Vzťah/nevzťah

22. nov 2024

Ahojte. Rada by som vedela Vas názor ako vnimate tento typ muža. Bude to dlhe, ale chcem to zhrnut do 1 prispevku. Žijem sama s dcérou 4 roky, som samostatná, sebestačna. Pred 3 rokmi som sa zoznamila s mužom zo zoznamky, s ktorým si komunikacne rozumieme, rovnaké hodnoty a pohľad na život, dokonca sme zistili, že sme vyrastali na rovnakej ulici a pamata si ma z teenegerskych cias. Je introvert, samotar, taky pomalsi kludny typ co mi na jednej strane imponuje, lebo pociťujem pri nom klud a pokoj keďže som rozlietana a mam sa co obracať. On mi zas vraví, že som jak výchor a vlievam mu do zil zivot. Nemal lahke detstvo a od 16tich musel byť uz samostatny. V jeho prítomnosti uplne vypnem a nabije mi baterky na 100%. Nemám rada plytke rozhovory, skôr sa stranim spolocnosti, mam síce kamarátky, ale on je rovnaky ako ja co sa tyka hlbsich rozhovorov, rozumie mi a mohla som byt konečne pri niekom uplne sama sebou. Obaja mame 40 rokov. No k nasmu "vztahu". Už od zaciatku mi pocas dna písal malo, napísal vždy len dobre ranko, pripadne dodal ako som sa vyspinkala a tým to haslo. Zvykol mi obcas ešte poobede napísať ci voláme, co som ja nie vzdy mohla, keďže mam dcéru a nechcela som, aby vedela, že sa s niekym stretávam (kým to bolo v zaciatkoch), ale navrhla som teda večer, že zavolám keď pôjdem von so psom. Rozprával mi co dany den robil, ale stretnutia nenavrhoval. Zo začiatku som myslela, ze mozno je nesmely, tak som ich navrhovala ja. Stretavali sme sa tak raz za tyzden na 2-3h, neskor som unho aj prespala ked som mohla. V intimnostiach bol zdržanlivy, vraj sa zo mňa úplne klepe, rozhýbal sa až po 2 mesiacoch, aj to nie vždy bol pripravený a stalo sa, ze som celu noc zostala v jeho objati a islo ma od vasne rozthnut. Ale netlacila som. Videla som, že aj po dalsich mesiacoch sa jeho iniciativa neposuva, vzťahom nas stale nenazyval, vraj sa musime spoznat. Sretnutia som teda nadalej navrhovala len ja, co mi vadilo, aj som mu to povedala. Zalubila som sa, citila som sa ked sme boli spolu velmi dobre, tak som tomu chcela dat teda cas. Každý druhy vikend mam volny ked je dcera u ex, mal ale problém s tym, aby sme boli spolu celý víkend. Cakavala som celý volny deň (samozrejme mala som svoje aktivity popri tom) až na večer kedy sa ozval ci teda pridem, išli sme napr. do welnesu, kávu, večeru, prechádzku, pozreli si film alebo som unho prespala ak chcel, ale na druhý deň už sa odporúčal, ze si chce zacvicit, cítila som, že chce byť sam a v ten deň sa často už ani neozval (a to bola napr. nedeľa a mala som este cely den cas). Potom sa ozval, ale opat žiadne návrhy na stretnutie, pracujem 2x v tyzdni z domu, dcéra v skole a mohla som pracovať za PC aj unho (on podnika a je väčšinu dna doma). Stále ale nejaká výhovorka. Keď mal oslavu, stretnutie s rodinou, nikdy ma nezavolal. Ja som ho volala na navstevy mojej rodiny, resp. vylety, povedal, ze by siel rad, ale nikdy nakoniec nešiel. Navrhovala som vikendove pobyty, letne dovolenky, nic sa nezrealizovalo Po 8 mes som to utala, že to takto nedavam a on to vzal ako fakt, ze chce, aby som bola spokojna a odmlčai sme sa. Po 4 mes sme sa opäť skontaktovali, islo to v podobnom tempe, už aj dcera casom vedela, ze sa s niekym stretávam, aj sme sa spolocne par krat stretli, ale opat cele moje volne vikendy odmietal, boli sme spolu keď tak iba večer a stretnutia som navrhovala opäť len ja a po pol roku som to utala z rovnakého dôvodu. Po pár mesiacoch mi opäť poslal správu, ze som jeho láska, tak začal kolotoč odznova a takto je to 3 roky. Tento rok v septembri sa opäť ozval po našej standartnej letnej pauze a už som povedala, že jedine vztah a nie kamarátstvo ako to on nazýval, súhlasil, ale opat prišiel víkend kedy sme mohli byť spolu a on akurát cez víkendy, že ma robotu. V tyzdni sa ja veľmi neviem dostať poobede na rande, ale aj to som mu povedala, že môže prísť on za mnou a môžeme dat prechádzku so psom, prip. moze prist za mnou do prace a dame obed....ale prisiel mozno raz... Jednoducho chcem byť s ním častejšie a on nema tu potrebu. Chyba mi ta pravidelnosť, ze ma aj sam zavolá a príde za mnou z vlastnej iniciativy. Ďalšia vec - je typ co si viac rozumie so ženami ako s mužmi a naposledy mi povedal, že ma 4 kamarátky, s ktorými si občas zavolá, občas stetne, ale intímne sa s nimi nezblizuje ako so mnou. Minulú jar v období bez kontaktu som ho totiž nahodne stretla v kine s inou ženou, skoro som odpadla, ešte ma aj pred nou sam pozdravil a pri pozdrave ma pobozkal na líca. Teraz po lete keď sa mi opat ozval povedal, že to bola len kamarátka. O týchto kamaratkach doteraz nehovoril. Ubezpecoval ma, ze su to iba kamarátky a ak by sme boli vo vztahu dokazal by sa ich vzdať, ale ja už som to nedávala, zareagovala som jedného dna impulzivne, jeho sa to dotklo a ukoncil to tentokrát on. A ja mam teraz hlavu v smútku.
Stále dufam, že dostane rozum, lebo mi viac krat povedal, že takú ako som ja už nestretne, chcel by so mnou zostarnut a ze je hlúpy, lebo je do mňa ozaj zaľúbený, ale ze on je jednoducho takýto.
už neviem, s týmtoChyba mi a napriek tomu, že si to uvedomujem, neviem to pustiť.

lonely66
22. nov 2024

No ty vyzeráš byť poriadna naivka a za tie roky, čo sa s ním ťaháš bez konca, ti možno ušiel naozaj perfektný vzťah....
1. buď je gay, ale hanbí sa to priznať sám pred sebou
2. vyhovuješ mu práve vtedy, keď nemá nič lepšie a vyhovuješ mu vtedy, keď to on potrebuje (tvoju spoločnosť, či už so sexom alebo bez)
tretiu možnosť nevidím, možno niekto iný dá postreh

stanulienkat
22. nov 2024

Ty čakás, že on dostane rozum. Ja zase cakám kým dostaneš rozum ty.

kristinapetronela
22. nov 2024

Bože ženska on je buď ženatý alebo niečo iné taji .kokos veď nevtieraj sa mu

komplikovana
22. nov 2024

Ak ma muz o zenu naozaj zaujem, robi vsetko preto, aby s nou stravil co najviac casu. To mi povedal moj muz, ktory vie ako sa chlapi spravaju. Clovek, sa nezmeni preto lebo ty chces. Ze je taky, je iba vyhovorka.

enmery
22. nov 2024

🤦‍♀️Už po prvom raze, keď si to utaľa, som si povedala-wau konečne žena, ktorá pochopila, že tu žiadny láskyplný vzťah nebude a on sa nezmení. A potom si urobíš toto.🤦‍♀️Asi sa rada trápiš a doprosuješ o lásku tam, kde nebola, nie je a nebude. Škoda.

7miriam77
22. nov 2024

On sa nezmení, jemu takýto život vyhovuje, načo by sa viazal ? Možno aj bol do teba zaľúbený,no len chvíľu....tak ako bol chvíľu zaľúbený do slečny z kina 😉. Sú ľudia, čo proste na vzťahy nie sú...a ty si na neho natrafila. Ja by som sa odrazila a išla ďalej.

zmrzlinka8
22. nov 2024

To, že on povie, že si jeho láska, neznamená to, čo si ty myslíš, on totiž ani nevie, čo to je, byť naozaj zamilovaný, pretože to necíti. Ak by bol naozaj zamilovaný, chcel by byť čo najviac s tebou. Je mi to ľúto, môže ťa mať rád, ale to je všetko. Nemiluje. Nehľadaj lásku tam, kde nie je a neponižuj sa. Strácaš drahocenný čas.

baboobchod
22. nov 2024

Celý čas čítania si vravím, aký čudák (v zmysle “iný” ako ty) a že ďalšia, čo dúfa, že chlapa zmení 😃 a tie kamarátky to zaklincovali 😁 veď jemu si úplne ukradnutá 🙈

januska12323
22. nov 2024

40 ročná žena s dieťaťom a dúfa v zázrak, zobuď sa. Netrávi s tebou čas ani sa o teba nezaujíma lebo má na každý prst jednu kamošku, ozve sa len keď tie ostatné nevyšli. Ešte si si to nevšimla?

zuzanita1609
22. nov 2024

Zhrnie mi to nejaká dobrá duša? 🤭 okolo tých omáčok,aj keď robím jednu na cestoviny 😉

personality
22. nov 2024

Bože to sa zle až číta, veď on je ako mŕtvy chrobak čo ešte občas zatrepe kridelkami 😀 Prosím Ta aj v zaujme modrého konika, zablokovať a do týždňa nájdeš lepšie a už sem nepíš takéto nudne témy, lebo mňa ide z takého chlapa šľak trafiť a to len čítam o tom. Inak mám podobný vek a podobne nezmyslený vzťah za sebou, že by si si tiež klopkala na čelo, ale tak ten aspoň spočiatku si išiel za mnou nohy zlamat, tak mi to trvalo trošku dlhšie pochopiť. 😀

morpheuss
22. nov 2024

@zuzanita1609 Autorka sa zaľúbila do muňa a štve ju, že sa nezmenil a zostal muňom. Nakoniec jej dal kopačky a to ju samozrejme štve ešte viac, lebo dostať kopačky od muňa nepridá na sebavedomí.

zuzanita1609
22. nov 2024

@morpheuss aha,tak ďakujem,aj keď tvoja verzia je možno "mužsky" skreslená 😁. Si to prečítam a potom uznáme,či máš dobrý odhad 😜. Vyčkaj 🤭

lilli110
22. nov 2024

@morpheuss ..zabudol si na tie jeho akoze "kamosky" @zuzanita1609

morpheuss
22. nov 2024

@lilli110 nepovažujem ich za podstatné, veď mu ani poriadne nestojí, chodí s nimi tak maximálne do kina

aandrea9
22. nov 2024

Precitala som to od A po Z. Mne z toho jeho správania vychádza iba to, že tých kamarátok ma viac, ty si iba jedna z nich bohužiaľ. Ten má rozumu dosť, ale iba pre seba.

zuzanita1609
22. nov 2024

@morpheuss uznávam,toto som prečítala a tvoj mužský pohľad bol presný 😄. Nedala som to dokonca,sa točia v kruhu ako pubertálne deti 😅.

lilli110
22. nov 2024

@morpheuss nemyslim, ze max kino 🤣🤣🤣

wolf_
22. nov 2024

Pripomína mi to môjho ex. Sporadické stretávanie, žiadne pravidelné spoločné trávenie času, stretká po večeroch, žiadne dni spolu lebo max. pár hodín, žiadne spoločné návštevy rodiny a tak ďalej. Ako žena, ktorá má podobnú skúsenosť - nestrácaj čas, nezmení sa. Je taký aký je - konieckoncov ti to aj sám povedal (jednoducho taký som). Strácaš čas čakaním na zázrak, ktorý sa nestane.

zooeynka
22. nov 2024

Nezalubil sa, to je cele. To ze tvrdi opak je uplne nepodstatne, ved jeho ciny hovoria same za seba. Nelubi ta, nechybas mu, ma rad seba a svoje aktivity, nie teba. Ze sa nanho nevyseres....

gwendolyn
22. nov 2024

Ty už si tu písala niekoľkokrát, že? Už sa na to vykašli, on o teba očividne nestojí, ozve sa, len keď sa nudí a ty na ňom visíš a oberáš sa tak o šancu byť s niekým, komu na tebe bude naozaj záležať a bude chcieť s tebou tráviť čas.

retatka
22. nov 2024

Nieje to 40-ročný starý mládenec?
Ak áno tak už vieš, prečo si ho doteraz žiadna neulovila.Je to sebecký čudák ktorý nemá empatiu, nevie milovať a partnerské vzťahy si nevie udržať.Vyhovuje mu voľný životný štýl, sloboda, neviazať sa, nemať zodpovednosť, vyjsť si raz s jednou a potom druhou, treťou, štvrtou kamoškou akoby sa zasekol v 16 rokoch a neriešiť nič vážne.Aj takí sú chlapi.A prosim ťa neponižuj sa, nevtieraj sa ako zúfalka.

vilma7
22. nov 2024

Tak teba označuje ako kamarátku ale s tebou spáva? Zaujímavé kamarátstvo...buď rada ze to ukončil on a snáď už navždy. Spamataj sa.

schauma123
22. nov 2024

Hra na mačku a myš 🐭... Máte ešte energiu tak žiť?? Ja by som to vzdala..

elli333
22. nov 2024

No ocividne vas je vela ktore takto namotava 😀. Skratka ma kopec kamosiek a venuje sa tej ktorej sa prave venovat chce, pripadne, ktora ma prave cas. Mozno jednu z vas aj naozaj miluje, ale ty to niesi. Pravdepodobne ta ktoru on miluje drzi v sachu jeho. Je to vadny kus chlapa a nikdy sa to nezmeni. Utekaj najrychlejsie ako sa da. Nemilujes ho len ta namotava tym ako sa sprava, tvoje ego chce zvitazit nad tymi ostatnymi kamoskami, ale ver mi. Vitazstvo by to nebolo 😉

marca12
22. nov 2024

Mne je zle,len to citam. Toto zazivat,to je ciste zufalstvo. Musis sa od neho odstrihnut,utat to a viac sa mu neozyvat. To nie je chlap na rodinnny zivot. Jemu vyhovuje mat obcasnu spolocnost,nechce sa viazat,chce len slobodu. Premrhala si 3 roky,3 roky si hlavou inde a nie pri dcere. Vykasli sa nanho. Ty ho mas zidealizovaneho,ale v podstate je to prazdny clovek.

betulinka1
22. nov 2024

Podla mna sa len bavil. Ma vas viac, pekne s vami manipuluje. S niektorými spi a s niektorými nie. Ak by ta vazne mal rad, tak si nohy dolame aby ste mohli byt spolu cez tvoj volny vikend. Zbytocne si strácala cas 3 roky. A radsej ani nezisťuj pravdu, lebo mozes byt velmi sklamana. Chod dalej a raz nejaky normalny chlap pride.

barborachors
22. nov 2024

Bože môj, to je zúfalý príbeh jedného kurevnika v utajení a zufalky s dietatom. Kde si rozum nechala? Vsak po týždni takéhoto naťahovania viem, že zo psa slanina nebude. Toto je zúfalé. Pekne s tebou vyniesol a pekne si ta namotaval, ako pavúk v sieti muchu. Pekne mal rozrobene tieto šachy, nechápem ako sa takto daju stratiť az tri roky. Mas 40 a kazdy pol roka je ako pre dvacinu tri. Chápeš? Predpokladám ze ked si umane, zacne sa zasa ozyvat a zas mu skocis na lep. Tu skoda radit vôbec...

moonlight1210
22. nov 2024

Ty si to rozoberas, nosis v hlave, vsetko do detailu. Pre teba to vela znamena. Jeho slovam, ako ta lubi, si najlepsia, atd, si vzdy prikladala velky vyznam. Pretoze naplnali to, co ti vnutri chybalo. Zaujem niekoho o teba. Pocit, ze si dolezita. Ze nieco znamenas. Taka vlaha pre tvoju zahradku.
Na to si sa naviazala.

Preto si si ho okraslila tym, ze je iba taky tazkopadny, plachy, … To, co ti blikalo v hlave, si uhasila tymito prijemnymi vysvetlivkami, co sa dobre pocuvaju. Kazdy naznak si sa snazila krvopotne prerobit na tehlu do budovania vztahu.
Lebo vidiet pravdu bolo v ostrom kontraste so snivanim.
Tak si to nazvala plachostou, introvertom, davanim priestoru a casu, ze si ohladuplna, netlacis na pilu. Proste vsetkym tym peknym, prijatelnym.

Ale zialbohu, bola si viac kratochvila a kamoska, ako priatelka. Ver tomu, ze v tom kine, ked sa ta druha potom spytala, kto si, tak jej povedal, ze len dobra kamoska z detstva.

Kludne ziadna z vas nemusi pre neho nic znamenat. Najskor vsetky ste len kratochvile. Ktore prebera, na ktoru ma chut. A ak nejaka prestane vyhovovat, da jej zbohom.

Ako vidis, len co si porusila ten vzorec prijemnosti, hned ta bez zavahania obratom hodil cez palubu.

Bolo to pekne, ale bola to iluzia. Snivala si ju 3 roky. Je cas ist dalej.
Milujes predstavu, ktorou si si ho ovencila (aby sa ti realita nepobila s tym, co si tuzila mat, kym ste spolu “chodili”), nie jeho. Milujes to telo a tvar s doplneniu povahou, aku v tom tele chces mat. Nie jeho prave Ja.
To je to, co nevies pustit. Tu peknu iluziu.

Nic sa nezmeni. On dopriava sebe. Vy ste doplnky, vsetky zeny. Este si to poistil - som taky. Ber, alebo nechaj tak. Ak beries, nic neziadaj, nedavam zaruky, je to na tvoje vlastne riziko.

A ty nielen ze si tymto nevztahom stravila 3 roky (a chvilami to bolo pekne, inak sklamanie). Ty tomu ides obetovat este dalsi cas cakanim, ze dostane rozum, lebo “mi viac krat povedal, že takú ako som ja už nestretne, chcel by so mnou zostarnut a ze je hlúpy, lebo je do mňa ozaj zaľúbený”.

Nie, nie je zalubeny. Pochop to.

ahhola
22. nov 2024

Dysfunkcnik erektilny🥵a nevie sa postavit ani k vztahu.