Váš názor na situáciu, ktorá sa stala v rodine manžela

29. okt 2023

Ahojte ..ospravedlnujem sa za chaoticky napis diskusie ale potrebujem vediet vase nazory na situaciu..ktora sa stala v rodine manzela..V piatok sa konala oslava 40 narodenin manzelovej sesternice na ktoru sme boli pozvaní aj my aj manzelova sestra s muzom ..pozvanky sme dostali mesiac predtym s tym ze sa to celé koná v restauracii v meste..tak sme pekne kupili dar, kyticu flasku obrovsku bonbonieru ..nahodili sa a isli sme v piatok do restauracie kde uz cakala cela rodina..zaciatok oslavy bol o piatej, sesternica a jej mama teda muzova teta nam hned oznamili ze mame len casnicke nadiktovat co budeme pit a objednat si veceru..muz so svagrom si objednali panenku so zemiakmi a omackou ja so svagrinou salaty -kedze obe dietujeme..a detom sme objednali palacinky a polievky cca po dvoch hodinach sme sa aj so svagrovcami zdvihli ze ideme uz teda pomaly domov lebo obe mame male deti a uz ich trebalo dat spat..a ani zabava tam nebola bohvieaka..tak sme sa zacali obliekat lucit s ostatnymi vtom k nam pribehla sesternicina mama ze ci uz mame vyplatene?..so svagrovcami sme sa na seba prekvapene pozreli..nechapali sme na zaciatku ze ako mysli vyplatene..a ukazalo sa ze oslavenkyna platila za hosti len pitie ( co muz mal dve nealko piva ja dva deci vina a malá vypila 3x dzusik)..ale ze jedlo si mame zaplatit pekne sami..no ostali sme ako obarení ..najskor ze to je len vtip ale potom mama oslavenkyne zavolala casnicku ze odchadzame nech nam donesie ucet..ešte pripomeniem ze neslo o ziadnu lacnu vyvarovnu ale celkom drahu restauraciu takze sme tam nechali dalsich 35 eur za jedlo..svagrovci detto..ked som to napriklad povedala svojej kolegyni,ze ako sme pochodili na oslave manzelovej sesternice tak ta na mna zhukla ze akoze co mi je na tom divne..ze ona svoje narodeniny tiez tak oslavovala..ze akoze nebude platit zase za vsetko..odtial potial..tak teraz mi prosim povedzte som ja divna ze mi to pride divne?..a neslusne voci hostom ktorych pozves na svoju oslavu a donesu ti drahe dary?..

autor
29. okt 2023

mozno som asi ja divna ja neviem..ale ja ked som oslavovala svoju tridsiatku pred troma mesiacmi tak som sice neobjednavala restauraciu robila som oslavu u mna doma ale dala som spravit oblozene misy, misy s masom, urobila som k tomu salaty, dala som upiect zakusky, pagace ..no hotovy catering..nejdem ani pisat nakolko ma vysla cela oslava..ale urcite hostia nedostali odomna len pitie..

colsami
29. okt 2023

Ano pre ludi ako ja (my) je to divne 🙂 Ale co uz. Nabuduce viete.
Ked uz mali taketo predstavy, mali vas o tom hlavne vopred informovat stylom "pitie je na ucet Mariky (oslavenkyne) a jedlo si hradi kazdy sam". Ale uz nic. Mate na co spominat 🙂

tanyag
29. okt 2023

35€ za 3 osoby nie je veľa 😉 ja by som sa od stola nezdvihla skôr než by som za seba (za rodinu) zaplatila, či už by sa to očakávalo alebo nie. Ale to som ja...takže pre mňa by to bolo normálne, ale ja na oslavy nechodím, takže nemusím riešiť takého hlúposti 😉

autor
29. okt 2023

nik nas neinformoval..len ze si mame objednat na co mame chut.. o tom ze si za jedlo platime sami nepadlo ani slovo

autor
29. okt 2023

este nam na zaciatku povedala oslavnekyna ze chcela robit u seba oslavu ale nakoniec jej to prislo lepsie takto v restauracii..

autor
29. okt 2023

a co ma najviac zamrzelo bolo ze tam prisiel jej dedko z druhej strany rodiny ktory zije sam z minimalneho dochodku a objednal si tiez maso so zemiakmi a len nejaku vodu k tomu..a tiez on odchadzal pred nami tak prisla za nim casnicka ze ma zaplatit za jedlo..a videla som na nom ze bol z toho zarmuteny ze ratal drobne v penazenke ci bude mat vobec...tak potom to zanho zaplatila jeho dalsia vnucka..

romikk22
29. okt 2023

No podla mňa to určite nieje normálne, bolo by vtedy ak by vám to dopredu oznamili ze teda ste pozvaní ale platia len alko nealko a jedlo vy sami . Vtedy by ste sa mohli rozhodnúť ci vôbec na takú oslavu pôjdete alebo nie ...... ale toto je podla mňa riadne prestrelene... keď vás niekto niekde pozve a obzvlášť na oslavu kde sa nosia dary je to strašne zvláštne ... nabudúce by som sa vykašĺala na nich

hugigugin
29. okt 2023

To je choreeee. Hanba na celu dedinu pozvať ľudi na oslavu a nechať im ju zaplatiť, mala na to ľudí upozorniť v pozvanke.

autor
29. okt 2023

@romikk22 no ved jasne..to je akoby som ja robila u mna oslavu a teraz vyberala peniaze za jedlo co som nakupila alebo dala pripravit..

slavka1988
29. okt 2023

Aj mne to príde divne a veru ani sa mi nestalo že má pozve segra s mužom na obed kde majú sviatok že zaplat si za sebe a o rok by som určite nešla

viestta
29. okt 2023

Je to divne, ale aspon na buduce budete vediet, ako to u nich chodi. V kazdom pripade mali vas vopred informovat.

bessie12
29. okt 2023

normalne to teda nie je. Ked uz pozyvam niekoho na oslavu, a teraz je to jedno ci kamaratov alebo rodinu, tak zaplatim za vsetkych vsetko. Keby sa mi nieco take prihodilo, ta nabuduce by som uz na ziadnu oslavu nesla.

autor
29. okt 2023

keby som to vedela dopredu tak tam nic neobjednavam a najeme sa doma..ale ešte ked nas pozyvala tak vravela ze bude vecera tak aby sme nejedli doma..ze tam budeme mat na vyber so samych dobrot..a bola tam aj svieckova, aj gulas s diviny, panenka, salaty a pod..ale nepovedal nam nik ze si za to budeme musiet aj zacvakat

autor
29. okt 2023

ked som si tak vsimala tak vacsina si davala panenku so zemiakmi ktora stala 14 EUR

autor
29. okt 2023

ked som to rozpravala tej kolegyni ta hned na mna: ale si uvedom keby to mala vsetko platit kto si co poobednaval tak sa nedoplati..vsak aj ja som tak robila oslavu..ze som platila len za pitie..nie som milionar aby som v restauracii nechala 1000 eur lebo si dakto poobjednava drahe jedlá..a ja to mam za nich platit?...hovorim ale vsak ked nemam na tu oslavu alebo si to nemozem dovolit tak tu oslavu proste nerobim..vsak to je normalne nie?..

aeruginosa
29. okt 2023

Ja to tiez nechapem. Ked nema na to, aby robila velku oslavu, nech oslavi len v kruhu najblizsej rodiny a nemusi dochadzat k takymto trapnym situaciam…

bessie12
29. okt 2023

ta tvoja kolegyna je tiez divna. Ked nemaju peniaze na to, tak nech nerobia ziadne oslavy. To je maximalne trapne nechat platit hosti.
S priatelom som sa dohodla, ze urobime oslavu mojich a jeho narodenin v restike a oslavime spolocne nase narodky. Pozveme rodinu, znamych, ale platit budeme vsetko my. Pocitame s tym, ze to moze byt aj viac ako 1000€.
Pri oslavach proste treba ratat so zvysenymi vydavkami ci sa to niekomu paci alebo nie.

samimami777
29. okt 2023

35€ na 3 osoby je dnes už lacné 😉 my sme minulý týždeň dali za 4 osoby 80€ v naozaj priemernej reštaurácii. Ale je pravda že mala každému dopredu oznámiť že môžu si objednať večeru na mieste ale každý má sám za seba platiť keď ona na to evidentne nemá . Je mi ľúto hlavne starého pána. Asi by som jej na mieste trochu vyčistila žalúdok už len za neho a druhý krát na žiadnu jej oslavu nešla .

sasa1310
29. okt 2023

Nechápem ani ja. Zaplatila by som a pomyslela by som si svoje. My vždy platíme všetko, keď robíme oslavy. Ani nás nenapadlo, aby si niekto niečo doplácal. Ani sme nikdy na oslave nič neplatili. Tu to počujem prvýkrát.

autor
29. okt 2023

@samimami777 aj nam ho bolo luto..ako bolo vidiet ze s tym neratal vobec ze si bude musiet platit..nastastie tam bola dalsia jeho vnucka a ta povedala casnicke ze ona to zaplati zanho ..a bolo aj na ostatnych vidiet ze su v šoku z toho

autor
29. okt 2023

@sasa1310 asi som to zle napisala..drahy dar, kytica a flasa..ten drahy dar bol wellnes pobyt..

autor
29. okt 2023

@sasa1310 ved ani my sme to nenazili a to som bola uz na viacerich oslavach kedze som z velkej rodiny..naposledy na svokrinej 60 tke ktora to mala tiez v restike a samozrejme ze vsetko platila ona..nik si nemusel platit za nic..

januska12323
29. okt 2023

Na takej oslave som dávno nebola ale vždy platili pozývajúci. Iba raz sme platili za pitie ale jedlo bolo zabezpečené.
Viac ako samotné platenie je neslušné vybaliť to na hostí pri odchode. Ja napríklad so sebou nosím tak 20 eur max. Čo by robili keby som povedala "nemám, mali ste povedať pred príchodom. "? Aj tak by museli platiť a ja by som mala pokoj na roky od nevychovanej rodiny. 😁

autor
29. okt 2023

@januska12323 dalo sa aj kartou..platit..svagrovci napriklad nemali hotovost tak casnicka povedala ze mozu kartou ak maju.tak oni zaplatili kartou

catherinah
29. okt 2023

Pre mna je to uplne cez, nejde o tu sumu, 35 € za troch je dnes uz skor z tych lacnejších, ale o ten princíp 🙈🙈🙈

sss777
29. okt 2023

Ja som to celé asi nepochopila. Tak najprv ste videli dedka, ktorý platí a potom ste boli prekvapení, že musíte aj vy? Či prečo ste boli ako obarení?
Ja by som za jedlo svojich hostí zaplatila, ale vôbec by som neriešila,keby som si musela za svoje jedlo zaplatiť ja. Účet bol 35 eur, takže to určite nebola exkluzívna reštaurácia, skôr taký priemer.
Ja by som sa tešila, že sme sa s rodinou zabavili, rozhodne by som sesternicu kvôli 35 eurám neprepierala na internete.

taminka1986
29. okt 2023

Nielen ze to je divne,to je chrapunstvo. Normalne ma to vytocilo🤔. Naco potom robi velku oslavu ked neni schopna zaplatit za hosti ktorych si pozve. Ja by som sa ako hostitel citila ako uplna chudera,donesu mi drahe dary a este po nich chcem aby si zaplatili co skonzumovali🤣 A ked uz,mala platenie oznamit vopred. To sa vazne toto sa realne niekde deje?

autor
29. okt 2023

@sss777 videli sme ze za nim bola casnicka ale vtedy sme nechapali ze co od neho chce..az potom nam to doslo cele..a povedala to jeho vnucka ked sme odchadzali vybehla za nami..isla na cigaretu..ze vsak aj ona musela zanho platit..

la_dolce_vita
29. okt 2023

Pre mna trapas a nieco nepochopitelne, absurdne ... t.r. som oslavovala 50tku a toto by mi ani nenapadlo! Ved to boli moji hostia.. citam tie temy a nechapem, ludia sa zmenili alebo co sa to deje, ved ked na to nemam, tak neoslavujem, ale nestretla som sa s tym v mojej rodine a medzi znamymi.

zafir01
29. okt 2023

Dnes sa tu vrece roztrhlo sv tymyto oslavami . Keď na to ľudia nemajú ,nech ich robia doma ,alebo vôbec .
Nikdy som od nikoho na oslave nepýtala ..ak máme my oslavy ,krstiny ,prijímanie ,narodeniny ..je jedno ,či je to v reštike ,či grilujeme na záhrade ,alebo u nás v obývačke . Všetko pohostenie vrátane pitia je v mojej réžii ... Oni donesú "len" dary .a donesú seba .

Ak robím oslavu ,robím ju pre to ,že rada uvidím mojich blízkych a chcem s nimi stráviť ten slávnostný deň . Chcem ,aby sa cítili príjemne ,aby nebol nik hladný ,a aby každý odchádzal od nás s pozitívnym pocitom .....