Dobrý deň,
rada by som sa spýtala, či máte niekto vzťah s človekom, ktorý má krehké ego, všetko berie osobne, nikdy neviete, čo sa ho dotkne, všetko je o ňom atď. Dá sa s takýmto človekom mať vôbec vlastný život? Dokázali ste niekto milovať takéhoto človeka bezpodmienečne, t.j. prijímať ho takého aký je, aj keď to znamená, že Vám je mnohokrát pre jeho ego ublížené? Dokázali ste niekto s takýmto človekom spolupracovať? Veľmi pekne ďakujem za všetky skúsnosti.
@unicornlady Napríklad keď má daný človek nízky prah trpezlivosti, rýchlo sa rozčúli aj ujisťujúca sa otázka, a potom dokáže človeka ponížiť podceňovaním jeho inteligencie, jednoducho je nepríjemný a to bolí, pretože predtým sa správal vrúcne. A takto sa to opakuje a zakaždým je to bolestivé, keď človek ku ktorému máte blízko a on sa správa tak akoby i on k Vám sa v jednej chvíli správa akoby ste boli preňho niktoš.
Čiže výbušný cholerik a manipulátor.
Ja takých poznám a kontakt obmedzujem, nastavujem hranice. Ale nebola by som s takým človekom.
Definuj rýchlo sa rozčúli. Ak niekomu niečo vysvetlím 6x a spýta sa ma to aj 7mi tak to rozčúli aj mňa xD hlavne ak to je potom ujistujuca otázka xD
ja osobne by som s takým nežila a je málo pravdepodobné že by som sa do neho zaľúbila (hlavne v mojom veku už nie). chodiť okolo niekoho ako okolo maľovaného vajca a aj tak nie je nikdy nič dobré - to by som nedala ... v robote by mi to žily netrhalo ...
fuha ako nezny vyraz krehke ego na psychopaticku osobnost ... Lubit sa da kazdeho, skoro... Zit s niekým patologicktm uz nie
@janagem Ľahko rozčúli znamená, že i nejaký väčší hluk, psíčkar, alebo samoobslužná pokladňa ho behom chvíle vie vyviesť z miery. Občas sa zmienil o tom, že či by nemohol byť autista, ale mne sa to až tak nezdá, každopádne na to dlabe, žiadnu pomoc nehľadá.
Radšej sama ako s takýmto
Že krehke ego 😁 ...ten co ho popisujes ma ego ako riaditel zemegule. Ruky prec od takeho nervaka.
Autisti mozu mat fyziologicky vyssiu citlivost na zvuky, pachy, svetlo....Ale to, ci jeho reakcie maju povod v jeho hypersenzitivnej CNSke alebo je proste naozaj netrpezlivy egocentrik a cholerik my tu nezistime, to potrebuje riesit on. V kazdom pripade, aj keby bol autista, urcite sa vie naucit regulovat svoje reakcie na dany podnet.
Presne to mi napadlo, že môže byť neurodivergentný, asi asperger.
Že sa nevie moc vcitiť do druhého človeka,.ale na seba je citlivý, taký sebestretný. To by sedelo.
@tululu No tak sa mi zdá, že keď zareaguje neadekvátne, resp. sa prejaví jeho nervozita, vždy je na vine niekto, niečo mimo neho.
Ak nie ste manželia, radšej utekaj od neho (a ak ste manželia, aj tak to rieš). Známa mala takého muža a nebolo to dobré. Časom už nešlo len o verbálne výbuchy a nielen smerom k nej (lebo aj dieťa vydáva zvuky a nie je to len šťastný smiech...).
Je to velmi tazke... Ak nemusis, nebud s takym clovekom.
ano, obvinovat inych z vlastnej "neschopnosti" je typicke pre cholerikov, narcisov, ale aj autistov, ktori nie su nauceni pracovat so svojimi pocitmi a reakciami, cize to tiez nic nevysvetluje. lebo taky autista nerozumie, preco niekto netoleruje jeho prirodzenu fyziologicku reakciu. to nic nemeni na tom, ze sa to da naucit, ak ten clovek chce zit v harmonickom vztahu s inymi osobami.
Áno, bola. Už by som si nikdy nedovolila, aby mi pre jeho ,,krehké ego" bolo ublížené. Lebo jediné čo robí ten človek, rak ubližuje tebe. On sa v tom výživa, že našiel takú/takého, ktorá/ktorý ju trpí. Ale všetko je len dočasu
nie
nie
nie
nie
Jaj uražlivý ego a manipulátor ako vyšitý a cholerik výbušný nad takým by sa môj rozum ani nepozastavil. Takže v slovenčine skrátka manipulátor s veľkým obrovským egom zastupca pána nebeskeho.Dakujem ani zadarmo a ani za cenu že by mal miliony.Obyčajný hlúpak truľo a manipulátor.Ani zadarmo dakujem.Tu žienky a baby na MK ktore takého Egoveho majú určite ľutuju takže za mňa obyčajny niktoš s veľkým egom.
Nepoznám takého človeka, ale asi by som nebola s ním. To je dosť podstatné pre vzťah, nevedela by som tak fungovať. My sme s mužom v našej firme v práci celý deň, toto by ma určite deptalo.
Nie je to autista, odborne sa to volá chuj.
toto je nič nehovoriaca otázka
daj príklady, ako to vyzerá a ako ti ubližuje
lebo, ak je niekto urážlivejší, možno bol v živote priveľmi kritizovaný za všetko, nikdy nie dosť dobrý, a preto môže reagovať neadekvátne, ale aj na tom sa dá popracovať