Vzťah s partnerom, s ktorým ste sa rozišli

17. aug 2021

Ahojte,
zaujimali by ma realne skusenosti, pribehy.

Dali ste sa znova dokopy s partnerom, s ktorym ste sa uz rozisli? Boli to aj ine dovody ako deti?
Ak ste si pri rozchode povedali skarede veci, alebo veci, ktore Vas ranili, ako ste sa s tym vyrovnali?

Hladam nieco, co mi pomoze...

vellllo_70
17. aug 2021

Ano. Rozišli sme sa a po roku bez kontaktu-občas sme si pisali ale vždy to skoncilo hádkou sme sa po roku stretli a ešte v ten deň sme sa dali dokopy. A teraz nám to funguje

autor
17. aug 2021

@vellllo_70 co bolo dovodom rozchodu? padli aj vety ktore niektori z vas povedal v amoku?

oli18
17. aug 2021

Píšeš slaďák, alebo len článok do ženského časopisu?

zanetakovacsova
17. aug 2021

My sme išli od seba lebo sme sa veľa hádali... Nakoniec sme sa k sebe vrátili a prišiel za mnou na dovolenku. O rok na to sme sa zasnubili

bluka2
17. aug 2021

Ja ti asi nepomôžem, ale keď som sa s niekým rozisla, malo to vážne dôvody a o tomto som nikdy ani nemusela uvažovať. Keď raz viem, že nie, tak nie.
Možno po nejakých 15 rokoch by som o tom možno uvažovala, lebo posunúť sa ďalej je tvrdá práca na sebe na mnoho rokov

terina25
17. aug 2021

Nir,nedali sme sa dokopy,hoci som chcela. On ma uz inu partnerku a ja ineho partnera

mondolina
17. aug 2021

hej rozišli, a po troch mesiacoch sme sa k sebe
vrátili, dôvod rozchodu sa vyriešil a sme takto spoko 4 roky.

zaphyra
17. aug 2021

Nie. Nikdy som sa nedala dokopy s niekým s kým som sa rozišla. Nerozišla som sa nikdy kvôli hluposti,ale preto, lebo mi na tom človeku vadilo niečo do takej miery, že to skončilo rozchodom. Môj nazor je, že keď ti raz na druhom nieco prekáža tak veľmi, že sa rozídeš, lepšie to nebude ani 2.krát, pretože to skôr ci neskôr zas vypláva na povrch. Možno by som sa na druhé šance dívala trosku inak, pokial by došlo k odcudzeniu z dôvodu praconej vyťaženosti a podobne.

autor
17. aug 2021

@zaphyra psychicke vypatie a pracovna vytazenost, nikdy sme sa nehadali nepovedali si krive slovo ani nemali ziadny iny konflikt. ak by to bol dovod ktory sa neda vyriesit zmenit obmedzit tiez by som o druhej sanci neuvaZOVala...

deti95060810
17. aug 2021

dala som ex druhú šancu. a veľmi rýchlo som to oľutovala.... Takže za mňa nie.

vellllo_70
17. aug 2021

Klamal mi v spojitosti s jednou mojou kamaratkou ale teraz už na ňom vidím že sa zmenil a nespravil by to znovu. Ano,ja som mu vynadala do kktov,skur***encov keď sme boli ešte predtým spolu lebo stále bol nejaký problém medzi nami jednoducho nervy robia svoje. Ale teraz si už na to ani jeden nespomenieme

malia18
17. aug 2021

Áno mala som partnera boli sme spolu 1 rok potom sa rozišli pretože sme mali veľmi rozdielne názory a predstavy o živote...síce budúcnosť sme si plánovali no nevedeli sme sa zhodnúť na ničom pomaly....boli sme od seba pol roka bez kontaktu až potom sme sa jeden druhému ozývali a dohodli sa von tak sme sa nejak dali dokopy všetko bolo úžasné znova plány ako budeme spolu naozaj sme sa dosť za pol roka zmenili aj v správaní a tak no iste veci tam zostali rovnaké a to napr v tom že rozchádzali sa nám názory aj na to akú dlažbu dáme do domu no katastrofa a to sa ešte len mal v pláne stavať po ďalšom roku a pol náš vzťah stroskotal teraz sme kamaráti aj keď ja už mám iného partnera občas sa ozve zavolá pokecáme ale už viem že by som nikdy nechcela vrátiť časom sa aj tie jeho vlastnosti ktoré mi moc moc vadili na ňom vrátili späť a už som to tak ďalej nezvládala ono záleží aj od toho aký ten človek je a či si tú šancu zaslúži vieš ak je typ človeka ktorý po nejakom čase sa prestane snažiť naprávať tie chyby ktoré zapríčiňujú rozchod tak zmena mu dlho nevydrží a 99 percent vzťahov takto dopadne po druhej šanci jednoducho iste veci sa v človeku nemenia a ja by som sa už nevracala pretože ako už bolo spomenuté vyššie už keď sa rozchádzam to musí byť vážny dôvod a nie banalita a preto už viem že by to nemalo zmysel len predlžovanie trápenia a horsie sa k takémuto kroku človek odhodlava a boli to potom viacej lebo vieš že si to už zažila a tentokrát je to už definito....a v tomto vzťahu už konečne nemusím zažívať po každej banálnej hádke ľahostajnosť a vyhrážky typu tak sa rozíďme a to naozaj pre každú hlúposť verím v to že keď človek nie je spokojný až napokon dôjde k rozchodu nájde na 100 percent niečo lepšie držím palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulicka24
19. aug 2021

Mala som to tak s byvalym, ze sme sa k sebe vratili, aj to vyzeralo, ze to bude fungovat, ale nefungovalo. Ono zo zaciatku to vyzeralo, ze veci, ktore mi vadili tak sa zmenili, ze proste prehodnotil aj on svoj zivot a usporiadal si priority, ale to bolo len prve mesiace potom sa vratil spat do starych kolaji. Takze uz viac by som do tej istej rieky nevstupila.

autor
19. aug 2021

@janulicka24
@elizabet173
@malia18 urcite sa zhodneme na tom ze zalezi preco odlucenie nastalo ci to bolo mozno skratove jednanie mozno zlaknutie…ak by islo o neveru ci dlhodobejsie problemy tiez by som do toho nesla

poopsie
19. aug 2021

Keď som to začala čítať, tak som si povedala, že neviem či by som sa k niekomu vrátila... 🤣Až som zabudla, že sa to naozaj stalo.... A to k môjmu manželovi... Chodili sme spolu keď som bola stvrtačka na strednej...on už vtedy pracoval v BA... Vadila mi ta diaľka... Nebola medzi nami taká chémia a keď prišiel domov. Tak sa pilo 🤣🤣🤣a to mne vadilo.. Vlastne som sa nahnevala na neho lebo zmiesal borovicku s vodkou a ja už som pred tým popila aj pivo a šampanské... To nebola opica ale nočná mora 🤣🤣🤣🤣🤣tak som to ukončila... No po dvoch rokoch nás osud spojil znova.... On sa za ten čas dosť zmenil.

sindla
19. aug 2021

S mojim ex bolo rozchodov viac než dosť, niekedy pre maličkosti a inokedy pre vážnejšie veci. Komédia keď si to spätne premietnem. Moja sprostosť, že som sa naivná nechala vždy ukecať trápnymi rečami, ktoré mu vydržali týždeň a zas to bolo to isté. Otehotnela som moc skoro takže som sa pri ňom držala hlavne kvôli malej, ponižovania typu, že si nenájdem chlapa a žiadny ma nebude chcieť pretože mám dieťa, do toho alkohol a jeho agresivita, ktorá ku koncu dovŕšila bitkou, volala som naňho policajtov a aj mu bol odobratý vodičák, podmienka skrz toho, že nafúkal 2,5 promile.
Toto všetko som asi potrebovala aby som sa konečne spamätala, vzchopila sa a odišla. Aj tak bolo.
Bola nedeľa ráno, ja som mne a malej pobalila komplet všetky veci a odišli sme nadobro. Zmenila som tel číslo, zablokovala ho všade a vtedy som cítila úľavu na duši a cítila som, že som konečne spravila dobre. Žiadny plač, hnev ale oslobodenie. ☺️
Necelý rok po rozchode mi prišiel do života chlap, môj veľmi dobrý kamarát s ktorým sa poznáme od detstva. Budúci mesiac sa sťahujeme spolu do bytu. ☺️ Nikdy, nikdy by som sa už k ex nevrátila, aj keby je posledný chlap na tejto planéte. Vďaka nemu mám úžasnú dcéru a spravil zo mňa silnú ženu. A to je všetko. A ovšem, vzťah s malou nula bodov, pretože kamaráti a alkohol mu boli vždy prioritou pred rodinou. ✌️
Rozmýšľaj s rozumom a keď uvažuješ, pre niečo to asi byť musí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka13katka
20. aug 2021

Áno, chodili sme spolu 5 rokov, rok boli odseba. Skúsili sme to druhýkrát ale nevydržalo to. Jednoducho tam boli veci, ktoré mi prekážali. (On lenivec, s ničím nepomohol, urážal sa za všetko, niekedy zdrhol s kamošmi a neozval sa pár dní, flirtoval s inými....) deti sme nemali. Teraz si sem tam napíšeme, ale nedá sa povedať,že sme priatelia. nadávky po rozchode nikdy neboli, rozumní dospelí ľudia si snáď po spoločných rokoch budú vážiť jeden druhého.

torysheer
20. aug 2021

Áno, rozišli sme sa kvôli rodinným príslušníkom- problémy ja s jeho, on s mojou rodinou, trištvrte roka sme sa stretávali, vyčítali si veci no zároveň vždy podľahli...aj sme každý skúsili iný ,, vzťah", strašne slová padali...potom sme zistili že vlastne sme sa nikdy nerozišli, poučili sme sa z chýb a sme zamilovaní ako keď sme začínali. Ale obaja sme na tom zapracovali.

autor
20. aug 2021

@torysheer a ako si zvladla predychat tie strasne slova co padali?

malia18
20. aug 2021

Súdiac z tejto tvojej odpovede predpokladám že si to zažila aj ty mam na myslí tu odpoveď ohľadom nadávok alebo teda strašných slov.... Mne môj ex tiež povedal nejedenkrát dosť škaredé veci a mňa sa to držalo teda dosť dlho a ťažko som to odpúšťala pretože som to videla trošičku inak z môjho pohľadu nakoľko aj keď sa stali zlé veci tak som nemala nikdy potrebu ho nejakým spôsobom dať dole alebo urážať vždy som bola naozaj maximálne chladná myslím čo sa týka rozumu s chladnou hlavou som veci riešila a dávala som mu najavo že aj keď sa stali zlé vecí že ho mám rada a stojím pri ňom ale takto to ďalej nejde a tak podobne kdežto on mal trošku iný prístup k celej veci a aj na základe tohto kolaboval náš vzťah pretože mne to dosť ubližovalo a nemohla som byť s človekom ktorý keď sa stane niečo zlé tak sa obráti o 180 stupňov a je ľahostajný bez záujmu chladný alebo vie povedať hnusné veci bezohľadu na moje city pre mňa je to proste bezcharakternosť že keď je dobre tak ten človek je s tebou OK a keď už je zle tak pri tebe nestojí skrátka nestálo mi to vôbec za to a čo sa týka skratov tak mali sme rozchody aj čo sa týka skratových rozhodnutí aj čo sa týka uvážených rozhodnutí a vždy to dopadlo rovnako proste raz keď sa človek rozíde má na to vážny dôvod alebo aj keď nie vážny tak má na to dôvod pre ktorý mu to skrátka nevyhovuje ten celý vzťah a pre ktorý už nemôže byť s tým človekom alebo nechce byť s tým človekom vždy sa tam nájde dôvod či už je vážny alebo nie tak sa podľa môjho názoru s tým treba zmieriť a nie slepo veriť a hľadať výhybky pretože skôr či neskôr sa to fakt stane...keď sa proste človek raz rozíde tak za mňa druhýkrát je to veľké NO GO... už len z toho pohľadu že mám teraz partnera a keby som bola taká blbá a stretávala sa s ním a dávala tomu ďalšie šance nikdy by som nebola stretla jeho a to by som sa naozaj obrala o veľké šťastie v živote takže za mňa raz keď niečo skončí tak to tak má byť má to nejaký dôvod a má to nejaký zmysel pre ktorý to tak má byť ale sprav ako uznáš za vhodné každopádne ti držím palce nemusí to vždy dopadnúť zle no za mňa z mojich skúseností je to proste nie

sari24
21. aug 2021

S mojim bývalým máme dnes dobrý vzťah v tom zmysle, že ak sa náhodou niekde stretneme tak sa normálne na seba usmejeme, pozdravíme sa. Ak je chvíľu čas tak prehodíme pár viet že čo nové, ale tam to končí. My sme si počas vzťahu nerozumeli a navyše sme boli obaja príliš mladí. Rozchod chcel viac on, ja som to len potom doťukla, lebo nemal odvahu tak učiniť. Veľmi ma to bolelo, ale s odstupom času viem, že to rozhodnutie bolo správne. Vôbec sme nemali rovnaký pohľad na dôležité veci vo vzťahu, vkuse som sa mu len prispôsobovala len preto, aby som nejaký vzťah mala a to ma veľmi nervovalo, lebo som začala strácať samu seba. My aj ked si rozumieme teraz ako ľudia, tak určite by som vzťah neobnovila, lebo tieto jeho pohľady na svet sa nezmenili. Našťastie našiel k sebe partnerku, s ktorou je spokojný, takže to bolo len o tom, že sme sa k sebe nehodili. 🙂
Inak si neviem predstaviť sa vrátiť k niekomu po nejakej dlhšej dobe už len preto, že ak sa raz odmilujem, tak sa stratí aj ta chémia a nevedela by som tomu človeku dať ani len pusu. Každý to má ale v hlave nastavené inak.