Vzťah bez vzťahu

14. júl 2024

Ahojte. Nikdy som nechapala ten typ vztahu kedy ludia spolu travia veskery cas, robia takmer vsetko ako par ale tvaria sa ze vo vztahu nie su. Zvycajne to bolo tak ze ten chlap to brzdil a ja som si vravela ze kto pricetny toto bude trpiet. Az kym ma nedobehla karma ako sa vravi a presne toto si ja teraz zijem. Travime spolu vela casu, chodime von. Prespavam u neho minimalne raz za tyzden, niekedy aj viac dni. Normalne fungujeme. Mame este aj partnerske hadky jedine co nemame je vztah. Z ludi ktorych poznam, co takto chodili/nechodili sa nakoniec aj tak spolu usadili ale trvalo to strasne dlho a popravde ja neviem ci toto chcě absolvovat. Nepytam sa teraz ani tak na nazoz ze co by ste urobili ale skor ak mate skusenost s takym clovekom, alebo samy ste sa takto nejako spravali…preco? Preco niekto zije partnersky zivot ale odmieta to pomenovat? Vsetci to aj tak vedia a vidia ze ti dvaja su spolu. Jeho som sa pytala, dostala som odpoved na sposob nahodneho generatora viet.

marianarem
14. júl 2024

Ja som to takto nejako mala s muzom, boli sme dlho kolegovia kamarati, no travili sme spolu postupne uz takmer kazdy den aj po praci, aj cez vikendy sme sa stretavali, neskor presne som zacala prespavat. Vlastne ani nemame vyrocie zacatia vztahu, lebo ani by som presne nevedela povedat, kedy to bolo.
U mna boli dva dovody, preco som z toho nevycuvala. Jeden bol, ze mne pomaly vyvoj aj vyhovuje, hoci tento bol mozno az prilis pomaly. Druhy (silnejsi) dovod boli proste moje city. Ako sme sa zacali intenzivnejsie stretavat, tak velmi rychlo som nadobudla pocit, ze z tohto uz nevyviaznem, ze toto je clovek pre mna, ktory naozaj pocitom blizkosti zatienil vsetkych ostatnych, nedalo sa to porovnat so ziadnym chlapom pred nim a mala som pocit, ze kazdeho dalsieho by som s nim porovnavala. Tak nejako v hlbke duse som citila, ze mam zostat, aj ked obcas som pochybovala. Manzel mal podobne pocity, len proste boli tam veci, ktore sa museli najprv poriesit a az potom bol uplne otvoreny vztahu.

vanilkovazmrzka
14. júl 2024

Tento situationship je vztahova rakovina sucasnosti. Nemoze to fungovat, ak to tak nevyhovuje obom.

barka1
14. júl 2024

Čo vlastne chceš? Kto určuje, či máte alebo nemáte vzťah? A čo podla teba vzťah je, keď vy ho nemáte?
Ja som mala vzťah - nevztah, ale to sme u seba neprespavali, vela si pisali, videli sa priemerne raz za týzden. Vedela som o nom málo, ale mala som ho velmi rada, bol nieco ako spriaznena dusa. Ale pol roka sa nic nemenilo a ja som chcela vzťah, nie len sex. Nasledoval rozchod, do teraz ma to mrzí.

autor
14. júl 2024

@marianarem dakujem za tvoju reakciu. Skvele si to opisala. My sa pozname tiez z prace.

nika3136
14. júl 2024

Stravila som tak par rokov. Preco? Ja si myslim, ze on si len potreboval vyplnit chvile a prial si inu zenu, ja som ho naozaj chcela. Vo finale ja mam teraz dlhodoby vztan a deti, on je este stale sam. U nas to dobre neskoncilo a uz by som do toho nesla, skoda casu, zbytocna nadej aj sklamanie

autor
14. júl 2024

@barka1 no ja mam radsej veci pomenovane. Plus nemam rada neistotu. A teraz to je take ze vlastne keby sa vyspal s inou…tak ani mu to nemozem vytknut lebo sak co? Nechodime spolu.

autor
14. júl 2024

@nika3136 mne zas povedal ze som zena aku by si kazdy muz prial a ze som najlepsie co ho v zivote stretlo. Preto som uplne zmatena z toho ze nikam sa neposuvame.

tamtamka26
15. júl 2024

dobre a koľko ste už takto "spolu"? možno nevie, ako to myslíš ty. možno má obavy, že ho vysmeješ, ak by sa prejavil trochu "hlbšie". asi by som sa ho znovu opýtala na to, že o čo ide a aká je jeho predstava do budúcna. a na rovinu mu povedz, že chceš buď vzťah so všetkým, alebo nič.... neboj, ako rýchlo sa rozhýbe 😀

zelenina1
15. júl 2024

1. Moze byt opatrny, hanblivy, zraneny z predosleho vztahu.
2. Je vypocitavy, sice ta ma rad ale podvedome citi ze by mohol mat nejaky kvalitnejsi kus, tak sa k tebe priznava velmi opatrne 🙂 .... Tak si vyber.

janickacrazy
15. júl 2024

No zistíš to veľmi rýchlo, hodis s ním rozhovor, že teda môžete sa stretávať, ale nebude žiadny sex, lebo teda keď spolu nechodíte podľa neho, tak nič nebude. Potom môžu nastať dve možnosti, že spolu začnete normálne chodiť teda alebo to on ukončí, lebo mu ide len o sex a vzťah s tebou nechce.

autor
15. júl 2024

@tamtamka26 cca pol roka
@zelenina1 no kazdy naokolo vie. To je take ze skor sa kazdy divi preco to tajime. Ale my netajime. Niet co tajit.
@janickacrazy uz sme taku debatu mali a vravim, ja nerozumiem ani co tym chcel povedat co mi povedal. Ze ma ma rad, rad so mnou travi cas ale aj mu vyhovuje byt sam. Akoby mu vyhovoval ten pocit vedomia ze neni zodpovedny za vztah. Neviem co to znamena, lebo v skutku toto ako fungujeme vztah je.

autor
15. júl 2024

@zelenina1 ja som mu raz vykricala nieco na styl tej dvojky co pises. A na to mi povedal ze si je vedomy ze nic lepsie ako ja na neho v zivote necaka.

janickacrazy
15. júl 2024

Nuž tak potom je to na tebe. Ak ho máš rada, tak zostaň v takomto divnom vzťahu a daj si nejaký čas, dajme tomu pol roka, keď sa nič nezmení, ja by som to ukončila. Lebo on zjavne nevie, čo by chcel.

mimirka32
15. júl 2024

Tak chod na rande s niekym inym a povedz mu o tom. Ze si hladas vztah a ked on nechce, hladas inde. A uvidis ako zareaguje

autor
15. júl 2024

@janickacrazy no asi nemam co stratit… dakujem

autor
15. júl 2024

@mimirka32 to zas nie. To by som sa citila hlupo zas ja lebo by to bolo len pre efekt. A to neni pre mna.

tamtamka26
15. júl 2024

No a čo? Napal ho, nech sa rozhýbe! Aj keď za mňa pol roka ešte nie je veľa...

zelenina1
16. júl 2024

"nic lepsie ako ja na neho v zivote necaka"....su to len slova 🙂 V prvom rade si vsimaj jeho spravanie ako celok.

blacki12
16. júl 2024

@zelenina1 Mne to čo hovorí /že nič lepšie, ako ona ho v živote nečaká/príde bez skutkov len ako veľmi ľúbivé pekne znejúce, čiže manipulatívne slová.

majka99999
19. júl 2024

Ty si dobre namotana. Tiez by som mu povedala, ze kazdy muz by si ma prial mat, tak toho muza idem hladat. Hlavne ti klame, nie kazdy: 1. nie on 2. muzi su rozni.
Vyhovujes mu, sex je, intimita je (to je take to travenie casu vo dvojici mimo sexu, pozerat v objati filmi, porozpravat sa, ako bolo v praci,...), ma cas pre seba, nemusi balit nove zeny, ked si chce vrznut. Mozno mu aj navaris a umyjes riad. Necudo, ze ti klame, resp. drzi v napati, ze mozno, ale este nie, lebo... Nikdy nepochopim tieto "vztahy" a tie zeny, co toto obranuju, lebo "chudak, byvala ho podviedla, tak sa nechce viazat a mat priatelku". Takze servis ako priatelka bez zavazku. To ta ako musi mat radsej, ked budes jeho priatelka? Bude ho to menej boliet, ked mu odides zo zivota len preto, ze nie si priatelka, ale ho vlastne opusti len kamaratka s vyhodami? Smutne. Skus uprimny rozhovor a ked nic, pohni sa dalej. Naco stracat cas, asi nemas 18.

autor
20. júl 2024

@majka99999 mas pravdu.

mvo
22. aug 2024

v prvom rade, ak muz jasne definuje (niekedy aj velmi nejasne, aby neodplasil prave to co ma pri sebe, lebo mu to tak vyhivuje) co chce od kamaratky, partnerky,... treba to brat ze je to pravda,... a nemat iluzie, ze sa to casom zmeni,...stava sa to ale velmi ojedinele,... teda,...ak ti tento stav samej nevyhovuje,.. a chces viac,...no on to neponuka,...nezmeni sa to,...stracas cas,...treba to hladat inde,.... ak ta to teraz robi nestastnou,...nebude ti ine, len sa to zhorsi,... je to jednoduche, muz co chce mat spolocny zivot, buduje vztah, pracuje na stasti partnrky, snai sa s nou robit tie veci , ktore ma rada,... taky by mal byt vztah,....inak si kazdy moze zit single,...

macatt
22. aug 2024

Ja mám takýto nevzťah už 13 rokov, už na začiatku som mu povedala, že sa nikam nikdy neposunieme, lebo som si odžila veľmi zlé vzťahy a nechcem v živote už nič iné len svätý pokoj, nájsť samú seba a že najšťastnejšia som vždy keď odide😉 tiež sa snažil pár x na mňa zatlačiť, kúpil prsteň, kľačal aj vydieral, ale už to máme za sebou.
Sme naj kamaráti, milenci, vážime si jeden druhého, dôverujeme si, určite by mi veľmi chýbal, ale počítam s tým, keďže poznám jeho predstavy o živote, že jedného dňa mi nenapíše ,,dobré ráno ako si sa vyspinkala?,,😫
Tak sa zariaď podľa toho, alebo buď dobrovoľne v nevzťahu aj 13 rokov ako ten ,,moj,,