Vrátili by ste sa k bývalému po 18 - 19 rokoch?

ida33327
27. nov 2024

Ahojte baby. Dlho som váhala, či sem napísať. Možno preto, že môj príbeh s ex je trochu iný. Ďalšia bezsenná noc ma k tomu už donútila. Budem vám veľmi vďačná za akúkoľvek radu či kritiku. V roku 2006, ešte keď som študovala na výške, som spoznala úžasného chlapca. Bol to ten najkrajší vzťah, aký som kedy zažila. Sama som ho oslovila, on sa do mňa zamiloval tiež. Moja životná láska, o tom vôbec nepochybujem. Mala som vždy niekoho pred ním i po ňom, ale s nikým iným to nebolo také krásne, ako s ním. Cudzinec. Študoval u nás na škole, vedel slušne slovensky, bol múdry, veľmi ma priťahoval. Po troch mesiacoch, ako sa blížili prázdniny, sa to skončilo. Nechala som ho a odišla som bez vysvetlenia. Vlastne ani neviem, prečo. Boli sme len študenti bez peňazí, asi som nemohla zniesť, že odíde do svojej ďalekej krajiny a nasledujúce dva tri mesiace budeme bez seba. Po návrate do školy som ho striedavo ignorovala a striedavo sa s ním sem-tam nezáväzne stretla. Viem, že som mu strašne ublížila. Keď sme školu dokončili, lúčili sme sa len cez telefón a obaja plakali. Už veľmi dlho cítim, že nechať ho bola strašná chyba. Ľutujem to stále viac. Ďalšie roky sme spolu v rôznej miere zostali v kontakte. Viem, že stále ku mne niečo cíti, ja si však svojimi citmi nie som celkom istá. Mám ho rada, je pre mňa dôležitý, ale či je to láska? Od školy sme sa osobne videli iba raz, krátko v roku 2014, keď bol na Slovensku. Už sme si tak dobre nerozumeli. Myslela som si, že je to už za nami, že sa to skončilo. Kontakt som v posledných rokoch iniciovala skôr ja, stále ma k nemu niečo tiahlo, stále som o ňom chcela vedieť. V roku 2015 som si našla iného partnera, s ktorým som bola 9 rokov a posledný rok sme boli manželmi. Nedávno sme sa ale rozviedli. Teraz ma to ťahá späť k mojej životnej láske. Posledné 3 roky spolu vychádzame veľmi dobre, často si píšeme, z času na čas si telefonujeme a vidíme sa on-line. Tajila som ho pred manželom. Chcem ho stretnúť a aj on mňa chce vidieť. Ale stále si nie som istá svojimi citmi k nemu, stále som sa ešte nespamätala z rozvodu a neviem, či robím správnu vec. Či to nie je len rozmar plynúci z rozvodu. Som s ním roky v kontakte, sníva sa mi o ňom, často mi veľmi chýba. Mám pocit, že veci medzi nami sa neskončili. Nechcem mu ale znova ublížiť a nechcem ublížiť ani sebe. Ak sa stretneme a náhodou sa dáme opäť dohromady, bolo by to po 18-19 rokoch, čo podľa mňa nie je vôbec bežné, obzvlášť nie s cudzincom. Zatiaľ sme každý single vo svojej krajine. Posledné dni mi znova vyznal lásku a dokonca mi ponúkol, že môže prísť žiť sem. Sme už určite iní ľudia ako kedysi a posledné roky sa až tak dobre nepoznáme. Baby, čo by ste urobili na mojom mieste? Išli by ste do toho? Na jednu stranu po tom túžim, ale na druhú stranu sa toho obávam, pretože tie city boli kedysi veľmi silné a čo ak také viac nebudú? Nechcem zničiť aspoň to máličko, čo máme teraz.

tundra
27. nov 2024

@ida33327 "Nevstupis dva krat,do tej istej rieky".

ovaaa
27. nov 2024

@ida33327 Pokiaľ neskúsite neviete. Avšak popracuj na svojej zodpovednosti keďže si ho opustila " len tak" a u manžela to bolo "poza chrbát". Otvorene sa porozprávajte aké očakávania máte od vzťahu, ako a kde budete žiť, čo bude robiť na SK, ružové okuliare nechaj v skrini. Ono ak by to bola láska ako hrom z tvojej tak by si ho nenechala a bola s ním.

twinflame
27. nov 2024

@ida33327 no po precitani tvojich riadkov sa da povedat, len jedno - si komplikovana. Aby si mala pokoj na dusi, zblizila by som sa s nim a uvidelo by sa kam to vedie. Inak pokoj na dusi mat pravdepodobne nebudes

cholitko
27. nov 2024

@ida33327 podla mna si ho idealizujes, ale skus, uvidis.

really8
27. nov 2024

@ida33327 nie je to tvoja zivotna laska ako si myslis. Neverim tomu ze to klapne a spolu zostarnete a zomriete. Pochybujem ze ho vobec poznas.

komplikovana
27. nov 2024

Nemozes cakat, ze sa vratis tam kde si skoncila. Ak chces ist do toho, tak s vedomim, ze urobis vsetko preto, aby vztah fungoval. O vztah sa treba starat a ked tak urobis, z toho malicka moze by strasne vela. S manzelom si tiez mohla mat krasny vztah. Nic take ako osudova laska neexistuje. Zalezi na 2ludoch ako sa k tomu postavia. Respektovat toho druheho aj s chybami.

earlgrey
27. nov 2024

A prečo nežije na Slovensku? Keď tu študoval? Väčšina cudzincov, čo vyštudujú na Slovensku tu ostávajú, alebo idú do inej európskej krajiny ale málokto sa vráti späť do svojej...Si si istá, že nie je ženatý? veď mu napíš, nech sem príde, stretnete sa a uvidíš...

personality
27. nov 2024

Toto už skúšala JLo s Benom. 😂

modrykonik33
27. nov 2024

Človeka s ktorým si reálne bola 3 mesiace považuješ za životnú lásku? 😃 Povedala by som že si veľmi vzťahovo neskúsená, ale keďže si mala 9 ročný vzťah je to trochu prinajmenšom divné, inak tu chýba iba niekto, nejaká pozornosť nie on

wintery
27. nov 2024

Veď si s ním reálne bola 3 mesiace 😂 to je vtedy každý vzťah a partner úžasný. Podľa mňa len máš pekné spomienky na to dobré a nie je to láska.

magic08
27. nov 2024

ked to je tvoja zivotna laska, prečo si ho bez vysvetlenia opustila, ignorovala? tomu akosi nerozumiem.
taha ta to k nemu len preto, ze si to neuvazavrela vtedy pred rokmi. ostali veci nevysvetlene.
no ale ved skus a uvidis, v podstate nemas co stratit

zelenina1
27. nov 2024

Tu je to uplne jednoduche - chod do toho a uvidis 🙂.

mabenn
27. nov 2024

pises, ze nie si si ista citmi k nemu a neskor, ze je to tvoja zivotna laska...trosku chaos..vnimam tam silnu idealizaciu- vzdy si idealizujeme to, co sme neprezili...ja by som sa na to pozrela prakticky, bez ruzovych okuiarov: mas deti? preco on chce prist na SR? aku ma pracu? preco nemal partnerku? mal? netvrdim, ze nie ste si sudeni, mozno ano, ale je tam aj sanca, ze toto velmi zle dopadne...ries aj prakticku rovinu, kazdy vztah sa casom dostane do stereotypu a hladanie svateho gralu nekonecnej romantiky sa nevyplaca, ale stability, ktoru su schopni dvaja jedinci vytvorit svojou zhodou a neustalym posunom v zivote

nynia
27. nov 2024

Nie k bývalému by som sa nikdy nevrátila, ľudia sa nemenia a druhé šance nedávam nikomu. Každý vzťah skončil z nejakého dôvodu a keby mal pokračovať tak by neskončil... To je ako čítať tú istú knihu a zakaždým očakávať iný príbeh a iný koniec.

mk1111111111
27. nov 2024

Ja ani neviem, ci tomuto mam verit. Je to ako namet na rimanticky roman.
Pises, ze naposledy, ked ste sa stretli, tak ste si uz nerozumeli. Tak naco to otvarat. Pisanie je jedna vec, realita je realita a ta pri stretnuti nevysla

danica2711
27. nov 2024

spomienkový optimizmus, ktorý sa môže veľmi rýchlo a bolestne rozplynúť

mikr
27. nov 2024

ak zarobí 150 milionov tak hej

mk22
27. nov 2024

Opisujes 3 mesačný vzťah, zrejme par stretnutí, nejaká káva, rande.. Popri skole.
Nepoznáš ho, nežili ste spolu..
Nejaké nekonečné písanie je nič, škoda času.
Nech príde, kúpte byt, žite spolu.. A budeš vidieť ci je tvoja osudová láska osudová..

januska12323
27. nov 2024

Ty budeš veľmi romantická duša keď 3 mesačný vzťah nazývaš životnou láskou, pričom ste sa rozišli kvôli úplnej banalite. Však vyskúšaj, manželstvo si už zničila čo viac môžeš stratiť.

maryetta
27. nov 2024

Keby si predtym s nim bola realne 3roky vo vztahu mozno. Ale 3mesiace? Podla mna si ho len nejako idealizujes.
Mozno je lepsie byt dobrym kamaratom ako zlym partnerom.

janickacrazy
27. nov 2024

@ida33327 Keď ste obaja nezadaní, tak nemáš čo stratiť. Možno rýchlo zistíš, že nie je až taký úžasný alebo sa stane zázrak a bude vám to fungovať.

salome123
27. nov 2024

dala by som tomu sancu, ale treba ratat s tym, ze tie city tam nebudu take ako pred 18-19 rokmi.... Ak si s tym OK, tak chod do toho. Ak cakas nejaku WOW lasku na cely zivot ako z americkych filmov, tak kasli na to.

gerber58
27. nov 2024

@ida33327 ty nie si spamatana z nicoho. Zijes v bujnej fantazii. Nechaj ho tak a daj seba dokopy a nenic inych

alickapusinka
27. nov 2024

TY si ukončila vzťah nevieš ani prečo a teraz by i ho chcela načo rozmar.Pokiaľ nevieš čo chceš nič si s nim nezačinaj.Skončila si to s ním TY asi TI niečo pri ňom chybalo a teraz mu chceš znova raniť city načo je to dobre .Alebo si len potrebuješ pani dokonala znova niečo dokazať.Ja sa mu čudujem že ťa chce po tom čo si ho bez vysvetlenia nechala.Aka že je to láska s tvojej strany skôr mi prídeš že si potrebuješ dokazať že ťa ešte chce.Chceš si byť ista že ON je tu pre teba ale ked ťa očarí nejaký iný už bežiš. Nechaj ho inej s ktorou bude šťastný a nebude mu nič chybať ktora mu neda zbohom bez vysvetlenia nevieš čo od dobroty.To že si sa rozviedla je jedna vec a druha že by si mal ON s tebou začať.Prečo z akej veci ved je to človek nie plyšák že ked sa rozhodneš nechceš už tak odložiš.Daj mu šancu na lepši vzťah.

petracandle
27. nov 2024

@ida33327 nazývaš životnou láskou niekoho s kým si bola 3 mesiace 😃 to je len spomienkový optimizmus a boli ste bezstarostní študenti, tak jasné, že to bol bezproblémový vzťah😃

A ako sorry, ale on tiež nebude normálny, nakoľko buď je celé tie roky bez partnerky alebo má/mal partnerku a napriek tomu si vypisuje roky s tebou. Ale tak skús, s tvojou povahou to inak budeš rozoberať ešte na dôchodku

maratonka
27. nov 2024

10 rokov nebol na Slovensku? To musí byť z ďaleka. Veď, nech príde na výlet na SK nezáväzne, aspoň uvidíš, či tá iskra ešte svieti ..., či nehľadá len spôsob, ako sa dostať do EU? To nechá prácu tam, a na SK si nájde prácu?

ida33327
autor
27. nov 2024

Ďakujem vám veľmi pekne baby za všetky rady a názory. Aj za tie kritické. Pomáha mi to. Otvára mi to oči a núti ma to premýšľať po novom.

Aj ja si myslím, že ten dávny vzťah si teraz trochu idealizujem. Stretnúť sa a o všetkom sa porozprávať vidím ako najlepšie riešenie, pretože buď sa to niekam s nami pohne, alebo si vysvetlíme, čo sme si dávno mali vysvetliť, urobíme za nami bodku a pohneme sa ďalej ako kamaráti na diaľku. Sme teraz obaja single, asi nemáme čo stratiť.

@twinflame: Presne takto to teraz vidím aj ja, ďakujem veľmi pekne za tento tvoj pohľad.

@earlgrey: Je z Austrálie, asi som to mala napísať hneď, ale príspevok mi už nešlo upraviť. Mamu mal Slovenku, preto študoval tu a vedel obstojne po slovensky. Ženatý nebol, mal niekoľko dlhších vzťahov. Teraz je single ako ja.

@magic08: To je asi to, prečo to tak veľmi ľutujem. Že som to nevysvetlila a nepracovala som na tom vzťahu, kým bol čas. Tiež si myslím, že sa to musí nejako uzavrieť a vyriešiť.

@mabenn: Deti nemám a ani o ne nejak zvlášť nestojím. Chce prísť za mnou do SR, môže pracovať kdekoľvek. Robí v IT. Partnerky počas tých rokov mal a viaceré, ale v manželstve nebol. Aj ja sa obávam toho, že to môže veľmi zle dopadnúť. Nechcem otvárať staré rany, ale asi to budeme musieť urobiť.

@maratonka: Je z Austrálie. Pracuje v IT sektore, môže si vyberať.

Mne samej by nikdy nenapadlo, že sa mi môže niečo takéto reálne stať a že budem toľké roky lipnúť na jednom človeku a jednom hoci krátkom, ale veľmi intenzívnom, krásnom vzťahu. S inými koncami som sa bez problémov vyrovnala, s týmto sa ale vyrovnať neviem a dodnes sa mi to nepodarilo. Premýšľam už aj nad psychológom.

janickacrazy
27. nov 2024

@ida33327 no to je aj na román, ak to dobre dopadne. Hlavne nám daj vedieť, ako to dopadne, lebo však vieš, baby zvedavé...😅

pochod
27. nov 2024

@ida33327 krásny príbeh.. po 3 mesiacoch "vzťahu" ti bol životnou láskou 🤔 o skoro 10r na to ste si uz tak nerozumeli a o 20r neskôr snivas o vzťahu aj keď žijete v iných štátoch len preto, ze sa chce stretnút a vyspať sa s tebou 😂 iste mas +- 40 a neostala si mentálne tou študentkou ? 😅

grof_monte_christo
27. nov 2024

Stretnite sa 🤩