Vedeli by ste žiť s niekým koho už nemilujete?

13. nov 2022

Len proste reálne nemáte kam ísť , tak bývate spolu . Nemyslím fyzicke násilie , alkoholizmus . Stálym človek by žena utiekla. Myslím také to že už ho nelubite.

jana_eyre_2
13. nov 2022

A máš ho aspoň rada, alebo úplne neznášas?

Lebo môže to byť človek ktorého si milovala, ale tá silná láska sa vytratila, avšak si rozumiete, alebo to je človek ktorého nemiluješ lebo ho už nemôžeš vystáť.. v prvom prípade spoločný život je možný, v druhom by to bolo naďalej veľmi ťažké..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nique
13. nov 2022

Definuj “nemilovat”. Som s manzelom 14r a uz davno to nie je to, co na zaciatku. Presli sme si krizami aj poradnou a stále prídu dobre aj zle dni. Ale pre nás je dôležité, že sa neurazame, jeden druhého si vážime, trávime spolu aspoň trošku času ako pár, plánujeme nové veci do budúcnosti, dokážeme sa len tak objať. Obaja. Sú to maličkosti, ale pre nás reálny život.

zojazoja
13. nov 2022

Nie, ja nevedela, v žiadnom prípade,poznám sa.

ljzozv
13. nov 2022

Čakala som na prvú príležitosť odísť . Musela som čakať dlhšie, ale fungovala som pre dieťa.
Nedokázala som už pri ňom byť. Vadilo mi všetko.

mandzula
13. nov 2022

Nie, to nebol zivot, to bolo utrpenie - pre celu rodinu a najviac si to odnasalo dieta.

katka700
13. nov 2022

Závisí koľko ste spolu, čo ste spolu prežili a či má partner/partnerka vlastnosti pre ktoré si ju /jeho vážiš. Dlhodobé vzťahy fungujú na vzájomnej úcte, rešpekte,zdieľaných hodnotách a snahe vytrvať spolu, nie na bezhlavej hormonálnym ošiaľom podporovanej zamilovanosti prvých mesiacov vzťahu.

mandzula
13. nov 2022

@katka700 ale bez lasky je to zlozite, aj ked si toho cloveka vazime, respektujeme ho a zdielame hodnoty.

melanta
13. nov 2022

@katka700 ale veď autorka sa nepýta na prvotnú euforickú zamilovanosť. Pýta sa na milovanie. A láska je vo vzťahoch bežná aj po mnohých rokoch. Snaha vytrvať spolu? Bez lásky? Tak to by som nechcela veru.

katka700
13. nov 2022

@mandzula Chápem čo chceš povedať, je ťažké zotrvať vo vzťahu kde partneri k sebe absolútne nič necítia. Skôr som myslela to že keď je vo vzťahu obojstranná snaha spolu vytrvať, tak v takom páre na sebe vzájomne vidia pozitíva a ľahšie obnovia lásku a intimitu ktorá sa zo vzťahu vytratila (napríklad preto že mali vážne problémy v rodine, boli vyčerpaní starostlivosťou o choré dieťa a podobne) . Len to musia chcieť obaja.
V žiadnom prípade som nechcela naznačiť že žena má za každú cenu ostať v nefunkčnom vzťahu s ľahostajným chlapom ktorý ju berie len ako ďalší domáci spotrebič.

mandzula
13. nov 2022

@katka700 ja to zas vidim z opacneho konca - ked je laska, mnohe veci sa daju lahsie prekonat, aj pripadne nezhody, horsie casy. No mam pochybnosti o tom, ci sa da laska po vytrateni obnovit, tym si veru ista nie som, podla mna bud je, alebo nie je. Zabit ju je velmi lahke, vzkriesit asi nemozne.

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
25lenocka
17. nov 2022

@ljzozv ja mam podoby problem a vysporiadavam sa stale s tym co spravit🙈🙈

ljzozv
17. nov 2022

@25lenocka ja som dostala možnosť ísť do rodičovského bytu, čiže mi odpadol stres, kde ísť po rozvode. Akonáhle sa mi otvorila táto možnosť, tak som už neriešila ako to zvládnem, ale jednoducho do toho išla. Aj keď mi po spočítaní malo pôvodne zostať cca 150€ na mesiac. To všetko mi za to stálo,aby som mala v sebe kľud. ☺️
Iróniou je, že u nás vzniklo všetko kvôli financiám, a klamstvám okolo toho, plus ďalšie sa nabaľovalo... A ja mám teraz od ex viac peňazí ako kedy v živote s ním.
Jediný problém pre mňa je, že som spoludlznik na hypotéke , aj keď spolumajiteľom nie som. 🤷‍♀️

25lenocka
17. nov 2022

@ljzozv my nie sme zobratí takze o to to budem mat "jednoduchšie", ale tiez sa uz dlhodobo pohravam s myslienkou odist, lebo to ako sa sprava vo mne len vyvolava odpor. Kolko mate deti? Ako to zvladli?

ljzozv
17. nov 2022

@25lenocka mám už staršie.....
Prekvapivo dobre. Ale prestala som od určitého okamihu brat ohľady na otca a začala hovoriť veci na rovinu. A bolo ak viditeľné, že všetko som platila. Od neho nešli žiadne peniaze nikam.

25lenocka
17. nov 2022

@ljzozv presne viem o com hovoríš, ja tak isto uz nic neskryvam a teraz mi vykrikuje ze z neho robim kkt🙈