Ahojte baby. Dlho som váhala, či sem napísať. Možno preto, že môj príbeh s ex je trochu iný. Ďalšia bezsenná noc ma k tomu už donútila. Budem vám veľmi vďačná za akúkoľvek radu či kritiku. V roku 2006, ešte keď som študovala na výške, som spoznala úžasného chlapca. Bol to ten najkrajší vzťah, aký som kedy zažila. Sama som ho oslovila, on sa do mňa zamiloval tiež. Moja životná láska, o tom vôbec nepochybujem. Mala som vždy niekoho pred ním i po ňom, ale s nikým iným to nebolo také krásne, ako s ním. Cudzinec. Študoval u nás na škole, vedel slušne slovensky, bol múdry, veľmi ma priťahoval. Po troch mesiacoch, ako sa blížili prázdniny, sa to skončilo. Nechala som ho a odišla som bez vysvetlenia. Vlastne ani neviem, prečo. Boli sme len študenti bez peňazí, asi som nemohla zniesť, že odíde do svojej ďalekej krajiny a nasledujúce dva tri mesiace budeme bez seba. Po návrate do školy som ho striedavo ignorovala a striedavo sa s ním sem-tam nezáväzne stretla. Viem, že som mu strašne ublížila. Keď sme školu dokončili, lúčili sme sa len cez telefón a obaja plakali. Už veľmi dlho cítim, že nechať ho bola strašná chyba. Ľutujem to stále viac. Ďalšie roky sme spolu v rôznej miere zostali v kontakte. Viem, že stále ku mne niečo cíti, ja si však svojimi citmi nie som celkom istá. Mám ho rada, je pre mňa dôležitý, ale či je to láska? Od školy sme sa osobne videli iba raz, krátko v roku 2014, keď bol na Slovensku. Už sme si tak dobre nerozumeli. Myslela som si, že je to už za nami, že sa to skončilo. Kontakt som v posledných rokoch iniciovala skôr ja, stále ma k nemu niečo tiahlo, stále som o ňom chcela vedieť. V roku 2015 som si našla iného partnera, s ktorým som bola 9 rokov a posledný rok sme boli manželmi. Nedávno sme sa ale rozviedli. Teraz ma to ťahá späť k mojej životnej láske. Posledné 3 roky spolu vychádzame veľmi dobre, často si píšeme, z času na čas si telefonujeme a vidíme sa on-line. Tajila som ho pred manželom. Chcem ho stretnúť a aj on mňa chce vidieť. Ale stále si nie som istá svojimi citmi k nemu, stále som sa ešte nespamätala z rozvodu a neviem, či robím správnu vec. Či to nie je len rozmar plynúci z rozvodu. Som s ním roky v kontakte, sníva sa mi o ňom, často mi veľmi chýba. Mám pocit, že veci medzi nami sa neskončili. Nechcem mu ale znova ublížiť a nechcem ublížiť ani sebe. Ak sa stretneme a náhodou sa dáme opäť dohromady, bolo by to po 18-19 rokoch, čo podľa mňa nie je vôbec bežné, obzvlášť nie s cudzincom. Zatiaľ sme každý single vo svojej krajine. Posledné dni mi znova vyznal lásku a dokonca mi ponúkol, že môže prísť žiť sem. Sme už určite iní ľudia ako kedysi a posledné roky sa až tak dobre nepoznáme. Baby, čo by ste urobili na mojom mieste? Išli by ste do toho? Na jednu stranu po tom túžim, ale na druhú stranu sa toho obávam, pretože tie city boli kedysi veľmi silné a čo ak také viac nebudú? Nechcem zničiť aspoň to máličko, čo máme teraz.
@ida33327 Pokiaľ neskúsite neviete. Avšak popracuj na svojej zodpovednosti keďže si ho opustila " len tak" a u manžela to bolo "poza chrbát". Otvorene sa porozprávajte aké očakávania máte od vzťahu, ako a kde budete žiť, čo bude robiť na SK, ružové okuliare nechaj v skrini. Ono ak by to bola láska ako hrom z tvojej tak by si ho nenechala a bola s ním.
Nemozes cakat, ze sa vratis tam kde si skoncila. Ak chces ist do toho, tak s vedomim, ze urobis vsetko preto, aby vztah fungoval. O vztah sa treba starat a ked tak urobis, z toho malicka moze by strasne vela. S manzelom si tiez mohla mat krasny vztah. Nic take ako osudova laska neexistuje. Zalezi na 2ludoch ako sa k tomu postavia. Respektovat toho druheho aj s chybami.
A prečo nežije na Slovensku? Keď tu študoval? Väčšina cudzincov, čo vyštudujú na Slovensku tu ostávajú, alebo idú do inej európskej krajiny ale málokto sa vráti späť do svojej...Si si istá, že nie je ženatý? veď mu napíš, nech sem príde, stretnete sa a uvidíš...
Toto už skúšala JLo s Benom. 😂
Človeka s ktorým si reálne bola 3 mesiace považuješ za životnú lásku? 😃 Povedala by som že si veľmi vzťahovo neskúsená, ale keďže si mala 9 ročný vzťah je to trochu prinajmenšom divné, inak tu chýba iba niekto, nejaká pozornosť nie on
Veď si s ním reálne bola 3 mesiace 😂 to je vtedy každý vzťah a partner úžasný. Podľa mňa len máš pekné spomienky na to dobré a nie je to láska.
ked to je tvoja zivotna laska, prečo si ho bez vysvetlenia opustila, ignorovala? tomu akosi nerozumiem.
taha ta to k nemu len preto, ze si to neuvazavrela vtedy pred rokmi. ostali veci nevysvetlene.
no ale ved skus a uvidis, v podstate nemas co stratit
Tu je to uplne jednoduche - chod do toho a uvidis 🙂.
pises, ze nie si si ista citmi k nemu a neskor, ze je to tvoja zivotna laska...trosku chaos..vnimam tam silnu idealizaciu- vzdy si idealizujeme to, co sme neprezili...ja by som sa na to pozrela prakticky, bez ruzovych okuiarov: mas deti? preco on chce prist na SR? aku ma pracu? preco nemal partnerku? mal? netvrdim, ze nie ste si sudeni, mozno ano, ale je tam aj sanca, ze toto velmi zle dopadne...ries aj prakticku rovinu, kazdy vztah sa casom dostane do stereotypu a hladanie svateho gralu nekonecnej romantiky sa nevyplaca, ale stability, ktoru su schopni dvaja jedinci vytvorit svojou zhodou a neustalym posunom v zivote
Nie k bývalému by som sa nikdy nevrátila, ľudia sa nemenia a druhé šance nedávam nikomu. Každý vzťah skončil z nejakého dôvodu a keby mal pokračovať tak by neskončil... To je ako čítať tú istú knihu a zakaždým očakávať iný príbeh a iný koniec.
Ja ani neviem, ci tomuto mam verit. Je to ako namet na rimanticky roman.
Pises, ze naposledy, ked ste sa stretli, tak ste si uz nerozumeli. Tak naco to otvarat. Pisanie je jedna vec, realita je realita a ta pri stretnuti nevysla
@ida33327 "Nevstupis dva krat,do tej istej rieky".