Vozenie sa zadarmo ako samozrejmosť

11. nov 2024

Ahojte

Máte aj vy niekoho v okolí alebo v rodine kto sa všemožne vyhovára prečo si nemôže spraviť vodičák? Mám jedného rodinného príslušníka, nemá vodičák a pochybujem že si niekedy urobí, ale voziť sa so mnou chce do práce, z práce, do obchodu alebo keď sa len tak niekde ide na návštevu lenže ani raz toho človeka neťuklo že ten benzín nie je zadarmo aby mi niečo prispel v zmysle že " tu máš niečo za to že mi poskytuješ odvoz". Proste si sadne do auta akokeby sa nechumelilo. Osobu mám po ceste tak nemusím nikde zachádzať aby som ju vyzdvihla ale ten princíp... Už bolo aj také že či tú osobu neodveziem lebo sa jej nechce ísť na pešo niekde, to niekde bolo asi 15 minút na pešo, ale nechcelo sa jej ísť na pešo. A podobných situácii bolo veľmi veľa a proste ako si sadla do toho auta, tak isto z neho aj vystúpila, berie to ako samozrejmosť lebo sme rodina tak asi ma pocit že je moja povinnosť od nej nič nepýtať akože" v rámci pomoci " lebo by nemala ako inak ísť.

Diskusiu som založila len zo zaujímavosti či aj vy máte skúsenosti s takýmito čo sa radi nechajú voziť, ale zadarmo.

ivik4
11. nov 2024

Nemam
A uz si jej nieco na to povedala ?

0silvia0
11. nov 2024

Nemam, a u vas nie je mhd?

autor
11. nov 2024

@0silvia0 nie. Je to maličké mestečko bez MHD

januska12323
11. nov 2024

No keď to tej osobe nenapadne a ty už nechceš voziť zadarmo prečo ju stále vozíš zadarmo?

0silvia0
11. nov 2024

A dana osoba nema ani bicykel?
Vozenie ked dotycnu zoberies cestou by mi az tak nevadilo, ale take ze nechce sa mi chodit peso, odvez ma tak toto by sa mi nepacilo

lienka.7
11. nov 2024

@autorka nemám a normalne by som povedala, že bude platiť 1 ci 2 eura na benzín za každú jazdu (neviem, koľko km ju vozis)

suzitok
11. nov 2024

A ona ti zavolá a ty ideš pre ňu? Či ako ti sadne do auta? Lebo by som to proste prestala robiť, nemám čas, nejdem, neodveziem...a bodka...mne veľmi dlho trvalo, kým som sa naučila hovoriť NIE, bez vysvetľovania..
Alebo nech ti prispeje, ak sa chce voziť...

dagas
11. nov 2024

Muž mal takého kolegu. Keď mu povedal že by mu mohol dávať libru za cestu tak že on bude chodiť radšej autobusom 🤭🤣

minenkak
11. nov 2024

Nemám, ale ja som rada vozila ľudí,ale teda vozila som len tých ktorých mám rada a nevadili mi .Ak ti to vadí nevoz toho lenivca

zanka777
11. nov 2024

Ja mám to isté v práci.... Každý sa chce voziť z práce so mnou ale nikdy mi za to nikto ani len blbu čokoládu nekúpil.... Ja úplne rozumiem o čom hovoríš...tu nejde o nejaké drobné na benzín ale o princíp že už to berú ako samozrejmosť a nemajú toľko v sebe aby sa raz opýtali či nemajú niečo prispieť alebo aby mi kúpili jednu čokoládu..... Minule som im povedala že pôjdem na umývarku jedna bude vysávať druhá čistiť interiér tretia vapkovat a budú spokojné lebo samozrejme že sa mi špini auto oveľa oveľa viac keď ideme 3 alebo 4 ľudia v aute ako ja sama.... Tak už pozerali jak bager na tvrdú hlinu

0silvia0
11. nov 2024

@zanka777 ved raz chod po praci na nakup, raz mamu pozriet, raz do kina... ja zas neznasam ked ma chce niekto vozit, ja zas musim odvozy odmietat😃

liaka
11. nov 2024

A keď si chorá alebo máš dovolenku tak ako ide do roboty keď nechodia u Vás MHD?

darina77
11. nov 2024

Ja som natrafila párkrát na takýchto ľudí, vždy som sa cítila po čase využívaná, a pomohlo jedine to že som viackrát akože nemala čas ich odviezť a našli si inú obeť po čase.

alenka58
11. nov 2024

to nie je len o odvezení ale aj o zodpovednosti v prípade že by sa niečo stalo

ronie338
11. nov 2024

Ja vozím babku, chodíme jej na nákup a vždy mi pchať peniaze. Málokedy vezmeme alebo len keď vacsi nákup. Minule bol pre ňu priateľ vlakom a chcela mu za lístok dat a nevzal. Ona nám veľa pomohla a mi jej to takto vrátime. Ale aby som niekoho iného vyvazala q nič mi za to nedal tak nie.

diewcatqoo
11. nov 2024

Vsak ale ved ked ju nechces brat do auta, tak ju neber. Ja neviem, to ti tam vojde nasilim? Ved aj ked to mas po ceste a prechadzas popri nej, tak nezastav. Ci sa ti hodi pod auto?

personality
11. nov 2024

Normálne povedz nech prispieva, ak nebude chcieť, vec je vyriešená.

maranco
11. nov 2024

Veď normálne ukážeš kde máš kelímok/priestor na príspevok, daj si tam pár mincí.

Alebo cestou sa zastavíš natankovať a vypýtaš.

Alebo možno nenosí zo sebou hotovosť/mince vytlač QR kód na platbu a prilep si ho rovno pred neho aj s vysvetľujúcim textom a môže ti poslať mobilom na účet.

miadi
11. nov 2024

Ved jej povedz ze chces prispevok na benzin. Moj brat vzdy chce aj od mami a mna 😂nemam vodicak nemam vyhovorky skusila som 3x no vzdy inu chybu som urobila na jazde dostanem strasnu tremu a som mimo. A to inak normalne soferujem ( u nas sa robi pisomny test a potom mozes soferovat s dalsim soferom vedla teba ) a nepytam nikdy odvoz od ludi idem taxikom ale castejsie peso bezne chodim 14km ked chcem ist do mesta este aj nakup darceky si vlecem 😂som tak aspon 300 usetrila ze som nesla s taxi xx krat tento rok . V lete zoberiem kolobezky aj deti vleciem . Trva to 2h dostat sa tak do mesta . Ked som mala zname co mà volali niekde von vzdy som im za odmenu kupila kavu ich detom nieco pod zub . Dala som im oblecko po mojich detoch v top stave . Raz aj celu morku co mi dali zadara v potravinach a u nas by to nikto nezjedol. Ale nikdy som nikomu nepisala ze niekde chcem ist nech mà tam hodi. Robotu mam peso 3min od domu . To by nemala byt samozrejmost ze ju vozis do roboty a z roboty. To si si ale mala hnet na zaciatku pytat nejaky prispevok na benzin. Ale stale mozes . Treba len otvorit usta a nebat sa .

sense
11. nov 2024

Nuž treba povedať, sorry ale benzín nie je zadarmo, nemám problém ťa zviesť ale poskladané sa na benzin

A ak nebude chcieť tak aj keď to máš po ceste nezastav

lubina
11. nov 2024

nastastie nemam, alw urcite by som poedala, ze dobre, budem ta rano do tej prace vozit, ale na benzin sa zlozime 50/50 🙂. Uvidis, aka bude odozva.Ale urcite treba nieco pytat, ved ty nemas benzin zadarmo

bobaas
11. nov 2024

Kolega má vozil do práce. Áno, išiel by tú istú cestu aj tak, ale prišlo mi samozrejmé, že som mu dala peniaze vo výške lístka na autobus.

janinah
11. nov 2024

Záležalo by na tom aký je to príbuzný.Ja nemám problém adarmo voziť ľudí,ale nie pravidelne.

angeli121212
11. nov 2024

Ja nemám vodičák a keď som chodila s kolegyňou do roboty autom bolo samozrejme že som jej platila.. jediný komu neplatím za odvoz je môj manžel 😂.. normálne si od nej vypýtaj za odvoz a uvidíš ako zareaguje

lonely66
11. nov 2024

ak sa ti často a pravidelne súka do auta, normálne mu/jej oznám, že od zajtra, ak sa chce odviezť, čo jazda, to 1,2,3 či viac eur. záleží od km. dnes dá človek bežne za MHD za vzdialenosť 4-5 km jedno euro plus/mínus. ty si prirátaj to, že ti derie sedačku, zvyšuje hmotnosť auta - derie pneumatiky, otvára/zatvára dvere, atď... to všetko keď narátaš na tisíce, tak opotrebovanie je, pochopiteľne, rýchlejšie, než keby si ho/ju nevozila. takto to vysvetliť a nech sa rozhodne.

alebo to úplne seknúť, ak ti tá osoba celkovo v aute vadí - napríklad, že veľa kecia a ty to nemusíš počúvať apod.

ahhola
11. nov 2024

Raz tu bolo nieco podobne, kocka 1.den v robote a hned si ju tam stara zamestnankyna osedlala, ze ci ju vecer nehodi domov a rano do roboty... Tiez ju netrklo, ze si z nej robi mhd, zadara. Nejak to potom zarazila, ale trvalo to. Zodpovednost za votrelca a zadarmo, no neber to. 👽

nikaeli
11. nov 2024

Ja nemám vodičák a všade, kam potrebujem, sa dostanem bez toho, aby som sa niekomu na drzáka vopchala do auta. Mám nohy, bicykel, MHD,... A ak naozaj treba, vozí ma manžel a od dnes aj moja dcéra 🙂 šikulína urobila vodičák. Som na ňu hrdá. Ja sa na to necítim 🤷🏻‍♀️

culienka
11. nov 2024

aj ja som takúto jednu poznala, prispieť samozrejme nie, lebo však tou cestou by isla aj tak 😀. A keď jej dotyčná povedala, že voziť ju nebude tak z toho bolo dlhoročné peklo. Boli to kolegyne. Akože pani si to nedala vysvetliť ani po dobrom ani po zlom a keď nevozila tak pomsta. No pri takejto kolegyni by som ja radšej chodila mhd a povedala že auto sa pokazilo alebo nemám na benzín prípadne sa bojím šoférovať lebo to fakt nijako nešlo vysvetliť 😀.

oliolijanka
11. nov 2024

Toto je kapitalizmus v praxi. Uz aj za laskavosti v rodine sa ocaka financna odplata a videla som uz aj take, ze preratavali uroky za omeskane platby🙈

Ten clovek ti mozno teraz nema ako pomoct. Teba to nestoji nic mu pomoct. Ale chces peniaze.
Situacia sa ale moze zvtnut a ty budes potrebovat pomoc. Uz nam covid ukazal, ze situacia vo svete sa moze zmenit zo dna na den. Co kovid, do zivota vstupuje mnoho necakanych udalosti aj bez kovidu.
Mozno ty raz budes potrebovat laskavost a ten clovek ti nezistne pomoze. Nebud nenazrana.
A ked ti chyba, tak peniaze opytaj. Niektori ludia nepreratavaju vsetko na peniaze. Mozno ani jeho nenapadlo, ze ma v rodine kapitalistku.

janickacrazy
11. nov 2024

Aký máte vzťah, je to sestra alebo sesternica z piateho kolena? Napríklad sestru by som kľudne vozila zadarmo, ale nejakú vzdialenú rodinu nie.