Chcel by som sa opýtať, ako trávite vianočné sviatky, keď ste sami, bez partnera alebo partnerky. Rodina je ďaleko (mimo SR) a momentálne nemáme možnosť byť všetci spolu (majú malé bábätko a bývajú v malom byte, pričom oni cestovať ešte nemôžu). Zaujímalo by ma, či oslavujete 24. decembra, alebo tento deň beriete ako obyčajný. Stromček a výzdobu pre zachovanie atmosféry mám, ale robiť večeru, ako keď sme všetci spolu ako rodina, mi pre jednu osobu nedáva zmysel.
Urob tak, aby si bola ty spokojná. Ak máš chuť na vianočnú večeru, tak si ju urob. Ak nie, tak nemusíš. Ja síce budem s rodinou, ale zemiakový šalát alebo kapustnicu jem len ja, takže to varím len pre seba.
Ked bol takto syn sam mimo, proste sme si dali videocall, “posadili” sme ho na stative na stol a vecerali sme
ja poviem čisto hypoteticky - ale ak by som ja mala byť sama - ja by som si urobila aj výzdobu - lebo sa mi to páči - aj by som si navarila, lebo milujem vianočné jedlá. ja si aj počas roka varím pre seba jednu, dve porcie, teda toto by m nijak neprekážalo, že len pre mňa ...
Jedine co je smutné, že nikto z rodiny ta nezavolal, samej by mi bolo smutno, ani si to neviem predstaviť, ale rob, ako si uznáš za vhodné
Ja som sama už niekoľko rokov na Vianoce a normálne si robím šalát, rybu, mám niečo aj upečené. Jem to celé sviatky, na Štefana nevarím 😁.
Stromček nemám tiež už niekoľko rokov a nechýba mi.
Ale ja vo všeobecnosti nemám rada Vianoce, čiže nijako to neprežívam depresívne.
Všetko je ako vo všedný deň, až na to, že si spravím kapustnicu, šalát a rybu. A až na to, že v telke sa dá aj niečo pozrieť.
Ano, oslavovala by som a sprijemnila by som si to, ako len môžem. Stromcek, vyzdoba, kapustnica, aj darček by som si kúpila. Pozerala by som vsetky vianocne rozpravky a popijala vajecny liker. 🍸
Ja byť tebou spravím si krásny pohodový deň. Dobedu by som išla na prechádzku, pobede by som si pustila obľúbenú hudbu pri ktorej by som si dačo chutné uvarila a potom by som sadla k telke a pozerala rozprávky. Navecerala by som sa sama, zapálila sviečku a pospominala . Pohoda
@dadka1997 nemusí byť smutná na vianoce, moja mama napr. vianoce nijak extra neprežíva a nevadilo by jej byť samej ... ja neviem, zatiaľ sa mi to nestalo a ani sa mi to asi nestane - ale tiež by mi to nevadilo ale je možné že by som sa k niekomu nasačkovala, lebo to tak máme, že na vianoce nemá byť nikto sám 🙂 ale asi by mi to nevadilo, som rada sama so sebou ...
@anonym0001 to je môj sen - robiť si čo chcem! 😍 😂
Ked som bola na sviatky sama, tak som si spravila veceru (salat mne staci, rybu nejem), objednala kolace a cely den som lezala zakutrana na gauci a pozerala rozpravky 🙂
Ja som dlhé roky bola v zahraničí, síce mala som partnera, ale ten na Vianoce vždy bol mimo (vlastné podnikanie), takže som bola sama doma, rozprávky ale nevarila som nič...najesť som sa išla do našej reštauracie, večer až 😃 väčšinou sme tam robili Vianočné posedenie pre ľudí, ktorí Vianoce netrávili doma a takto aspoň boli v spoločnosti...
Nemáš ani kamarátov? kamarátky? u mňa tak bol kamarát na sviatky, keďže tiež ostal sám...ale to bolo pred niekoľkými rokmi...
Moja mama má videohovor so sestrou a ako keby večerali spolu.
Ak mas dobrych kamaratov, zavolaju ta k sebe (pripadne sa spytaj ty ich?) 🙂 my sme tak jedny vianoce mali u seba tiez kamosa, nemal s kym byt na vianoce, tak preco ho nepozvat 🙂
Ja by som sa asi pred telkou odložila jedlom a vychutnala si pohotový kľudný večer.
MZ sme často.mali štedrý večer mimo 24.12. Keďže aj ja, aj mama často pracovala cez sviatky. Takže dá sa to aj ináč.
Dakujem za odporucania a povzbudenie. Video hovor bude urcite a potom asi ten Netflix a relax pri vianocnym filmoch. 🙂
Ja by som si urobila a pozerala rozpravky 😄
Nikdy som sama nebola.ale určite by som si urobila komplet menu.A konečne mala čás na čítanie.
Ja bývam sám, už mám všetko poupratované, len tak si tu sedím a furt rozmýšľam, že niečo som ešte chcel urobiť... Začnem čítať túto tému.... boha však som ešte chcel strom ozdobiť 😂
Veď aspoň kapustnicu a oblátky, keď už máš tu vianočnú atmosku, tak ešte nech niečo chutné vonia 😍, nemusíš robiť celé menu.
Ja som dnes tiež sama... deti sú u otca,chodí na Sk len 2x do roka,tak sú s nim teraz pár dní. Môžem ísť k rodičom,ale budem radšej doma na gauči so psíkom❤️. Práve robím šalát,to mi stačí. Rezne vypražím až 26.deťom. Výzdobu mám. Inak neriešim,rada som sama.
Keď som bola sama tak som si kúpila carpaccio, nejaký preslávený koláč, vaječný likér a jedla pri telke a rozprávkach, nejako som to neprežívala....keď som bola len sama s dcérou spravili sme si zemiakovú kašu a rezné, pripili si vineou , rozbalili darčeky. Prežívala som to viac lebo bola malá a mala strašnú radosť....a v podstate aj teraz má viac teší keď vidí že sa moji blízky tešia, ale keby je na mne tak nemáme ani stromček ani dekorácie 🙈. Dokonca kým som nemala terajšieho priateľa nemali sme ani adventný veniec lebo pre mňa to bola zbytočnost 🙈
Veľmi dávno som trávila Vianoce sama bez rodiny v zahraničí a vtedy som pracovala až do večera, celkom smutná. Teraz by som si urobila aj po práci aspoň trošku sviatočnú atmosféru, aj s jedlom, sama pre seba.
Rob ako tebe vyhovuje.