Všetko mi prišlo ľúto - rada veriacich maminiek

12. máj 2024

Ahojte.
Je to asi len taký výlev, pretože mi príde, že mojich problémov je príliš veľa a že sa nedajú vyriešiť. Mám problémy v manželstve, v zdraví fyzickom aj duševnom. No hlavný problém, ktorý ma trápi je moja viera. Som katolíčka a trpím škrupulozitou. Mám prehnane citlivé svedomie, stále sa kontrolujem, aj keď nechcem, moje myšlienky a výčitky prichádzajú pri všetkom, aj keď nechcem. Je to automatický proces v mojej mysli - neustále obvinenia, čo som zanedbala, že aj odmietnutie najmenšej pomoci je lenivosť, že keď pozerám do zrkadla a zisťujem, či som pekná, že je to pýcha, atď. Pripravila som sa už na spoveď k svojmu spovedníkovi, ktorý mi ale nepomáha za mňa dosť. Nemá takú snahu ma viesť a vlastne nechá ma prečítať celú A4 z obidvoch strán bez usmernenia. Nemám koho požiadať o pomoc, žiaden kňaz na to nemá kapacitu, na také ťažké stavy. Dnes som to už nezvládla a strašne som sa rozplakala. Som absolútne stratená vo svojej identite, neviem, kto som, neviem dávať ani prijímať lásku, neviem nič, pripadám si ako robot. Prosím, poraďte...

ckocka
12. máj 2024

Na také stavy je psychiater, ak by to bola pravda.

klementinka58
12. máj 2024

moze sa jednat o uzkostnu poruchu napriklad, tiez odporucam psychiatra

autor
12. máj 2024

@ckocka čo akože ak by bola pravda?

autor
12. máj 2024

@klementinka58 iba psychiater? Skôr by som možno skúsila nejakého terapeuta.?

patus_2
12. máj 2024

Ahoj, neviem, či dokážem poradiť, ale chcem ti povedať, že Boh ťa má rád, nech urobíš čokoľvek. Ježiš zomrel za naše hriechy a vie, že každý jeden z nás je slabý a veľakrát padneme, ale aj napriek tomu nás miluje a pomôže vstať a ísť za ním. Akí hriešny boli apoštoli, Mária Magdaléna alebo ďalší učeníci a predsa si ich Boh vyvolil. Si v ťažkej situácii, ale možno ti pomôže aj vyššie spomínaný psychológ. Aby si sa prestala zožierať pre "bežné hriechy" a uvedomila si, že aj napriek všetkému si milovaná a žila život s radosťou a vedela prežívať lásku.

klementinka58
12. máj 2024

poznam viacerych veriacich co prezivaju nieco podobne a tam pomohol len psychiater

autor
12. máj 2024

@klementinka58 fakt? ja som si už myslela, že som jediná. No chcela by som sa normálne vyspovedať a viac sa k tomu nevracať, ale jednoducho to nepôjde asi bez odborníka..

autor
12. máj 2024

@patus_2 Ďakujem 🌹 ja som si už začala pozerať rôzne duchovné obnovy, nejaké kázne na tieto témy, aj som našla zahraničného odborníka, ktorý sa týmto zaoberá a tomuto všetkému začínam rozumieť, no problém mi robí tá spoveď, mám z nej strašné úzkosti.

pribinak
12. máj 2024

Pre vlastne dobro chod k psychiatrovi. Sama cítiš že to nie je ok a jednoducho to musíš rieisit

Kňaz ti nepomôže, tu je už naozaj čas na psychiatra

klementinka58
12. máj 2024

ano viacerych, prisna az fanaticka vychova a vyklad viery .

miskajerry
12. máj 2024

táto veriaca psychologička sa venuje škrupulóznosti

https://www.youtube.com/watch?v=4Eh960GMma8
ouwecka
12. máj 2024

Vies co,pre toto nenávidím náboženstvo a tieto nauky sproste
Vies aky je skutocny Boh? Milujuci uzasny Boh,nas otec,cez obet jeho Syna sme vsetci slobodni a mame si uzivat život v radosti a pokoji,ze mame milost odpustenia hriechov
Chces verse- co hovorí Boh?

januska20
12. máj 2024

📌

petronelag
12. máj 2024

Toto je prípad, keď si treba nájsť psychológa a nie kňaza. ja som tiež veriaca a nikdy som takto nerozmýšľaľa, mne viera skôr pomáha prekonať ťažšie obdobia.

tykat
12. máj 2024

Tvoj problem nie je viera, toto ziadny knaz neporiesi. Ak mas take stavy ako pises tak sa objednaj k psychiatrovi.

redlet
12. máj 2024

Viera by mala prinášať slobodu, ale toto je absolútne nepochopenie viery. Vieš Ty môžeš ľutovať svoje hriechy pred Bohom, v modlitbe, s úprimným srdcom. Viera je o tom, že veríš, tomu čo sa píše v Biblii, vrátane toho, že Ti Boh odpustí. Nemusíš vôbec pre rozhrešenie chodiť k nejakému človeku, v zastúpení. Tiež sa ale pridávam k tomu, že psychológ, sú aj kresťanskí by Ti mohol pomôcť na Tvojej ceste. Prajem veľa šťastia.

gabika0825
12. máj 2024

Aj ja by som ti poradila odbornú pomoc v podobe psychiatra.

syslik81
12. máj 2024

verit v boha a zazraky je sice pekne ale psychycke stavy ti ani svatena voda nevylieci.. ak je to uz v tak pokrocilom stave zajst za psychologom a ten ta bude vediet nasmerovat na terapie

ahhola
12. máj 2024

Chces byt papezskejsia od papeza a naco to? RKC ako akcionar-majitel? vyroby antikoncepcie, polavovanie v agende upt, homo ludia nad hetero a pan Bezak, co vytiahol capku do uradu aktualne troni na bilboirde s moncicakom... Tak strasne ma nesklamal nikto, ako on. Otvor oci, bejby. 🤔💦 Chod si zasexovat zo starym, aspon manzelske problemy vyriesis. 😅

luk25
12. máj 2024

Pridaj sa do skupiny veriace mamičky je súkromná ,mamičky ťa tam viac podporia, nasmeruju atď

temperity
12. máj 2024

Modli sa denne korunku za tento ucel, za zlepsenie stavu, pomoze, uvidis.

hopsas
12. máj 2024

Poznám.viac takých ľudí ako ty a riešia to rôzne...niektorí si našli spovednika ktory im pomáha s tým.bojovat, ini sa za to modlia a dávajuú na omše.za svoje duchovné uzdravenie ....dokonca poznám.jedneho takého knaza ....je dobré mať citlivé svedomie ale ak je to až.prilis.obera to človeka o pokoj...sucitim s tebou ❤️

vejka4
12. máj 2024

Nechcem byť zlá, ale duchovní toto skoro vôbec neriešia... odporučia sa ti modliť a veriť, ale to nie je dôvod tvojho trápenia, ten ti pomôže nájsť už len ten psychológ 😢

elisebah91
12. máj 2024

Určite skús nejakého kresťanskeho psychológa ktorý sa trochu rozumiem do viery a čo prezivas.
Určite to nieje dobra viera keď ťa takto tlačí do uzkosti a dokonalosti. To nieje od Boha.
Vrav si stále :dokonalý je len Boh a ja som len človek. Boh má stvoril ako človeka a pritom vedel aká som slabá. On vie že padnem, ale dôležité je zas vstať. A zas padnem a zase vstanem...s Ježišom.
Nebudme ako farizeji, dokonale obielene upratané hroby, dokonalá snaha života, dodržiavanie každého príkazu, zákazu...a v hrobe pach smrti a mŕtvoly. Boh samozrejme chce aj obetú v podobe dodržiavania prikázaní...ale oveľa viac chce LASKU. milosrdenstvo chcem(prijatie seba v zrkadle, aku krásnu si ma Bože stvoril - milosrdenstvo k sebe)nie obetu(skrupilozita že je to pýcha ).

dadis
12. máj 2024

Odkial si? Ak si z Bratislavy, tak mi napis..

lucyluska
12. máj 2024

Ahoj, trpela som tým roky.
Prešlo to.
Viacej v sprave keď chceš 😊

marianarem
12. máj 2024

Tiez si myslim, ze treba ist za odbornikom, ja by som ale najskor sla za psychologom a ten pripadne odporuci psychiatra. Podla mna je to na terapiu, je to nieco rokmi vypestovane, mozno vstepene vychovou..Bohuzial mam pocit, ze v tvojom pripade nabozenstvo napachalo viac skody ako uzitku, takto to byt nema. Ozajstna viera by prave mala viest k tomu, aby sa clovek prijal, aby videl v sebe hodnotu, nie aby sa nicil obavami, co zase spachal.

vanilkovazmrzka
12. máj 2024

Ty potrebujes psychiatra a nie knaza. Nehanbi sa ho vyhladat, viera ti skor skodi v tvojom stave.

sardinka32
13. máj 2024

Tu je to pekne zhrnuté a na konci sú aj nejaké rady, čo s tým:
https://www.slovoplus.sk/viera-dusa-skrupulozit...
(na nete toho nájdeš, samozrejme, ešte viac)
Nie si v tom sama, ver mi, ja mám s tým tiež problém...ale ešte to zvládam. Trpeli tým aj mnohí svätí...takže nie je to nič zahanbujúce. Modli sa denne Litánie k Duchu svätému a pros o dary Ducha svätého.