Vzťah a práca

23. feb 2024

Často čítam ako vzťah s workoholikom je bezvýznamný a skôr či neskôr skončí. Predpokladám, že sa píše o vzťahu kde je napríklad muž workoholik a žena doma naňho celý deň čaká, cez víkend sa jej tiež nevenuje a podobne. No čo v prípade ak sú obaja workoholici? Alebo jednoducho workoholik kým sa nezmení nemá právo na vzťah?
Ide o to, že milujem svoju prácu. Som v nej pomerne často jednak lebo ma potrebujú a jednak lebo ma to napĺňa. Už veľa vzťahov mi skončilo práve kvôli tomu avšak spoznala som muža, ktorý je rovnaký (aspoň to zatiaľ vyzerá tak). No som už opatrná čo sa týka vzťahov a preto ma zaujíma váš názor.

sissy27
23. feb 2024

Nikto netvrdí, že workoholik nemá právo na vzťah, len musí nájsť partnerku, ktorej to nevadí a prípadne jej stačí dostatok peňazí k dispozícii.
Ak ste dvaja workoholici, tak si to predpokladám nebudete vyčítať, ale budete si musieť zladiť kalendáre. Blbé bude, ak sa nebudete nejak často vídať, lebo práca bude dôležitejšia ako ty alebo on.
A hlavne - nezabúdajte na to, že nenahraditeľných sú plné cintoríny...

h2
23. feb 2024

Pokiaľ budete obaja pracovať v rovnakom čase a voľno mať tiež v rovnakom čase, tak nevidím prekážku.

nwnw
23. feb 2024

Ked najdes rovnako naladenu osobu, tak sa da ten workoholizmus sklbit aj s detmi.

zmrzlinka2021
23. feb 2024

Autorka,
a nič iné mimo práce ťa nenaplna? Vztahy, koníčky, príroda,...? Pravdaze mozes mat vztah, ak to bude niekomu vyhovovat ale tvrdit, ci nemas na nieco pravo. No nemas. Vztah nie je nejake právo, niečo, čo si vies vynútiť. Ak raz niekto nemá záujem o vzťah s clovekom, čo prácu povýšil nad všetko, tak nedá sa to vynútit ako nejaké "právo".

Ja som karierne zameraná zena a mam svoju prácu rada a rada v nej napredujem. Ale som toho nazoru, ze workolizmus je pre mna prejavom nevyvazeneho zivota v iných smeroch. Realita je taka, ze ti ten zivot prejde velmi rychlo a pokial tvoja praca nema spolocensky vyznamny prinos (napr. lekarka, socialna pracovnicka atd, tak v starobe zistis, ze si jej vsetko obetovala a ako sa vyssie pise, nenahraditelnych su plne cintoriny.

autor
23. feb 2024

Moja práca ma ako si to nazvala spoločenský prínos. Zároveň je aj moje hobby, som aj v prírode a kamaráti sú moji kolegovia.

zmrzlinka2021
23. feb 2024

Autorka,
pozri, ale musis akceptovat, ze mozno tak ako zijes proste potencialnemu manzelovi nebude vyhovovat. Iba ty rozhodujes o svojom zivote, tak ako aj ten druhý. Zijes pracou, kamaratov mas v praci... a teraz sa neuraz prosim "ale takych mame radi" - tí urobia vela, nemajú work life balans, proste idealni zamestnanci.

autor
23. feb 2024

@zmrzlinka2021 práveže ja to akceptujem, asi som sa zle vyjadrila. Tento príspevok nie je štýlom "už mám dosť toho, že nemám vzťah ale zároveň som workoholik". Myslela som to v zmysle, že viem ako to skončilo doteraz a nechcem zase niekomu míňať čas keďže viem, že sa nezmením. Ja sa nechcem zmeniť. On tvrdí, že jemu to neprekáža keďže on je podobný ale zaujímajú ma reálne skúsenosti, názory či to takto môže fungovať

zmrzlinka2021
23. feb 2024

Autorka moze to fungovat, ak to vam obom vyhovuje a ak vy obaja s tym suhlasite.

minutka
23. feb 2024

Ak sa par zhodne a vyhovuje im to ci ono… nevidim ziadny problem

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
24. feb 2024

Ak vam to obom vyhovuje, tak je tam sanca.