Vlastná mama ma ohovára

1. júl 2024

Ahojte, prišla som si sem po radu.

V skratke, mám maminu s ktorou už nebývam (mám 25) mamina má 67. Celý život resp. čo sa pamätám sa trápila kvôli kilám navyše. Odkedy sa pamätám, tak riešila iba extrémne reštriktívne diéty, ktoré nasledoval extrémne nezdravý životný štýl a jojo efekt a takto sa to cyklilo. Poviem úprimne ani ja som nebola neviem aká modelka pretože bohužiaľ časť životného štýlu som si od maminy osvojila.
Ešte keď som bola na vysokej škole, začala som sa stravovať inak a cvičiť. Najprv doma, potom som začala chodiť do fitka. V poslednom ročníku som sa našla partnera, ktorý je cvičil a vzájomne sme sa veľmi motivovali. Ešte sa to umocnilo keď sme sa spolu nasťahovali. V priebehu 3 rokov som rapídne schudla (nie naraz ale postupne) a trúfam si povedať, že teraz mám absolútne bezkonkurenčnú postavu resp. úplne som zmenila životný štýl a je to vidieť.

Cez vianoce sme sa stretli taká širšia rodina vrátane mojich sesterníc o mojej mamy a sesterka mi povedala niečo v zmysle, že veľmi dobre vyzerám. Neprikladala som tomu nejakú váhu kým som pár dní dozadu nevolala s danou sesterkou, lebo mala narodeniny a dozvedela som sa také veci. Že vždy keď niekto spomenie, že sa mi veľmi pekne podarilo schudnúť a že je vidno, že som oveľa zdravšia tak moja mama začne hovoriť také veci, že ja som bola na operácii (neviem čoho?) a že to som prirodzene neschudla a že o chvíľu si steroidy začnem pichať.

Ako mám pre boha na toto reagovať?

katkaseiner
1. júl 2024

Idealne nereagovat nijak... nikomu tym nepomozes...
Ty sama vies kolko ta to stalo driny. Aj tak ta tvoja super mama ta predbehne tam kde chce len ona a povie co jej prave na rozum pride... budes vysvetlovat? Ja by som sa praveze tvarila ze ok, zda sa ze kazdy lepsie vie ako ja....
Budes sa musiet prekonat a nepripustat si toxicitu tvojej vlastnej mamy... drzim palce.
Poviem ti len tolko...tiez sa trapim s vahou ale nikdy ani vo sne by ma nenapadlo vymyslat si na inych (a to uz vobec nie na vlastnu dceru) ze ako sa k postave dostala... je to kazdeho osobna vec, osobne rozhodnutie co a ako bude v zivote robit. Ty si to zvladla, ocividne mamina taka silna osobnost nie je.... tak si takto hlada vyhovorky preco ona nie...
Drz sa, nenechaj sa potopit ale ani nevysvetluj... nie kazdy chce vediet a nie kazdy sa ta bude pytat... nevadi, si sikula

blonde_bella
1. júl 2024

Žiadno.
Mama ti závidí, že si dokázala čo ona nie
Ona ti svojim životným štýlom privodila obezitu a ty si sa z toho vyhrabala.
Som na teba pyšná aj za tvoju mamu...
Drž sa a už nikdy sa neopust.

Ja som mala to isté a moja tučná sestra mi popriala aby som znova pribrala

Je to len závisť. Si silnejšia ako ona. A to, že ony zostali stáť, nie je naša starosť, ale ich problém ..
A každa pricetna osoba to uvidí...zhadzujú samé seba

lulana79
1. júl 2024

Porozprávať sa s mamou... či to skutočne hovorí a ak áno, tak prečo...

colsami
1. júl 2024

No ako... Maximalne povies ze to nie je pravda.
A to iste v klude by som mame zavolala a povedala, ze si sa dozvedela.
Viac asi ani neporiesis....

lara45
1. júl 2024

Ja by som sa o tom porozprávala s mamou ako ti tu už radili vyžšie.Možno to vôbec takto nie je .Radšej si vypočuť obidve strany ako robiť unahlené závery a byt z toho sklamaná a možno neštastná.Je to predsa tvoja matka všetko sa da vykomunikovať.

b_a_m_b_i
1. júl 2024

Tak tvoja mama uz bude mat 70 rokov,
treba to brat aj tak ze je to uz dochodkyna,
to je tak ked jedna baba povedala,
a ty hned vyvodzujes zavery bez toho aby si vedela ako to to tvoja mama myslela alebo povedala,
preco by ti mala vlastna mama 67 rocna zavidiet?

rorino
1. júl 2024

Mama závidí vlastnej dcére,že dokázala to,čo ona nie.A závidí tak veľmi,že ju dokáže zhodiť pred každým.Smutne.Mame pekne vysvetlí,že ak chce,aj v jej rokoch môže stále so sebou niečo urobiť,namiesto toho aby ťa jazykom vláčila po rodine .Že jej urobíš jedálniček,aj cviky vzhľadom k jej veku .Jednoducho že jej budeš robiť trénerku .Prepáč,ale toto,že dokáže povedať matka vlastnému dieťaťu,po papuli by si mala dať🤦

svetlonos
2. júl 2024

@b_a_m_b_i
nezažila si nepochopis. Niektoré hlášky, ktoré som si vypočula ja sú tiež bomba. Ake inak milujúca ukážková mama 😉 Hlava mi tiež neberie kolkokrat. Síce takuto debilinu nepovie. Avsak kamoske kozmetické v jej salóne na plnú hubu - parádne si schudla, už si mala poriadne bruško aj riť! Ze tam sedia zákaznícky jej nevadí 🙈 Hanbila som sa aj za ňu a to sa mne nestáva.
Takže ver, su aj matky ktoré kolkokrat aby seba vyzdvihli, deti dospele ponizia uplne s prehladom.