Vychladnutý vzťah

4. dec 2024

Ahojte, potrebujem radu ohladne vztahu, sme spolu 20 rokov, mame spolu 3 deti (12,9 a 2 roky), uz sme spolu ako kamarati, sex obcas, komunikacia viazne, dotyky skoro ziadne, snazim sa to obnovit a aj on ale nas vztah velmi ochladol, nehadame sa, co mam robit, nechcem to ukoncit, ale asi to k tomu speje

bystrozraky
4. dec 2024

Mne pomohlo jednoduche cvicenie: Spravaj sa 6 tyzdnov tak ako idealny manzel (tym nemyslim, ze mas byt sluha, alebo nejaky ritolezko) k tomu sa na nu pozeraj s iskrou v ociach, bud na nu usmievavy a to vsetko bez ohladu na to ako sa ona sprava. Vzdy hraj idealneho mazela (ono ta to zacne aj bavit). Po case sa jej spravanie zmeni a zacne to kopirovat, lebo si to bude uzivat. Ak sa ta spyta, ze co sa stalo (ak to robis spravne, tak to bude az po 1-2 tyzdnoch) tak jej len povedz, ze toto je tvoje nove ja. A s usmevom humorne povedz: Ze ta osvietilo a prebudil si sa a nevies ako dlho ti to vydrzi tak nech si uziva kym sa da hehe. Proste to zapli iskru. Je super, ze si to identifikoval a riesis - to je zaklad uspechu. Drzim palce 🙂

earlgrey
4. dec 2024

@bystrozraky píše to žena...tak poraď teraz žene ...

123profil321
5. dec 2024

@bystrozraky to mi pripomenulo film V jednom ohni - Foreproof
@earlgrey ja by som povedala, že sa to dá aplikovať aj na muža aj na ženu

any_soj
5. dec 2024

@earlgrey kľudne môže aj žena

barka1
5. dec 2024

Panebože...3 deti a ty uvažuješ o rozchode. Pre čo presne? Zamysli sa nad tým...a hlavne - ako by to reálne vyzeralo?

slovakboy
5. dec 2024

@bystrozraky má úplnú pravdu. A ja by som ho len doplnil že ide o to začať sa správať tak ako sa patrí bez toho či sa ti chce, alebo nie. Ako také cvičenie. Keď ochladne vzťah je to preto, že každý očakáva od toho druhého, že by mal byť milý. Ale sám nechce byť. A potom už aj by chcel ale nejde mu to lebo prečo on a prečo nie ten druhý. Začať treba od seba.

barka1
5. dec 2024

Áno, tu chlapi maju pravdu.
Fake it until you make it!

enmery
5. dec 2024

Nezávidím Ti. Prakticky máš len 2 možnosti. Žiť takto ďalej alebo to ukončiť. Bohužiaľ nič viac nie je.😵‍💫

bruno1
5. dec 2024

@enmery Ako si sa dostala ,k takému to myšlienkovému pochodu"Buď trpieť,alebo rozvod"?Navzájom sa vážia,neubližujú si ,nehádajú sa,len chýba komunikácia a tú treba naštartovať.Po 20 rokoch spoločného života sa to stáva.🥴

enmery
5. dec 2024

@bruno1 Bla bla bla...si nepochopil, ona tu založila tému a stotožnená s takýmto stavom nie je....čiže môže ho akceptovať ďalších x rokov alebo sa rozviesť. Neviem, čo si na tom nepochopil. Autorka s týmto stavom spokojná nie je, muž asi áno, inak by už na tom niečo zmenil. Takže jej ostávajú 2 možnosti-ďalej takto alebo to ukončiť. Iba som popísala realitu.

bruno1
5. dec 2024

@enmery Bla bla bla ,ty aj čítaš text s porozumením .Aj manžel sa snaží o nápravu ,je to tam jasne napísané!!!Len zatial nevedia ,ako na to a preto si na MK prišla po radu .

enmery
5. dec 2024

@bruno1 Ty si nepochopil, že autorka má len 2 možnosti?Buď v tomto žiť alebo ísť preč. Neviem, čo sa obúvaš do mňa, že opíšem realitu?

bruno1
5. dec 2024

@enmery Tak prvá si sa obula Ty do mňa a je tu ešte 3 možnosť "Vzťah oživiť ,reštartovať"viem čo píšem ,som 25 rokov ženatý a 30 rokov spolu s manželkou.Tie vzťahové krízi ,vždy prídu .To je život .

enmery
5. dec 2024

@bruno1 Ja do Teba?Ty si postrehol, že si napísal PRVÝ ty mne?Asi nie. Neviem, čo nechápeš na situácii, že bude takto ďalej žiť alebo to oficiálne ukončí a netuším, prečo sa za opísanie reality obúvaš do mňa. Problém má ona, lebo ju to serie a nie ja. Ďakujem za pochopenie.

bystrozraky
5. dec 2024

@earlgrey Ono to funguje nezavisle na na tom ktory z partnerov to robi. Ja mam samozrejme skusenosti len z muzskeho hladiska. Ale hlavne pri zenach si treba uvedomit toto - vzajomy respekt zacina vzdy u seba samej. Musi sa mat viac rada. Ked sa budes sama viac respektovat, tak to postupne zacne robit aj partner a dovolis potom aj celemu okoliu ta respektovat. Musis si uvedomit, ze ty si dost. Si viac nez dost. Si zarak kreacie a ziadne tvoje chyby, hluposti co obcas robis, problemy na tvojej ceste a ani ine veci s tym, ze si dost dobra nemaju nic spolocne. Dokonca by som povedal, ze to su praave veci, co z teba robia jedinecnu ludsku bytost ktora si. Inak by sme boli vsetci dokonale nezazivne roboty. Si absolutne jedinecna a nikdy na svete nebude nikto ako ty. Tak si vaz sama seba a to je absolutne prvy krok z ochladenia vztahu (ale aj ked niekoho partner utlaca)....no je to na dlho a to by som musel napisat malu knizku ak by som chcel tuto, pre mna fascinujucu temu zachytil v plnej miere. Tak dufam, ze toto autorke pomoze.

earlgrey
5. dec 2024

@bystrozraky Nesúhlasím so všetkým čo si napísal...lebo veľakrát veľa chýb robia práve ženy a aj keď si to možno uvedomujú, nepripustia si to, práve preto, lebo si o sebe myslia, že partner im musí všetky ich "muchy" akceptovať...partner musí počúvať hlúposti, ktoré vypustia z úst, partner sa musí prispôsobiť, veď som jedinečná princezná, tak prečo to nevie pochopiť?
🤣 Nie nie, vo vzťahu by si mali byť partneri rovnocenní...a správať sa k sebe s úctou, rešpektom a veľa komunikovať...ak to niekde viazne, hľadať príčinu, ale najprv sa pozrieť na seba, čo by som vedela ja zmeniť a vykomunikovať si to s partnerom...zistiť, čo tomu druhému vadí, prijať nejaký kompromis z oboch strán...a nie, že ja som jedinečná a partner by sa mal zo mňa poskladať...prečo? lebo som žena? a to isté platí pre muža...žiaden z partnerov by si nemal myslieť, že je niečo viac ako ten druhý, lebo nie je...je rovnaká bytosť ako ten druhý...

bystrozraky
6. dec 2024

Jednoducha metoda: Zacni sa k nemu spravat ako na prvom rande aspon par tyzdnov. A to nezavisle na tom, ako sa sprava on. Naozaj vsetko rob tak akoby si mala prave zacinajuci vztah s nim (urcite si premietas ako si sa spravala). Uvidis, coskoro ti to zacne opatovat. Ak sa bude pytat co sa stalo - mas povedat to com som uviedol v prvom prispevku. Takze naozaj ako na prvom rande...usmevy, pekne obliekat, vzdy upravena, navonana, krasny ton, iskra v ociach, ziadne trpenie atd. Proste si navod ten pocit ako sa troska obavas aby ta videl neupravenu, lebo si sa mu chcela pacit a tak trosku ho zvadzaj opatrne, nepriamo a neapadne ako na prvych rande...atd. Definitivne ta to vytrhne z nudy a stereotypu 🙂 a jeho tiez..Prajem pekny vecer, plny usmevov 🙂