Ahojte idem si po radu. Som slobodná matka a bývam s mojou mamou v dome. Mám syna a jeho dedko má s nim veľmi dobry vzťah. Jeho dedko naňho veľmi myslí, je s ním skoro každý deň a chodievajú na výlety, na bicykel a iné. Majú spolu veľmi dobrý vzťah. Ale v momente keď prídu domov a dedko sa s ním ide rozlucit že ide domov tak môj syn začne strašne plakať. Zamyka dvere aby nešiel preč a podobne. Viem že môj syn má v dedkovi mužský zbor ale trápi ma keď vidím ako za ním plače. Dáte mi prosím radu ako to zmierniť?
Nijako, to raz prejde. Môj syn má takýto vzťah s mojou maminou. Neskutočne je na ňu naviazany, to je jeho láska. Keď sa majú rozlúčiť to plačú obaja. Minule raz vytiahol špagát ze babku zaviaže a nepustí ju. Neviem, ale ja som rada, že majú taký pekný vzťah. Ja som to so starým rodičom nezažila. Takže len trpezlivosť a vysvetľovať, že dedko ešte príde. Pripadne si plánovať a tešiť sa na nové aktivity s dedkom.
Moje deti to tak maju s mojimi rodicmi. Vkuse su spolu, byvame na jednej ulici. A je to super.
A ma kolko rokov?
@vikutoria este je malicky, nezvlada emocie... je to normalne... skusit vysvetlit este predtym, nez s dedkom niekam idu, ze potom pridu domov, dedko ho privedie a potom pojde aj on domov, ale ze zase niekedy pride... je to uzasny vztah, syn ma podobny s mojim otcom... a este ma napade, ked syncek place, pritulit, pohladkat a povedat mu, ze je normalne, ze je smutny, lebo ma dedka rad. Uznat jeho smutok, ma nan pravo...
to len dieťa musí vyrásť aby to troška pochopilo.
my sme si tým prešli...akonáhle môj otec niekde sa pohol - môj syn s ním. Do kostola, do obchodu, na návštevu na schôdzu,... Bolo fajn že sme bývali v jednom dome. Ak dedo spal, moje dieťa sedelo pri posteli ako psík. Cez prázdniny bolo o.k. - vybrali sa spolu po rodine aj na týždeň. Horšie to bolo cez šk. rok ak odišiel bez neho. Dieťa plakalo neskutočne.
najkrajšie bolo keď syn už maturoval a dedo išiel s ním aby ho podporil... a samozrejme dedo nechýbal ani na jednych vnukových promóciách.