Vzťah s partnerom začal byť chladnejší

23. dec 2024

Ahojte ma niekto podobnú skúsenosť? Vzťah so svojim priateľom začal byt chladnejší, síce ho ľúbim ale prešlo to do takej fázy že ako keby necítim až “takú” lásku. Hovorí sa ,že ak sa prekoná toto obdobie tak to prejde do ešte väčšej lásky. Chcem vedieť či ma niekto takú skúsenosť a naozaj je to pravda alebo je to len blbost

oblaacik
23. dec 2024

Asi to nie je to co chces pocut ale z mojich skusenosti vzdy ked voci mne chlap ochladol bola v tom ina. Ale verim, ze v tvojom pripade to tak nie je 🙂

any_soj
23. dec 2024

Je rozdiel zamilovanosť a láska. Zamilovanosť áno, prirodzene prejde. Láska - chcieť dobro druhého, byť tu pre seba navzájom, budovať a zažívať jednotu, tešiť sa zo seba navzájom, byť spolu radi - je niečo, na čom treba pracovať. Niekto celý život behá zo vzťahu do vzťahu, lebo hľadá "lásku", čiže zamilovanosť, ktorá nikdy neprejde a takú sa nedá nájsť. Lebo zamilovanosť je do veľkej miery aj o care nového. Je to ako chcieť vodu a kopať studňu - ak kopes každú chvíľu inde, budeš mať veľa jám a žiadnu vodu. Ísť do hĺbky vo vzťahu znamená smerovať k prameňu.

autor
23. dec 2024

@oblaacik nemyslím ,že on ku mne ochladol. Práve že ja mu neviem dať tu lásku ktorú dáva on mne . Viem že nemá inú

michal_dr
23. dec 2024

@any_soj Veĺmi pekne napísané, pravdivo a od srdca 👌👍

Autorka...
Ešte sa vás vztah zachrániť dá, ešte medzi vami dačo je, podľa toho čo píšeš.

Základ, komunikovať, komunikovat, zaujímať sa jeden o druhého, povedat si, čo vám chýba, po čom tuzite... každý deň sa minimálne 2x objať, viac sa túliť, viac dotýkať...

Vyznie to smiešne, ale "chemia" sa vysvetliť nedá... obaja ju musia udržiavať. Ked sa stratí, príde odcudzenie a nič... ani láska, ani nenávisť, ľahostajnosť...

To čo sa vraví, je jedna vec... každý vzťah je šak individuálny, každý človek je individuálny.

Vzťah je vždy "dvaja", ktorý chcú byť spolu... Takže vyprdnut sa na to, čo sa hovorí, je to váš vzťah, sadnite si na kavu, komunikujte, otvorene uprimne... snažte sa dať si navzájom viac pozornosti 😉

A bude to super 😉

Doplnim: nie, nemusí mať inú ženu pretože vzťah ochlada, problém je stagnácia, monotonnost, problém v komunikacii, nezáujem jeden o druhého

kat_n
24. dec 2024

My sme s priateľom voči sebe tiež ochladli a bolo to veľmi zlé obdobie, kedy sme sa síce stále ľúbili, ale zároveň mali konflikty a už to nebolo ono. Zvažovala som rozchod, veľmi intenzívne. Dokonca sme sa aj na chvíli rozišli. Potom sme si ale povedali, že to ešte skúsime a obaja sme sa veľmi snažili a veľmi sa snažíme do dnešného dňa. Išli sme na to ale pomaly, začali sme zase randiť (rande aspoň raz za 2 týždne nám veľmi pomohlo), hovoriť si komplimenty, dali sme si priestor byť aj s kamarátmi,… Mne celkom pomohla aj kniha Muži sú z Marsu, ženy z Venuše 🙂 ale to asi nie je pre každého.
Ale teda zjednodušená odpoveď na tvoju otázku - mám podobnú skúsenosť, ale zvládli sme to a ľúbime sa viac ako pred rokmi keď sme sa spoznali 🙂 ale stálo to veľa energie