Vplyv partnera na zdravie ženy

23. apr 2024

Ahojte. Toto čo napíšem bude asi máličko pritiahnuté za vlasy ale skúste mi na to povedať názor.
Mala som partnera. Roky a roky gynekologických problémov. Neplodnosť. Testy všeho druhu a nikomu nič. Rozišli sme sa. Našla som si iného partnera. Sex skvelý, úplne niečo iné ako s predošlým mužom. Žiadne problémy, žiadne pálenie po sexe, žiadna bolestivá menštruácia, žiadne migrény nič. Lenže tu boli problémy iného druhu a funkčne to nemalo budúcnosť.
Stretli sme sa s ex. Rozprávali sa o návrate a tak, no a spali sme spolu. Všetko sa mi vrátilo. Bolesti, závrate, migrény, bolestivá menštruácia.
Myslíte si že fakt môžu byť dvaja ľudia navzájom tak veľmi nekompatibilní?

lucia245
23. apr 2024

Ano

thereisabear
23. apr 2024

Áno

jaskolka
23. apr 2024

Môže existovať neplodnosť kvôli tomu, ze sa partneri k sebe proste "chemicky" nehodia, rovmsko aj môžu si vzájomne prenášať nejaké neliecene ochorenie - mykoza napríklad, z toho zápaly, problémy s menštruáciou.
Rovnsko aj trebárs v nefunkčnom zlom vzťahu sa tie problémy môžu preniesť do formy fyzických problémov, z toho môže byť migréna, závraty.
Ale aby žena mala nepravidelnú menštruáciu,migrénu a závrat výlučne len kvôli sexu? A dupľom po jednom sexe? To je podľa mňa nezmysel.

magic08
23. apr 2024

skor to bude problem psychosomaticky, ako to že to sposobuje priamo dotyčný.

gelifil
23. apr 2024

vsetky zenske problemy zdravotne maju povod vo vztahoch

sevrin
23. apr 2024

Toto je priam ukážkový príklad, že správny výber partnera je skutočne dôležitý.

caroline_
23. apr 2024

Samozrejme

autor
23. apr 2024

@jaskolka
@magic08 ja nevravim ze to sposobuje on. On je zdravy a ja tiez. Robili nam take vysetrenia o akych sa beznemu cloveku snad ani nesniva. Bavim sa vylucne o tej kompatibilite po sexualnej stranke kedy je ok vsetko a zaroven nic. Neslo o jeden sex. Realne sme sa chceli k sebe vratit ale proste to nefunguje. Ja som si myslela ze islo o mna, ze som sa len potrebovala objavit, kedze to s tym druhym fungovalo perfektne. Ale ocividne nie.

jaskolka
23. apr 2024

Tak skôr by som som verila , ze to spôsobuje psychika, ze sa žena necíti dobre vo vzťahu, nie je naplnená,je tam nejaké vnútorné napätie, nezhody, lebo to je skutočne možné.
Ale aby to spôsoboval výlučne sex s tým dotyčným... Teda ze by bol reálne on príčinou tvojich problémov, to dosť pochybujem.

jaskolka
23. apr 2024

@gelifil ale ona nespomína všeobecne problémy vo vzťahu, ale to, ze jej výlučne sex spôsobuje zdravotné problémy. Aspoň ha som tak pochopila

bluka2
23. apr 2024

Určite ano. Mne sa to tiež stalo. Nikdy som nemala gynekologické problémy, až na jedného a to sa dal otestovať na všetko a nič nemal a ani ja. Veľmi divne, ale nič ine mi z toho nevychádza

bennn
23. apr 2024

To znie ako nazov diplomovej prace

majlo1234
23. apr 2024

Jasne

lonely66
23. apr 2024

áno

lonely66
23. apr 2024

@bluka2 mne to vysvetľoval aj gynekológ, že tá "chémia", ktorú mnohí ospevujeme, ono to naozaj funguje. jednoducho niekedy sú ľudia absolútne zdraví, nemajú žiadne problémy, dajú sa dokopy a zrazu (v drvivej väčšine žene) začnú gynekologické potiaže. jednoducho si chemicky nesadnú. a pritom si môžu rozumieť ako len chcú, skrátka ak to nefunguje tam (v zmysle doslova povedané "štiav"), môže to dopadnúť tak, ako uvádza autorka.

rozculena
23. apr 2024

existuje normálne alergia na partnera..........a pri tom vo všetkom inom je to ok

bluka2
23. apr 2024

@lonely66 vidis, ja som sa celý život riadila “chémiou”, ziadny (zdravotný) problém a raz som mala experiment, že ta chémia tam ani tak nebola, ale zdal sa dobrý chlap, podobný životný príbeh, že možno to príde s časom, láska je rozhodnutie atd. Prvy a posledný pokus 😁