Chcem sa opýtať, či by ste po ukončení nejakého vzťahu (kamarátstvo/vzťah) vymazali spoločné fotky, čet kde ste si písali? (keby vám to pomôže sa z toho dostať a hodiť za hlavu a uzavrieť túto kapitolu života)
Ja som tú potrebu nikdy nemala, takže som to nespravila, ale ak ti to má pomôcť, tak prečo nie.. Zbytočne sa vracať k starým správam... Ak si nie si istá foto môžeš dať na nejaké USB a dobre schovať, aby si si ich len tak hocikedy nepozerala, ale neprišla o ne, keby si raz chcela predsa len zaspomínať na dávne časy..
Ja som to pri istých ľudoch musela urobiť, aby som sa z toho dostala, pomohlo mi to a vždy to išlo rýchlejšie ale to sú také špecifické prípady, aj iných som časom vymazala čet ale len preto lebo mi tam vadil a nechcem tam mať zbytočné čety, ktoré nepoužívam
chat asi nie, ale veci, co mam denne na ociach som asi vacsinou "odstranila", stacilo aj do krabice, aby mi to zbytocne nepripominalo.
ja asi áno...teda určite
Sprav tak ako to cítiš. Ja som nevymazala. Ale pokial tebe bude lepšie keď všetko vymazes tak vymaž. Načo sa riadiť cudzími ľudmi čo ti tu nápisu svoj pohľad na vec ?
Ano, zmazala som úplne všetko, chat aj fotky 🙂. Hrubá čiara.
Áno, zmazala som. Ja som vtedy zrušila aj FB a vlastne som sa už tam nevrátila.
Nie, s bývalým som bola 10 rokov, máme spoločné fotky z toľkých akcií, dovoleniek... nevidím dôvod, aby som sa toho všetkého zbavila. Myslím, že som natoľko zrelá, aby som sa cez koniec vzťahu dokázala preniesť aj bez takýchto teatrálností.
Chat aspoň na FB sa dá archivovať, teda v hlavnej ponuke správ ho neuvidiš a foto by som si niekde uchovala, o pár rokov budeš s tým úplne v pohode a je fajn mať nejaké spomienky na rôzne životné obdobia aj takéto 😁
Áno zmazala
@h2 Za znak zrelosti to rozhodne nepovažujem ale každý ako cíti a ako mu je dobre
@ika11123 🙂
Možno to nie je znak zrelosti, ale mazanie fotiek je rozhodne znakom nezrelosti.
@kiwi3 pre mňa istý ľudia boli taký ,,zíde z očí časom zíde z mysle"
@h2 Ani to si rozhodne nemyslím, ked to pomôže prečo nie (ako niekto vyššie písal)
Fotky som neznicila a teraz po rokoch si ich rada pozeram a spominam,vidim to uz inak.....minulost nevymazes.
fotky do folderu kt nebudem mat na ociacha chat vymazat ... casom odpustis a fotky budu milou spomienkou
Chat v takomto prípade vymazávam (z lenivosti, že sa mi to nechce niekde archivovať). Fotky presuniem na USB. Nechcem mať také veci na očiach - ani v štádiu "ešte cez to nie som prenesená" a ani v ďalšom štádiu "som s tým úplne vyrovnaná, už sú to len milé spomienky". Nevidím v tom význam ani v jednom prípade - v tom prvom je to zbytočné sypanie soli do rany a v tom druhom proste načo.. Zároveň ale nemám potrebu to všetko páliť a zbavovať sa toho. Nechávam na USB a prípadne po rokoch ak to pre mňa už nebude mať fakt žiadnu hodnotu pretriedim a vymažem...
1. v prípade, ak zo vzťahu pochádza dieťa a existujú spoločné fotky z období, ktoré sme absolvovali s dieťaťom, tieto albumy ostali (mám narobené fotoknihy). alebo celkovo, ak by tam bolo moje dieťa aj keby nešlo o biologického otca, ale ono by sa proste nachádzalo na fotkách, tak by som tie albumy nechala, lebo je to aj minulosť toho dieťaťa, nielen moja, ktorú nepotrebujem a pokojne ju hodím za hlavu.
2. v prípade, ak zo vzťahu dieťa nepochádza, sú 3 možnosti, ako by som reagovala.
A: rozišli sme sa v dobrom a ja zatiaľ nikoho nemám, žiadnu vážnu známosť (neponáhľam sa s likvidáciou "minulosti")
B: rozišli sme sa v dobrom a ja mám inú vážnu známosť (zlikvidujem materiál, nevidím dôvod prehrabávať sa vo fotkách, na ktorých je bývalý, ak si súčasného partnera vážim a je pre mňa momentálne všetkým a dúfam, že všetkým aj ostane)
C: rozišli sme sa v zlom a to už vôbec nevidím dôvod držať minulosť kdesi v archívoch, ak nepočítam občasné obrazy vo vlastnom mozgu.
@h2 pri všetkej úcte, osobne si o sebe myslím (a to som celkom skromná a nenafúkaná žena), že som už dostatočne psychicky zrelá a to tiež adekvátne k veku. nevidím spojenie, ktoré uvádzaš, že ak niekto vymaže fotky a iné súbory s bývalým/bývalou, že je psychicky nezrelý. s týmto absolútne nesúhlasím. sú ľudia a ja patrím k nim, ktorí nepotrebujú k svojej prítomnosti a do svojej budúcnosti strašiakov z minulosti. strašiakov cháp obrazne. proste áno, zažila som, existovali sme spolu, nepodarilo sa, nie sme spolu, nepotrebujem žiaden materiál. bodka. nič viac, nič menej. nejde o zrelosť ani nezrelosť. ide o názor a rozhodnutie.
@panelacikova 👍
Ano zmazala a odstranila vsetko. Nie v hneve, ale proste to bola u mna hruba ciara. Minulost, ktoru nechcem a nepotrebujem mat niekde uschovanu na fotkach.
Nie nemá, ala som fotky ani tie co boli vytlačené som rituálne nesoalila. Aj ked to nedopadlo dobre prežili sme veľa pekných chvíľ, tak ci tak ich nevymazem z hlavy, takže žiadne vymazavanie tak ci tak nepomôže. A škaredé veci časom prebolia, či chcem ci nechcem časom ich prekryjú iné veci
Áno, pri opustení človeka, ktorého som fakt úprimne miloval, tak som to takto musel urobiť. Je to rok, ale stále nie som úplne vonku z toho napriek tomu, že som všetko zničil/vymazal...