Vidím len seba

9. jún 2024

Hovorí sa, že sa treba brať takými akými sme,aspoň myslím ze je to tak. Niektorí ľudia sa nikdy nezmenia. Pre niektorých je neuvedomované, to čo napríklad vkladáte do vzťahu s danými ľuďmi. Vy to dávate bez toho aby ste čakali niečo za to, či späť. Možno ale preds niečo. Ukazujete, že myslíte na toho druhého, odpúštate, snažíte sa pochopiť, snažíte sa pomôcť, snažíte sa premôcť a premôcť, aj keď viete, že ten človek si to možno vôbec neváži. Mňa len zaujíma jedno, Váš názor, myslíte si, že si to ten dotyčný niekedy uvedomí? Uvedomí si, že vo vzťahoch by to malo fungovat tak, že sa staráme o dobro toho druhého? Povedzme, keď Vás stratí?

astronaut321
9. jún 2024

No, škoda, že až keď Vás stratí. Ale všeobecne to platí o všetkom.. aspoň ja to tak mám a možno všetci. Jednoducho si to človek uvedomí, už keď je neskoro. Neviem, prečo to tak musí byť, ale ja som sa spamätal tiež až po rozchode a doteraz to ľutujem, bohužiaľ no. Tiež sa bojím, že keby sa ten vzťah obnovil alebo prišiel nový, či zase nebudem rovnaký blbec. Potom ti chodia otázky po rozume, či to nebola chyba aj druhej polovičky, že vyvolala v tebe také správanie, lebo ako ľudia na seba vzájomne vplývame. Určite na to však neexistuje univerzálna odpoveď.

azzv
9. jún 2024

Je úžasné, ak vidíš v druhom iba to dobré a bezpodmienečnou láskou a pomocou sa snažíš, aby došlo k pozitívnej zmene. 🙂
Pokiaľ ale preberáš za partnera zodpovednosť a snažíš sa až príliš, neprídu tie situácie ktoré mu otvoria oči. Takže nie, nezmení sa pokiaľ na to nepríde sám. Niekomu sa neotvoria oči, ani keď ťa stratí.

minenkak
9. jún 2024

Mňa osobne zaujíma len to, aby mne bolo dobré a áno uvedomujem si to a ak ten druhý pre mňa niečo nechce spraviť, spravím to sama.Preco čakáš od iných čo dávaš ty veď to máš robiť s radosťou

astronaut321
9. jún 2024

@minenkak Niekedy sa stane, že nedáš tomu druhému absolútne nič a neuvedomuješ si to.

reanda
9. jún 2024

ked do vztahu nieco vkladam, necakam za to nieco spat, ale cakam, ze si to dana osoba bude vazit a bude jej to na osoh.. ak to tak nie je, nema zmysel to nieco do vztahu vkladat.. to mozes rovno hodit do kosa, bude to mat rovnaky vyznam.. to je taky naivny 'spasitelsky' pristup, kydat dobro na niekoho, kto si to ani neuvedomi a cakat, ze si to raz uvedomi a spatne mi bude strasne vdacny.. takto to nefunguje..
a ani to vo vztahoch nema fungovat tak, ze sa 'staras o dobro toho druheho' .. vztahy su o zdielani a spolupraci.. to znamena, ze si taka, aka si a taka si pre toho druheho akurat vyhovujuca .. nesnazis sa o nic navyse, nepremahas sa, 'nevyhovujes' .. energia dvoch ludi vo vztahu sa prepaja a tym sa znasobuje.. nemate sa navzajom 'dotovat' .. urcite to nema byt o premahani sa, pomahani, neustalom odpustani.. to nie je vztah.. to je nejake sado-maso akurat 😝

candii
9. jún 2024

Sebecký človek si nikdy neuvedomí svoju chybu, ani keď partnera stratí. Vždy bude viniť toho druhého.

svetlonos
9. jún 2024

@astronaut321
nie nie, to bolo myslene tak, ze ty sám mas byt šťastný a necakat od partnera, ze ta šťastným urobí.
A takýto šťastný človek nebude nesprávne mu partnerovi znášať modré z neba a očakávať na oplátku to iste.
Taky sa zoberie a zo vzťahu odchádza alebo uberie z laskyplnych "benefitov" vo vztahu, pokial sa ten druhy po rozhovore nezmení.

minenkak
9. jún 2024

@astronaut321 ja osobne si úplne uvedomujem čo robím vo vzťahu k iným ľuďom a robím skoro všetko cielene

rorino
10. jún 2024

Keď ťa stratí už je úplne jedno,či si to uvedomil,lebo vtedy už si ty na inej ceste a vieš,že niet návratu.