Vie o sebe manipulátor?

vikinka128
23. nov 2023

Alebo teda otázka by mala byť opačná. Je reálne, že je chlap manipulátor ale nerobí to priamo úmyselne s tým že “idem ju zmanipulovať”?

Uvedomila som si, že spĺňa tie manipulatorské kritéria typu : pocit viny otáča proti mne, oháňa sa silnými slovami aby ma zahnal do kúta, vyhráža sa rozchodom, sleduje reakcie a keď sa mu nezdajú robi cirkusy, podozrieva.. veľmi kontroluje

Avšak nemám pocit že si to uvedomuje a chce mať druhého pod palcom.. skôr to robí podvedome..

stanulienkat
23. nov 2023

Nie som psycholog, ale podla mna si to mnohi neuvedomuju. Bud je to podvedome, alebo vychovou, alebo povahou.

soldi
23. nov 2023

nie, urcite nejde do toho s tym, ze ako by som ju teraz mohol manipulovat a teraz rozmysla nad taktikou.
manipulatori su ludia, ktori chcu dosiahnut svoje ciele bez ohladu na pocity ludi okolo seba.

januska12323
23. nov 2023

Nie, tak nerozmýšľa.

pribinak
23. nov 2023

Vedia to o sebe a veľmi dobre. Sú to v podstate predátori.
Samozrejme je to umocňované výchovou, ale títo ľudia veľmi dobre vedia že ich správanie je patologické

nivea777
23. nov 2023

@pribinak osobne si nemyslim,že by to bolo len výchovou. Poznám chlapa manipulatora, jeho syn je manipulátor a malý ma 7 rokov, pochybujem že ho tomu učia. Ja mám chuť zakazat stretavanie s mojim synom pretože moj syn len trpi tymto.

soldi
23. nov 2023

@nivea777 aj my mame takeho suseda, co sa k nam prisiel hrat a povedal mojmu synovi, ze bud sa budu hrat ako chce on, alebo pojde domov. ale to su take bezne detske manipulacie, aj mensie deti revu, ked chcu nieco dosiahnut, to je tiez forma manipulacie a emocneho vydierania 🙂 kazdy clovek urcitym sposobom manipuluje ked chce nieco dosiahnut, otazka je uz potom len, ze ako moc manipuluje a ci si to dokaze uvedomit a kontrolovat.

nivea777
23. nov 2023

@soldi ten chlapec je syn našich kamarátov. Nemám v pláne sa s nimi prestať stýkať len to nechcem nechať takto.
Hej presne, prišli sme domov a chlapec A hovorí mojmu B :
A : budeš sa hrať toto a toto
B : ale ja sa to nechcem hrať
A: no ale budes sa to hrat
ja som to počula, povedala som A nech mu nerozkazuje a ze sa bude hrat co on bude chciet, nech ho nenuti a maju sa proste dohodnut.

Lenže A povedal inokedy že , keď sa budeš bavit s tymto a s tymto tak ja nebudem tvoj kamarat. Dalej A povedal tiez,že B sa nemoze hrat toto a toto lebo nebude jeho kamarat. Su to decké blbosti,ale toto naozaj hranici s manipulaciou. Moj syn nie je anjel,ale je to dobra dušička a z jeho úst som nikdy nič také nepocula. Dokonca ho aj šikanuju v škole a A sa k nim obcas aj prida.

pribinak
23. nov 2023

@nivea777 ja nikde nepíšem že je to len výchovou.

anketkarka
23. nov 2023

Niekomu vyhovuje tento spôsob jednania s ľuďmi a robia to tak prirodzene ako dýchanie. Ale keby si mu to povedala, tak ho urážaš a zveličuješ. Nečakaj, že prestane, keď mu to povieš. Nie sú schopní si to priznať a pokúsiť sa o iné jednanie. Sú aj milé manipulačné techniky. Len vždy sú v prospech manipulátora a tá obeť si to niekedy ani neprizná. Presvedčí ju o tom, že to vlastne tá obeť to tak chce. Za mňa najhorší spôsob manipulovania.

deniska2706
23. nov 2023

Áno vedia to veľmi dobre. Žijem s jedným. Napriklad presne vie čo ma dokáže nasrať a schválne to robí. Potom keď sa vytočím tak začne že ako sa to správam, nech sa ukľudním a podobne. Pritom on je ten, ktorý ma zámerne vytočil aby mi potom mohol vyčítať moju reakciu. Boli časy kedy ma toto dokázalo priviesť do úplnej vývrtky, teraz to už ignorujem lebo viem o čo mu ide. A to zase serie jeho 😂 že už to nie je take jednoduché ma nasrať

katkami123
23. nov 2023

Tiež som si v minulosti myslela, ze si to neuvedomujú, nemôžu byt predsa take svine. Pravdou je, že časom som si ich prestala ospravedlňovať, pozrela sa realite do očí a uvedomila si, že áno, sú take svine, veľmi dobre vedia čo robia.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz