Dobrý deň, idem si pre radu nie po ukamenovanie. S partnerom to už dlhšiu dobu škrípe a chceme sa rozísť len mi neustále hovori a vypisuje že on mi deti nedá a že z domu ich nezoberiem. Čo by ste robili vy alebo ako by ste to riešili?
Ako nedá? To nie je skriňa, alebo digestor. Nedaj sa zastrašiť. Treba dat na súd návrh na úpravu styku a žiadať deti do svojej starostlivosti, určiť výživné. Ešte dnes. Aby ste dlho nečakali. Najlepšie podať predbežne opatrenie.
Napísať skutočnosti, pre ktoré sa rozchadzate, kde budeš s deťmi bývať atď a návrh ako si predstavuješ že deti budete vychovávať.
Kým toto nepodas a nebude rozhodnutie, veru, nemusí ti deti dat, budete sa len naťahovať a deťom ubližovať.
Ci kokos, jak keby to bolo o jeho dobrej vôli, či ti dá, alebo nedá vlastné deti :D
Pozri sa, v 90% prípadoch súd pridelí deti matke a otcovi nakáže platiť výživné. Tak to proste je. Zbytných 10% zahŕňa prípady, keď je matka problémová - chlasta, prostitutka, nedajbože narkomanka. Vtedy idú deti otcovi.
Ale určite nič také, že ti ich on dá, alebo nedá, neexistuje.
Len to samozrejme, treba riešiť súdne, tak ako píšu predomnou kolegovia.
Joj takých chlapov hrdinov už bolo ako je ten tvoj a bol súd ani nepipli.To sú iba sproste vydieračske reči a v skutočnosti urobi čo nič.Všetko s takým človekom len na papierí.A on je na to krátky nato je súd komu povie že pôjdu deti.Pokiaľ budeš mať bývanie na všetko na čo treba a nepiješ nedroguješ tak daju to deti a nie jemu.A za vyhražky by som zbierala dôkazi a údala ho za výhražanie.
Zober deti a všetko rieš súdom. On sa len vyhráža keď vidí, že to zaberá.
Ved pojde z domu on, ok. A preventivne este pred rozchodom sa vyber niekam na tyzden na dovolenku, aj na dva, bez deti. Nech sa prichysta, ked sa tak velmi chce starat. Ide ma rozdeapit, toto robia vacsinou posledni chmulovia, co bezne o svoje decka ani nezakopnu
To su taki hrdinovia… aj moj ex bol taki… z jedneho vikendu mi nechcel dat deti… to sme mali tesne pred súdom… robit mi zle, to ano, ale starat sa, to nie. Dotrepal ich svojej mame a myslel si, ze ma vystarane. Ta po par dnoch zistila, co je vo veci, mile deti mu nabalila a hned boli u mna doma.
@majlo1234 presne podobné rady som čítala v českom časopise pred pár rokmi. Odborný rozsiahly článok, rozhovory a vyjadrenia odborníkov, psychológ, kolízna, advokátka atď. že otcovia takto veľmi radia naliehavo, ba až vydieračsky sa správajú k partnerkám. aby ich zneistili, podkopali, mstili sa im za ich vlastné zlyhania. Rady boli - nechajte otcov aby sa začali o deti starať na full servis , 24/7. v zmysle áno drahý, sú to aj tvoje deti, chceš ich do opateri, nech sa páči začni. od piatku večera začína naša striedavka do piatku nasledujúceho, ja si idem riešiť prácu, rodinu, priateľky, nové bývanie a nový život. drvivá, ale že naozaj drvivá väačšina chlapov skapla a už nikdy nevykrikovali že žene zoberú dieťa/deti, nikdy ich neuvidí.
V tomto príbehu záleží, aj ako sú na tom s bývaním, komu obydlie patrí, kto má aké zázemie pre deti, aké možnosti výpomoci, práca a príjem. Ak nám to autorka doplní, vieme poradiť lepšie.
mmch. na presne takéto témy je tu mrte príspevkov, rád a postupov.
@cacianka no ja by slm išla len do podnájmu s nimi žiaľ neni kde inde a on býva u mami takže presne ako písala pani vyššie nechal by deti máme nech sa stará ako to je vždy keď ich m strážiť keď niekde odbehnem
Ako nedá?
Už más bývanie? Ak áno, alebo ak hľadáš, a dokážeš finsncne zabezpečiť deti, domácnosť, bývanie.. Súd nemá prečo vziať ti deti.. A už vbc nie preto, lebo on si zmyslel..
A s kľudom mu navrhni aj striedavu, nech sa stará..
takže aj teraz žijete u jeho matky ? OK, nie je pre súd problém, že by si išla do podnájmu. Základ je mať vytvorené podmienky pre deti, každé svoju posteľ, skrinky na osobné veci, miesto kde si môžu robiť svoje úlohy do školy, hygienické zázemie, zásoby jedla vhodného pre deti, takže ak utiahneš platby nájomného bytu, napr. 2izbový, tak kľudne cho. Jemu nič teraz nehovor, podaj návrh na súd , môžeš aj neodkladné opatrenie do času riadneho rozhodnutia, teda návrh na súd vo veci zverenie detrí do tvojej opateri a starostlivosti, napíš aj ako navrhuješ stretnutia otca s deťmi, výšku výživného. Hľadaj podnájom zároveň a ak nájdeš, rovno odíď, jeho sa na súhlas pýtať nemusíš. Pobalíš veci a idete. ak by si chcela eliminovať výčiny, tak keď bývanie nájdeš, nenápadne si bal a odnášaj mimosezonne veci a potom naraz ten zvyšok.
@cacianka nenapadne sa nedá odísť keď tu je jeho mama
Žijete v byte jeho matky? a kam by si išla?
@rozculena len do podnájmu iné riešenie nemám moc
@thirstymonk ako je potom možné , že mám dieťa 8 dní a moja ex len 6 a po rozchode dokonca 90% času dieťa trávilo u mňa ? Moja ex nechlastala vo veľkom , nedrogovala vo veľkom a ani nie je prostitútka ? A ako je možné , že prevažne mojho mužského okolia ak už sa rozvedie , má deti v striedavej starostlivosti a tiež ich ex nik za sex neplati ? Trošku si to niektorý mýlia , že pri rozchode automaticky odchádza matka / berie zo sebou deti. Nuž kto je hlupák a či nemá záujem , tak áno potom mu ostáva len platiť. A my muži , čo svoje deti máme radi a poznáme ako to je t.j do rozhodnutia súdu máte obaja rovnaké nie len povinnosti , ale aj práva , vieme že tak ako matka sa môže dvihnuť a zobrať deti , tak aj otec sa môže dvihnuť a zobrať deti. Ostatok nech platí a ostane a sem tam dieťa uvidí na fotkách 😝
@damian85 To vieš ono je to tým naším slovenským Marianskym kultom ,matka = Panna Mária ,nedotknutelná a neomylná ,jediná schopná postarať sa o dieťa.Nikdy som nespochybnoval rolu matky v živote dieťatka,tu je rola otca degradovaná na šrajtofla ,postráž na chvíľu a HLAAAVNE do ničoho nekecaj ,veď ty si nerodil ,tak nič nevieš.Slovenské Súdnictvo ?To je kapitola sama o sebe.
@bruno1 Iste , stačí napísať rodič 1 sa jedno ráno pobalil ušiel z domu zobral deti a ja ako rodič 2 neviem čo s tým budem robiť. Žienky poraďte mi.....To by sa zbehla armáda tých čo radili , zober , uteč nepozorovane atď.....Každopádne nie je to také čiernobiele. Už aj mnoho žien si uvedomuje , že rodičia sú dvaja a na deti je potrebná dohoda . Lebo ak nie kľudne sa môže stať , že neodkladným opatrením o dieťa - žena ktorá nepije , nedroguje - príde. Poznám taký prípad. Jednoducho sú to nevyzreté jedince , ktoré si myslia , že sú niečo viac a nie to len v otázke rodičovstva. Niekto dozreje skôr , niekto neskôr , niekoho musí upozorniť súd a niekto sa nepoučí do konca života.
Tak ako raz jeden súdny znalec povedal . Rob a žiadaj od druhých iba to , čo sám vieš ponúknuť. Takže ak by autorke nevadilo , ak by jej muž pobalil deti a seba a odišiel by , nevyplakávala na MK , nevolala políciu a sociálku , nech sama tak učiní.
@damian85 neviem ci si pamatam dobre ale tvoja ex asi odisla byvat do ineho mesta. Ci to nebol tvoj pribeh?
@betulinka1 Nie. A je úplne jedno kde ti ex pôjde bývať či o ulicu ďalej , alebo 50 km. Do rozvodu , určenia starostlivosti o dieťa majú obaja rodičia rovnaké práva , rovnaké povinnosti. Ona môže odísť , deti ostanú tam , kde sú zvyknuté , on môže odísť , deti ostanú tam kde sú zvyknuté , ona jemu nemusí dať deti , on jej , atď....V skratke charakterizované - Všetci môžu všetko a nik nemôže nič.
@damian85 No a já mám spolužiaka zo základky ktorý po rozvode, dostal dieťa do výhradnej starostlivosti.Mamička sa toľko odvolávala a chodila po súdoch ,že dosiahla anulovanie rozsudku a chlapca prisúdili jej .Až ráz ho polizajti zavolali na Policajné oddelenie ,aby si prišiel po syna ,lebo mamičku našli v parku pri stanici na šrot zdrogovanú.Využil situáciu podal si na súd o vrátenie syna do starostlivosti.Súd prebehol tak ,že mamička priniesla zdrap papiera s razítkom ,že sa ambulantne lieči, plus vodopád sĺz ktomu a syn jej zostal v tzv. starostlivosti🥴.
@bruno1 Tak sa s tým nemal zmieriť , mal žiadať znalecké dokazovanie z oblasti psychiatrie ( návykové látky ) mal podať odvolanie , mal osloviť neziskové organizácie . Samotný súd nemá kompetencie k vyjadreniu sa ohľadom drogovej závislosti v prípade že to bolo zaznamenáné na polícii , je to priam až procesná chyba súdu atď.....Vždy sa cesta nájde , ak sa chce. Ak muž len sklopí uši a čuší , lebo si myslí že matka je viac tak to takto dopadne. Ak muž dieťa má skutočne rád a záleží mu na ňom , bije sa za neho kým mu sila stačí........
@damian85 nie je to jedno. Lebo niekedy je ta laska rodica aj v tom, ze deti necha v prostredí, kde vyrástli, aj keby to bolo s otcom, ked on odchadza byvat inde, alebo proste ma nocne smeny, alebo si byvanie musi zariadiť. Cize to, ze matka necha dieta u otca viac, nezmanena, ze je zla matka a mozno to znamena opak. Viem, ze to nebola pointa tvojho príspevku. A suhlasim s tebou, ze aj otec sa dokaze postarat, nie len matka.
@betulinka1 Ja som nikde nenapísal že moja ex je zlá matka. Nie vlastnila byt , má serióznu prácu , býva 10 km odomňa. Tým som ale mieril k tomu , že nie je pravda čo
@thirstymonk tvrdí. Áno sú otcovia , ktorý nezvládnu sa postarať ani o sebe , nieto o deti , sú aj také matky. Áno deti sú stále viac prísúdené matkám ako otcom napr.BA kraj cca 55 % matkám 15 % otcom a 30% SS a spoločná.......ale žiadnych 90% matkám.....žiadne zober deti a utekaj.......
Súdom..Najlepšie je mať všetko na papieri, súdom dané, si ich matka treba to riešiť takto