebo vždy padne reč aj na to a on je sám. On je taký dobrý chlap naozaj. Vari ako michelinsky kuchár,je čistotny, poriadku milovaný, myslím,že aj vyzerá mladšie na svoj vek. Asi vám to bude pripadať hlupe,ale nemáte rady ako nájsť otcovi nejakú ženu primeranú jeho veku. Keď vaši rodičia ovdoveli alebo sa rozviedli kde alebo ako si našli partnerov?

autor
27. máj 2024

A zabudla som otec ma 58 rokov

januska12323
27. máj 2024

Veď nech povie kamarátom a kolegom či ich partnerky niekoho takého nepoznajú. Nejaký turistický klub v okolí?

egonsk
27. máj 2024

mladi v prdeli a do duchodu este daleko... Dobre zeny su vychytane, ostali iba schopne vdovy, zial kde ich stretne neviem, kedysi mi niekto povedal, ze na cintorine, no zda sa mi to bizardne. Co poznam zeny, alebo chlapov v takom veku, tak si nasli v praci.

anna777115
27. máj 2024

Túto iniciatívu nájsť si partnerku musí vyvinúť on sám. Neviem, si predstaviť, že by mi mala dcéra zháňať a dohadzovat chlapov. Ty, by si s tým bola ok !?

lukbe
27. máj 2024

Je dosť hlúpe, aby ste mu vy hľadali partnerku. Nie je ešte taký starý, ani senilny, aby si to nevedel zariadiť sám. Možno ani nechce...

babovka2321
27. máj 2024

Moja mama ma o par rokov menej a je sama uz hadam 15 rokov (tymto ju neponukam 😅) ... Introvertnejsi ludia vo vyssom veku to uz maju podla mna dost tazke.

petrahl
27. máj 2024

Tatino musí nájsť znova najskôr sám seba... potom si nájde aj ženu 😉.
Podporujte ho v tom, aby našiel pevnú pôdu pod nohami. Ísť nasilu do vzťahu v takomto rozpoložení a myslieť si, že to niečo vyrieši je naivné.

autor
27. máj 2024

Nemyslela som to tak,že mu so sestrou ideme niekoho my dve hladat, skôr som chcela rady, kde v takom veku otca poslať, aby si nejakú ženu našiel. On partnerku chce a veľmi, mal už viac pokusov, ale všetko ženy v cca sestrinom či mojom veku, ktoré ešte mali malé deti a on toto už nechce.

la_dolce_vita
27. máj 2024

Moj otec tiez ostal sam a zomrel mu kamarat. Ponukol jeho zene pomoc, znali sa roky rokuce. Postupne sa dali dokopy, ziju spolu, uzivaju si dochodok. Otec ma 80 rokoch mimochodom, ziju aktivne, bicykluju, chataria, dovolenkuju.. Nema otec nejaku ex kolegynu, spoluziacku, znamu? Alebo inzerat?

luccija
27. máj 2024

@anna777115 pýta sa na tipy možno kde sa rodičia s niekým spoznali a tak ..čo hneď útočis?
Autorka poradila by som mu nech sa dá zoznamku.Psa by nechcel?môže to byť fajn spoločník spozná ľudí vonku psíčkari sú vďačná komunita.

demodun
27. máj 2024

No asi len také kluby: turistov, záhradkárov, psíčkarov. Čo ho baví

kiwi3
27. máj 2024

mna hlavne zaujalo, ze zdupkal z kurzu varenia, lebo sa mu smiali... pritom mozno prave tam si mohol najst. tie zeny to vobec nemuseli mysliet zle, mozno sa im aj pacil. bud je tak negativisticky naladeny alebo realne nema zaujem a vyhovuje mu sucasny stav. a inak fakt nechapem, preco chodil s tymi mladymi zenami na rande a vy so sestrou ste ich este onalepkovali ako zlatokopky. trochu nefer. ved nech hlada v svojom veku, ak ma fakt zaujem.

alickapusinka
27. máj 2024

Je to chlap v najlepších rokoch.

marsmykkok
27. máj 2024

Treba skúsiť aj zoznamky. Len treba si uvedomiť, že ľudia od 40-50 plus ak majú bývanie vlastné a nepotrebujú partnera len na bývanie, tak zvyknú hľadať skôr vzťah, že každý býva vo svojom a sa len stretávajú. Lebo už majú rozvody, roky samoty a tak a proste chcú svoje pohodlie a nepôjdu o 2 mesiace od spoznania s partnerom bývať. S týmto by bol ok otec, že by spolu nebývali možno, ale vzťah mali?

anna777115
27. máj 2024

@luccija Určite, môj komentár, nebol myslený útočne, neviem z čoho ti to tak rezonuje. 58 roční chlap, je ešte pomerne mladý. Neviem, možno som to prehliadka, že by autorka niekde spomínala, že ju o to požiadal. To by totiž, menilo celú situáciu.

klementinka58
27. máj 2024

Svokor ako 77 rocny si nasiel pani 72 rocnu..obaja vdovci v klube dochodcov

sisska96
27. máj 2024

Čo keby sa odstahoval z východu bližšie k vám?

3009
27. máj 2024

Nech ide do klubu dôchodcov tam je kopu vdov.

victory1
27. máj 2024

Moj otec si nasiel susedu z panelaku,tiez vdovu...kazdy si zije sam v byte,ale tam len prespavanu,inak su stale spolu...
Nech sa skusi rozhliadnut...

zuzanka.zuzu
27. máj 2024

kúpele 😎
a druhá vec - no a čo že si našiel mladšie ktoré nemali kde bývať. veď ony budú mať kde a otec nebude sám 😉 nejde sa znovu ženiť, tak nech si aspoň kvalitne zapichá 😇

bolarazjedna
27. máj 2024

Pošli ho do kúpeľov. Väčšinou sú tam ľudia 50+, niektorí na liečení, iní len tak aby si oddýchli, idú na pobyt. Ja som bola dávnejšie v Lúčkach, našli sme sa tam dobra partia báb okolo 30r, ale prevažne tam boli staršie ženy aj muži. Tam bývajú aj tanečné rehabilitácie - po večeroch hudba so živou kapelou, veľmi obľúbené. Taktiež sú rôzne programy, výlety v rámci kúpeľných pobytov. Ak nemá diagnózu, tak stále sa to dá zariadiť, len je to troška drahšie.

deti95060810
27. máj 2024

určite si myslíš že otec niekoho hľadá... ?
v tomto veku už len tak na naplnenie času - každý z partnerov si býva vo svojom a keď majú čas tak sa stretávajú... skôr by asi takýto vzťah chcel - nie že nasťahovať si niekoho k sebe domov, jemu sa prispôsobovať vo všetkom, to už asi nie je pre ľudí vo veku 50+...
a to nehovorím o niekom kto má malé deti - to by musel mať nervy zo železa ...

deti95060810
27. máj 2024

@zuzanka.zuzu myslíš že po tomto chlap blízko 60tky ozaj túži? 🙄
on je už kdesi inde ako chlap vo veku 35 - 40 r....
si treba niečo prečítať o mužs. andropauze

ewell13
27. máj 2024

Moj oco ma 53, pred 3mi rokmi nam zomrela mamina.
Prihlasil sa na zoznamky a tam si nasiel terajsiu priatelku s dospelymi detmi. Tiez nechodil nikde, len doma a praca, teraz zacal pri nej turistikovat. Takze urcite sa to da. Tiez nechcel byt sam

zuzanka.zuzu
27. máj 2024

@deti95060810 všetci po tomto túžia 😉

janickacrazy
27. máj 2024

Určite zoznamka, prípadne ten klub turistov alebo niečo podobné. Prípadne nech ide vlakom na výlet, tam je plno dôchodcov, mne sa vždy niekto vo vlaku prihovorí.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
27. máj 2024

Moja mama ma 73 a práve sú v autobuse na seniorskom zájazde aj s priateľom, láska kvitne v každom veku 😍

marcellka32
27. máj 2024

@bolarazjedna to poznáme, cez deň procedúy v kúpeľoch, ochkanie ako bolia kolená a večer na zábave barle do kúta a jedeme dlouhá noc na Helenu 🤣

deti95060810
27. máj 2024

kolegyňa rozprávala ako jej svokra nič nevládala, bez bariel ani krok, bola ubolená ale keď išla na výlet s frajerom tak našli barly opreté doma o skriňu... 😀😝😝