Ahojky, aj vám sa po ukončenom vzťahu na podnet partnera pre kamarátku, znova po čase ozýval bývalí akýmkoľvek spôsobom? Ak áno, čo ste robili, ak ste mali s ním vybudované silné puto? Prosím Vás, povedzte len svoje názory na to, nie nadávky. Keď už sú tie Vianoce, všetkým tu prajem šťastne a vesele prežité v najužšom kruhu blízkych s láskou. Ďakujem vám.
Ja nerozumiem spojeniu "na podnet partnera pre kamaratku". Vysvetli to prosim ta.
@roja01 Ja som to pochopila tak, že iniciatíva na rozchod vyšla od partnera, pretože si našiel inú. Ale možno sa mýlim a bolo to myslené ináč.
Autorka, áno (síce nie mne, lebo všetky svoje bývalé vzťahy som ukončila ja), ale viem o tom, že ak sa rozíde chlap, tak veľmi často sa stáva, že ak mu nevyjde vzťah s ďalšou a nemá "do čoho pichnúť", či už obrazne, alebo doslova 😏, tak si spomenie na bývalú. A keďže on odkopol ju a ona sa rozísť nechcela, predpokladá, že ona stále k nemu niečo cíti a bude celá šťastná súhlasiť. Autorka, nerob to. Ináč sa ti stane, že pri ďalšej príležitosti ťa kvôli inej nechá znova. Veď prečo by to neurobil, keď si mu dala najavo, že ak by mu to s novou nevyšlo, ty si tu preňho a berieš ho späť.
podla mna ona nechala jeho kvoli tomu ze ma kamaratku a teraz sa zamysla ci sa jej on este ozve. Vcera tu bola taka tema a aj par mesiacov dozadu pravidelne niekto pise, ze jej priatel ma kamaratku a stretavaju sa....ktovie ci to nie je ta ista osoba
Nemala by som záujem o kontakt… keby vzťah skončil kvôli niečomu inému, viem si predstaviť sa porozprávať a v niektorých prípadoch dať tomu aj druhú šancu… ale ak skončil lebo v tom bola tretia osoba, tak to by som asi neprekusla
@gerber58 radikálne by som stopla kontakt.
@klementinka58 tak o tom neviem. Ja tu píšem druhu diskusiu v poradí. Len chcem vedieť názor ostatných nič viac. Či mám reagovať, ale sama sa necítim na to aby som už reagovala.
tak uz si vybral tak to asi len respektovat a nerobit mu poskoka ked si on zmysli.
to puto je skor zavislost na nom si myslim
@gerber58 ak sa na reagovanie necitis, tak nereaguj.
Ak si on vybral slobodu, tak nech si stoji za slovom ako chlap. Mal viac popremyslat v case, ked mal na vyber. Ak konal impulzivne, “hrdo”, tak dal facku sam sebe.
A daj si pozor, aby si mu neposluzila iba ako emocny vankus.
Kamoske sa to stalo. Rozisli sa, on jej zacal po case pisat a volat. Same pekne veci. Tak na to pristupila. Tak nejak ticho dufala, ze to znamena, ze mu na nej stale zalezi. Ze sa uvedomil. Stale ho mala totiz velmi rada. A z tych sprav a telefonatov to bolo tak pol na pol, ze hada spravne a on sa chce vratit.
A potom za nejaky cas zacal kontakt zrazu rednut, az sa jedneho dna odmlcal uplne. Tak patrala, co sa stalo, az zistila, ze uz ma dalsiu.
Pochopila, ze on sa vlastne takto cez nu vyrovnaval s rozchodom, liecil si cez nu emocie. A ked sa uplne zahojil, vrhol sa do noveho vztahu.
Zatial co ona ostavala vdaka nemu a jeho peknym slovam stale v polonadeji, ze uz sa to asi medzi nimi lepsi, on sa spamatal a asi to daju zas dokopy, len mu treba dat cas a netlacit na neho.
V skutocnosti mu posluzila ako emocny terapeuticky vankus, ktory chodil prenesene na dialku objimat a ukludnovat sa nim, kym sa s rozchodom uplne nevyrovnal a uz nemal potrebu sa k minulosti (ku kontaktu s exkou) viac vratit.
Takze jej sa liecenie z rozchodu oddialilo a este ju len cakalo. Co uz to mohla mat za sebou. Naviac ju to zasiahlo akokeby ako druhy rozchod. A este bola o to viac sklamana a nahnevana na seba, ze naletela vlastnej pochabej nadeji, ze ta jeho snaha o kontakt znamena nieco viac. Ze mu dovolila ju po tom vsetkom (bolavom “prvom” rozchode) este raz pouzit a posluzila mu.
Tak na toto si daj pozor, ked sa exo snazi znova o kontakt. Ci nejde len o to, aby si cez teba liecil rany a vyrovnal sa s minulostou, a potom ta uz definitivne necha plavat.
Asi mu to s kamoskou nevyslo, tak si mo znovu aj ty “dobra” alebo sa pohadali, tak ti pise 🤷🏼♀️ on s tebou silne puto nema, kedze si nasiel inu. Ja by som urcite do takeho vztahu znovu nesla, resp len za velmi velmi specifickych okolnosti.