Vyznanie lásky vo vzťahu

8. dec 2023

Ženy, ktoré to tak doma máte, že vám chlap už nehovorí "ľúbim ťa", "záleží mi na tebe", "si moje všetko"... Proste vám sám od seba nevyzná lásku. Len keď vy jemu, povie vám aj ja. Vraví, že pre neho nie sú dôležité slová, ale skutky a správanie. Čo sa tohto týka, je to ukážkový chlap. Ale mne to občas chýba, tie slová. A spontánne objatia a bozky. Jemu to stačí raz za čas, ja to potrebujem aj každý deň. Aj som mu to povedala. Vraj som detinská, a keď budeme mať rodinu, na takéto veci nebude čas. Ale teraz máme, tak prečo si to nedopriať? Že on sa chce zodpovedne pripraviť na rolu hlavy rodiny...
Som divná a mám sa len naučiť akceptovať to? Chýba mi tá pobláznenosť a "zaláskovanosť" zo začiatku vzťahu.

bolarazjedna
8. dec 2023

Máte iný jazyk lásky, precitaj si knihu 5 jazykov lásky, ak je vnímavý na také veci, skus mu to ponúknuť tiež, nech to prečíta (je aj skrátená verzia). Nie si divná, máš iné potreby. Z dlhodobého hľadiska vždy sa tým budeš trápiť, že sa necítiš byt milovaná, ak sa niečo nezmení.. Otázka je, či je ochotný dlhodobo s tým niečo robiť (teda nie mesiac si dávam pozor po hádke a potom sa vraciam do starých koľají).

autor
8. dec 2023

@bolarazjedna počula som o tej knihe, aj nad ňou premýšľam. Ale môj chlap nečíta knihy, nemyslím si, že by si ju prečítal. Skôr sa bojím, že keby mu tú knihu ponúknem, nepochopil by to správne.

bolarazjedna
9. dec 2023

Tak mu aspoň porozprávaj podstatu.... Ze takto sa cítiš nenaplnená láskou, ako prázdna nádrž auta, potrebuješ byt natankovana... Ako sú niektoré auta na dízel a iné na benzin, na lpg, tak aj ľudia sú rôzni a každý z niečoho iného cíti, že je milovaný...a teda, že nádrž lásky ma plnú. Keď dizlove auto natankujes benzínom, bude dobre fungovať? Však nie. Takisto, ak pre teba je dôležite slovné uistenie, tak darmo ti bude prejavovať lásku tým, že ti umyl riady ci kúpil kyticu, ty potrebuješ tankovanie typu: si kočka v tejto sukni.... Milujem tvoje voňavé vlasy po sprche.... Mam rad, keď sa na mňa tak usmievaš, atď....
Vysvetli mu, že ono je to ako by si ty hovorila na neho po anglicky a on na teba po francuzky. Ty tej Francúzcine nebudeš rozumieť, stále ti bude niečo chýbať.
Človek má tendenciu prejavovať lásku spôsobom, aký prejav on očakáva od druhých, tak on ani nevie, že čo robí zle....

Ak by ani po dlhodobom vysvetleni sa nič nezmenilo, asi by som po rozmýšľala o význame vzťahu, lebo takto ta to bude celý život trápiť a ubijat, že nemáš vo vzťahu to, čo potrebuješ ( a tu vôbec neide o ti, že napr on nie je romantický typ, ktorý by ti denne hovoril ľúbim ta). A aj ta naozaj miluje a záleží mu na tebe, na tvojich pocitoch, tak proste nemalo by mu to byť ľahostajné.

marca12
9. dec 2023

Hlavne bude,ze to pochopis ty spravne. V tej knihe ide o to,ze ti nemusi rozpravat ako ta lubi,ale svojimi cinmi ti to denne dokazuje a tak je to aj u vas. Ty potrebujes pocut slova,on vyjadruje lasku skutkami.

jj298
9. dec 2023

Citila som to rovnako. Aj som mu to povedala ale z jeho strany sa nic nezmenilo. Nemozem ho donutit aby mal potrebu mi povedat milujem ta 5x denne a ani na silu aby to bolo lebo ja chcem. Vzdy ma odbije ze keby som ta nemilovat tak tu nej som.
Ale podsrilo sa mi zamerat na tie muzske prejavy lasky. Ked mi rano spravi ranajky, ked mi prinesie z obchodu nejaku drobnost, ked ide do zasielkovne a vrati sa aj s mojim oblubenym kolacikom alebo ked maly v noci zle spi a povie mi chod si lahnut do obyvacky aby si sa vyspala, ja sa postaram….
A ked tu citam niekedy tie pribehy ako zenam muz hovori ako ich miluje ale od manzelky neodide alebo mu to vydrzi tyzden a potom su zase hadky, ako si ich chce vziat ale nic sa nedeje roky…som rada za tieto neverbalne prejavy lasky.

ariannazara
9. dec 2023

@jj298 presne ;) dobre si to napísala

lucylaw
9. dec 2023

Moja bývalá kolegyňa je s frajerom 4 roky a on jej za celú dobu ani raz nepovedal,že ju ľúbi 🙈 raz jej počas hádky povedal,citujem: "Veď vieš,že ťa mám rád" 🙈 a to už majú spolu aj dieťa a chystajú svadbu..Toto by som ja nedala,akože jasné,že vo vzťahu nezáleží len na tom,ako často si pár vyznáva lásku,ale mne by to chybalo..

muchacici
9. dec 2023

Vzťah nie je iba o týchto vyznaniach. Tiež mi tie vyznania a dotyky, taký ten blízky emocionálny kontakt chýbali, a aj chýbajú niekedy, no zvykla som si, tiež som sa kvôli tomu naplakala 😃 no ale musela som sa trochu zmeniť a aj manžel sa za tie roky zmenil, chvalabohu k lepšiemu 😃 no ale som sa doňho tiež nahustila. Hoci on sám až toľko toho nezačína, on má rád, keď ja sa naňho chodím vešať a pusinkovať. No čo už... ale je vo vzťahu veľmi veľa iných skutkov, ktorými preukazuje lásku, presne ako už tu bolo napísané, urobí pre mňa niečo, lebo mu na mne záleží a ľúbi nás. Treba to takto vnímať. Ak je aj iných prejavov málo, potom by som to riešila

yoxinka
9. dec 2023

Bola som kedysi ako ty. Straaaaašne som potrebovala počuť všetky tie slová, ale môj chlap všeobecne moc na slová nie je. Nejaké vyznania on skrátka nevie hovoriť. A skúsil, ale znelo to tak strašne nasilu a neprirodzene, že aj mne samej to prišlo smiešne. On je muž činu. Z jeho skutkov, z jeho starostlivosti o rodinu, deti z každého jeho maličkého skutku priam kričí ako ma ľúbi a ako ľúbi naše deti a ako je rád, že nás má. Sme spolu 17 rokov, máme tri deti a ozaj pekné naplnený vzťah. Poznáme kooopu párov, ktorý boli samé “ľúbim ťa” “miláčik”, “láska” a už sú po rozvode. Pre môjho muža sú to len slová, dôležité je to, čo reálne človek robí, lebo “ľúbim ťa” povieš a hotovo, ale žiť to, to je už iná vec. 5 jazykov lásky som čítala aj ja aj muž, môj muž sa k tomu vyjadril, že prečo má on zmeniť jazyk lásky? Prečo nemôže žena zmeniť svoje očakávania 🤣🤷‍♀️. Tak tak, no 🤪

marianarem
9. dec 2023

Tak ked uz argumentuje rolou otca rodiny (co je podla mna uplne od veci argument), tak na to by som mu povedala, ze jedna z najdolezitejsich uloh otca rodiny je starat sa o to, aby sa matka jeho deti mala dobre. A ze rodina nie je len o tom, ze sa dvaja ludia staraju o deti. Vztah rodicov je v rodine klucovy, je to sucast domova deti a aj priklad do buducnosti. Mali by vidiet, ze rodicia navzajom zohladnuju svoje potreby, pocuvaju sa, reaguju na seba, vychadzaju si v ustrety.
Vyssie spomenuty priklad s dieselovym motorom je inac dobry. Ak by nezabral, skusila by som argumentovat intimnym zivotom. Pravdepodobne ma aj tvoj muz v tomto nejake preferencie a nieco, co sa mu paci a ty mu v tom vychadzas v ustrety. Tak mu mozes dat ako priklad toto - ze co keby si ty povedala, ze odteraz sa ides zodpovedne pripravovat na rolu matky rodiny, ze ked budu deti, tak na to uz nebude cas, takze odteraz raz za dva tyzdne a ziadne vymyslanie a okorenovanie, ze nie ste pubertaci. No neviem, ci by to uznal ako padny argument.

hugger
9. dec 2023

@marca12 obavám sa ze jednostranne pochopit nestaci. Autorka si moze zracionalizovať ze muz ju ma rad pidla inych prejavov ale to co potrebuje jej stale bude chybat.

Tak ako to podpísala@jj298 znie velmi triezvo a zrelo, ale ja si myslim ze partnera mame aj na to aby chápal nase potreby a pokúšal sa pomoct nam ich naplniť.

amelia89
9. dec 2023

Inak toto je zvlastny blok u vela ludi (nielen chlapi) premyslam ci je to tym ze v detstve si to nehovorili,alebo proste kvoli nejakej inej situacii. Lebo povedat si ako sa mame radi,vazime si jeden druheho,aki sme super rodicia a snazime sa aj ked je to tazke je podla mna strasne super povzbudenie (a nie nehovorim o hovoreni si milujem ta 7x denne len aby bolo). Moj syn ma 3.5 roka a uplne to vie tak super vycitit ze nehovori mi to len tak ale ked sa napriklad salieme, alebo sa na neho usmejem niekedy alebo ho chytim za ruku proste take momenty a on sa kukne ze: mami? lubim ta! Dufam ze to aj tak svojej zene bude robit ❤️

emma2782
9. dec 2023

"Raz som ti to povedal, keď sa niečo zmení, dám ti vedieť" 😃
Máte iný jazyk lásky. Musíte sa s tým naučiť pracovať. No tam musí byť ochota z oboch strán.

petamich
9. dec 2023

moj muz je tiez skor typ "aj ja teba", kazdopadne kedze toto nie je ani moj jazyk lasky, mne to nechyba 🤷‍♀️ ale uplne chapem, ze ak to je tvoj dominantny, tak to potrebujes pocut a nic ine ti to nenahradi, skus si precitat tu knihu a skus sa s nim potom porozpravat, moj muz bol ochotny si spravit online test, aby sme pochopili ako to mame a snazili sa dat si to co ten druhy potrebuje (a teda obaja s tym bojujeme a nejde nam to jednoducho)

ivangeline
9. dec 2023

Ked jo objimes,vrati to? S pusou to iste? Dopraj si to takto a nespekuluj prilis. ;D Ale je dobre vediet,kt jazyk lasky a kt druhy su tie vase.. a raz za cas sa remoct kvoli partnerovi,i ked mi to nic nehovorí... (Je fajn aspon 1 z nich mat rovnaký..)

drago12587
9. dec 2023

Nevies si predstavit, čo ma bezny chlap v hlave.. na co všetko mysli.. ženy su citove, chlapi logickí... Chlap mysli na to ako byt lepsi v praci, ci zmenit pracu, ako zlepsit zivot rodine, ako zarobit viac, aka bude buducnost, ci staci ten byt/ dom, či maš všetko co chces, ako vybavi volno na dovolenku ktoru si vybrala, či po dovolenke ostanu peniaze, aku buducnost zvoli pre dieta, či ma kupit lepsie auto ( ak ma stare mozno sa hambiš) , či si mu verna ked pracuje, kedy ma opravit všetky potrebne veci, rata kolko penazi bude mat na dochodku a aky bude mat zivot, či chce dalsie dieta a či to zvladne, či jeho pes je zdravy a nevem co.. chlapi toho malo hovoria ale maju hlavu plnšiu ako ty si mala za cely život.. preto ked pride domov vie že má ženu a chce proste vypnúť, mysli si, že ti dokazal ako ta miluje všetkym, co pre teba spravil.. slova su pre chlapov takmer bezvyznamne.... Zeny toho nahovoria.. " jaaaaj moja ty si taka krasna, mas krasnu kabelku a tie mihalnice mojaa waau kde si robila ...Aj ja chcem"... A ked su od seba " ta pizda vyzera jak zmoknuty pes, kabelku ma urcite zo sekača a mihalnice ma z činaku za euro co jej ciganka lepila urcite, vobec jej nepasuju" .... Hovorenie je pre ženy, chlapi konajú.. váž si co máš, alebo ho nechaj a budeš stara p1zda na tinderi s deckom :D a budes nadavat na cely svet

muchacici
9. dec 2023

@drago12587 😂😂😂 ha ha, super!!!! A čisto som môjho muža v tom spoznala, perfektne si to napísal 😄 on tiež rieši také veci a presne o takých sa so mnou aj rozpráva, žiadne citové výlevy (ako ja 😃😃)

mandzula
9. dec 2023

@drago12587 och, velmi vseobecne a nestastne si to rozdelil. Myslis, ze my zeny na to vsetko nemyslime?

anketkarka
9. dec 2023

No druhého človeka nezmeníš. Môžeš zmeniť len svoj postoj. Keď ho ľúbiš tak ako chceš, aby Ti to hovoril, tak ho ľúbiš aj s chybami. Podľa Teba je chybou, že Ti nevyznava lásku slovami. Ale predstav si, že by Ti to denne hovoril, ale správal by sa tak, akoby to pravda nebola. Už to, že si s Tebou plánuje rodinu, by mohlo byť dostatočným prejavom lásky. Veď si vybral za matku svojho potomstva práve Teba. Ľúbi Ťa potichu a ak by to hovoril len pre Tvoje potešenie, aj tak by si si to necenila. Lebo by si cítila, že sú to vyprosené slová. Len slová...Radšej si váž čo máš.

autor
10. dec 2023

@ivangeline ano, bozky a objatia mi vráti. V posteli sa ku mne pritúli, častejšie zaspáva on v mojom náručí ako ja v jeho.

@drago12587 akoby som teraz počula môjho chlapa rozprávať 😅

@anketkarka ja som nepovedala, že je to chyba, len že mi to chýba, lebo na začiatku vzťahu to bolo častejšie