Vzťah so starými rodičmi

25. aug 2023

Aké majú vzťahy vaše deti so starými rodičmi?
Mám 5r syna a so starymi rodičmi nemá skoro žiadny vzťah.Moji rodičia kúpia mu všetko možné na svete,no zahrať sa s ním a venovať mu čas to nie. Ani mne sa nevenovali keď som bola dieťa.
Svokrovci uprednostňujú prvorodenu vnučku.Ked k nim dôjdeme na návštevu zahrajú sa chvíľu a ďalej nezáujem.
Síce bývame ďalej 100 km od nich, no nikdy nám malého nepostrazili. Keď sa ich opýtam či by nechceli nám trochu pomôcť,napraviť vzťah s vnucikom. Povedia že ony ho radi postrážia.No keď im poviem nech dôjdu k nám že dvere majú otvorené stále,nedôjdu. Vyhovárajú sa že bývame ďaleko a nechce sa im cestovať. Skúšali sme že my tam chodíme a nechať im malého,no nechce byť s nimi sám,plače lebo není zvyknutý na nich.

melanta
25. aug 2023

Tvoji rodičia sa nevenovali ani svojim deťom, nerozumiem prečo čakáš, že tvojim sa budú. Svokrovci záujem tiež nemajú. Prečo sa silou mocou snažíš to dieťa nechať u nich a odísť?

tanyan
25. aug 2023

Svokrovci nechcú, tvoji rodiča nechcú, dieťa nechce...
Prečo to chceš ty?

thereisabear
25. aug 2023

A ak by si im pripravila konkrétnu hru, napr. pexeso alebo karty, nezahrali by si?
Moji rodičia tiež nie sú v hre kreatívni a iniciatívni, preto im dám do ruky hru, lego alebo stavebnicu s návodom a takto sa zahrajú.

juliacenc
25. aug 2023

Kde nie je vola tam nie je cesta. Je to smutne to ano, ale asi s tym nic nespravis

autor
25. aug 2023

@melanta
@tanyan Nesnažím sa silou mocou,skúšali sme dvakrát zobrať ho k svokrovcom a boli sme nablízku,po chvíli volali že malý plače.Tak odvtedy už nedávame ,no je mi to ľúto že nemá žiadny vzťah so starými rodičmi.

tanyan
25. aug 2023

Dôležité je aký máš ty vzťah so svojim dieťaťom... Neľutuj veci, ktoré ty nemôžeš ovplyvniť. Zbytočne míňaš energiu a čas, ktoré môžeš využiť oveľa lepšie. 😉

zoeeoz
25. aug 2023

Je ti luto, ze nema.vztah s rodicmi kvoli nemu alebo kvoli sebe aby si mala volno?..moji rodicia nase baby miluju, na noc si ich beru ale minimalne (resp. zatial len starsiu tak 2-3x za rok na 1 noc) ale po praci na 2-3h si ju beru castejsie ale nie ze kazdy tyzden 🙂 ..svokrovci okrem mena nevedia o babach nic, nemaju o ne zaujem a nemam s tym problem a ani ma to nemrzi - stoja aj tak za hovno 🙂

tmonika
28. aug 2023

Ja už mám 9r. dieťa a tiež celý život nikde neprespala u starých rodičov veľmi málo x, na jednej ruke spočitam spolu, z jednej strany jej kúpia všetko ale že by ostala spať nie a dovod? Lebo nie je na to zvyknutá, keď prideme ku nim, nikdy sa nestalo ostaň tu prespať budeme sa hrať a pod. z druhej strany to iste. Ani si nevedia predstaviťa ako by to pomohlo aj teraz cez prázdniny. A vobec ti nemusi byť ľuto a nemusiš si nič vyčitať , aj keby si chcela pre seba trochu kľudu alebo niekde zájsť sama, že chces mať čas pre seba, alebo skočiť na rande so svojim mužom na večeru prípadne na víkend, a čo je natom, aj keby chcela, kvoli tomu, že je mama alebo rodičia má zakazané žiť? Ja nechcem povedať každý deň, ale pokojne pár x za mesiac určite by som prijala aj ja , aby jej urobili program aj starý rodičia a mala by príklad tráviť aj kde leto..

khr2016
10. okt 2023

Možno keď bude malý starší, tak sa sam k nim vypýta na prázdniny. Je ešte maličký. Dajte tomu čas, všetko je tak ako ma byť.