Využívanie dobroty bývalého manžela

rybka48
30. dec 2021

Dobrý podvečer žienky.Chcela by som vedieť váš názor. Mám kolegu, ktorý má 45 rokov a je 3 roky rozvedený.Od ex sa odsťahoval 400km do iného mesta kde si našiel prácu, pracuje v automobilke na 3 smeny.Má 2 detí, 12 ročnú dcéru a 8 ročného syna. Na deti platí mesačne po 200€ (100+100€) a ešte k tomu platí hypotéku na byt v ktorom, už 4 roky nebýva mesačne 230€, takže mu každý mesiac z účtu odchadza 430€ (rozumej 200€ výživné+230€ hypotéka). A on býva v podnájme za ktorý platí mesačne 250€ za 1-izbu v 3 izbovom byte. S deťmi sa stretáva asi tak 3krát do roka, vždy cez sviatky a v lete,ked ma celozavodnu dovolenku 2-týždne, viac sa mu nedá,keďže robí na 3 smeny a je 400km od detí.Jeho ex mu skoro každý mesiac napíše, že detí potrebujú to alebo hento kúpiť a nie sú to žiadne lacné veci, napríklad pred Vianocami obidvom zimné topánky po 60€,zdravotné matrace,kolieskové korčule+ komplet výbava k ním,platí im aj zaujímavé krúžky.Nepríde vám to ako zneužívanie zo strany jeho ex manželky?

janai1
30. dec 2021

A ty sa staráš do kolegovho života pretože...?

sylvester01
30. dec 2021

@rybka48 ked je hlupi ako ja nech plati az sa zobudi tak presne tak ako ja si povi konecne som sa zbavil tej nuly

heleninamama
30. dec 2021

@janai1 Ona je zrejme nová kolegova známosť a čaká odobrenie na zníženie výživného a zákaz darčekov pre deti. 😂

rybka48
autor
30. dec 2021

@janai1 to nieje staranie sa do jeho života, len mu v praci všetci vravime, že sa dáva využívať, však výdavky na deti by sa mali deliť na polovicu a nie aby všetko platil on

83lenka83
30. dec 2021

@rybka48 máš deti? Vieš koľko stoja? Ty tu pišeš o topankach, to akože decko ma odmrznut v lacakoch, ktore sa po mesiaci rozpadnu? Alebo decku nedopriat šport? To keby si písala o nejakých nezmyselných veciach, ktoré sú fakt mimo ale toto? Smutno mi je z toho.....

83lenka83
30. dec 2021

@rybka48 tak aj starostlivosť o deti by mala ísť na polovicu, učenie, nosenie do a zo školy, varenie, pranie, upratovanie a podobne. Vidí ich 3x do roka a ešte aj tie peniaze im závidí.....

janai1
30. dec 2021

@rybka48 a nedelí sa? či si myslíš, že keď raz za uhorský rok im niečo kúpi navyše tak už to je využívanie? Ak si niekto myslí, že 100€ na dieťa je dostatočne a už nič viac nikdy neprispieť tak asi nežije v reálnom svete

rybka48
autor
30. dec 2021

@83lenka83 čo sa týka toho varenia, jeho ex skoro vôbec nevari chodí s deťmi každý deň sa najesť k jej rodičom, či sviatok alebo všedný deň, deti chodia samé do školy aj zo skoly

0silvia0
30. dec 2021

@rybka48 nevieme vydavky matky, takze sa k tomu neda vyjadrit. Strava, ostatne naklady na byvanie atd.
Ako ty vies, ze jeho ex nevari?

rybka48
autor
30. dec 2021

@janai1 výživné je ok má ho určené súdom 100+100€ na každé dieťa ide hlavne o tú hypotéku na byt v ktorom už 4 roky nebýva

letfenixa
30. dec 2021

@rybka48 no super, samé do školy aj zo školy, tak to sú už úplne samostatné jednotky, v podstate môžu samé žiť z tých 100€ mesačne 👍

rybka48
autor
30. dec 2021

@0silvia0 lebo nevarila ani ked boli manzelmi, bud sa všetci isli najesť k jej rodičom alebo im jedlo doniesla jej mama

0silvia0
30. dec 2021

@rybka48 ale ved su uz 3 roky od seba, ludia sa menia. Zas neber vsetko na 100% co ti dotycny povie... si jeho nova znamost?

makova333
30. dec 2021

@rybka48 a ty si po praci obliekat Arabelin carovny plast a chodis kontrolovat ex svojho kolegu, aby si zistila ci vari alebo kam sa chodi najest? Jaaj ze to povedal on, tak je to pravda 😀 😀 😀 A teraz tu o Cervenej Ciapocke kolegyna 😀

annamalaga
30. dec 2021

Teba do toho veľké hovno. mal myslieť predtým , než si deti robil, čo to bude obnasať, to nieje lacný špaz mat dnes deti. A 200€, veď to je nič , koľko chlapov platí 400€ a viac.

sasa1310
30. dec 2021

@rybka48 byt spláca aj sebe, nie? Tak čo že ho spláca. Hodnota bytu mu stúpa, tak sú to dobre investované peniaze. Lepšie ako keby jej mal dávať viac na výživné a aby ho ona vyplatila z toho bytu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
30. dec 2021

Inak milovala som keď kolegovia v práci boli takí múdri a vedeli všetko lepšie ako by mal môj život vyzerať.. tvoj kolega má zrejme podobnych kolegov 😉

Sú to jeho deti a snáď je svojpravny aby vedel čo reálne jeho žena potrebuje pre spoločné deti.. na jeho mieste by som sa dobre naštvala či ho pokladáte za tak jednoduchého že mu máte právo radiť ako má nakladať s výdavkami na svoju rodinu a ešte to rozoberať na modrom koni.. akože fakt nestačím sa čudovať čo sa v poslednom čase roztrhlo vrece s témami ktoré sa týkajú tretích strán čo ani netušia že sa ich život a výdavky rozoberajú na nete..

horalka1986
30. dec 2021

Kazda minca ma dve strany na to nezabudaj. Tebe moze kolega hovorit co chce a nadavat na zenu a vobec to tak nemusi byt. Mne inak vobec nepride v pohode, ze vidi deti 3x do roka.

lesana25
30. dec 2021

Panečku, aj ja mám kopu kolegov, akurat netuším koľko zarábajú, platia na deti ani či im žena navarí 😂
Páči sa mi ako sa vyhýbaš odpovedi, či si jeho nová nabíjačka 😅 Nájdi si chlapa bez záväzkov, čo ti odovzdá celú výplatu a budeš najviac spokojná.

kitycat
30. dec 2021

Ty si nova kolegyna ci frajerka? Je to dvojsecne ak nekupi bude zly otec, ak kupi bude zly frajer.

Vies preco sa rozviedli ked sa mu takto montujes do sukromia?

rybka48
autor
30. dec 2021

@lesana25 nie som jeho nabijacka, som šťastne vydatá, robíme s ním ja aj manžel a nie som sama v praci čo nám to pride neprimerané iba toľko k tebe

rybka48
autor
30. dec 2021

@kitycat viem prečo sa rozviedli, čítali sme aj návrh na rozvod..

saraxyz
30. dec 2021

@rybka48 máš deti? Ak áno, skús si predstaviť, že si ostala sama s deťmi.stacilo by ti to? A myslíš si, že deťom stačí vidieť otca 3x do roka?

rybka48
autor
30. dec 2021

@saraxyz mam deti,jeho ex určite nie je na tom až tak finančne zle keďže za tri roky vymenila nábytok v celom byte spolu so sedackou, deti sú ok, je s nimi v kontakte každý týždeň, píšu si, volajú takže s deťmi má dostatočny kontakt

andel7766
30. dec 2021

Autorka sa uplne ine pytala, neviem, ci podaktore neviete citat s porozumenim? Staci odpovedat ano je to v poriadku alebo nie nemyslim si..a nie ci je autorka jeho nova ,,nabijacka"..aj keby bola, otazka znela inak, nie? Ustipacne poznamky piatej cenovej podaktore..

ghostsgirl
30. dec 2021

To vazne sa zda niekomu 100 eur mesacne na 12 rocne dieta vela?! Wow a to ze splaca svoj byt absolutne neberiem do uvahy, ved ho splaca pre seba, tak mu zatlieskajme, ze v jeho byte mozu docasne byvat jeho deti... Pre vacsinu rodicov samozrejmost, ze deti byvaju v ich byte... To iste, ze im par krat za rok kupi topanky? Ved to by musel aj pred rozvodom...ci to, ze sa rozvedie znamena, ze zaplati stovku mesacne na dieta a cavky, neviem uz ze mam dieta? O dieta sa treba starat, co on nerobi, ked ich vidi 3 x do roka ... Takze v podstate, nech je rad, ze to robi jeho byvalka a nemusi platit opatrovatelku ... Boze moj, som si myslela, ze toto je zmyslanie len par jednoduchsich chlapov, ale evidentne aj nejake ,,kolegyne, takto rozmyslaju...

saraxyz
30. dec 2021

@rybka48 to si iba myslíš, že deti sú ok. To, že s nimi pokecia cez telefón nestačí.ver mi.a nerozumiem, prečo stále riešiš, že ex si kupuje....a čo? Myslíš, že z jeho peniaze rozflaka? Ktoré? Tých 430€? A keby aj. Teba do toho nič, absolútne nič. Dávaj bacha na slová, lebo sa môže veľmi ľahko stať, že sa to stane aj tebe. Potom budeš ticho

rybka48
autor
30. dec 2021

@andel7766 ďakujem za pochopenie, aspoň jedna čo rozmýšľa a číta s porozumením😊

saraxyz
30. dec 2021

@andel7766 a ty autorke čo odpovieš? Ja odpoviem: áno, je to v poriadku a nie je to zneužívanie