Vzťah, aký nechcem so ženou, s ktorou chcem zostarnúť

13. aug 2023

Ahojte, viete mi poradiť, ako ďalej, ak sa vám zrútil vzťah a mali ste pocit, že je to vaša životná láska? Alebo skôr, ak sa už niekto z vás v podobnej situácii ocitol, ako fungoval ďalej? Nepotrebujem žiaden návod, len zopár možností, čokoľvek, čo by pomohlo.

Píšem, životná láska len z toho dôvodu, lebo už len po krátkom odlúčení mi chýba jej prítomnosť, niekedy stačilo aj to, že som šiel do práce. V minulosti som mal už viacej vzťahov (pred manželkou asi štyri vážnejšie), ako píšem, jeden z nich prešiel aj do manželstva, no po asi piatich rokoch si exmanželka našla mladšieho a opustila ma. Potom asi po dvoch rokoch ma kamarát zoznámil s mojou terajšou poslednou láskou, na ktorú nedokážem prestať myslieť. Bolo to všetko úplne iné ako predchádzajúce priateľky. Môžem povedať, až toľko, že ma zmenila. Robil som možné a aj nemožné a vždy sa snažil vyhovieť len jej, aj napriek tomu, že som šiel proti svojim pravidlám. Boli sme spolu dva a pol roka a náhle to začalo upadať. Teraz už mám 43 rokov, aby ste si nemysleli, že som ešte mláďa. Rozišli sme sa pred dvoma mesiacmi a ja na ňu nedokážem prestať myslieť. Stále premýšľam, čo asi robí a či je v poriadku, či nemá dáke problémy. Bývali sme spolu dva roky už a teraz ku koncu sme si obaja začali na sebe všímať, že nemáme žiadne spoločné aktivity, koníčky. Dokonca sa ukázalo aj to, že často nemáme na seba ani čas, inokedy sme sa milovali aj dva krát za deň, teraz to bolo ledva raz za týždeň a aj to sme sa museli na tom dohodnúť, aby sme obaja mali voľnejší deň. Prestával som mať pocit toho, že ak niečo urobím pre ňu, aby bola šťastnejšia, tak to z jej strany bolo vzaté ako samozrejmosť. Doma sme sa začali obchádzať a obom nám začínal tento vzťah ak keby vadiť, keďže sme nemali žiadne spoločné aktivity a prestali sme chodiť aj von do spoločnosti. Tak sme sa začali doma obchádzať. Pre mňa to prestala byť predstava vzťahu o aký som stál, aj keď som urobil veľmi veľa ústupkov, nič sa mi takpovediac nevrátilo.

Pred dvoma mesiacmi som sa odsťahoval do svojho pôvodného bytu. Na iné ženy nemám ani chuť pomyslieť a ani v minulosti som o to nestál. Na každom kúsku očakávam že uvidím ju. Dokonca si často plánujem cestu tak, aby sa mi mohla náhodou križovať s tou jej cestou, nech mám možnosť ju vidieť aspoň v diaľke. Doma celé dni nič nerobím a len premýšľam, že kde sa stala chyba a ako by to šlo napraviť. Nechce sa mi chodiť von a kamaráti mi vravia, že som zostal prázdny. Martina sa mi vôbec neozýva a dokonca ma zablokovala na všetkých sieťach.

Neviem ako ďalej 😢

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

Neznie to velmi realisticky.

A ked, vyhladaj odbornika, je to cele velmi nezdrave. A vlastne to ani nedava zmysel.

0silvia0
13. aug 2023

Ako dalej? Zabudni a funguj.

autor
13. aug 2023

Je to realita. Odborník mi radí ísť vlastnou cestou a opäť si nájsť záľuby v živote a odosobniť sa od toho vzťahu.

autor
13. aug 2023

@0silvia0 Paráda, toto mi radia všetci, no keby to bolo také jednoduché. Neustále mi chýba jej vôňa, dotyky, pohľady......

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

Vona a pohlady je trochu malo, nemyslis? Absolutne si s nou nerozumies, nemate nic spolocne, chyba ti len iluzia, fikcia, ktoru si si vytvoril v hlave, ale realne neexistuje.

autor
13. aug 2023

@vanilkovazmrzka Je toho viacej, čo mi chýba, keď nie som pri nej. No ak som sa nechal riadiť srdcom, bolo to v poriadku, problém nastal, keď som začal premýšľať hlavou. Chýba mi realita, ktorá bola a už nie je.

0silvia0
13. aug 2023

A co myslis, ze este nikto sa s nikym nerozisiel?
2 mesiace je malo, zabudnes, zivot sa bude tocit dalej. Nepestovali ste vztah, odisiel do stratena. Pouc sa na tom a v buducom vztahu budes vediet, ze o vztah sa treba starat.

lindous
13. aug 2023

Zíde z očí, zíde z mysle a čas lieči sú hrozne klišé, ale to práve preto, že niečo na tom je... Doma ste sa obchádzali a teraz ti chýbajú jej dotyky? Trošku neskoro, zjavne to nefungovalo, krásny spomienkový optimizmus... Poriadne ju oplač a začni žiť svoj život, cestu si vyber takú, aby si ju na 100% nestretol, choď na bicykel alebo do galérie, proste čokoľvek čo máš rád, čo ťa baví, zavolaj kamošov na pivo, poohovárajte ženské... nehovorím, že si na ňu nikdy nespomenieš, ale pomaly to bude odznievať...

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

Nehnevaj sa na mna, ale nieco take podla mna nemoze napisat chlap 😃

lalu_sk111
13. aug 2023

bude to chciet cas..

reanda
13. aug 2023

"Môžem povedať, až toľko, že ma zmenila. Robil som možné a aj nemožné a vždy sa snažil vyhovieť len jej, aj napriek tomu, že som šiel proti svojim pravidlám." - tak to bol potom dobre nap..u vztah .. oslavuj, ze je koniec.. a skus sa vratit sam k sebe.. ked teda vies, kde to je... ked nevies, tak hladaj..

miadi
13. aug 2023

Ved si to precitaj sam po sebe toto Akoby nejaky psychicky narušeny jedinec pisal. Ona vie preco ta vsade blokla. Tvrdis ze si robil vsetko ako ona chcela pretvaroval si sa hral si sa na ineho cloveka nez si .. a ocividne to nefungovalo ked ste sa odcudzili a vyhybali . Asi casom spoznala tvoju pravu tvar a uvedomila si ze s tebou nechce byt ani s tebou nechce zostarnut. Je koniec uz to pochop. Je uplne jedno ze ti chyba jej vona atd. Nechce ta . Tak ti neostava ine ako to respektovat. A na buduce si hladaj zenu pri ktorej bude ok byt Sam sebou . S ktorou budes uprimny a nepojdes proti svojim zasadam . Uprimnost vo vztahu je dolezita, pretvarovat sa nikto revydrzi vecne.

dadka128
14. aug 2023

Sám si si aj odpovedal, brali ste to ako samozrejmosť.... na začiatku si pisal, že si robil vsetko, aby ona bola šťastná aj keď to bolo proti tvojim pravidlám a už to nie je vo vzťahu normalne, tolerancia, rešpekt ? Nič, vo vztahu sa nema nič robit proti pravidlám toho druhého, len aby bol on štastný, treba sa tolerovať a rešpektovať sa navzajom.. ani milovanie nemá byť dohodnuté, má to ist od srdca od oboch partnerov, ..
Očividne ste neboli pár pre seba, ono sa to ťažko počúva, je to čerstvé, zo zvyku nemôžeš zabudnúť, komunikacia zlyhala a viac sa uz vztah zachrániť nedá. Este by ma zaujimalo kolko ma rokov Martina...

autor
14. aug 2023

@dadka128 Maťka je o rok staršia. Milovanie bolo od srdca, dokonca často aj spontánne a nečakané. No iba na začiatku, asi prvý rok. Potom sa to vytratilo.

autor
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka prečo myslíš že nie?

katka700
14. aug 2023

Nehnevaj sa ale napísal si to ako keby si nebol mentálne v poriadku. Si závislý na prvej fáze vzťahu a nevieš prijať že vzťah sa vyvíja. Ak chceš s niekým prežiť 30 rokov čakať že všetko bude stále ako na začiatku je hlúpe.

tamtamka26
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka prečo by nemohol? nie každý chlap je necitlivé hovädo. môj brat by to v momentálnom rozpoložení napísal presne rovnako.... chvíľu som si aj myslela, či to nie je on.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. aug 2023

@tamtamka26 ďakujem, nechcel som to písať vyššie, no popravde som si prvý týždeň aj po večeroch poplakal. No také chlap málokedy prizná.

macatt
14. aug 2023

Pre mňa je nepochopiteľné, že ťa žena po štyridsiatke všade blokla, no zrejme to myslí vážne a už ťa nechce vidieť, asi sa stalo niečo čo si sem nenapísal..a nemá význam sa už v tom hrabať.. musíš ísť ďalej..

tamtamka26
14. aug 2023

úplne ti rozumiem. ako som napísala - momentálne to zažívam s bratom. snažím sa mu byť bútlavou vŕbou, poradiť, ale jednoducho stále sa drží tej spomienky na ženu a tvrdí, že to bola jeho životná láska....aj tie slzy sú mi dobre známe. každý rozchod má 3 fázy, naštuduj si to. bohužiaľ, musíš prejsť všetkými tromi, aby si bol pripravený na niečo nové. ak ťa blokla, znamená to, že pre ňu je to uzavreté. netlač sa naspäť, len sa jej zhnusíš. opakuj si, že ak by ste to aj opäť dali dokopy, chvíľu by bolo všetko ok a po čase také isté, ako pred rozchodom... proste ste si neboli súdení.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. aug 2023

@tamtamka26 toto sa tak ťažko počúva, až si to nechcem priznať že to tak naozaj je. Čo sa týka blokovania, bolo to skôr z hnevu alebo ako naschvál, možno nech trpím viacej. Po vzťahoch ktoré som mal, bola Maťka tá pri ktorej som cítil, že s ňou chcem byť a že iná lepšia už nebude a nepríde.

tamtamka26
14. aug 2023

viem, že je ťažké, si to priznať, ale čím skôr to vnútorne prijmeš, tým skôr sa z toho dostaneš. tiež som mala také rozchody a "guču" v krku pri každej spomienke, ale snažila som sa zamerať myseľ iným smerom a proste si nahovoriť, že keď on nechce mňa, tak teda ani ja jeho. nevŕtaj sa v tom, prečo, za čo a čo by bolo, keby... proste život ide ďalej, na svete je určite ešte aspoň jedna žena, s ktorou si "sadneš". keď tak pozorujem tieto rozchody v mojom okolí a na nete, niekedy mám pocit, že muži to znášajú oveľa horšie ako my ženy....

karolinakr
14. aug 2023

Neverim na take životne lasky a šťastie, ktore skonči po roku a dvoch..Moji rodičia mali daleko od idealu a vydržali do zlatej svadby. Tak sa znes z toho oblačika na zem a ži realitu..Nevadi mi, že si plakal, ale ze si robil vsetko ako ona piskala, este prekračoval svoje zasady. Ak to bolo jednostranne, len z tvojej strany, potom si tam hral rolu nejakeho pajaca..Lebo ona by to mala ocenit a nie ta všade zablokovat..Stači, ked sa realne pozries na jej vlastnosti, očakavania.Vidiš ani tvoje služby jej nestačili. Zvonku to vyzera na jednostranny vzťah

autor
14. aug 2023

@tamtamka26 druhý mesiac a ja stále nedokážem fungovať, či už v osobnom živote alebo v práci. V práci deň presedím, už som mal aj sťažnosti na môj výkon a doma ako bez duše. Čakám len na to, kedy bude tma a ľahnem si spať. Veľa krát sa mi stáva aj to, že sa večer zobudím a hľadám ju vedľa seba.
Snažil som sa nájsť si aj inú činnosť, aby som prestal myslieť, no nič z toho nedokončím alebo si poviem, že načo to vlastne robím, pre koho...

karolinakr
14. aug 2023

To je normalne, prvy mesiac je najhorši, laska je naozaj ako droga.Len sa uisti, že clovek, za kt.sa takto umaraš stal a stoji za to.

soldi
14. aug 2023

vo vztahu je dolezite, aby si bol sam sebou. Toto ocividne nebola zena, pri ktorej si sam sebou byt mohol.
to, co teraz prezivas, su cisto chemicke reakcie v mozgu. nema to racionalny podklad. chyba Ti dopamin, ktory Ti daval vztah, miesto toho sa vyplavuje stresovy hormon - kortizol. hladinu kortizolu ucinne znizis napr. dennym popijanim medovkoveho caju. plus magnezium.
su to iba chemicke reakcie a s tymi sa dokazeme popasovat nastastie 🙂
nepi alkohol, neuzivaj drogy.
jest a spat je zaklad. skus si davat kazdy den male ciele. napr. dnes prejdem pesi odtial potial. premoz sa. urob to. vyplavia sa Ti endorfiny. zlepsi sa Ti nalada. na chvilu. ale ked to budes robit kazdy den, tak sa z toho postupne dostanes 🙂

stojis za to, aby Ta mal niekto rad, takeho ako si, bez toho, aby si sa musel menit, ci prisposobovat.

skus sa zamerat na seba. porozmyslaj, co Tebe robi radost. bez toho, aby to zahrnalo inych ludi. a skus si opakovat, ze chciet niekoho, kto nechce Teba, to nie je vyvazeny vztah, o taky vztah by si nemal chciet stat.

tamtamka26
14. aug 2023

ale prosím ťa, nemôžeš sa takto opúšťať. mysli na to, že to bolo všetko pekné len z tvojej strany. ak ťa ona brala ako samozrejmosť a nič si za svoju snahu nedostal späť, nemáš za čím ľutovať. takú ženu nájdeš na každom kroku. apropos, presne takto sa správal vo vzťahu môj brat - aj modré z neba by jej zniesol, pristúpil na všetky jej podmienky, vzdal sa koníčkov, ktoré ho napĺňali a aj tak ho nechala...teraz sa motá od buka do buka a rozmýšľa, čo ďalej so životom 🙄

pkgirl30
14. aug 2023

Toto nie je láska ale závislosť. robil si všetko preto aby bola spokojná? chyba!! Preto ti prišla do života aby si sa poučil čo robíš vo vzťahoch zle, mal si ich koľko a ani jeden nefunguje, prečo?