Ahojte , viem že je to trápna téma . Ale pridám ju
Som vo vzťahu 6 rokov , mame 5 ročne dieťa , môj priateľ , je milujúci , ale až chorobne, malii sme veľa problémov vo vzťahu , naše rodiny sa nepoznajú , rozhádani sme ja s jeho rodinou ,on s mojou , stali sa v živote udalosti ,ktoré ma zlomili a ja už nedokážem milovať . Je dobrý človek ale nelubim ho , nespavame spolu , nemám rada keď sa ma dotýka .. Nieje v tom tretia osoba osoba ,ale mám kamaráta ,s ktorým mám dobrý vzťah ,sú tam city vzájomne ,má rád aj môjho syna , beriem aj lieky antidepresiva ,pretože keď som oznámila koniec , otec dieťaťa plače ,hádže sa zem ,vraj som mu zničila život ,miloval ma a ja som sa takto zachovala . Viem že milovať ho už nebudem nedokážem to . Ak budeme spolu ,tak len koli dieťaťu ,a tak sa fungovať nedá . Poraďte čo spraviť ďakujem
@h2 je to tak , ale on aj pred malým dieťaťom robí tieto scény vraj som žena jeho života , ale ja to tak necítim , žiaľ na vine sú vždy dvaja
@kristen1999 Tak si to vydiskutujte, keď dieťa bude spať, alebo budete proste niekde bez neho. Teda, ak si si naozaj istá, že s ním byť nechceš/nemôžeš.
Ináč, on, keď vidí, že mu stačí vyrobiť scénu, ako z dramatického filmu a ty prestaneš s rečami o rozchode, bude to na teba používať vždy. Treba mu dať najavo, že to na teba neplatí.
Verim tomu, ze je zlomeny, sklamany, nestastny. Ale zial uz asi nie je mozne vas vztah zachranit, takze pre teba a dieta bude urcite lepsie, ak pojdete od seba… on sa s tym musi nejako vysporiadat, aj ked to isto nebude lahke a da ti to riadne pocitit. Bude ta citovo vydierat, vyhrazat sa, manipulovat, mozno aj agresivny bude…
@vanilkovazmrzka ďakujem .. Bude to ťažký krok ,lebo nemilujem ho , cítim len ľútosť , mne je ľúto keď plače a robí scény
Kamarat, kde su vzajomne city, sa vola priatel. No skratka, nelubis ho, lebo mas za neho nahradu. Ziaden vztah nie je idealny a nebude ani ten novy. Zivot je o prekonavani prekazok, nie o zutekani od nich. Daj pozor, ze nestupis z blata do kaluze. Lebo ides na to zhurta. Nemas ukonceny jeden vztah a uz mas novy. Take detinske.
Treba brat na zretel, ze tvoj usudok je zrejme pokryveny blizkym vztahom s priatelom. Mas vyplavene hormony, porovnavas neporovnatelne. Preto si treba v manzelstve udrziavat odstup od inych muzov, neriesit s nimi intimne s citove priblemy, lahko sa je zalubit do "spovednika a muza, co ma tak chape". Take iste zamilovanie si citila pred 6 rokmi a ak sa zamilujes znova do ineho, znova sa ti do krvi vyplavia blaznive hormony a budes zahadzovat svoj predosly zivot. Ale ty uz mas dieta. Nie je lepsie kamarata bloknut, vymazat zo zivota a ist si riesit aktualny vztah do manzelskej poradne? Dat tomu sancu? A ked to nepojde, s cistym svedomim ukoncis manzelstvo bez toho, aby na teba cakal niekto treti? Nezasluzi si tvoje dieta dostat sancu vyrastat so svojim otcom? Nepises o ziadnych zavaznych problemoch vo vztahu, len ste sa vzdialili a tebe pomotal hlavu iny muz. A tvoj muz je zufaly, viem, ze taki zufali muzi nevzbudzuju lasku, skor odpor, ale v poradni by vam pomohli vas nasmerovat..
Píšeš, že nie je vtom tretia osoba a vzápätí sa zmieniš o najlepšom kamarátovi, pri ktorom prevládajú city. Za mňa to je tretia osoba vo vzťahu. Skús energiu a city, ktoré vkladáš do kamaráta, vkladať, do vzťahu so svojím mužom a uvidíš či nedôjde k zlepšeniu.
Autorka, ešte raz si prečítaj včetko, čo si napísala.. v kľude.... vraj vaše rodiny sa nepoznajú..??.... sú rozhádané... 5 ročné dieťa.... ako ti radia vyššie. Smer manželská poradňa.
Hlavne TY sa daj do poriadku, psychika....
Dieťa všetko cíti a vidí čo sa deje v rodine. Ušetri ho pred depresiami.
@isis234 ďakujem ,manželia nie sme , a ani nebudeme
@kristen1999 Do poradne nemusia chodit len manzelske pary, je pre partnerov
@kristen1999 si zodpovedná za ten vzťah.. aj za tvoje city.. našla si si náhradu, povedala si si, že ho už nepotrebuješ, kamarat ta podrží a vypočuje.. vztah je o komunikacii.. ty si zjavne komunikovala viac s kamaratom ako s nim, zabila si vas.. rozid sa snim. Nech sa čim skor pozbiera a najde si niečo lepšie od teba
@kristen1999 Neľúbiš ho, nespávate spolu, neznesieš ani len jeho dotyk a nevidíš šancu, že by sa to zmenilo. Tak načo ste spolu? Lebo on urobí hysterickú scénu, keď spomenieš rozchod? A byť spolu kvôli dieťaťu? Aby považovalo váš nefunkčný vzťah za normálny a v budúcnosti tiež v takom zostalo?