Vzťah s workoholikom

21. sep 2024

Pol roka som vo vzťahu s mužom ktorý sa priznal hneď na zaciatku, že je workoholik. Stretávame sa v podstate len po večeroch. Môže sa workoholik zmeniť? Každý v okolí mi vraví že vo vzťahu s nimi to je náročné, že to mám čím skôr ukončiť. Zažila ste niektorá že by sa muž časom zmenil/ prispôsobil? Nechcem to ukončiť výborne si rozumieme po všetkých stránkach akurát to že nemá čas už začína byť problem a ide mi to na nervy….

lubkovaandrejka
21. sep 2024

S workoholikom by som uz nikdy v zivote nechodila. Praca mu bude vzdy prednejsia ako ty. Nedajboze mat s takym rodinu, budes na vsetko sama.

martinmmartin
21. sep 2024

Ma svoj svet kde ma vsetko pod kontrolou, vsetkemu rozumie, ma to pevne v rukach, vie v tom chodit a asi ho to aj bavi. Plus teba na obohatenie a trosicku zmenu . Preco by to mal menit? co by tym ziskal? Bolenie hlavy? domace prace? Musel by sa venovat nejakej pipke okrem toho ze sa s nou zabavi?Bude ho voacit pipkanedajboze po svojej rodine a unudi sak smrti. Daj si to do rovnice a uvidis co ti vyde.

luccija
21. sep 2024

Nezmení a ani to nie je dobrá povaha do vzťahu.
Oni majú až úzkosť, keď nepracujú, ale je fajn, že si to uvedomuje

tina5959
21. sep 2024

A tak, zas sú aj horšie neresti.

hugoboss1923
21. sep 2024

Pokiaľ si ľudsky rozumiete, vzťah môže fungovať aj keď je tvoj priateľ pracovne vyťažený. Len si urči plusy a mínusy a keď budú plusy prevažovať, tak je to jasné. Rozchod je najľahšia alternatíva, ale musíš počítať s tým, že vzťahy nebývajú nikdy ideálne, vždy sa dá nájsť kompromis medzi prácou a súkromným životom.

emma2782
21. sep 2024

Moja veľmi dobrá kamarátka bola v podobnej situácii, no zase ten chlap nie je taký extrém.
Jednoducho nemá presnú pracovnú dobu a kým sa stretávali napríklad cez víkend, často pracoval aj kým bola ona tam. No nemal problém robiť aj iné veci, chodili s nami aj na turistiku. Podľa toho čo viem, robil aj okolo domu a aj to ho bavilo, keďže je to 'práca' okolo domu alebo domáce 'práce'. Prejavovalo sa to skôr tak, že dosť často hovoril o práci a napríklad aj keď boli spolu ale nemali vyslovene program, sadol si a pracoval než by mal pustiť TV. Jej to nevadilo, ona si čítala, robila rôzne kurzy, školu, atď. Teraz sú už manželia a majú sa veľmi dobre. Je pravda, že deti nemajú (nechceli) ale aj ona je úspešná a venuje sa svojej kariére a aj on.

lindous
21. sep 2024

Či sa zázračne zo dňa na deň zmení kvôli vášmu vzťahu? Určite nie, ak by to malo byť takto, to už by sa stalo, na to by som nečakala, ak máš pocit, že sa ti málo venuje, porozprávajte sa o tom, je na vás či nájdete kompromis... my sme boli obaja veľmi pracovne vyťažení a mali sme prácu veľmi vysoko v rebríčku priorít, obaja sme sa naučili spomaliť a oddychovať, takže asi nemusí byť taký navždy... ale jednoducho keby s tebou chcel tráviť viac času, tak ho s tebou trávi a z ničoho nič sa to neznemí...

dadka1997
21. sep 2024

Stretavate sa iba po veceroch,.. uz len to by sa mi nepacilo, čo to je za vztah ?

lujza123
21. sep 2024

Nie, úplne sa zmeniť nedokáže. Ze máte malo spoločného času nieje to najhoršie. Takýto ľudia nemajú stopku, nevedia oddychovať, vypnúť z roboty takže často u nich môže nastať totálne vyhorenie, zdravotne problémy ako mŕtvica, infarkt aj v mladom veku. Veľmi ťažko ich dokážeš presvedčiť ze potrebujú oddych, aj ked vidíš ze sa ti doslova rozpadajú pred očami. Je tazke sledovať milovaného človeka ked sa sprava deštruktívne a vôbec si to nechce priznať

viky173
21. sep 2024

ak chces byt na vsetko stale sama, tak smelo do toho

danica2711
21. sep 2024

@dadka1997 odhliadnuc od workoholizmu, keď obidvaja pracujú, kedy sa majú stretávať, keď nie po večeroch?

hankab
21. sep 2024

Nie, nezmeni sa. Som workoholicka, nemam to na sebe rada a nedokazem to zmenit uz 15 rokov odkedy som zacala pracovat. Ked mam aj nervy na pracu a poviem si, ze mi to za to nestoji, na druhy den sa zobudim a uz mi hlava srotuje co vsetko musim urobit. Nedokazem odist od rozrobenej prace ani na ukor svojho volneho casu, lebo by som aj tak bola stale hlavou v praci a nekludna. Krotim sa iba kvoli tomu, ze priatel to na mne tiez nema rad. Inak by som si aj na vikendy nosila domov notebook a makala aby tej prace ubudalo. Nemyslim, ze je to nieco co dokaze clovek na sebe zmenit. Mozno jedine vtedy, ked vazne ochorie a nevladze uz tak tazko a vela pracovat.

marianarem
21. sep 2024

Tak vacsinou sa toto u ludi zasadne zmeni len vtedy, ked na to zacnu doplacat, napriklad zdravim. Velmi by som s tym neratala, praveze teraz zo zaciatku, ked je zalubeny, je podla mna ochotny tomu venovat viac casu, nez bude neskor. Je to podla mna uz len na tebe, nakolko ti to vadi.

ada558
21. sep 2024

Ja som si takého vzala, non-stop som sama s dieťaťom, nezmení sa, ak nie si ochotná akceptovať, že budeš na všetko sama, utekaj ako ďaleko môžeš.

oli_gapelodiegant
22. sep 2024

Nezmení sa, iba zhorší, keď nechceš byť stále sama, tak odíď..ak si rovnaká, tak fajn.

oli_gapelodiegant
22. sep 2024

A ešte pokiaľ si zlatokopka a vyhovuje ti, že muž zarobí, zabezpeci a ty ho ani neuvidis, tak smelo do toho :D

dadka1997
22. sep 2024

@danica2711 a co ak je to iba zamienka ?

vilma7
22. sep 2024

A.pojde ti to na nervy stále viac a viac až kým sa.nerozidete.

kate_cs
22. sep 2024

Nikdy nezmeníš iného človeka, ani chlapa. Či je workoholik, alkoholik…. Tuto chybu robi veľa žien, keď si myslia, že chlapa zmenia.

mirithia
23. sep 2024

Starého psa novým kúskom nenaučíš 😁