Vzala som si to príliš k srdcu?

nikki3028
21. jún 2024

Ahojte, chcem sa popýtať o radu. Nie som s priateľom dlho. Poznám jeho dlhoročnú kamarátku, dievča som spoznala fajn baba. Tiež je zadaná. Nestretávajú sa často, ale priateľ ju nazýva ze je akoby na komunikáciu, humor, akoby ho lepsie chápe ako soulmate co ma úprimne dostalo dost do rozpakov, pretože keď sme spolu naposledy boli vyjadril sa o tom, že my dvaja mame nie sme v tom uplne rovnaky. Mám iný zmysel pre humor, ine konicky. Priatela neobmedzujem som rada ked sa dostane do spolocnosti pretoze je introvert a nesedi stale doma. Inak je všetko v poriadku v ostatných sférach nášho vzťahu. Nestažujem sa. Nikdy som nič takéto nepocítila, ale keď mi to povedal nebolo mi to jedno. Zmiešame vo mne veľa emócií. Konfrontovala som ho s tým, priatel mi myšlienky vyvrátil, že sama viem čo je logické a keby sa mu niečo nepáči povieme si to narovinu a neboli by sme spolu. Ako sama bojovať s takými myšlienkami ? Proste no nemám byt ten soulmate ja ? Akože chápem ze nikdy to nie je na 100%. Ako prípade o tom komunikovať. Priateľa veľmi ľúbim. Priatel sa snaží, je pozorný, poznám par jeho kamaratov, rodinu, hocikedy mi vola, píše mi. Zaujíma sa o mňa ci je všetko v poriadku a hovorí ako ma ľúbi.

foxanda
21. jún 2024

Soulmate... spriaznená duša nemusí byť výlučne tvoj životný partner. Môže to byť ktokoľvek. To iba v knihách a filmoch nám to romantizujú, pritom to je úplne o niečom inom.
Pozri, keby ti to nepovedal a kamarátku pred tebou skrýval, nebolo by to horšie? Takto o nej vieš a vieš aký postoj má k nej. Je k tebe úprimný a otvorený. Je už iba na tebe či sa budeš nad tým trápiť alebo to príjmeš tak ako to majú.

lucka_ke
21. jún 2024

mne by to tiež vadilo, ja mám partnera aj spriaznenú dušu v jednom, žiarlila by som na tretiu osobu, ktorej by sa chodil zdôverovať

marcellka32
21. jún 2024

Začni si písať čiarky vadilo/nevadilo
Mne vadilo

egonsk
21. jún 2024

@nikki3028 tak je to kamos, alebo partner, alebo milenec tvoj? si to tak zamotala, ze mi z toho zneje akoby si ty bola zalubena a on ta mal za kamosku s vyhodami. Pokial je to tak ako pisem, tak necakaj, ze strati hlavu uz koli tebe.

butterflyeffect
21. jún 2024

@nikki3028 no ak ste rozdielny tak tvoja soulmate nebude, kedze on citi ze niekto vie pochopit jeho a jeho pocity viac ako ty kedze su rovnaki. Neznamena to ze ta nemiluje alebo zeby bol nakloneny tej kamoske. Ale ako to bude do buducna je tazke predpovedat. Za mna plati ze protiklady sa sice pritahuju ale nefunguju spolu. Pre mna partner ma byt soulmate, nie preto ze je mojim partnerom ale prave preto ze som si takeho vybrala ze si rozumieme vo vsetkom. Mala som byvaleho s ktorym sme boli rozdielny a veru bol to casom kazdodeny boj ten zivot, na vsetko ine nazory, ine zaluby, iny postoj k zivotu. S terajsim mam pocit ze je vsetko jednoduche a krasne lebo si vo vsetkom rozumieme sme spolu uz 8 rokov a stale mam pocit ze on je moja “najlepsia kamoska” a moja “soulmate”

nikki3028
autor
21. jún 2024

@egonsk priateľ

egonsk
21. jún 2024

@nikki3028 ok, tak to co u teba nema a nenajde, bude casom hladat inde.

nikki3028
autor
21. jún 2024

@butterflyeffect máme zhody napr v dôležitých otázkach pre budúcnosť, fungovanie, čo chceme, intimita, spolocny cas. Tiez sme obaja introverti, radi dpolu cestujeme, skusame nove veci, mame aj spolocne aj odlisne zaujmy. Len ja sa akoby vyjadrujem preňho "príliš vážne" a zevraj dost sa opakujem. Možno mu to znie akoby ho mam potrebu presvedčiť o tom ako to ja vnímam tak ze len poviem co mam na jazyku, ale nie je to myslené v zlom. Ďakujem za odpoveď

nikki3028
autor
21. jún 2024

@egonsk Na toto sme nastavený po svojom. Keby tu nefunguje tak jasne ze uz spolu nie sme a nedržím ho pri sebe čo on dobre vie. Obaja mame čas pre seba a čas spolu koľko chceme a potrebujeme. Myslím ze som jasne popísala ci mi je priateľ alebo fwb. Priatelovi dôverujem, keby nie tak s nim nie som a predstavuje ma ako priateľku.

nikki3028
autor
21. jún 2024

@foxanda Ďakujem, je to pravda

butterflyeffect
21. jún 2024

@nikki3028 chodite spolu alebo byvate? Lebo vztah sa najlepsie spozna az ked spolu byvate, ake uz byvate, tak potom urcite vies aky je ako sa sprava v inych situaciach ci je pre neho postacujuce to co mate medzi sebou alebo mu chyba to co ma s kamoskou… tiezak poznas tu kamosku ako to vnima ona, ci je to vsetko len kamaratske alebo z napriklad z jej strany ci by chcela daco viac ak by teba nebolo teba a ona nebola zadana..prosto podla mna je tam vela faktorov a z toho ze sa o kamoske vyjadril ze je soulmate nezistis ci je za tym nieco co ta moze trapit alebo nie… z mojho pohladu je to mozno velmi subjektivne lebo ja som nikdy nepochopila tie muzsko-zenske priatelstva. Nevravim ze moj muz nema kamaratky ale su to aj moje kamaratky a zas mojich kamosov pozna aj on a ked sa stretavame tak vzdy bud my ako par a niekto z nich alebo ak jeden z nas tak v skupine, nie sme nejako ziarlivy ani jeden, ale ani nechceme zbytocne davat tomu druhemu zamienku na pochybnosti….

nikki3028
autor
21. jún 2024

@butterflyeffect Nebývame v jednom meste, keď som s nim tak prebyvam pár dni u neho a potom sa vraciam do svojho mesta pretože študujem. Oni zase nie sú spolu často, týždne sa niekedy nebavia a znova. Dievča žije s priateľom a tiež priateľ má narocnu prácu. To samo mne dobre vie, že keby mi dá len zámienku alebo cítim ze je niečo iné a neporiadku o com sa nechce baviť tak odchadzam

doriiis
21. jún 2024

Skúsme to preložiť do normálnej reči bez tých soulmate kecov.
Tvoj frajer by tu kamošku strašne rád aj pretiahol a čaká iba nato,kedy bude môcť.
A tej kamoške náramne vyhovuje,že má takéhoto kamoša.

jaass
21. jún 2024

@nikki3028 neviem no, mne by to vadilo kebyže mi to povie môj priateľ. Raz sa pohádate, on sa zdôverí jej, ona to môže zneužiť a budeš si búchať hlavu, čo je to za muža. Mne by to teda vadilo a nebola by som s takým. U mna je práve môj muž moja spriaznená duša. Popremyslaj..

nevenka
21. jún 2024

@doriiis myslim si to iste. Sestra mala priatela v zahranici, a on mal tam nejaku kamosku, ale vsetci o nej vedeli, ze je taka "kamoska" viacerych a napriklad sa stalo, ze spolu sli na kavu, on ku nej domov, ze hrat sa na PS. Lebo sestra sa tieto hry nehravala nikdy. Ona doma a on s kamoskou, kamoska tiez zadana. On podla mna aj podla sestry bol do nej zamilovany, takym svojim sposobom, co povedala, bolo svate, lebo ona bola coool a na zabavu dievca. No...Keby ona trosku chcela, tak by hned pribehol za nou ako psik. Mala priatela tiez teda a ocividne nechcela.
Vyriesilo sa to tak, ze sa prestahovali s priatelom na Slovensko a maju od kamosky pokoj. Aj sa vzali a maju spolu dieta, domcek, ziju spokojne. A mlady nestiha hravat hry. Ale s mojim muzom by si v tomto sadli, keby sme byvali blizsie, lebo aj on si rad obcas zahra. Podla mna, je to taketo nieco. Ze on by ju aj "chcel", keby ona prstom luskla.

lonely66
21. jún 2024

@foxanda ja osobne Ti ďakujem za preklad. Už naozaj nerozumiem, prečo nevieme písať po slovensky....

@doriiis obávam sa, že ty si to totálne vystihla 😀 😀

@nikki3028 môj názor je, že to nie je v poriadku. ja som presvedčená celý život, že životný partner má byť človek, s ktorým si sadneš na 100% vo všetkom. a ktorému sa môžeš absolútne so všetkým zdôveriť (podotýkam, aj so svojou minulosťou). ktorému absolútne veríš, s ktorým robíš srandy, humor, zábavu, mal by to byť človek, kde si ako dvojica prakticky úplne vystačíte... mne sa z tvojich príspevkov zdá, že on má takú osobu práve v tej kamarátke. ty si tá decentná, ktorá mu zatiaľ vyhovuje, lebo kamoška je zadaná. obdivujem ťa, že ti takéto "kamarátstvo" nevadí. mne by vadilo. hľadala by som partnera, pre ktorého budem práve ja tou najlepšou kamoškou.

doriiis
21. jún 2024

@nevenka ....všetky ,,kamarátstva" medzi hetero mužom a hetero ženou fungujú na tento spôsob.Jeden je v pozícii čakateľa na príležitosť a preto si drží druhého blízko a druhému to náramne vyhovuje,že má niekoho,kto po ňom túži a kto je vždy poruke.
Všetky tieto ,,sme iba kamaráti" a pod.su len alibistické kecy

andreatytler
21. jún 2024

@nikki3028 Jasne ze ty by si mala byt soulmate. Naco je vztah kde je treba tretieho na "lepsie pochopenie". Vobec nemusite mat spolocne zaujmy aby ste sa navzajom dokazali pochopit.
Tu ti nepomoze ziadna debata a konfrontacia s nim. But to tak on citi alebo nie.
Najdi si chlapa ktory nebude potrebovat druhu zenu na "lepsie pochopenie". Takeho pre ktoreho budes vsetko a jedinna.
Osobne neverim ze muzi idu vo vztahoch do hlbky aby potrebovali niekoho na "pochopenie". Neverim na kamaratstvo medzi muzom a zenou. On sa s nou stretava lebo bud nieco maju alebo by on chcel.

lonely66
21. jún 2024

@doriiis teraz sa tu do teba pustia 😀

doriiis
21. jún 2024

@lonely66 ...neverím nikomu,kto ma ,,kamaráta" opačného pohlavia a tvári sa,že nevie že kamarát/ ka by rada niečo viac,alebo sa tvári,že on nechce viac.Proste keď hrajú blbeho.
A hlavne ženy sú v tomto bravúrne klamárky.Zeny majú kamarátov mužov iba zo zištných dôvodov.Vzdy

lonely66
21. jún 2024

@doriiis v tejto téme s tebou absolútne súhlasím.

doriiis
21. jún 2024

@lonely66 ...áno,viem.Ved aj oni majú kamošov a ich muži majú kamošky a bla bla.
Nikto ma nepresvedčí o opaku.Nikto.Pracujem s ľuďmi roky a nepoznám ženu,ktora by muža kamaráta ( hetero muža) nedržala za gule tým,že ona vie,že on ju chce a jej to náramne vyhovuje.
A muži to takto až nekomplikuju.Ti sa kamarátia so ženami ,kým im horí ako taká slabá nádej,že bude sex.
Keď nie je,po čase sa posunú inam.Je to jednoduche

lienka.7
21. jún 2024

@nikki3028 uprimne? Dala by som mu takú "spriaznenú dusu", žeby sa mu pred očami zatmelo. Tou spriaznenú dušou mas byt ty, lebo s tebou ma riešiť problémy a otázky, nie s cudzou ženou. Potom ty budeš vždy na druhej kolaji. Mimo , ze obaja majú pekne zadné dvierka....

lienka.7
21. jún 2024

@doriiis uplne súhlasím 👌

sima338
21. jún 2024

@doriiis presne ako píšeš...to len tu radi hovoria, že je to inak a zdvôvodňujú...nie je, sama som mala také kamarátsvo, hrali sme na kamáratov, ale roky sa mi páčil viac a čakala som na to ,,niečo", či sa kamarátsvo obráti v niečo viac...nič také sa nekonalo, ale dnes už viem, ako to chodí

vanilkovazmrzka
21. jún 2024

Asi sa s nou pozna ovela dlhsie, prisudzujes tomu slovu ovela vacsi vyznam. Ak vo vasom vztahu nic neskripe a funguje, neries to ze raz vypustil takuto vetu o kamaratke.

michaelam2
21. jún 2024

@nikki3028 zial, @doriiis ma pravdu. Sama som bola vo vztahu, kde ja som mala takeho "soulmate" kamarata. A tiez mi to v tej chvili nepripadalo nejako zle, aj ked som teda tusila, ze z jeho strany je to o niecom inom ako o kamaratsve. Bola som ale rada, ze ho mam. Az pri dalsom vztahu som tohto kamosa stopla a ukoncila kontakt, pretoze som zrazu vo vztahu dostavala presne to co som potrebovala a skutocne som sa zalubila. A ked naozaj milujes, nepotrebujes ziadnu dalsiu spriaznenu dusu opacneho pohlavia.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaelam2
21. jún 2024

@sheila121 protiklady sa pritahuju, ale dlhodoby vztah fungovat nebude

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz