Vzťah - rozchod

27. máj 2024

Ahojte,

Rada by som sa s vami podelila o niečo, čo ma trápi ohľadom môjho vzťahu. Už dlhší čas mám pochybnosti a nie som si ním úplne istá. Viem, že to nie je voči môjmu partnerovi fér, ale napriek tomu nedokážem odísť. Zároveň viem, že on to necíti rovnako, on je spokojný - aspoň sa tak tvári.., mám pocit, že by som mu tým ublížila (ale týmto mu ubližujem rovnako, toho som si vedomá). Mám pocit, že niečo v našom vzťahu nefunguje tak, ako by malo.

Neviem, čo presne očakávam od tejto diskusie, možno len potrebujem počuť názory ostatných. Možno ma zaujíma, či niekto prežíval podobnú situáciu a ako ju riešil. Mali ste niekedy podobné pocity vo vzťahu? Ako ste sa s nimi vysporiadali? Myslíte si, že je možné prekonať pochybnosti alebo je lepšie vzťah ukončiť? Aké signály by som mala brať vážne, keď premýšľam o budúcnosti nášho vzťahu?

Vopred ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

astronaut321
27. máj 2024

Musíš konkrétnejšie, lebo vzťah sa dá ukončiť milión spôsobmi, pre milión dôvodov. A potom to celé aj ináč pôsobí na obe strany.

olinka1502
27. máj 2024

podla toho ohladom coho a ake mas pochybnosti? na zaklade coho

lindous
27. máj 2024

Či sa dajú pochybnosti prekonať veľmi záleží na tom o čo ide a čo ich vyvolalo... ale v mojich vzťahoch platilo, že kým fungovala komunikácia a snažili sa obe strany, vždy sa ten konkrétny problém dal riešiť... ak nefunguje komunikácia nie je o čom, v takom vzťahu sa fungovať nedá a ale keď aj funguje, no treba neustálne niečo riešiť, ustupovať, robiť priveľké kompromisy, človeka to vyčerpáva a vzťah mu v konečnom dôsledku dlhodobo viac dáva ako berie, prevažujú negatívne emócie, vtedy je podľa mňa tiež čas to radšej ukončiť... ale no, toto je také veľmi všeobecné

andreatytler
27. máj 2024

To je velmi malo na rozchod "mat pocit ze nieco v nasom vztahu nefunguje".
Ak mu to takto podas, tak jasne ze bude zranney, lebo mu nedas moznost s tym problemom nieco urobit,. kedze ani ty sama nevies co je problem.
Najskor si ujasni co ti vadi, Potom si s priatelom sadni a otvorene mu o tom povedz a mozno to vyrierite. Ak nie, potom je rozchod na mieste.