Vadilo by vám keby priateľ/ka ide každý druhý víkend domov?

6. dec 2024

Ahojte, vadilo by vám keby s priateľom/priateľkou spolu bývate, zdielate domácnosť (bezdetni, do 30r) a zároveň obaja pracujete. Ale jeden partner nie je z toho mesta, kde byva a robi a chodí každý druhý víkend domov k rodičom - napr. že jeden celý týždeň ste spou a ten ďalší už od stredy/štvrtka po práci rovno odide k rodičom a vráti sa v nedeľu večer a takto to je každý druhý týždeň? Ja by som s tým bola asi ok, potrebujem aj sama pre seba čas, ale kamoška mi vravela, že jej to začal priateľ vyčítať...🤔

lucylaw
6. dec 2024

No mne osobne by to vadilo,obzvlášť ak to nie je len víkend,ale ako píšeš od stredy/štvrtka..To je podľa mňa dosť..Prečo nechodí priateľ s ňou aspoň niekedy? Akože keby to bolo raz mesačne,tak by som si ešte povedala,že ok,ale každý druhý týždeň je podľa mňa moc..Ako si to ona predstavuje,keby mali dieťa? Bude týždeň s priateľom a dieťaťom a týždeň u rodičov? Za mňa divné..

bolarazjedna
6. dec 2024

Mne by to vadilo.... Odkedy sme spolu bývali, vždy sme chodili s priateľom (teraz už s manželom) domov spolu. Alebo išli sme naraz každý zvlášť k rodičom. Alebo keď som mala 24hod službu cez víkend, tak priateľ išiel domov sam. Ale kebyže nemám iný program a on by šiel pravidelne každý druhý predĺžený víkend domov, z toho by som bola smutná.

personality
6. dec 2024

Nie, veď v inej diskusii sa každému zdalo v poriadku, stretávanie sa 1-2x v týždni....
Je to individuálne. Každému iné vyhovuje.

lindous
6. dec 2024

My máme tiež obaja radi čas aj sami pre seba, ale každý druhý týždeň byť 4 dni preč (a je úplne jedno kde) sa mi zdá celkom dosť... záleží samozrejme... ak rodičia nutne potrebujú pomoc, je to určite iné ako keď sa tam ide len tak, ale tiež sa tam dá ísť (aspoň raz za čas) spolu.. a potom by pre mňa bolo dôležité, či to ten druhý uprednostní vždy, keď to tak výjde a ako pristupuje k spoločným plánom a programu, ak sa vyskytne niečo iné... niekedy sa chceme stretnúť aj s mojou rodinou spoločne, niekedy s priateľmi, niekedy byť sami, ísť na výlet, doma lenošiť/porobiť... proste víkendy sú taký náš čas, každý druhý by mi chýbal...

zuzanockamt
6. dec 2024

Tiež to tak robím. Čím som staršia, tým častejšie.

mirola
6. dec 2024

mne nie, ja by som sa prave naopak tesila.. ale ja som taka, ze tazko tolerujem niekoho vedla seba.. a ak je nonstop tak ma to unavuje.. podla mna by kazdy clovek mal mat svoj priestor

h2
6. dec 2024

@personality Je rozdiel stretnúť sa raz v týždni, povedzme v sobotu, alebo nedeľu popoludní na 3 hodiny a rozdiel ísť každý druhý týždeň preč na 4-5 dní.

barka1
6. dec 2024

Vadilo by mi to. Považovala by som to za znak toho, že sa nedokáže odputat od rodičov.
Čo tam robí celý víkend? Ja sama by som ovela radsej trávila aktivny víkend s partnerom (kultura, priroda, sport, sex 🙂 než s rodičmi doma.

personality
6. dec 2024

@h2 aký rozdiel? Ak chce byť niekto s partnerom tak je to malo byt s nim 3 hodiny. A zase nevidieť ho 4 dni zo 14tich mi také hrozné nepríde.

h2
6. dec 2024

@personality Keď nevidíš rozdiel medzi návštevou rodičov na 3 hodiny a na 4 dni, tak ti nemám čo ďalej vysvetľovať.

januska12323
6. dec 2024

Čo u rodičov robí? Prečo nejdú spolu? Áno vadilo by mi to, však "doma" je teraz tu, nie u rodičov.

personality
6. dec 2024

@h2 ja som myslela ze myslíš vidieť frajera na 3 hodiny. Lebo to písali v inej diskusii, ze stretávať sa raz za týždeň rande je postačujúce.

svetlonos
6. dec 2024

Vadilo, je to mamanek nevyzrety. Moj ex sa s mamou a jej priateľom navštevoval ajb3x do týždňa poobede na kavu kolac, na obed, na chalupe. Ked som nerobila, chodili sne tam spolu, oni boli super. Nehrozilo ale mama kovanie. Žil sam, bol samostatná jednotka, napriek zdravotnému postihnutím si riešil sam domacnost atd. Jeho mama bola často skôr na mojej strane, ked prestrelil.
Mali super vztah aj ja som nimi. S takými svokrovcami by som kludne aj na dovolenku isla. Ale tam by nikoho nenapadlo riesit 4 dňové návštevy kazdy druhy týždeň. Tiez mal v tom veku priatelku a žili spolu. Toto sa nekonalo ani u nej, ani u mna a ani s mojej strany za normálnych okolností.
Proste nie. Vadilo by mi to. Tak bud je plnohodnotný zrelý partner alebo ešte nevyzrety. V takom veku očakávam uz niečo úplne iné.

matkahelka
6. dec 2024

@h2 ta diskusia bola o tom, ze vidiet sa s partnerom 2x do tyzdna na par hodin. a vacsina tam pisala, ze je to ok. tu zrazu byt s chlapom 22 dni v mesiaci je malo.

tamitamitami
6. dec 2024

Nie, nevadilo by mi to v tomto štádiu vzťahu. To že je zadaná neznamená že automaticky musí celý voľný čas tráviť s partnerom.
Určite je ale na mieste sadnúť si, porozprávať sa ako si to predstavuje on aby našli spoločný kompromis.

matkahelka
6. dec 2024

Za mna je to uplne v pohode, ak spolu navyse byvaju a su spolu denne po praci, o to viac. ja som takto chodievala domov tiez.

lindous
6. dec 2024

@matkahelka ak myslíme tú istú diskusiu, tak áno, tam som mala ja konkrétne trochu iný postoj ako tu, keďže tá diskusia bola o randení s novým človekom, s ktorým sa autorka stretla raz, nie o partnerovi, s ktorým človek žije 😅 to je za mňa dosť veľký rozdiel

sisska96
6. dec 2024

Keby išiel iba na víkend tak každí druhý týždeň tak ok. Ale od stredy je moc

lindous
6. dec 2024

A teda hlavne je asi jedno či by sme tu s tým my boli ok alebo nie... jej partner s tým ok nie je, čiže je na nich aby si to vysvetlili a našli prípadný kompromis... či už znížiť frekvenciu, skrátiť návštevy alebo chodiť spolu... inak ak kamoška má po robote už v stredu/štvrtok, asi nepracuje klasicky pondelok-piatok... nestáva sa, že ten druhý víkend niekedy teda pracuje?? lebo to by tiež závažilo ako by som to vnímala

mikadooo
6. dec 2024

Ja som mala takého "priateľa", kým sme neboli zobratí. A prečo to robil. Jednoducho rodičia to vyžadovali, mne to neprekážalo a on pre pokoj v rodine (radšej by vraj ostal so mnou, ale teda chodil domov a ja som si aspoň vyložila nohy a telka celý víkend 🤷). Za mňa je to vec tých dvoch. Môžu byť dvaja rovnako nastavení, potom je to ideálne... My sme potom chodili aj spolu k nim, nič svetoborné sa tam neriešilo, len telka a papučová kultúra, od kedy máme deti, už nie je na tieto návštevy čas. Keď to kamoškinmu priateľovi vadí, musia si to vyriešiť oni dvaja, je úplne jedno čo si tu my o tom myslíme.

sovica
6. dec 2024

Raz do mesiaca by mi to nevadilo vôbec. Som rada aj sama so sebou. Alebo by som si spravila program s kamoškami. Ale každý druhý víkend, po celý rok, by mi asi trochu vadilo. Hmm, ťažko povedať. Nevyskúšaš, nevieš.
Na druhej strane, ak tá kočka cestuje napr. z Bratislavy do Košíc, tak reálne je u rodičov 2 dni. Ďalšie dva dni (tam a späť) strávi vo vlaku/autobuse (v lepšom prípade v aute), na zastávkach/v čakárňach, ďalší presun MHD...

romiada
6. dec 2024

Kamoškin vzťah je kamoškin. A vaš je vaš. Ak vam to obom vyhovuje, niet tam o čom diskutovať. Ak to berieš Ty pozitivne že si oddychneš, uplne ok.

h2
6. dec 2024

@matkahelka Jáj, no ale títo dvaja v tejto diskusii už spolu bývajú. Čiže jedna si ide preč na vyše polovice týždňa a ten druhý zostáva doma sám. Keby takto chodili obaja k rodičom, bolo by to niečo iné. A keď spolu dvaja nebývajú, len sa stretávajú, pričom každý býva u svojich rodičov, to je už úplne iná situácia.

betulinka1
6. dec 2024

Tak ale oni nie su manzelia. Je to priatelka. Nemoze ju obmedzovať v tom, kam ide. Okrem toho ak ide vo stvrtok poobede po praci a cestuje z Ba na východ 5 hodin, realne je tam dva dni a v nedelu cestuje spat. Cize Ano je logicke, ze nechodi v piatok vecer, bola by tam iba v sobotu a v nedelu uz spat. Tiez by sa mi takto nechcelo cestovat a isla by som tak, aby som bola aspon dva cele dni. Nech mu to vysvetli takto. Proste isiel do vztahu so zenou, ktorej rodicia bývajú daleko. A nie ze, teraz zrazu mu to vadi.

zuzanockamt
6. dec 2024

@betulinka1 A manželku by mohol? 🤦 No ani náhodou.

h2
6. dec 2024

@betulinka1 Ja som mala spolužiakov, ktorí bývali v BA na intráku a boli z východného Slovenska. Ani oni nechodili domov každý druhý víkend. Neviem si predstaviť, že niekto býva v BA a každý druhý týždeň cestuje na východné Slovensko na 4 dni. Je to na tú vzdialenosť (podľa mňa) príliš často.

simca06022011
6. dec 2024

podla mna neriesila by som obmedzovanie, ale to, ze to jednemu prekaza. Ano mne by to vadilo a hlavne ak planujeme spolu zivot atd.. proste dospely clovek nema co 8dni v mesiaci utekat maminke zo spolocnej domacnosti s partnerom:D na jednej strane som rada sama a ako fakt, sem tam je to ok.. na druhej sapytam, ze preco to tak je? :D nemaju co spolu robit? lebo popravde, vela mladych sa nejde potrhat utekat od "frajera" mamicke, ockovi... este keby chodili obaja, tak sme narp chodili my s chlapom.. ze spolu. Ale jeden..

damian85
6. dec 2024

Ak by mama / otec je na smrteľnej posteli , nevadilo. Ale inak ? Aký mamičkin maznáčik by som musel byť , aby som odišiel z vlastnej domácnosti k maminke , aby mi oprala , urobila jablkový koláčik a tak ? To by bolo rečí ........Vzťah s takým človekom nemá význam , ktorý sa nevie odpútať od rodičov , aj ked má už vlastné. To nie je telefonát s mamou / otcom ako opraviť televízor , čo ide do hubovej polievky. Za mňa určite nie.

lucka_ke
6. dec 2024

v 30 som k rodičom chodila 2x ročne

basulaak
6. dec 2024

Jasne ze by mi to vadilo. Co tam robi? Ak chodi na mama hotel tak fuuu…uz by nebol priatel/priatelka