Vypočítavá kamarátka

27. aug 2024

Ahojte, už dlhšie uvažujem, že to napíšem tu. Mám 20 a kamarátka tiež. Bavíme sa asi už od 7 rokov. Je mi jasné, že niektoré kamarátstva časom zaniknú, ale z jej strany mi to teraz prišlo veľmi vypočítavé. Zmenu v jej správaní som si všimla už pred dvoma rokmi, keď mala frajera z východu ( intracka škola), aj keď sme sa na niečom dohodli, vybehnúť niekam alebo nejaký výlet, tak potom keď som jej písala že kde je v deň D a v čase, na ktorom sme sa dohodli mi povedala, že nie je doma, že je u frajera na východe. Zakaždým som si hovorila, že nevadí je zaľúbená a chce byť čo najviac s ním. Potom keď sa rozišli tak ja som bola v čerstvom vzťahu a bola vždy keď som mala voľno v práci s ním keďže sme žili obaja v inom okrese a jeho práca mu veľmi nedovoľovala chodiť za mnou kedy sa mu zachce. Po asi pár mesiacoch z kamaratkynej strany nastal problém, že som furt s ním a na ňu kašlem. Pri tom mám len ranné takže vždy poobede ma kedykoľvek mohla zavolať von. Keď som sa s tým frajerom rozišla ja. Tak sme boli furt spolu, výlety, diskotéky u mňa alebo u nej alebo sa len tak najesť do mesta. Keďže ja som maturovala o rok skôr ako ona čiže som mala skôr prácu tak mi neprekážalo zaplatiť výlet, obed, kávu, keď si chcela niečo objednať na internete ( peniaze mi väčšinou vracala buď po malých čiastkach alebo sme sa nejak dohodli) dokonca ani natankovať jej rodičov auto, keďže ním sme chodili. Teraz nedavno oslavovala 20 narodeniny. A boli sme dohodnuté, že pôjdeme na HipHop žije na Duchonke, vstupenky som nám mala zaplatiť ja, cestu by som isto platila ja, určite by sme boli hladné a smädné a všetko by to šlo z mojich peňazí. Premýšľala som, že jej poviem, že nepôjdem skrz to, že potrebujem pokupit dôležitejšie veci, ale hovorila som si, že bude mať predsa narodeniny, lenže asi týždeň predtým som mala horúčky skrz to že sa mi zapálili ďasná a spravil sa mi aft. Tak som jej povedala že nepôjdem. Čo prišlo logické mne, že keď sa necítim dobre tak nepôjdem niekam. A vtedy už bola taká ako keby som sa na ňu náročky vykašlala. Samozrejme keď mi horúčky prešli a všetky problémy okolo toho odznievali som šla na kúpalisko, keďže bolo teplo, bolo to asi dva dni pred tou Duchonkou, a videla nejaké fotky z toho a hneď mi písala, že " Nemala si náhodou horúčku?" A od vtedy ma viac menej ignoruje, keď jej ja napíšem tak odpíše ako keby ju otravujem. A teraz neviem čo si mám o tom akože myslieť. Je len urazená, že sme jej narodeniny neoslavili na tej Duchonke alebo má celý čas využívala?

gribka1
27. aug 2024

Užili ste si ako kamarátky svoje a teraz je čas ísť každá svojou cestou. Ono tá sila kamarátska sa ukáže, keď sa s ňou porozprávaš, tak otvorene ako tu. A sama uvidíš, ako sa prejaví.

vilma7
27. aug 2024

Nemyslím si, že by bola vypočítava, peniaze ti väčšinou vracala alebo?
Nemyslím ze každý by asi reagoval tak ako ona...keďže vycapus foto z Kupka a predtým jej oznamujem ze akciu rušíš kvôli teplote...

aeruginosa
27. aug 2024

No nehnevaj sa, ale zachovala si sa ako totalna truba😅… Ocividne si nechcela ist primarne kvoli tomu, ze by si vsetko cvakala ty - co je uplne validny dovod, este ak mas kam davat peniaze, ALE treba to kamoske normalne povedat, ze si to nemozes dovolit. Namiesto toho ti padlo vhod, ze si dostala horucky, vyhovorila si sa, ze kvoli tomu nemozes ist a potom das fotky z kupaliska🤦🏼‍♀️… Ani sa tej kamoske necudujem, ved to vyznelo hrozne blbo od teba.🙄 Do buducna sa nauc hovorit veci priamo. „Janka, nehnevaj sa, ale musim teraz setrit na xy, vstupenku ti zaplatim ako darcek k narodeninam, ale na cestu uz budes musiet prispiet a jedlo si platit sama.” Ak by sa kvoli tomuto urazila, vtedy by sa dalo uvazovat o vypocitavosti. Teraz by som skor povedala, ze je z teba zmatena, sklamana a mysli si, ze si jej klamala.

ysseba
27. aug 2024

Úplne do bodky súhlasím s @aeruginosa

veronikaszabova
27. aug 2024

@aeruginosa presne! Super si to zhrnula

gabika0825
27. aug 2024

Mám taký pocit, že kamoske vyhovovalo iba to, že jej všetko platíš, keďže si sa pravdepodobne aj sama ponúkala, tak si na to pekne zvykla a vedela že keď pôjde niekam s tebou tak to zaplatíš ty a nie ona. Ver tomu, že keby prišlo k situácii že by si náhodou nemala peniaze a poprosila by si ju o zaplatenie tak by nastal problém a otočka správania o 180 stupňov. Obyčajná využívacna mrcha to je a buď rada že sa takto pekne prejavila. Viem o čom píšem, sama som podobne zažila cca v tom veku čo ty, akurát ja som sa neponúkala s platením, len má citovo využila ako je na tom zle a ja som jej hlúpa požičiavala peniaze. Tiež kamarátka od základnej školy. Neskôr som zistila že to robila skoro každému a nebola na tom vôbec tak zle ako mne vyplakávala. Akonáhle som stopla požičiavanie peňazí z mojej strany, už robila humbuk a zrazu som bola všetky vybrané slova, čím sa mi len potvrdilo aká zmyja to bola. Toto je podľa mna podobný prípad a už len tie uštipačne poznámky z jej strany, namiesto toho, aby bola rada že ti je lepšie po zdravotnej stránke, tak ti ešte napíše toto. Kasli na ňu, bude sa ti žiť oveľa lepšie. Najdes si práve kamarátky, ktoré za to budú stať, aj keď v dospelosti sú tie priateľstvá ine, no ja som našla aj v dospelosti super kamošky, za ktoré dám ruku do ohňa a sú mi oporou aj v tom najhoršom. A ak tá to ukľudni, nemám ani jednu kamaratku zo školy, s ktorou by som mala takýto vzťah a stretávala sa s ňou. A myslím si že nás je veľa. Držím palce

gabika0825
27. aug 2024

@aeruginosa no tak išla na kupalisko, je tam toho, myslím si že porovnávať kupalisko, ktoré má možno autorka pri dome, kde človek ide na pár hod vyvalit sa na slnko aby mu bolo lepšie, sa nedá zrovnávať s niekoľkodňovým festivalom. Autorka sa kamarátke ospravedlnila s tým že to nedá po zdravotnej stránke, podľa mna by bolo z autorkinej strany odporne, ak by jej včas nedala vedieť, že nepojde na ten festival. Jej kamarátke evidentne ide iba o to že za ňu autorka všade platí, keďže si na to zvykla.

autor
27. aug 2024

@vilma7 hlavne tie väčšie čiastky a aj to som sa musela furt pripomínať, že toľko a toľko.

autor
27. aug 2024

@aeruginosa tak horúčku a všetko okolo toho bolo dva týždne predtým. A skrz to že by som bola po chorobe tak som sa rozhodla, že nebude dobre ísť keďže noci už bývajú chladnejšie. Myslím, že dva týždne je dosť do predu. A keďže moje trávenie času pri akejkoľvek vode vyzerá že max namočím nohy inak sedím na deke.

aeruginosa
27. aug 2024

@gabika0825 Ok. Ja som napisala svoj pohlad na vec.

Autorka, nemusis sa tu vyvinovat a pisat dovody preco po chorobe dostalo kupko zelenu a Duchonka nie. Myslim, ze sama vies skutocny dovod a chladne noci to nebudu. Ja ti to ale nemam za zle, ani ja by som jej vsetko neplatila, toboz nie, ak ma problem dohodnute peniaze vratit, ale treba si to uz ako dospela osoba vediet odkomunikovat. Takto si sa zbytocne namocila do situacie, kde sa to vsetko otocilo proti tebe a si za tu zlu ty. Dalej sa uz zariad podla toho, ci chces take kamaratstvo udrziavat alebo nie. Podla napisaneho si vsak aj sama zhodnotila, ze to uz medzi vami stalo za staru belu.

jana0412
28. aug 2024

Nečítam celé komentáre, ale Vaša posledná veta v úvode je správna. Bola ste jej dobrá ako sponzor.

princezna_bosorka
30. aug 2024

@aeruginosa to asi hej, ale ten vztah nebol dobry uz pred tym

mantilka
30. aug 2024

Mala narodky a ty si neprišla ale bola si na kupku pár dní lredtym...mohla sa uraziť. Niekedy su to len nedorozumenia, každý ináč cítime a vnímame. Určite by som nelamala nad ňou hned palicu. Všetci robíme chyby v živote...aj to je dôkaz zrelosti, odpustiť si a ísť ďalej.
Teraz bude pracovať, uvidíš či bude chcieť od teba peniaze. Nepožičiavaj a uvidíš či bude tráviť čas s tebou.