Ahojte. Neviem ako zacat ale je na tom niekto podobne? netesim sa na vianoce vztahy v rodine su dost zle a ja nemam chut ist ani k stolu na veceru na stedry den je to tradicia ze sa stretneme vsetci na veceru ale posledny rok vztahy sa zhorsili surodenci sa navzajom neznasame a ja tam nemam chut ist..vsetko to zacalo pre peniaze falos atd. pre mamu som nikdy dobra nebola ani nebudem len neschopna cely zivot ma zhadzuje uz ani v telefone si nemam co povedat hoci ona sa aj snazi.. jednak sa aj tesim ze konecne mam od nich pokoj ale aj ma stve ze asi prvykrat nepridem oslavovat vianoce.. neviem je mi zle ako mozu peniaze intrigy atd vsetko zmenit 😔
ja ti napisem jedno, zo dna na den moze hocikto ochoriet
vztahy nveztsahy raz ste surodenci a nikdy nevies kedy je ta posledna chvila
zivot je kurva pes, aby si niekedy nelutovala..
niekedy si hovorim ako je asi lepsie dakoho nenanvidiet, ako je lpesie byt maximalne rozhadany, lebo ked pridem momemnt ze ti niekto umiera, mozno to cloveka menej boli :(
ale Vianoce su raz do roka a je to prave o tom byt pokope.
lebo buduci rok to tak byt nemusi. ...
Nešla by som nikde...ak im nie si dobrá počas celého roka, nebudes im dobrá ani na Vianoce...kašli na to...ja osobne nie som za tieto pretvárky, lebo sú Vianoce...ľudia majú byť k sebe milí, úctiví stále a nie len na Vianoce...
peniaze a intrigy nic nezmenia.. len ukazu v pravom svetle
Vianoce sú preto, aby si sa cítila dobre TY. Tento pekný sviatok nie je ozbodený výklad, kde musíš byť prítomná, ako vosková bábika. Naplánuj dobrú prechádzku, daj si dobrú večeru, a na druhý deň už budeš bez výčitky svedomia.
Napisem ti inac. Peniaze nic nezmenili, akurat ukazali aki ti tvoji blizki naozaj su, prestali hrat divadlo a zacali sa bit ako psi o kost. Taki boli vzdy. Takze nie, nic sa nezmenilo, len sa ukazalo v celej svojej "krase", kazdy sa ukazal taky aky je.
Takze ak mas pocit, ze nie si ochotna hrat "divadlo" tak tam nechod. Oni to sice vobec nepochopia, zacne sa prejavovat ich zloba, ktoru maju v sebe v dalsom "predstaveni" s tym pocitaj. Ty vies ci dokazes ustat aj to co nastane ak tam nepojdes. Ty vies ci chces ustat dalsie "lebo sa to patri"
A kto to organizuje ked ste vsetci taki rozhadani? Tvoja mama?
určite by som nešla. Ja osobne neznášam hranie divadielka a rolu, ktorá sa očakáva a išla by som proti sebe. Tak isto nesúhlasím, vo všeobecných vyjadreniach verejnosti - Majetky rozbili vzťahy!!! No to určite🙄 Len poukázali na to, ako to vždy bolo 🤷♀️ Či už v tichosti, poza chrbát, alebo nekalými praktikami....
Nenechaj si pokaziť deň- dni, a uži, ako uznáš za vhodné. Nič si nevyčítaj a nevzťahuj vinu na seba.
@bublinka1426 dovolím si nesúhlasiť. Ak sa niekto ku mne zachoval nečestne, poza môj chrbát konal vo svoj prospech, manipuloval a intrigoval, nič na mojom postoji a prístupe nezmení dátum v kalendári - 24. 12. 2024. Nemusím mať v sebe hnev a nenávisť, stačí, že si vážim samu seba a viem, že ich v živote nepotrebujem. Ak by boli súrodenecké vzťahy harmonické a vždy férovo ok, nikdy by nenastala situácia, aká nastala 🤷♀️ Ak by mali súrodenci "zbojnícku hrdosť" pri hrabavej chorobe majetku, mali byť aspoň takí frajeri, pozrieť sa do očí a komunikovať. Lebo v normálnej rodine sa dajú aj normálne rozdeľovať majetky.
Poznám viac prípadov, napr.
1. Náš bývalý sused u babky mlátil ženu, splodil 5 detí, spravil z nej psychiatrickú pacientku... Žena na vidieku trpela v hesle: Čo Boh spojil, človek nerozdelí 🤦 Vždy sa jej zastal švagor, manželov brat. Keď na tyrana došlo - rakovina, a skonal, jeho jediný brat sa vyjadril, že KONEČNE urobil správnu a jedinú vec na tomto svete. Umrel a bude pokoj. Ani na pohrebe mu nebol. Pamätám si, že bolo haló v dedine a klebety.... Ja s ním súhlasím.
2. Môj otec. Zo 6 detí. Uprednostňované sestry, parazitujúci bratia. Roky. Bratia, spolu s jednou sestrou ich obrali o všetko. Otec v naivnej predstave dôveroval - však sme rodina, bratia... Haha, pobavilo a ani po mojej intervencii nechcel dlho uveriť = brat by mi to nikdy neurobil. Keď otec pochopil a priznal ako sa veci majú (čierne na bielom) chcel od brata vysvetlenie. Prečo? Ten "hrdina" sa vyhýbal a keď došlo na to, ešte mu aj nadal a klamal až sa mu z huby prášilo. Je tomu skoro 30 rokov. Otec má po 70 (onko pacient) Jeho brat 80. Na dedinských pohreboch, rodinných pohreboch sa 30 rokov obchádzajú. Pred rokom na pohrebe ich sestry mu úžasný brat povedal, bez mihnutia oka, vysvetlenia, ospravedlnenia s debilným úškrnom.... na chrapúňa- No čo, nemali by sme sa udobriť? Otec mu odpovedal - A prečo by sme mali? Svoju pravú tvár a charakter si ukázal pred 30 rokmi, vtedy si na mňa nemyslel, brata si zaprel, vedel si čo robíš. 👆 Ja som sa zmieril, pichopil. Ty s tým budeš musieť ešte žiť. Mňa nechaj na pokoji. Vybavené 👍 Otec nám potom doma s absolútnym pokojom oznámil, že ak skoná, neželá si, aby sme informovali jeho rodinu- ani jeden nie je toho hoden..... Mama vyskakovala ako čert z krabice, že to sa nepatrí, veď má ešte brata a sestru.... Jasné, vzťah brat-sestra, brat-brat vyzerá trošku ináč. A ja súhlasím a ak by otec skonal budem trvať na tom, aby sme nešli proti jeho vôli! Chce to len odvahu a sebaúctu, sebahodnotu. Neznamená, že ak mám brata, alebo sestru, že mi budú 💩💩💩 na hlavu a ja sa im ešte poďakujem. No to určite 🤭
@jamimo pozri ja toto nepoznam. a neikedy si zelam asi radsej mat nevztahy ako vztahy lebo v konecnom dosledku ak niekto nebodaj ochorie ci pri dedeni, aspon nemas v sebe uz tolko bolesti ked vidim ako sa ludia ani nemaju radi. a je to naozaj smutne !!!!!!!!!!!!!!!! lebo prave piseme o rodine.
@bublinka1426 Ale to, že je niekto rodina, to nieje záruka ani povinnost toho, že sa musia mať radi.
@bublinka1426 je rozdiel rodina a "rodina" Ak vzťahy nie sú vzájomne a harmonické, je mi jedno, že.... rodina. Bohužiaľ, tú si nevyberieš. Môžem si však vybrať, s kým mi je príjemne a s kým budem tráviť svoj voľný čas. A vieš s kým musím žiť do konca života? Sama so sebou. Takže, ak ja som so sebou ok, viem s tým žiť, nemám potrebu stýkať sa s ľuďmi, kt. mi "nesedia" A je mi úplne jedno, ako sa to nazýva - brat, sestra, strýko, dedo... Ja som realista. 😉
@bublinka1426 ja si zas myslím, že to, že sme rodina vôbec neznamená, že sme si všetci blízki. A už vôbec nie je povinnosť tráviť najradostnejšie sviatky v roku s ľuďmi, ktorých ani nemám rada.
@ina2405 tak vidim ako ste vsetci plni nenavisti a hnevu, ja viem ze nie vsade su harmonicke vztahy ,a mozno vam sa bude lahsie dychat ked vam niekto umrie ...
@jamimo to plati aj pre teba
uz som pisala viac krat, asi je niekedy lepsie mat nevztah ako vztah, lebo vas potom neboli ked niekto ochorie.
je to smutne a viem ze rodiny byvavau rozhadane a o to viac to boli ze piseme prave o rodine. a tiez si myslim ze by ludia mali mat k sebe vztah a viem ze to tak nie je.
aspon nebudete potom tolko plakat..... (samozrejme neprajem nic zle)
@hellionka povinnost cloveka nema ziadnu. len sa narodit a umriet
@bublinka1426 Ja osobne nie som plná hnevu a ani nenávisti, to v žiadnom prípade, ale kvôli Vianociam nebudem hrať divadlo, keď sa niekde necítim dobre...len preto, že sú Vianoce? No kašlala by som aj na Vianoce, ak sa ľudia nevedia k sebe správať počas celého roka, tak sa nebudú vedieť k sebe správať ani na Vianoce...a už keď sa prekonajú, lebo sviatky, je to čistá faloš a ja faloš nepodporujem.
@bublinka1426 ideš do extrému😁 vôbec nie som plná nenávisti. Ale ty podľa mňa povrchne píšeš, že všetci v rodine si sú blízki. No nie sú. Ak máš nejaké hlbšie cítenie, tak to musíš vedieť. A predstav si, že v mojej rodine nie sme rozhádaní. Ale s niektorými priateľmi som si bližšia, než s mojimi švagrinami a niektorými bratmi (je nás dosť). A keby sme rozhádaní boli, ani náhodou nebudem hrať divadielka..
@bublinka1426 strašne trepeš o tej smrti. Ukľudni sa.
urcite chapem ze nie kvoli 24.12 len teda aspon u nas to tak bolo zauzivane a ano, tiez sa uz skoro cela rodina nestretavame odkedy umrela babka a ujo zhrabol za babku byt. zial niekomu sa vztahy vykrystalizuju az ked pride na lamanie chleba, a o to viac to boli, lebo tito ludia hrali divadlo celych neviem kolko rokov a ked umrela babka, mali vsetko naplanovane a tiez nie sme s nimi v kontakte.
vlastne ja vam ludia zavidim, ze vam ukazali prave tvare uz skor.
najviac to boli ked vam niekto odide na veky a este vidite, ako chnapnu po majetkoch, to je riadna facka.
@ina2405 bud rada ze vas je dost. ano kazdy to ma inac. mozno som to moc expresivne napisala. akoze nebolo to myslene tak, ze teraz budete po sebe noze hadzat. 🙂 prepac
@ina2405 pochopis ked zazijes. zjavne nemas skusenost. a teda ani ti ju neprajem.
@bublinka1426 nemám v sebe nenávisť, len som opísala, ako to vnímam ja 😉
Som rada a hrdá, že dokážem žiť sama so sebou a nepotrebujem akceptáciu, odobrenie, tie správne noty, a spoločensky očakávaný diktát na 1, len preto, aby som plnila očakávania a predstavy iných. Na svete je 8 miliárd ľudí, nemôžem vyhovieť každému. A prezradím ti tajomstvo. Ani to od seba nechcem. Amen 😘 Prajem všetko dobré!
@jamimo aj ja vam.
@bublinka1426 prepáč, ale môj otec už nežije, msla som ho rada a chýba mi a nechápem čo tu riešiš. Úplne si protirečíš, najprv ódy na rodinu a nakoniec opak. A k tej smrti, niekto, kto mi nechýba ako je rok dlhý, mi po smrti zázračne chýbať nezačne.
@ina2405 ved tu si to napisala
''k tej smrti, niekto, kto mi nechýba ako je rok dlhý, mi po smrti zázračne chýbať nebude.''
o tom pisem. ( ze ked niekto nebodaj odide, aspon nebudete tolko plakat) chapes ma? ked mas vztah nevztah, ked vam na sebe nezalezi lebo vsetky tie veci co tu boli menovane...
@bublinka1426 ďakujem.
@bublinka1426 U nás v rodine s majetkami problém nie je 🤣 to rodičia vyriešili ešte skôr ako umreli...ale proste sme veľká rodina, každý má inú povahu a nie s každým si sadneš...ja osobne neustojím negatívnych ľudí, ľudí večne frflajúcich, ľudí, ktorým vadí každý prd a ľudí, ktorí musia pchať nos tam, kde nemajú...prečo by som toto mala tolerovať pri štedrovečernom stole? Ja chcem mať pokoj, kľud, nič neriešiť, nepočúvať samy negativizmus, samé nariekanie...
@earlgrey rodicia urobili mudro, aspon ste nepadli vsetci potom na zadok pri notarovi. skoda ze tolko rodin sa potom rozhada.
@bublinka1426 ale ja neplačem ani keď žijú a mám dosť mne blízkych ľudí, ktorí mi chýbať budú, aj z rodiny, aj priatelia.
@ina2405 👍 ok
@bublinka1426 Škoda to je, ale si vezmi inú situáciu...
To píšem len príklad. Keďže sa to netýka mňa, ale dajme tomu, že tu pribudne diskusia od nejakej ženy, ktorá napíše, že má s manželom zlý vzťah, večne sa hádajú, nedáva jej peniaze, city ochladli, nezaujíma sa o ňu ako je rok dlhý, intímnosti žiadne. Čo je poradíš? Že nech toleruje jeho správanie? nech nahodí úsmev, sadne si s ním za jeden stôl, nedajbože nech mu v noci poskytne svoje telo pre jeho uspokojenie? len preto, že sú Vianoce? Veď aj on je rodina, aj on jedného dňa umrie, tak nech sa prekoná, veď Vianoce?
tiež by som nešla... radšej sama s téglikom tresky v ruke, ale zato v pokoji a kľude...