Vypustenie dôležitých ľudí zo života

8. nov 2024

Ahojte, stalo sa vám niekedy, že vás sklamali dôležití ľudia v živote tak, že ste ich proste vo svojom živote už nechceli? Nehnevali ste sa, ani ste už neboli smutné, len ste ich tam už viac nechceli. Stále premýšľam nad tým, ako je možné, že to ide tak ľahko. Že sa reálne nehnevám, nesmútim, len už ich tam viac nechcem. A boli to naozaj blízke osoby, preto mi to nejde do hlavy. Ďakujem za podelenie sa s vašimi pohľadmi. ♥️

thirstymonk
8. nov 2024

Ano, stalo sa mi. Poškriepili sme sa jak debili na politike, zablokovali sa na facebooku. POtom sme sa stretli, kamarat bol na ulici, ja som šiel autom. Zakyval som mu, dvihol ruku a keď videl, že som to ja, tak sa otočil a ruku spustil. To pre mňa znamenal uplny koniec. Odvtedy som ho videl už len raz na svadbe ineho kamarata, ale uspešne sme sa ignorovali celu svadbu.

oblaacik
8. nov 2024

Nie. Ja neviem takto na tvrdo vyhodit ludi zo svojho zivota a uz vobec nie blizkych. Ja prijmem ospravedlnenie vzdy a som ochotna zabudnut a zacat odznova. Samozrejme ak to nie je nejaky uplny extrem.

autor
8. nov 2024

@thirstymonk no, ja som na tej opačnej strane, ak by sme sa náhodne stretli, buď by to už bolo veľmi formálne, alebo by som sa im radšej vyhla. Toto žiaľ nebolo o politike atď, ale týkalo sa to priamo mňa.

thirstymonk
8. nov 2024

No, ja som si uvedomil, že mi ten človek v živote vôbec nechýba. Takže tak.

autor
8. nov 2024

@thirstymonk toto je to, že v to dúfam aj ja, že nebudú sklamaní, ak zistia, že ich už v živote nepotrebujem a nechcem.

thirstymonk
8. nov 2024

No a mne to vlastne bolo aj jedno, či bude sklamaní, alebo nebude, či mu to bude uplne jedno, alebo kvoli tomu skočí z mosta. Fakt. Proste jak keby nikdy neexistoval.
Tiež som necitil nejaku nenavisť, nič zle, len proste už ten človek viac neni v mojom živote. Je to už 5 rokov.

marca12
8. nov 2024

Ja som vyhodila zo zivota jednu kamosku. Velmi ma sklamala. Nehnevam sa na nu,ale proste s nou nechcem mat nic spolocne. Ked sa stretneme,pozdravime sa aj s nou prehodim par slov. Ale uz nikdy nebude viacej u mna. Ja mam tak blbu povahu,ze hnevat sa neviem,ale u mna ten clovek uplne konci. Mohol by sa akokolvek snazit,ja uz neviem ist dalej

autor
8. nov 2024

@thirstymonk aha, no ja zas na ne ohľad asi beriem. Respektíve dúfam, že ak si všimnú, že má už nezaujímajú, zoberú to športovo, ale zas, ja som žena no 😁

autor
8. nov 2024

@marca12 presne toto..už by som ich nikdy nedokázala brať tak, ako predtým a preto ich už v živote nechcem.

nicoletta98
8. nov 2024

Áno , presne dnes som sa nad tým zamýšľala a v podstate som na seba hrdá, že konečne viem odstrihnúť ľudí z mojho zivota, ktorí mi neprinášajú nič dobre. V mojom prípade sa jedna o blízkeho člena rodiny, miestami mi to je ľúto, potom si spomeniem, koľkokrát som odchádzala nasrata po stretnutí s ňou, koľkokrát som si kusla do jazyka a prikyvovala, aby som nezačala hádku kvôli debilnym poznámkam … a postupne som našla dalších ľudí v mojom blízkom kruhu, ktorí sa ozvú len, al niečo potrebujú, nespomenú si tak, ako ja na nich, nepomôžu, tak ako ja.. ale koniec koncov, nemôžeš čakať, že sa každý bude správať tak ako ty alebo ja, čiže je to ich smola 🙂 a ja som šťastnejšia

autor
8. nov 2024

@nicoletta98 ja nemôžem povedať, že by som bola hrdá, mne je to skôr jedno. A práve to je na tom to zvláštne. Možno preto, že aj tie vzťahy sa skôr už len vliekli z princípu.. všetci sme zmenili život, deti, manželia.. ďakujem Ti za Tvoju skúsenosť 😊

doriiis
8. nov 2024

Áno,urobila som takýto razný krok cca 5-6 rokov dozadu.Prestala sa ozývať,zablokovala,vymazala čísla.
Veľmi,veľmi som okresala s kým a o čom sa bavím.
A čuduj sa svet.Odvtedy som šťastná,spokojná a darí sa

autor
8. nov 2024

@doriiis nuž, tu sa trocha vidím. Baviť sa o úspechoch a neúspechoch je dnes už asi len téma najbližšej rodiny a nikoho iného. Pred každým byť ticho a čo sa týka súkromia, neriešiť ho s nikým, ani s tým, o kom si myslíme, že nás chápe a povzbudí, pomôže..

doriiis
8. nov 2024

Napríklad ja sa rada pochválim.Ak má človek čím,tak by sa mal.Falosna skromnosť je blbosť.
Jednoducho som úplne vyradila zo dňa na deň ľudí,ktorí ma len ťahali zo sebou a nestali pri mne.Odstrihla som ich a absolútne bez výčitiek som išla ďalej.Naucila som sa,že ľudia v živote prichádzajú a odchádzajú a oni mne nie sú nič dlžní a ja im tiež nie.
Ja žijem iba pre svoju rodinu.Muza,deti, rodičov.Ostatni jak prišli,tak aj odídu.🤷🏻‍♀️

euka210
8. nov 2024

ano, vypustila, ale len jedneho blizkeho cloveka, ktory mi velmi ublizil... a hnevam sa na neho stale

autor
8. nov 2024

@doriiis ja už radšej nebudem hovoriť nič pred nikým naopak, lebo ak sa aj človek pochváli, iní závidia a vôbec nevidia to pozadie, koľko stojí úsilia, aby mal človek úspech..

autor
8. nov 2024

@euka210 to ma mrzí, ale toto je práve ten pochopiteľný prípad. Verím, že čím skôr sa prestaneš hnevať. Bude Ti lepšie. Držím palce.

grof_monte_christo
8. nov 2024

Ani. Stalo sa mi to, moja najbližšia rodina. Po rokoch sa to trocha utriaslo, ale cítit, že sme odcudzení. Len dobre vychádzame.

angeli121212
8. nov 2024

Mne sa to stalo ale bol to proces.. nemala som v úmysle tú osobu vypustiť ale sama sa rozhodla, že sa mi už nikdy neozve. Najskor som mala pocity ako hnev, smútok, otázky prečo ale časom to zoslablo a nakoniec som si uvedomila, že vlastne žijem rovnako plnohodnotný život aj bez tej osoby.. uvedomila som si aj, že to naše kamarátstvo nebolo dobré a teraz som vlastne úplne zmierená a aj si uvedomujem, že tak ako to bolo je to lepšie teraz

ahhola
8. nov 2024

Stava sa, niektori ľudia, pribuzny, rodina - ludi len pouzivaju. Po pouziti odhodia. No len sa teda majte dobre, ked ste nas odrezali... si clovek povie.. A nejako to tam zacalo skripat, aj skoncovali s chudobnymi pribuznymi aj babu obtiahli o tisice a lepsi zivot nikde. Zena v ten rodine dostala vytku... Ty sa s kazdym musis rozkmotrit, kazdy ti vadi... Aj tvoja sestra, aj moj brat. 🍄

ahhola
8. nov 2024

@thirstymonk ty si bol dezolat, on liberal🤣ci naopak?

jamimo
8. nov 2024

ľudia do môjho života prichádzajú a odchádzajú. Meníme sa, názory, priority, ovplyvňuje nás mnoho faktorov... Som vďačná, že som vypustila určitých ľudí z môjho života, obmedzila kontakty, nezaujímajú ma, nezaťažujem svoju hlavu a myšlienky na nich. Nie je v tom hnev, nenávisť, proste bod 0. Veľmi oslobodzujúce 😉No a keďže "odišli" zjavne neboli až takí dôležitý. Lebo kvalita ostala 👍 A to úplne stačí...

esteris
8. nov 2024

Možno by bol zaujímavý pohľad z tej druhej strany. Ako to vnímajú tí kedysi blízki ľudia. Vzťahy sú vzájomné.

fajnova
9. nov 2024

Ja áno. Dve kolegyne. O prvej som zistila, že je to veľmi falošný a ulisny človek. Čiže v práci sa.len pozdravime, keď na seba natrafíme. A s druhou preto, lebo je veľmi sebestredna. Vždy, keď sme sa rozprávali, tak len o nej a o jej rodine, nikdy sa nespytala naspäť na mňa alebo moju rodinu. Takže máme čisto profesionálny vzťah. Ale vieš čo, myslela som si, že mi to prinesie úľavu,.ale mýlila som sa. Cítim napätie, snažím sa im vyhnúť.a celé je to divné. Po rokoch spokojnosti rozmýšľam nad výpoveďou. Necítim sa v práci dobre.

ruxandra
9. nov 2024

Ano, a povazujem za uplne normalne zbavit sa toxickych ludi. Moja posledna skusenost bola mala hadka, potom vysmievanie sa a z mojej strany ignoracia, tak som dostala este aj vynadane za tu ignoraciu a povytahovala na mna veci z minulosti, ktore ani nebola pravda. Takze u mna to bol jasny koniec.
Ale ja stale hovorim, vsetci ludia su nahraditelni. Neexistuje ziadny dovod si drzat v zivote tych zlych, ked sa mozeme obklopit len dobrymi 🙂

thirstymonk
9. nov 2024

@ahhola ja som bol nacek a on matovicovca. Uz nie som nacek, ale on je stale matovicovca 😅🤣🤣🤣

ahhola
9. nov 2024

@thirstymonk 🤣ja pamatam zrod tychto rodinnych vadenic, bolo to nieco nove, ved pred 89.nikto sa nevadil za Husaka,Strougala, Colotku,Litvajku🤣a potom boje deti - rodicia, kolegovci, stamgasti... Jeden tabor za Meciara, Luptaka, druhy za Gala, budaja... Po 30.rokoch na smiech ako to graduje, stari fica, mladi simecku a prast ako uhod.... Ale obdivovat Matela.... 😡🤔😅

thirstymonk
9. nov 2024

@ahhola hejze... No nic... 🙂

alenka58
9. nov 2024

ide aj o to či tí ľudia budú chýbať, ak nie tak nie je nad čím rozmýšľať, netreba mať zbytočné záťaže

dory11
9. nov 2024

Áno ja svoju matku nepotrebujem ani ju nechcem v mojom živote z domu kde som bývala za zaujímam iba o súrodencou a otca aj keď u otca si zdrzim niejaky odstup