Dievčatá,prosím názor,nemám potrebu sa sťažovať,len neviem,ako sa aktuálne spravat k priateľovi.S priateľom sme si presli turbulentnejsim obdobím, (klasické drobné nezhody), a síce sme to ustáli a sme spolu,no on ostal voči mne dost chladný. Sme spolu,trávime spolu čas,sex je super,všetko by bolo ok,ale už mi nenapíše a ani nepovie nič pekne. (Myslím také tie veci,ktoré robil často,že mu chybám,že má ma rád alebo hocičo iné,čo treba na to,aby ten vzťah úplne nevyhasol).ja sa snažím,aj som milá aj všetko,ale nechcem,aby to bral ako nejaké vnucovanie a preto neviem,ako sa k nemu aktuálne mám správať,keď mi to neopatuje ? Nemyslím,že som mu lahostajná,len nereaguje na citové veci tak,ako kedysi a jeho reakcie sú buď formalne,ale úplne od veci,že zmení tému. Neviem vôbec,ako sa k nemu spravat,napr. v takých veciach či mu mám dať pusu keď sa stretneme alebo to vynechat, lebo mám pocit,že o to asi nestojí a nechcem,aby to bol len jednostranný počin a prejav aktivity z mojej strany. Nechcem,aby to pochopil,ako vnucovanie,keďže on si drží odstup. (Aj keď tu pusu mi napr. opätuje,ale sám by mi ju asi nedal,tak to cítim).
sám by ti nedal pusu? Podľa toho, čo píšeš, sa k tebe správa ako spolužiak, nie ako tvoj priateľ. A ako sa máš správať? Skús nejaký čas ako spolužiačka, ako žena, ktorá sa zúfalo neupína na jedného muža, ale dáva jemnými náznakmi najavo, že sú tu pre ňu celé zástupy mužov. Rob si vlastný program, nebuď mi stále k dispozícii, ak nezaberie, prestaň s ním sexuálne žiť (dôvod si nejaký vymyslíš) a uvidíš, či ťa má len na sex, ako priateľku s výhodami, alebo k tebe naozaj niečo aj cíti. Lebo ja mám pocit, že o pusu nestojí, ale o sex áno.
@daganov asi sme už len kamaráti s výhodami,nevylučujem to,ale vypustením sexu nič nevyriesim,nie je to typ,čo by mi to vyčítal,alebo sa ho dožadoval,ak by ho so mnou nemal (ak si myslela na toto) a svoj vlastný program mám tiež, častokrát uprednostním svoj program pred programom s nim
ako dlho ste spolu a koľko máte rokov?
@daganov dosť dlho na to,aby sme boli zaľúbení,to už asi pominulo a tiež nie sme tínedžeri
To, že nie ste tínedžeri na veci nič nemení, vzťah môže byť krásny aj medzi dvadsaťročnými, aj päťdesiatročnými, že zaľúbenosť pominie je tiež normálne, ale že po tebe ani netúži, ani nemá potrebu dať ti pusu, objať ťa len tak, keď sa stretnete na chodbe....neviem či by som s ním strácala čas. To musíš posúdiť sama, či prevažujú výhody, alebo nevýhody.
No neviem, ale podľa mňa ste v pohode, tvoj priateľ len prešiel zo stavu zaľúbenosti skôr ako ty. Chlapi su taki,aj mne to chýba, ale aj u nás to bolo tak,že cca rok boli sms-ky zalubene, pekne vyznania a potom už nič. Ale že vôbec. Môj muž je proste taký typ. Ale inak je v pohode. Je to dobrý manzel a sme spolu 19 rokov.
@daganov myslím,že netúži a ak áno,tak to nedá nijako najavo.Ak sme spolu, tak je všetko celkom ok,sexu sa nevyhýba,myslím,že máme dobrý intímny život,no keby sme sex nemali aj dva týždne,tak sa nič nedeje. Akoby mu to už bolo všetko jedno.
@pininka1 nepotrebujem vyznania ani také tie presladené veci,ale niečo ako "myslím na teba" alebo "chýbaš mi" by padlo vhod, keď práve nie sme spolu aj pár dní, veď ako sa potom da udržiavať vzťah,keď v ňom chýbajú takéto základné veci? Ako sa mám na neho tesit,keď nič z toho necítim z jeho strany? (Neviem to lepšie popísať ten pocit)
Bývate spolu?
@mondolina nie
Tak vies, hlavne musíš rozlišovať medzi tým či to niekto cíti a niekto hovorí. Je kopec chlapov same veľké vyznanie, ale sú to len reci. Potom sú takí čo to skutočne cítia, ale nebudú to hovoriť, proste im to nieje prirodzene. Ak je to pre teba taká základná vec, tak to povedz svojmu priateľovi, že bez toho nevieš byť. Ale ak sa k tebe pekne správa, skús si všímať také malé detaily, funguje vám to aj v sexe, je tam k tebe pozorní a pod tak to cíti, len o Tom nebude hovoriť. Ja vo svojom okolí nepoznám muža, ktorý by toto denne hovoril svojej partnerke, a to nevravím že mi to nechýba, len chápem že toto nieje ich komfortná zóna. Oni vedia rýchlo prejsť do reálneho vzťahu a popravde ja by sa kvôli tomu nerozchadzala ak iné veci fungujú normálne. Aby ti neskôr nebolo ľúto, lebo poznám takého čo doniesol vždy žene kvety, vyznával jej pred nami lásku a za 20 minút jej nadával do vyjeb.. ku..
@pininka1 áno,rozumiem,veď ja sa neplánujem rozchádzať,len ešte pár týždňov dozadu mi hocičo milé napísal a aktuálne už nič,tak ma to trošku mrzí a neviem,do akého módu mám nastaviť sama seba voči nemu
Nám sa vzťah tiež takto vyvynul a už sme od seba
Ak ma srdce ako z kamena, jediny spôsob ako ho obmekcit je pridat lad....toto som kedysi davno citala a ozaj to funguje...ako nahle si muz zenou neni isty, nevie na com je a to ho prijme sa posnažím, aby ju nestratil.
No ak o pusu na privítanie očividne nestojí a ty váhaš, či mu ju dať, tak mám pre teba zlé správy - žiadnu krízu ste neustáli, len ste spolu zostali z nejakej zotrvačnosti, zvyku, pohodlnosti, strachu ísť po rokoch vlastnou cestou.
@sissy27 taká primitívna vec,ale vo svojej podstate celá veda. Ja by som ani neváhala,ale ten impulz ide vždy odo mňa,on je len taký cakatel,čo urobím ja. Takže absolútne neviem,či áno či nie.
Treba sa rozpravat, na rovinu mu povedat co citis a nevies preco sa tak sprava,co je zle a co on chce.....ci mu nieco chyba,vadi a podla toho vasho rozhovoru sa musite zariadit.niekedy je najtazsie zacat .ja ked citim nieco ine s muzom do vtedy sa pitam kym nezacne rozpravat,taham z neho ako s chlpatej deky....su aj taky ...
Veď toto, že v úplne tej najjednoduchšej, najzákladnejšej veci je problém. A to spolu nebývate, takže sa nevidíte niekoľko dní. Tak ti poviem - s hociktorým kamošom, dokonca aj s exom, k sebe prechovávame viac citov ako ty s tvojim “partnerom”. Proste automaticky ľahký bozk na líce, krátke objatie, veď sa tešíme, že sa vidíme, žiadne váhanie.
ked spolu nebyvate, isla by som stylom aky pozic, taky vrat... ked sa mate stretnut - kto iniciuje stretnutie? ako casto ste sa stretavali predtym a ako casto teraz? pisete si aj ked nie ste spolu alebo sa komunikacia eliminovala z jeho strany?
@nairia všetko je rovnaké. Ako predtým,tak aj teraz,iba milé slovo už chýba.
Prepac, mne sa z tohto zda, ze Ta uz nema rad ☹ . Jasne, po istom case ta prvotna zalubenost a motyliky v bruchu opadnu, to je v kazdom vztahu ... a vobec to nie je o tom, ako tu pisal niekto, ze ved nemusi Ti kazdu chvilu vyznavat lasku a nosit kvety. Jasne, ze nie 😉 Ale aby sa Ta nechcel ani dotknut, objat, dat pusu, aby sa nezaujimal, ako sa mas ... to je pre mna uplne citovo vychladnuty vztah a osobne uz by som nevidela dovod pokracovat v nom.
@sissy27 k tomu bozku. Ja ťa úplne chápem, s tým bozkom a objatím, mne by nevadilo ani bozk na líce,ale ako mám vedieť čo je vhodne? Či o to stojí?
No ak nestoji ani o bozk na lice, si mu lahostajna 😒 A pokial si v tych najzakladnejsich veciach mas byt neista a umarat sa v sebe vecnymi otazkami, nestoji to za to, fakt nie...
@elenita tak on sa nebráni tomu bozku,ani objatiu,to mi opätuje,ale sám neiniciuje. Tak potom neviem,ako sa správať.
Neviem, v uvode pises, ze jeho reakcie su skor formalne ... urcite citis, ci je rad, ze si ho pobozkala, ci Ti bozky opatuje s citom, alebo len preto, ze nechce zacinat debatu, co je to s Vami.
@elenita ťažko sa mi to vyhodnocuje,veľmi ťažko. Formálne reakcie sú len keď nie sme spolu a píšeme si,keď sme spolu,tak myslím,že je rád,ze sme spolu,ale ako hovorím,kedysi to bolo také jednoznacnejsie,aj sme si milé slová napísali aj osobne to bolo také fajn,teraz je to už také iné, také akoby automatické. Dohodnem,idem,prídem, odídem.
Podľa mňa sa stretáva s inou.
ked sa najblizsie stretnete, narovinu sa ho opytaj, ze si zbadala zmenu spravania u neho. Ze tie mile veci co robil, teraz uz nerobi a nevies co si mas o tom mysliet. Ci sa nieco vo vztahu k tebe zmenilo. Len ziadne vycitky, iba konstatovanie. Na vztah su potrebni dvaja, ty sa snazis, ale ze nevidis jeho reakciu. Tesi ho to, je mu to jedno, alebo ako?
otvorene mu povedz o tych pocitoch a spytaj sa ho ako to citi on. otvorena kokunikacia. o com boli tie nezhody? zjavne to v nom nieco zanechalo...