Vzťah s človekom, ktorý má krehké ego

31. okt 2024

Dobrý deň,

rada by som sa spýtala, či máte niekto vzťah s človekom, ktorý má krehké ego, všetko berie osobne, nikdy neviete, čo sa ho dotkne, všetko je o ňom atď. Dá sa s takýmto človekom mať vôbec vlastný život? Dokázali ste niekto milovať takéhoto človeka bezpodmienečne, t.j. prijímať ho takého aký je, aj keď to znamená, že Vám je mnohokrát pre jeho ego ublížené? Dokázali ste niekto s takýmto človekom spolupracovať? Veľmi pekne ďakujem za všetky skúsnosti.

unicornlady
31. okt 2024

toto je nič nehovoriaca otázka

daj príklady, ako to vyzerá a ako ti ubližuje

lebo, ak je niekto urážlivejší, možno bol v živote priveľmi kritizovaný za všetko, nikdy nie dosť dobrý, a preto môže reagovať neadekvátne, ale aj na tom sa dá popracovať

autor
31. okt 2024

@unicornlady Napríklad keď má daný človek nízky prah trpezlivosti, rýchlo sa rozčúli aj ujisťujúca sa otázka, a potom dokáže človeka ponížiť podceňovaním jeho inteligencie, jednoducho je nepríjemný a to bolí, pretože predtým sa správal vrúcne. A takto sa to opakuje a zakaždým je to bolestivé, keď človek ku ktorému máte blízko a on sa správa tak akoby i on k Vám sa v jednej chvíli správa akoby ste boli preňho niktoš.

unicornlady
31. okt 2024

Čiže výbušný cholerik a manipulátor.
Ja takých poznám a kontakt obmedzujem, nastavujem hranice. Ale nebola by som s takým človekom.

janagem
31. okt 2024

Definuj rýchlo sa rozčúli. Ak niekomu niečo vysvetlím 6x a spýta sa ma to aj 7mi tak to rozčúli aj mňa xD hlavne ak to je potom ujistujuca otázka xD

biba_18
31. okt 2024

ja osobne by som s takým nežila a je málo pravdepodobné že by som sa do neho zaľúbila (hlavne v mojom veku už nie). chodiť okolo niekoho ako okolo maľovaného vajca a aj tak nie je nikdy nič dobré - to by som nedala ... v robote by mi to žily netrhalo ...

fotoarch
31. okt 2024

fuha ako nezny vyraz krehke ego na psychopaticku osobnost ... Lubit sa da kazdeho, skoro... Zit s niekým patologicktm uz nie

biba_18
31. okt 2024

@fotoarch prečo hneď psychopat? mala som spolužiačku čo bola taká na seba precitlivelá, ale psychopatka nebola, nebola bez zábran ani bez pocitu strachu...

autor
31. okt 2024

@janagem Ľahko rozčúli znamená, že i nejaký väčší hluk, psíčkar, alebo samoobslužná pokladňa ho behom chvíle vie vyviesť z miery. Občas sa zmienil o tom, že či by nemohol byť autista, ale mne sa to až tak nezdá, každopádne na to dlabe, žiadnu pomoc nehľadá.

darina77
31. okt 2024

Radšej sama ako s takýmto

tykat
31. okt 2024

Že krehke ego 😁 ...ten co ho popisujes ma ego ako riaditel zemegule. Ruky prec od takeho nervaka.

tululu
31. okt 2024

Autisti mozu mat fyziologicky vyssiu citlivost na zvuky, pachy, svetlo....Ale to, ci jeho reakcie maju povod v jeho hypersenzitivnej CNSke alebo je proste naozaj netrpezlivy egocentrik a cholerik my tu nezistime, to potrebuje riesit on. V kazdom pripade, aj keby bol autista, urcite sa vie naucit regulovat svoje reakcie na dany podnet.

shee11
31. okt 2024

Presne to mi napadlo, že môže byť neurodivergentný, asi asperger.
Že sa nevie moc vcitiť do druhého človeka,.ale na seba je citlivý, taký sebestretný. To by sedelo.

autor
31. okt 2024

@tululu No tak sa mi zdá, že keď zareaguje neadekvátne, resp. sa prejaví jeho nervozita, vždy je na vine niekto, niečo mimo neho.

ivanaks
31. okt 2024

Ak nie ste manželia, radšej utekaj od neho (a ak ste manželia, aj tak to rieš). Známa mala takého muža a nebolo to dobré. Časom už nešlo len o verbálne výbuchy a nielen smerom k nej (lebo aj dieťa vydáva zvuky a nie je to len šťastný smiech...).

siska53
31. okt 2024

Je to velmi tazke... Ak nemusis, nebud s takym clovekom.

tululu
31. okt 2024

ano, obvinovat inych z vlastnej "neschopnosti" je typicke pre cholerikov, narcisov, ale aj autistov, ktori nie su nauceni pracovat so svojimi pocitmi a reakciami, cize to tiez nic nevysvetluje. lebo taky autista nerozumie, preco niekto netoleruje jeho prirodzenu fyziologicku reakciu. to nic nemeni na tom, ze sa to da naucit, ak ten clovek chce zit v harmonickom vztahu s inymi osobami.

gerber58
31. okt 2024

Áno, bola. Už by som si nikdy nedovolila, aby mi pre jeho ,,krehké ego" bolo ublížené. Lebo jediné čo robí ten človek, rak ubližuje tebe. On sa v tom výživa, že našiel takú/takého, ktorá/ktorý ju trpí. Ale všetko je len dočasu

rozculena
31. okt 2024

nie
nie
nie
nie

alickapusinka
31. okt 2024

Jaj uražlivý ego a manipulátor ako vyšitý a cholerik výbušný nad takým by sa môj rozum ani nepozastavil. Takže v slovenčine skrátka manipulátor s veľkým obrovským egom zastupca pána nebeskeho.Dakujem ani zadarmo a ani za cenu že by mal miliony.Obyčajný hlúpak truľo a manipulátor.Ani zadarmo dakujem.Tu žienky a baby na MK ktore takého Egoveho majú určite ľutuju takže za mňa obyčajny niktoš s veľkým egom.

margotka17
2. nov 2024

Nepoznám takého človeka, ale asi by som nebola s ním. To je dosť podstatné pre vzťah, nevedela by som tak fungovať. My sme s mužom v našej firme v práci celý deň, toto by ma určite deptalo.

stanulienkat
2. nov 2024

Nie je to autista, odborne sa to volá chuj.