Ahojte,mám priateľa 5 rokov,máme dobrý vzťah ,ale mám ten problém ,že som jeden čas ešte pred vzťahom mala dlhoročného kamaráta s ktorým už nie som veľmi v kontakte pretože ma chcel ,ja som ho nechcela ,ale začínam mať pocit že sme mali toho veľa spoločného dokonca mal veľmi rád moju rodinu ,čo sa o terajšom nedá veľmi povedať,no stretáva sa s rodinou ale skôr je to také neutrálne ,u mňa je hlavný problém to že není nadšený ak ideme niekam s mojou rodinou atď + je výbušný,stará sa o mňa ,ale fakt mám pocit ako keby ma to vnútorné stále ťahalo k tomu kamarátovi ,keďže sa mi vedel viac prispôsobiť ,fakt by urobil pre mňa prvé a posledné atď ... Je vobec normálne že mám niekedy také myšlienky že ak by som sa s terajšim priateľom rozišla tak by som sa s ním dala dokopy ? On bol do mňa tak zamilovaný že keby teraz prídem za ním tak urcite by ma chcel ,len sa stiahol kvôli priateľovi ,cca rok nie sme v kontakte no normálne mi vnútorné chýba,je to podľa vas normálne ?
Akože už by si ho milovala ako on teba? Či by ti len vyhovoval. Ak nie si spokojná s terajším priateľom, tak ho nechaj a potom sa rieš čo ďalej. Či s tým prvým, či úplne s iným.
Bola som v podobbej situácii. Len ma ešte ten môj priateľ podvádzal. Tak som sa s ním rozišla a dala som sa dokopy s tým druhým kamarátom. Sme spolu už 12 rokov manželia ale poviem ti, že každý vzťah dá zabrať. My teraz máme veľmi ťažké obdobie a neviem či to prekonáme.
Každopádne pri tom prvom priatelovo som prišla nato, či od muža chcem a čo nie.preto som mala silu odísť a začať odznova s kamarátom.
@egonsk kostole jazdene a garazovane? Made my day. Hehe😁 este som toto nepocula.
Ak tam nie je iskra, tak to asi s kamaratom nebude fungovat. To nestaci, ze ma rad tvoju rodinu. Taha ta to k nemu, lebo s tymto priatelom to nie je dobre. Ak by si mala vztah, v ktorom si spokojna, tak by si na kamarata ani nepomyslela. To su zadne dvierka. Kamarat pocas roka co ste sa nekontaktovali mohol najst zenu svojho zivota.
Ak je súčasný výbušný, a nemá rád tvoju rodinu, tak aby si nelutovala potom po svadbe ze taky zostal.. porozmýšľaj ci takého chces
Idealizujes si ho, lebo nie si v tomto vztahu spokojna. Za 5 rokov sa aj on zmenil a je maly predpoklat, ze by ste po tak dlhom case pokracovali tam, kde ste prestali.
@opica_skorica no vidis a moderatorovi sa to nepacilo a ma pocit, ze to mohlo autorku ranit. Nuz, musim sa naucit asi ofukovat prdelku kazdemu, potom budem in 🤣
Alebo musim pisat otrepane odpovede, lebo tie su ocakavane... cize som mal autorku bud podporit v jej myslienkach, alebo jej to vyvratit tak, ze aj pust by bola proti tomu vlhka ako raselinisko ... A mozno moderator ma obdobnu skusenost a zdvihol som mu tlak 😋😄
Výbušný priateľ by mi vadil.No nič prechodili ste sa, motýle sú preč, všedné dni....ak by ti s ním bolo dobre neťahá ta to k byvalemu
Akože podľa mna dosť svinstvo takto rozmyslat že čo keby ho vymením za toho druhého lebo ten mi v určitých veciach vyhovuje viac… možno aktuálny nie je dokonalý, len aby ti nebolo luto že si vymenila dobrých 80% za tých 20% čo ti na prvom chybalo… radšej si sadnúť a porozprávať sa s ním však o to vo vzťahu ide o tu komunikáciu
Vy ste spolu 5 rokov a teraz ako čo čakáš? Ze sa rozidete a začneš si niečo s kamarátom? No a to ze bol milý, pozorný a mal rád tvoju rodinu.... nemyslíš, že to bolo práve kvôli tomu , že ťa chcel dostať? Vieš ako sa vravi: keď vtáčika lákajú, pekne mu spievajú....
Ked nie si spokojná s partnerom tak sa s ním rozid a nájdi si iného. Keď si svojho kamaráta nechcela vtedy nerozumiem prečo by si ho mala chcieť po 5 rokoch... ľudia sa menia a to ze si si s ním rozumela bolo tým ze bol kamarát a nie partner. Ja sa tiež so svojimi kamarátmi zasmejem veľakrát viac ako s manželom ale je to úplne iný vzťah pretože sme kamaráti a neriešime veci, ktoré sa riešia v partnerstve...
Uprac si to v hlave, keď nie si spokojná, tak netráp toho s kým si, pretože ty chceš nejakého kamoša. Tak buď s nim, keď ty tak henten vadí. A ten si nájde aspoň lepšiu partnerku, nie takú, čo má romantické myšlienky na kamaráta.
Mať frajera znamená mať v jednej osobe aj funkciu kamaráta a vy to máte vzájomne a keďže terajší vzťah máš na figu a neuspokojuje tvoje potreby, nestrácala by som čas. Zavolala by som kamarátovi, mali nejaký program a zistíš sama či sa veci medzi vami nejak zmenili a či si vieš s ním predstaviť aj vzťah. Je možné, že sa kamarátove city voči tebe zmenili a už nie sú. ...alebo sú a ty si pripravená mu dať to isté. Máš v ňom citovú istotu takže treba to vyrovnať aj u seba, potom veci môžu fungovať k spokojnosti.
Hurá,konečne vieš čo v živote chceš.
Problém je, že niekedy porovnávame dvoch mužov, akoby sme mali pocit, že jedného z nich si musíme vybrať. Ale nemusíme. Musíme sa hlavne rozhodnúť, či chceme pokračovať v aktuálnom vzťahu. Čo bude potom, a s kým, nikto nevie.
Pravda je, že to, že uvažuješ takto o inom mužovi, znamená, že nie si šťastná v terajšom vzťahu. Toto poriadne preskumaj v sebe, lebo muži sa nemenia, a ak si nesadnete teraz, nezlepší sa to časom. Budeš len viac a viac nespokojná.
Ja som to mala podobne, a teraz ľutujem, že som vtedy pred svadbou a deťmi nepočúvala intuíciu a neposlala toho môjho niekam. Inak, rozdielnosť pováh je veľmi častý dôvod rozvodov.