Vzdiaľuje sa mi

20. júl 2024

Sme spolu pól roka. Na začiatku som nebola k nemu taká dobrá lebo som sa bala že mi ublíži a mala som predtým toxický vzťah. No po čase som sa zmenila a všetko bolo fajn. Bol ku mne veľmi milý, pozorný, bola som naozaj šťastná, všetko bolo super. Trávili sme spolu veľa času, ma skvelých rodičov ktorý ma vždy s radosťou privítali u nich doma. No posledné 3 týždne som sa cítila tak akoby sa vzďaľoval…už sme spolu trávili menej času, odpisoval menej, rušil niektoré plány a tak ďalej, však to poznáte. Veľmi na to začalo trápit, pockala som pár dni a napokon som mu povedala že som si všimla že sa zmenil. Že mi proste už nedáva toľko lasky ako predtým. Nebolo to nič strašne, ale chcela som vedieť dôvod. Povedal že nevie, že sa skusi zmeniť a že keď to nepojde tak sa rozídeme. Veľmi ma to bolelo, však keď niekto úprimne miluje tak sa dokáže zmeniť. No ja som tomu neverila a každý den som mu to pripomínala, vyčítala som mu to. Potom povedal že ma asi berie ako samozrejmosť a že si ma váži menej. Veľmi ma to bolelo. V jeden večer pred pár dňami som to celé naňho vytiahla a písala som mu ako ma to trápi, aj som si ponadávala. Povedal že mojim správaním som ho donútila premýšľať o rozchode…viem že plakal. Na druhý deň sme sa stretli a plakal tiež celu dobu a povedala som že sa ospravedlnujem za moje správanie a že som nevedela že naňho až tak veľmi tlacim (nikdy mi nepovedal čo mu vadilo na mne alebo celkovo na vzťahu) a že sa zmenim a budem k nemu lepšia. No povedal že sa musí ešte rozhodnúť lebo som naňho veľmi tlacila. Toto Je jeho taký prvý VÁŽNY vzťah.ublizila som ja jemu ale aj on mne, ale nerozisla by som sa s ním. Nikdy sme nemali vo vzťahu problémy a toto je prvý taký vážnejší problém. Povedal že mu mám dať nejaký čas o samote, že si potrebuje rozmyslieť či sa rozídeme alebo nie, povedal že nevie či ma miluje. Ale nič take zle sa nestalo, keby mi len povedal o svojich pocitoch tak by som naňho s ničím netlacila. Je to zhrnuté, nenapisala som všetko. Zajtra sa už mame stretnúť a ja sa bojim rozhodnutia, povedal že by sme mohli ostat keď tak kamaratmi lebo mu na mne veľmi záleží, no ja neviem ako sa mám ohľadom tohto celého cítiť, veľmi sa trapim. Nechcem onho prísť a uvedomujem si moje chyby, nechcela som mu ublížiť. Mám len 18 Prosím nesúďte ma, vuem že takých ešte bude veľa ale ja som chcela byt len s ním, verila som mu že je iný a on aj naozaj bol.

autor
20. júl 2024

A povedal mi ešte že to že povedal že ma berie ako samozrejmosť povedal len preto aby som naňho už netlacila. Mám veľké vycitky. Keby som bola v ten večer ticho a neutocila by som naňho zbytocne tak by sa toto vôbec nemuselo diať. Ma 18 tiež

autor
20. júl 2024

On je naozaj dobry chlapec, nechápte ma v zlom. Nikdy mi nič nespravil, nepovedal nič škaredé. No ja som bola zvyknutá z toxického vzťahu proste…milovať inak. Bola som opäť šťastná, že mám takého výborného priateľa a teraz to môže byt zo dňa na deň preč. Urobila som chyby a mrzi ma to

jesenzima
20. júl 2024

Pol roka nie je vážny vzťah a prežívate to, ako keby ste spolu strávili pol života. Rozíďte sa, poplacte si a ide sa ďalej ... Tieto vzťahové omáčky po pár mesiacoch sú úplne oničom ..

autor
20. júl 2024

@jesenzima lenže ja onho nechcem prísť, mám to teraz veľmi ťažké v živote a keby sa stane toto tak neviem

macatt
20. júl 2024

Daj sa do kľudu, toto prežívam 13 rokov s mojim.. on chce viac a ja nie.. buď nad vecou, si moooc mladá.. ja si z jeho výlevov nič nerobím, vždy v lete to príde🍾
Po lete som zasa úžasná a dokonalá.. chce si proste užiť leto a urob to tiež🫶
Bež s kamoškami na kupko, grilovačky atď a pošli mu fotky🤣

autor
20. júl 2024

@macatt práveže on chcel byt so mnou, viem že ma veľmi miloval. Len mi neverí že sa dokážem zmeniť a mojim správaním som ho prinútila stratiť city :(

lindous
20. júl 2024

On sa nezmenil, on skôr ukázal aký je a keďže vás nepoznáme, ani to ako váš vzťah vyzeral, tak je ťažké povedať, či si naozaj ty až príliš tlačila a máš od vzťahu nereálne očakávania alebo on sa naozaj prestal snažiť a vykašľal sa na to, ale hovoriť po polroku o tom ako veľmi ste sa milovali to je naozaj také, že máte 18… ono je normálne, že vzťah sa vyvíja, mení, prvotný výbuch hormónov sa ukľudní, ale to neznamená, že sa nemáš cítiť ľúbená… na druhu stranu, každý potrebuje aj nejaký ten svoj priestor a nesúhlasím s tým, že keď niekto miluje, tak sa dokáže zmeniť, skús si to otočiť na seba, keď ho tak veľmi miluješ, prečo od neho vyžaduješ zmenu a že sa bude správať ako ty očakávaš… nastavenie “ja ho zmením” je veľmi naivné… a tiež mi príde dosť zle tvoje nastavenie, že máš zle obdobie a nevieš čo by si robila, keby prídeš o neho, aj keď tomu rozumiem, takáto závislosť je pre teba nebezpečná a pre neho ešte väčší tlak… čo je isté, ak to má fungovať, obaja sa musíte naučiť lepšie komunikovať, aj keď v 18 to asi nie je vždy ľahké, keď človek ešte stále tak trochu hľadá samého seba… uvidíš čo ti na tom stretku povie a uvidíš, ak už nemá záujem, tak odporúčam nezostavat kamarátmi, lebo ti to bude len ubližovať, nedoprosuj sa, nepresviedčaj, buď ho tým znechutíš už úplne alebo ho ukecas a bude s tebou len z ľútosti a to sa nedá ťahať dlhodobo, ten vzťah nebude plnohodnotný… ak sa tomu rozhodol dať šancu, tak sa ucte komunikovať svoje pocity s kľudom, nech sa on nebojí ti povedať, ak potrebuje priestor, ty sa nauč mu ho dať a nebrať si to osobne

nika23t
20. júl 2024

Och. Ani som to nedocitala. Pol roka je nič. Od seba. A trochu uber, lebo na neho strašne tlačis.

autor
20. júl 2024

@lindous dala som mu čas, ani si už nepiseme poriadne. Zajtra sa vyjadrí k celej tejto veci. Veľmi ma to všetko mrzí. Povedsla som mu že ma času a priestoru toľko kolko potrebuje

colsami
20. júl 2024

Ano Ty to prehanas... a on by nemusel stale plakat 🙂
A teraz vazne, neodsudzujem kedze mate len 18, ale toto nie je nijaka zivotna laska. Tinedzersky vztah v 18tke, viem ze pre Teba je to teraz vazne a dolezite, ale raz sa budes na tom smiat... Taketo dotahovacky nemaju perspektivu. Ked pojdete od seba a obaja trochu dozrejete, budete mat vacsiu sancu na naozaj perspektivny a realny vztah.

macatt
20. júl 2024

Ako som písala, stále ťa miluje, len je priveľa akcií na ktoré ťa nechce ,,ťahať,,
Ja to mám tak skoro každý rok(13) nechce sa mu mi stále oznamovať so psími očami niečo, tak zrazu musi náš vzťah prehodnotiť🙄 potom poviem, že nič som neprehodnotila(nezmenila sa) a začne opačnú pesničku, že som úplne dokonalá a podobné keci.. a tiež som mu už aj pred rokmi vynadala ako vie prezliecť kabát a stále je to isté 13rokov, proste leto 😀

enmery
20. júl 2024

Ja nechápem jednu vec. Do vzťahu máš ísť s tým, že Ti človek vyhovuje taký, aký je. Toto celé o tom, že ja sa zmením, ty sa zmeň🤷‍♀️Ja nechcem a ani neviem nikoho zmeniť. Ak sa mi nepáči a ťahá ma to do samých problémov a trápení, tak asi to nie ten pravý pre mňa. Cele detské a toxické mi to príde. Zmeniť môžem max to, že môj partner bude jesť viac zeleniny, lebo ja ju varím pre nás castejšie, že mi z lasky urobí raňajky, keď skôr vstane, že si so mnou pozrie horor a ja s ním nejakú drbnutú komédiu. Na čo ideš do vzťahu, kde od Teba partner chce, aby si sa zmenila alebo ty, aby sa zmenil on. Nerátam násilníka a tyranov, od takých sa odchádza a nie čaká na zmenu osoby.

enmery
20. júl 2024

Ste ešte deti, práve ste zistili, že si nesedíte. To sa v živote stáva a je to úplne ok. A naučili ste sa, že keď mi niečo vadí alebo chýba, treba o tom normálne komunikovať s pokojom a nie si vyčítať a útočiť. Neboj, ono sa to teraz zdá ako koniec sveta, prešiel si tým každý. O pár rokov sa budeš na tom smiať po boku chlapa, ktorý nebude chcieť meniť Teba a ty jeho a budeš mu môcť povedať aj nepríjemné veci a on Ťa neprestane ľúbiť. Lebo budete tím a bude Ťa ľúbiť presne takú, aká si-s chybami aj s tými skvelými stránkami Tvojej osobnosti. To je zdravý vzťah a skutočná láska ku partnerovi.❤️

vsetkounas
20. júl 2024

Počkaj ako sa rozhodne a buď pripravená že keď ty povie že budete iba kamaráti to ustáť .Veď ak ho budeš chcieť tak ho nechaj ísť ak chce a keď niekomu zoberú niečo tak to chce naspäť ,takže keď uvidí že si užívaš a žiješ ďalej a si nad vecou môže sa stať že sa znova zamiluje .Proste spravíš to aby sa do teba znova zamiloval ziaden problém si žena máš síce iba 18 ale skús vieš koľko ženských fint nájdeš 😉 A keď ty nebude súdený a nevyjde to pôjdes ďalej .

zuzana9393
20. júl 2024

Ak je to tá pravá láska tvojho života, tak spolu budete. Ale uvedom si, že ste spolu krátko. Vlastne nemáte žiadny problém tak ste si ho vytvorili. Ak ho nedokážete spolu vyriešiť, tak ako chcete riešiť iné vazne problémy v živote? Ber to tak, že možno ste mladí, možno ešte obaja niečo zažijete a raz budete dosť ,,múdri,, nato aby ste problémy vedeli riešiť. Alebo si nájdete každý toho svojho správneho človeka. Držím palce

autor
21. júl 2024

Rozišli sme sa. Ale celkom to aj chápem, ublížili sme si navzájom….on nevedel komunikovať a ja som nevedela byt trpezlivá. No aj tak to veľmi bolí. Ešte si musím riadne premyslieť či zostaneme v nejakom kontakte alebo vôbec nie. Zajtra ho uvidím posledný krat lebo mu chcem vrátiť jeho veci. Ak je ten pravý tak verím že sa ešte taz stretneme keď budeme starší a bude všetko lepšie. Dakujem za vase reakcie vazim si toho..

danica2711
21. júl 2024

podľa jeho reakcií usudzujem, že tiež má 18+/-. Vieš, 18-ročný chalan pociťuje tlačenie do "vážneho" vzťahu a takú závislosť a tlačenie na pílu, aké si ty prezentovala, za guľu na nohe. Proste také niečo ešte nechce, aj keď ťa má možno rád. Ani tebe ešte netreba vážny vzťah, tiež si na to nedozrela. Teraz si obidvaja užívajte nezáväzné vzťahy a z tohto vášho sa poučte pre tie budúce

autor
21. júl 2024

Ale neviem čo teraz robiť, kazdy deň sme trávili spolu, písali sme si chodili sme von, na výlety a teraz mám strasne prázdno v živote. Keby bola aspoň už skola tak by som bola medzi ľudmi ale teraz nemám ako.

zuzana9393
21. júl 2024

Skús sa teraz venovať niečomu novému. Nájdi si nejakú novú záľubu. A presne ako píšeš, ak spolu máte byť, tak určite budete jedného dňa ❤️